- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsikov
csendes tag
Üdv!
Nekem is ilyen Tamronom van, a különbség csak annyi, hogy az enyém Nikon vázon dolgozik. Mivel állványom nincs, ezért egy stabil helyre helyeztem a gépet és így a VC működése mellet figyeltem a keresőben a képet. Az általad leírt jelenséget tapasztaltam, azaz a kép tényleg lassan mozgott, a fókusztávolság függvényében egyre érzékelhetőbben. (tehát 70mm-en nem lehetett annyira észrevenni mint 200mm, nyilván) Ha jól tudom azonban állványon amúgy sem szokás stabilizátort használni. Kézben tartva meg, hát nem igazán érzékelem a dolgot, teljesen jól használható, szóval a stabi teszi a dolgát, nem hinném, hogy gond lenne vele. A linkelt videón is látszik, hogy a stabilizátor használat mellet is mozog enyhén a kép. Szerintem ez pont ilyen.
Az élességi problémákra nem tudok reagálni, az tény, hogy ez az üveg 200mm felett már nem az igazi. A képeidet meg amúgy sem tudom megnézni
.
Ha még nagyon bizonytalan vagy akkor garancia esetleg?
Azt hozzá tenném, hogy ezen az egy objektíven kívül más stabilizátoros objektívem nincs, és nem is használtam, tehát más márkákkal nem tudom összehasonlítani.
-
cool13
őstag
-
.DLL
veterán
Ez mondjuk f/9-en készült az Exif szerint, ennek megfelelően éles is, csak épp a kutyán és a lányok előtt a füvön van a fókusz. Ha rájuk fókuszáltál akkor lehet hogy frontfókuszos. Egyébként tényleg eléggé izgága képe van, pl. a háttér sem szép homogén, bár lehet, hogy f/5,6 körül már jobb lenne a helyzet e téren.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest