- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádcs
csendes tag
Segítsetek dönteni kérlek, lehet hülyeség alapján döntenék magamtól.
Két obit néztem ki, itteni segítséggel, Oly 45mm, Pana 20mm.Azért választanám a Panát, mert (és lehet itt jön a hülyeség) a 40-150mm obimnak a tartományába beleesik a 45mm (bár a 20mm meg a 14-42-be, de a két kit obi közül azt tapasztalom a 40-150mm jobb minőségű képeket csinál). Tudom nem ugyan az a fényérték meg semmi más nem stimmel, de saját kútfőből így tudnék választani a kettő közül.
Tehát a 14-42 és 40-150 mellé melyik a jobban használható.
Tájat/természetet fotóznék főleg egyébként.
Ezt kevésbé tudnám szűkíteni, mindent fotóznék igazából kis virágtól hegyig vele.
Lehet esetleg a két obit kategorizálni? Pl az egyik közeli objektumokra jó, háttérmosi, a másik meg nagy teret befogni?
Kipróbálni még sajnos nem sikerült őket, mintaképek közül meg mindenfélét látni.Remélem jól körülírtam, mennyire tanácstalan vagyok

Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Használt Apple iPhone 11 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest