Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Most hirtelen kész lettem, csernobilról beszélünk erre ti s.t.a.l.k.e.r.-eztek, most rákeresdtem, nem hiszem el, hogy egy játék volt, amit én valami high tech cuccnak gondoltam.
-
Scream007
őstag
válasz
_Volkovy_ #893 üzenetére
ez már az után volt jóval tlán 8-10 éve volt róla szó.
Nincsenek???
Te tudod mi lehet szibériában???
mert szerintme nem, szerintme ott olyna laborok vannak, titkos kutatók, stb.....atomtengeralattjárót építeni se egyszerű.
német, japán, amerikai, orosz ez a 4 hidd el mind tartogatnaka világ elől olyat amit nem is gondolnál hogy van.
Tán még a török, irán, irak trió is egyet kitesz ilyne téren, de ők csak kamuznak szerintem. -
tildy
nagyúr
Hát kaptunk mi is nem keveset:
[link] -
Integra
titán
a csajszi rendszeresen csinál motoros túrákat csernobilba
[link]
egyik fontos kutatónak a lánya, így eléggé képben van, érdemes elolvasni az oldalát meg a képeket is végignézni -
Bubu79
addikt
Tulajdonképpen tényleg csak abban voltak bűnösök, hogy végrehajtották az utasításokat, amiket egy olyan embertől kaptak, akiben a főnökei sem bíztak meg igazán... ( Ezért kellett volna másnap megtörténnie a gyakorlatnak )
Scream007: Én csak egy kisebb problémával szembesültem három éve ( Thyroid Gland Cancer - de már túlvagyok rajta )
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
Specueil semmi gáz nincsabban ha valaki nem tud róla.
Nem érdekli a téma ennyi, ergo nem érdeklődik utána.
Ettől még 1 ember nagyon okos intelligens lehet.
(de csak mer 70es vagyok)
Amugy az oroszok tehetnek róla egyértelmű, akkor még enm voltak ilyen fejlettségi szinten mint manaposág.
Amugy én ugy toma franciák tudnak a legjobb erőművet építeni akartak is a magyaroknak is csinálni még1et és akkor aztán hulla olcsó lenne az áram és el is lehetne adnia többletet, nem beszélve arról a sok farok hő és vízerőművet mind fel lehetne számolni.
2 erőm,ű túlszolgálná az országot.
Persze a magyarok visszamondták mondván drága, nem baj elbaxták más haszontalanabbra.
Most nem akarok senkit megijeszteni de a keresztanyám Rákoskerezstúron azt mesélte a robbanás után x(tudja a franc hány nappal) nappal, a kertjében termedt össze zöldség lehervadt, és ezzel a fél kerület így volt.
Csak aztán angy kuss meg rizsa meg mellébeszélés lett belőle.
Gondolom tisztában van mindenki hogy ez mit jelent.......... -
rii
nagyúr
pont az számomra a döbbenetes, amit most le is írtál. Én nem gondltam volna, hogy a radioaktiv ''dolog'' így ''terejed'' ... meg sem tudom fogni, mi az hogy ''radiokativitás'' .... nem értem mit takar az, hogy ''sugárzik''
és ebből kifolyólag volt számomra sokkoló az a animáciü -
tildy
nagyúr
Szarkofág, belülről:
[link] -
_Volkovy_
nagyúr
-
rii
nagyúr
ez a koporsó (ami tényleg koporsó lett, bentrekedet egy munkás, ha jól tudom, és már nem tudták kiszabadítani, nem találták azt hiszem) ''csak'' a sugárzásdt fogja vissza, nem? Ha bekövetkezik a rpbbanás, az ellen nem tud véfelmet nyújtani...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
_Volkovy_ #867 üzenetére
például az ott levő urán és hasadványai. az most is ott van a törmelékben, melegíti a szurkot, meg a beszivárgott vizet, tehát meglehetősen mobilis környezetben van. a gravitáció meg működik. az uránsók sűrűsége meglehetősen nagy, és ha nincs sok sugárzás-elnyelő anyag közte, akkor a kritikus tömeget nem egy pici gömbbe kell összegyűjteni, lehet az több köbméteres is. az, hogy a betonba tettek bórt, kb. nem sokat jelent befele. jelenleg nem igazán tudják megakadályozni a benti folyamatokat, olyan módon, ami nem okoz esetleg nagyobb bajt, semmiképp. mivel részben szabályozatlanul megy a folyamat, ezért nem csak a termikus neutonos maghasadás megy (235U +n0(term) -> 2f+2..3n), hanem megy a gyors neutronok által végbevitt neutronbefogás, majd mindenféle átalakulás (pl. béta bomlás) után ott az egész aktinoida-sor (legismertebb tagja talán a plutónium... asszem ennyi elég, hogy lásd, nem rózsás a helyzet.)
-
_Volkovy_
nagyúr
Most kinek higyjek?
-
rii
nagyúr
1996-97-ben egy akkori CHIP magazin LINK gyűjteményében volt egy ehhez kapcsolódó weboldal megadva, és ott is pontosan azt írták, hogy a mag kedzi elérni a kritikus tömeget, és az akkor bekövetkező robbanás eltörli a föld szinéről az erőművet ....
megnéztem egy dokumteum filmet, és ott összefoglalják filmszerűen a percenkénti eseményeket ... szörnyű, milyen kicsinyes, önző emberek kerültek hatalomra, és milyen kicsinyes és önző céljaik tették őket rabszolgahajcsárokká.
Nagyon jól szimbolizálja, vagy inkább bemutatja az erőmű (és a kurszk balesete is) az egész oroszországi helyzetet.
Ebben a dokumteum filmebn van egy animáció, mely bemutatja a radioaktív felhő terjedését, és döbbenet, hogy egész erurópát beterítette ... -
Bubu79
addikt
válasz
_Volkovy_ #869 üzenetére
Azt hiszem éppen ma mondták a TV-ben, hogy már elkészültek az egész sérült üzemrész befedésére szolgáló acél/beton csarnok tervei, amit nemzetközi összefogás keretein belül 2 éven belül megkezdenek építeni...
ngabor2 #865: Most erre mit mondjak? Én így is alászaladtam...
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Akkor talán kéne rá önteni még egy burkot, nem?
A fejünk fölött lebeg a kard, és egyre közelebb jön. És elkerülhetetlen..
Így tervezzen az ember magának 70-80 éves élettartamot.. Mindenhonnan les az atom.
ja igen, prütykó szvsz egy szenzációhajhász
mindegy, majd élőben nézhetjük a cnn-en a felhőt, amíg ide nem ér.
baszod..
még most az is eszembejutott, hogy a rémbe az acélt vajon honnan hozták.
az ember tiszta paranoia lesz ettől a témától
[Szerkesztve] -
és abból mennyi igaz, mennyi rémhír, hogy a betonszarkofág alatt szépen gyülekezik a cucc, és tart a kritikus tömeg felé?
Lehet én vagyok befolyásolható, de ezt simán eltudom képzeni. A beton szarkofág élettatramát 50 évre jósolták. Namost ez folymatosan kapja az áldást belülről tehát bomlik, az anyag meg szétválasztás nélkül marad, innen már nem kellhet sok a következő durranásig.
A szarkofág külső szélén állítólag (Tvritko könyve szerint) a megengedett határérték 400 szorosa mérhető.
Amúgy ezzel a sötétzöld témával teljesen eggyet értek, veled. Sokszor nagyon túlzásba viszik a védelmet, anélkül, hogy belegondolnának. Sokszor volt olyan, hogy néztem a TV-ben mi ellen tiltakoznak és egyszerűen feltudtam volna robbani a hülyeeségüktől.
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
és abból mennyi igaz, mennyi rémhír, hogy a betonszarkofág alatt szépen gyülekezik a cucc, és tart a kritikus tömeg felé? mert ha összegyűlik, akkor fog még egyet szólni, egy nagyobbat...
De kurvára megnyugtattál.
Ennek valami magyarázata van, vagy csak ennyi? Mitől gyűlne a cucc, és milyen cucc? -
Bubu79
addikt
Az a szörnyű, hogy ezt kihasználva bizonyos elemek aláírásgyűjtésbe kezdtek a PART bezárása miatt is ( Paksi Atomerőmű ( talán már z)Rt).
Pedig az egy teljesen más rendszerű erőmű, ami ( hacsak a gravitáció meg nem szűnik ) biztonságos...
Nem tudom mennyit tudtok a PART-ról, de a reaktorok folyamatos ellenőrzés alatt vannak, bennük a reaktor anyagából készült anyagminták vannak, amiket időről-időre bevizsgálnak, hogy milyen állapotban vannak... ( egyébként azt hányan tudják, hogy a Pakson üzemelő reaktorok cseh, Skoda gyártmányú reaktorok, és viszonylag kevés közük van a szovjetekhez... )
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
és abból mennyi igaz, mennyi rémhír, hogy a betonszarkofág alatt szépen gyülekezik a cucc, és tart a kritikus tömeg felé? mert ha összegyűlik, akkor fog még egyet szólni, egy nagyobbat...
azért hihetetlen, hogy a politika és a balf@szság mekkora veszélyt és katasztrófát tud okozni. mondjuk eleve ott kezdődik, hogy az erőmű elsődleges célja nem az energiatermelés volt, mert akkor máshogy tervezték volna. radkém tanárom elmagyarázta jó régen, hogy egy ''rendes'' atomerőmű úgy van tervezve, hogy ha megpróbálna megszaladni, akkor a benne levő fűtőanyag önmagát lassítaná egy szint után (nem tudom, milyen diagram leszálló ágára tervezik, a lényeg, hogy egyre kevesebb termikus neutron szabadul fel, ha megszalad, tehát nem gyorsul a végtelensésig, vagyis a robbanásig). másrészt ha szép lassan kikapcsolják az összes (!) biztonsági kapcsolót, mert az bejelzett (asszem 7 szintű volt), akkor ne csodálkozzanak, hogy pukkan.
ahogy mondta: a paksi atomerőmű kerítésén kívül kisebb a sugárzás, mint egy szerelmespár ágyában... csak túl van misztifikálva a radioaktivitás, és a jól megtervezett és normálisan üzemeltetett atomerőmű. csak a sok sötétzöld nem lát tovább az orránál
bubu: és még így is szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert mi ''csak'' nyugatról kaptunk. ugyanis az épp akkor uralkodó légköri viszonyok először észak felé, majd nyugat felé (finnország, svédország, meg a környezők), majd onnan le délre (németo), és csak utána magyarország. addigra sokat ülepedett, és még így is jutott ide is bőven.
akkor mi lett volna, ha keletről fújt volna közvetlenül a szél
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Azért csak gondolj bele - mi mindent kellett lapátra tenniük azért, hogy bevallhassák a nagy Szovjet birodalom nem tudta megakadályozni a katasztrófát a szakembereivel ( gondolok itt a reaktort működtető mérnökökre és technikusokra...)
Eszméletlen, hogy nem a világvégét választották helyette...
_Volkovy_ írása azt jelenti : készült a szovjetúnióban ( Made in USSR )
6 évig tanítottak oroszul, tagozatban az általánosban...
_Volkovy_ Nem neked van ( lesz ) tuning Ladád?
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Viktor0610 #855 üzenetére
leszek..
-
Ezt nem is vitatom. Vannak dolgok amiről illik tudni.
Pl. hol az emailem?
Bubu79: igazából nem tehettek mást, ezt nem lehetett eltussolni. Akárcsak a következményeit. Mellesleg Tvritko könyvekből (asszem kettőben is benne van) elég durva dolgokat lehet megtudni arról is, hogy mi megy ott a mai napig.
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
válasz
Viktor0610 #855 üzenetére
Nem volt semmi az a sumákolás ami akkor ment...
De nézem a műsort - egészen nagy erőszakot tettek magukon az akkori szovjet fejesek...
tildy: Magyarország jó része egészen tisztességes adagot kapott belőle
Ha másról nem is, a S.T.A.L.K.E.R-ről be kéne ugrani - bár lehet, hogy sosem készül el az a gamma...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Akkor is ott a google. Azért csernobilről illik tudni... Még azoknak is, akik utána születtek...
viktor: nos bár ilyenről nem tudok, hogy nálunk lett volna, azt viszotn tudom, hogy pont abban az évben lett párom anyukája rákos. (Szabolcsban megye).
akkörül halt meg barátnőm apukája is , szintén rákban...
[Szerkesztve] -
-
Bubu79
addikt
válasz
Viktor0610 #840 üzenetére
7 éves voltam akkor - lehet, hogy emiatt búcsúztam el három éve mindkét pajzsmirigyemtől...
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
Miért mi történt akkor?
-
válasz
ha lenne
-
Nézzétek a Discoveryt!!!
Csernobilról van szó...
Hihetetlen...
20 éve történt... -
Vangelis
félisten
szar.duron.szopj.vele.edition.2006.01.01.992
forrás : haver MSN ről -
tildy
nagyúr
A siker titka az ypsilon
[link]
akkor én máris menetelek felfele a híres ember ranglistán? -
Vangelis
félisten
Először 4 db duron.... egyik ment két napig egy mercury lapban....km400
de véltelenül 100as fsb -n hajtottam, mondom fene miat nem megy 133on
kivettem, betettem egy másikat(amit nyugodt hangultaomban szépen lesarkaztam egy kicsit
), de nem vészesen.... bekapcs és el sem indul a cucc
érdekes
utánna végigpróbáltam a többit is... és egyik sem ment, vissza az ami ment az csippant.. ok megy.. utánna vissza másik.. megint végéigpróbál.... egyik sem... GÁZ
vissza a legelső... és már az sem megy... mondom ez tuti lap lesz... leveszek polcról egy másikat , akkor bonottam ki zsir uj lap. abban sem emgy egyik sem... xereztem egy használt epoxot.. abban sem_
, ma jött megint egy uj duron , belepróbál egyik mercury lapba... nem megy
kibont ma jött uj lapot, abban sem megy egyik sem
.....
Aztakutya!!!!
az a gond, hogy egy nyanvadt procit nem tudok előkeríteni, itt helyben , hogy legalább a lapokat ki tudjam próbálni
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
Azt a fene ... 5db prociból 5 lett xar.... ismét egy szép hét
-
bmx powa
tag
hát igen, a puma nem gyárt g3c!t, az a sráctól származik. de a végén még rámegy a dráága puma tászkáckájára isz. néztéttek múlthéten a fábryt? most van vmi cowby-os film, amiben buzik (elnézést, melegek) a srácok. és erre mondta fábry: jujjuj, nézd, ott egy cúúnya szöőrösz bölény
-
Integra
titán
puma reklám
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Winner_hun #809 üzenetére
-
[pod]Diablo
őstag
Valaki ért itt a PHP-Nukéhoz?
Tudom hogy ennek van saját topicja de az naggyon kihalt.Remélem nem nagy baj hogyha itt megkérdezem.Ha igen akkor elnézést
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
jajdejó, benn pihen a hűtőben az esti söröm!
az élet apró örömei!
(már ha a hűtőről beszéltünk)
Holnap megin áttolom a gépet a ''műhelybe'', ledrótkorongozom a hátsódobot, ha le tudom szedni. Még sose csináltam
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik
- Nyaralás topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gitáros topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest