Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peczek
aktív tag
válasz
gurabli
üzenetére
Én kb. 5-10 éve javíttattam egy Nikon 18-70-et. Akkor volt a javítás 20 eFt. Tehát javítani anyagilag nem éri meg, vagy legalábbis nem lesz olcsóbb, mint venni egy másik használtat. Akkoriban egy 18-70 kb. 25-rt volt kapható kb. De: ha a sajátodat javíttatod, akkor tudod, hogy a sajátodat kapod vissza, ami már bevált: nem volt leejtve, nem back fókuszos, nem karcos, annyi por van benne, amit te beleraktál, nem esett tengerbe, nincs tengely elmozdulása stb.
Én egyébként itt javíttattam, de fene régen volt már, most nem tudom milyenek.
-
A Zéé
addikt
válasz
gurabli
üzenetére
Nikon obik hátulján van egy kis pöcök, ami a blendét vezérli:

Ha ezt eltolod, akkor kinyitja teljesen a rekeszt. Ezt tologasd el párszor, és nézd meg, hogy a lamellák egyformán mozognak-e, nincs-e összeszorulva, meg hogy nagyjából szabályos-e a nyitott kör.
Ha ez oké, a fókuszgyűrű is simán jár, a csatlakozók és a bajonett sincs szétkopva, üveg felületei rendben vannak, akkor igazából mindegy, hogy hány expó volt vele. Kicsi esztétikai hiba beleférhet, pl ha picit kopottak a feliratok. Az egy jó alku alap lehet.
Decenterességet úgy tudod nézni, hogy egy olyan felületet fotózol, aminek minden sarkán nagyjából ugyanolyan mintázat van. Az a fontos, hogy merőlegesen állj a felületre, ne "szögben". Lehet ez téglafal, könyvespolc, vagy valami fa vagy bokor is. És akkor vizsgálgasd meg a képek sarkait. Ha nagyjából ugyanolyan akkor nincs gond, ha valamelyik sarka látványosan életlenebb, mint a többi, akkor valószínű, hogy decenteres. -
Byk01
őstag
válasz
gurabli
üzenetére
Az a front vagy a back fókusz megállapítására jó. A decenterességhez a képérzékelő síkjával párhuzamosan kell lennie annak, amire fókuszálsz, és ki kell töltenie az egész képet (pl. egy fal, amin kivehetőek részletek). Ha mindenhol éles a kép, akkor nem decenteres az obi.
-
Real_Necro
veterán
válasz
gurabli
üzenetére
Én obi vásárlásnál először meglesem a külsejét mennyire kopott, vannak e rajta sérülések (pl esés vagy odaverés miatt). Megtekergetem gyűrű(ke)t szépen jár(nak) e. Majd jön első és hátsó lencse, kis reteszt elhúz, lamellákat kinyit, obin átnéz por meg egyéb szennyeződések után kutatva. Majd fel vázra, lőni teljesen nyitva párat (ha zoom obi akkor több gyutávon). 100% belenagyít, hogy fókusz ott van e ahol lennie kell, nem e decenteres...stb
Esetleg állványra dobni, ráfókuszálni valamire és lőni egy sorozatot, közben szépen rekeszeled.Érdemes még a készült képeket notin vagy tableten meglesni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi