- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- V.Milán: ⭐DICSŐSÉGFALAM⭐
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
-
LOGOUT
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
Olyan kicsi porszemek, hogy Iránban letérdel tőlük az elektromos hálózat
-
South Velen
addikt
Semmi bajom a bányászokkal, de azért a "porszem a gépezetben" kicsit rohadt erős csúsztatás
erősebb mint a tegnapi "max 1000 rtx3xxx van műkodésben az országban"
Nem kell dezinformálni, nem csak miattatok van, de miattatok van főleg. Ahogy 2017/2018-ban is. Mikor redditen 50-100 darabos rtx3xxx farmokkal villódznak megszámlálhatatlan random emberkék az ethermine threaden, a bányászok biztosan csak porszemek
De még egyszer, nekem nincs ezzel bajom, üzleti döntésetek, kockázatot vállaltok, ha profitot termeltek megérdemlitek, de valótlan ne állítsunk már. A jelenlegi vga hiány-ár 95%-a az ETH árfolyammal áll relációban. -
nexwo
Topikgazda
Nyissak egy nVidia dühöngő topikot?
-
omfgk
veterán
Nincs semmiféle gyártás visszafogva.
És ez más területeken is látszik.Egyszerűen nem tudnak annyit gyártani amennyit a piac felszív.
A porszemek a gépezetbe rész azért egy kicsit nagy túlzás.
Amikor a kártyák egy jelentős része egyszerűen el se hagyja Kínát.Tehát ne magyar méretekben képzeljük el a bányászatot. Nem azért nincs Pistikének az Alma utca 2-ben RTX30-as kártyája mert a szomszéd vett mondjuk 6db-ot és járatja 24/7...
Hanem mert csarnokszámra viszik el már közvetlenül a gyártónál a kártyákat a nagyágyúk...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
sajti_pajti #1293 üzenetére
Mert ha bányászok nem vennének meg kb mindent is, akkor kinek lehetne eladni a 2000 dolláros 3080-akat?
Vajon ha 2017-18-ban nem lett volna másik bányász láz, akkor is annyiért jött volna a 20-as széria, amennyiért?Az alapanyaghiány meg valószínűleg valós, ha autógyárak is szívnak vele. Az gondolom elég nagy biznisz, hogy a hétköznapi ember kárára is kiszolgálják.
-
koko52
nagyúr
válasz
sajti_pajti #1291 üzenetére
az árakat nem csak a bányászok hajtják fel
Ez eddig is nyilvánvaló volt, csak egy porszemek a gépezetben.
Okok: mesterségesen visszafogott gyártás, alapanyag hiányra való hivatkozás,konténer mizéria, kereskedők extra profitja, skalperek, covid bla-bla, bánya, maradj otthon játszál stb... -
sajti_pajti
tag
Csak szólok, hogy USA-ban pl. weboldalon lehet licitálni Playstation 5-re és átlagban másfélszeres áron köttetnek az üzletek. Bestbuyon ha drop van, nem tart 10 másodpercig se a készlet, Walmart, Target detto. Máshol meg nagyobb helyen nem is volt semmi jó ideje. Kivéve Sony, ahol kb. 25 percre előre meghirdetik, aztán ha eljött az idő a várakozók közötti sorrendet sorsolással döntik el. Rá lehet nézni a hardveraprós PS5 árakra is, azok is messze a normál felett vannak.
Pedig azzal még csak bányászni se lehet. Úgyhogy szereintem nem alaptalan a gyanúm hogy az árakat nem csak a bányászok hajtják fel... -
warcat
veterán
válasz
South Velen #1289 üzenetére
Én arra tudok gondolni, hogy ment egyből boltos ismerős bányájába, ha nem épp a sajátba.
-
South Velen
addikt
válasz
DeathAdder #1288 üzenetére
És mivel magyarázták? "Kirívóan alacsony ár"?
Mikor az ipon 470-ért kiadta és valószínűleg ugyanabból a nagykerből jön és még így is keresett rajta az ipon is vagy 20 ezret?
Ezek meg keresnének rajta 100 ezret ha teljesítenék neked és az se elég nekik? -
DeathAdder
veterán
Aquabán ha eddig nem törölték 10 rendelésemet, akkor egyet sem.
Tegnap is bepróbálkoztam egy TUF és egy Rog Strix 3080-al, hátha az egyik összejön (550e volt) pont gép előtt voltam, cím előre beállítva szóval úgy voltam vele, ha most se sikerül akkor tényleg soha. Természetesen most kapom a mailt, hogy mindkettőt törölték.
Nem lepne meg ha hamarosan 8-900 ezerért felkerülnének ugyanezek a karik.
-
sajti_pajti
tag
válasz
sajti_pajti #1286 üzenetére
Mai (valójában 4 napos) nem jó hír:
[link] -
sajti_pajti
tag
Tájékoztatásul:
mailboxde már megint nem fogad új regisztrációt. -
Chaser
legenda
válasz
Amerigo57 #1279 üzenetére
suprimnál a designt és a hangot fizeted meg
kis tdp limit csökkentéssel az msi gamingek/suprimek hihetetlen halkak
nagyon jó ventik vannak rajtuk
kipróbáltam barátom 2080s ftw3-asát mielőtt eladtam, sehol nincs hangban a 3070 suprimhez képest szerintem - hangosabb jóval -
ellenben qrva jó vrm-e van és iszonyat lehet hajtani -
nexwo
Topikgazda
[link] INNO3D GeForce RTX 3080 iChill X3, Grafikkarte
€ 1.124,00 -
sajti_pajti
tag
Háttérinfo bányászat ügyben, ami szerintem itt úgy kb. fél off
[megnyitja-a-rendszeret-egyes-kriptovalutak-elott-a-mastercard]Gazdasági portálokon is megjelent a hír, a BTC-t ETH-t jelölve pl. potenciális esélyesként.
-
Elek Botond
tag
válasz
ReFleXx #1274 üzenetére
Jaa köszi.
De akkor ez ugyan azt tudja mint az uptimerobot nem?sajti_pajti igen közben megtaláltam de első keresésre valami miatt nem jött fel.
-
ReFleXx
addikt
válasz
Elek Botond #1273 üzenetére
egy browser extension amivel betudsz allitani figyelest az oldal tartalman es a beallitott idonkent ismetli (pl keszlet ellenorzes)
-
Elek Botond
tag
Jóslást én is várnék szívesen privibe, h mikor megy még nagyot és mikor esik a btc.
Mert akkor eladom 3 ingatlanom meg az 5x10es 3080 rigemet csak, h btc befektessem.
Én is próbálkoztam a jóslással anno december végén, és azt hittem ilyen tájt tudok majd 3060ti venni 180 ba de kicsit benéztem.Viccet félretéve, a distill az mit jelent? Látom a témaösszefoglalóban is, meg most is láttam párszor leírva ide fórumba.
-
-=RelakS=-
veterán
Nem kell valakinek 1660s?
Colorful GeForce GTX 1660S
217190Ft
Aqua -
nexwo
Topikgazda
Német Mediamarktban volt 3080, de azt sem tudtam megnézni, hogy melyik mennyiért.
-
warcat
veterán
Asus webshop felhagyott az összes 3000-es szériás kártya listázásával [link] ha tippelnem kell, majd visszatérnek 20%-al drágábban
-
nexwo
Topikgazda
válasz
DeathAdder #1263 üzenetére
Eddig németből elértem az oldalt, most már nem
-
nexwo
Topikgazda
IPON is változik [kép] Cloudflare -el védekezik.
-
nexwo
Topikgazda
Alza újszövetség, második eljövetele, ha tudnák mennyi rajongója van
-
DeathAdder
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #1258 üzenetére
Na igen
Meglátjuk. Cseheknél volt 2 órája is drop,
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
DeathAdder #1255 üzenetére
Nagyon kekek lesz az emberek golyoi ha ebbol jovoheten nem lesz semmi
.
-
koko52
nagyúr
válasz
South Velen #1251 üzenetére
Akkor úgy látom Európában ide jött a kártyák nagy része. Mert a listák amiket külföldi webshopok feltesznek úgy néznek ki, hogy igényelt 1000db ebből teljesítve 100. De legyen igazatok és lehet majd új rigeket szaré-hugyé összerakni.
Amúgy csak én nem találkoztam olcsó 1xxx 2xxx kártyákkal a nagy összeomlás után? Mert akkor még VGA hiány sem volt. -
Dewo
aktív tag
válasz
DeathAdder #1255 üzenetére
-
DeathAdder
veterán
Alza
[link]
-
warcat
veterán
Újra listázva vannak alzán a 3080-ak (és 3070, 3060 Ti), de nem kapható semmi persze.
Valószínűleg nem jelent semmit. -
maajsz
senior tag
válasz
South Velen #1251 üzenetére
Én is akkor ütöttem le a 60 Ti-t, de az iponon kb ez meg talán még 1-2 alkalom amikor volt ilyen "nagyobb" mennyiségben normális áron. Mondjuk én csak Kari előtt kb 2 héttel kezdtem el jobban figyelni a készleteket, de emlékszem, hogy előtte az alzán többször sem sikerült eljutnom a kosárból a fizetésig, mert csak annyira pár db volt és az le is skalpolták.
-
South Velen
addikt
Dehogy 5db-ok.
Az 5db+ nem 5db-ot jelent. Jelenthet bármennyit. Ráadásul többször volt hogy 10-20 féle SKU-ból volt 5+db, ami ugye jelenthet SKU-nként 100+ db-ot is (decemberben ehhez még jóval közelebb volt mint az 5db-hoz).
Azaz ebből és a rendelésszám változásából ítélve egy-egy decemberi drop jelentett kb 500-1000 kártyát is.
És ez csak az alza. Persze ők több országba szórtak.Emlékszem dec 21 délután körül amikor én vettem 3060ti gaming x-et, volt az iponon msi gaming x 3060ti (203k volt
) és 3070 (248k), előbbiből 10, utóbbiból kb. 45 db rendelés volt (mindet kivitték ahogy tudom). És ez csak egy darab bolt és egy 20 perces intervallum.
Simán van 10.000 db RTX 3xxx üzemben szerintem is itthon. Nagy része bányában.
Vagy pl. csak a hírhedt alzás divatdiktátort többször kapták lencsevégre 30+ karival távozni a pénztártól. És kitudja h hányszor ment amikor nem is lőttek róla fotót?
-
Chaser
legenda
válasz
DeathAdder #1244 üzenetére
azt hittem a jelenlegi készletre gondolsz ( :
3080-akat nem is követtem
azért az nem túl reprezentatív, hogy rengetegen írnak egy kódra -
Kami11
őstag
válasz
South Velen #1243 üzenetére
"Sokan szépen fognak addig is keresni, a késői beszállók meg óriásit buknak, na de vajon mikortól volt/van/lesz a késői beszállás?
"
Na ez az 1 milliós kérdés most!
-
nexwo
Topikgazda
Eközben 3090 strix is elfogyott foramaxon 880 körül.
Nem érdemes veszekedni azon hány db kártya került eddig a boltokba.
-
DeathAdder
veterán
Ugyan.. hány alza drop volt decemberben, és többen írták hogy 1 perccel a két rendelése között már többszázzal nagyobb volt a megrendelési száma. Ha csak a 10%uk vett ezekből valamilyen 3080at az is többezer darab. Volt aki egyszerre tizet vett.
Aki akart venni simán vett, és az nagyon sok. Már az én szutyok csóró falumban ahol zöldbogár se jár rengeteg embert tudok akinek 3080a van, és nem bányászik vele, meg persze tudok akik több riggel bányásznak 3080al csak az én jelentéktelen párezer főt számláló falumban
Sok COD bundlem volt egy időben, aminek aktiválásához 3080 vagy 3090 kell, és rengetegen írtak hogy 3080uk van és megvennék a kódot.
-
South Velen
addikt
Dehogy látom. A múltat látom, kb ez volt 2018 elején mai helyzetre vetítve.
De most számomra is meglepő milyen bubit fújnak már belőle, már azt hittem már mostanra is kipukkad, szóval máris tévedtem. De ettől még egy egészségtelen buborék, egy szerencsejáték az egész.
Sokan szépen fognak addig is keresni, a késői beszállók meg óriásit buknak, na de vajon mikortól volt/van/lesz a késői beszállás?Ez a dogecoin-rally meg mindent elmond ilonkáról meg a helyzetről.
-
válasz
South Velen #1230 üzenetére
A 200k-s 3080 tobzódás erős túlzás, nem mostanában lesz annyi.
-
Kami11
őstag
válasz
South Velen #1236 üzenetére
Ez jutott hirtelen eszembe a 1.5 milliárd dollárjával.
De nézz utána, vannak ennél jóval "nagyobb" nevek is, mint pl. Apple aki feltétlezhetően! 22 milliárdal akar beszállni.
De ha ennyire jól tudod, hogy mi lesz, akkor biztos van egy varázsgömböd, hiszen látod a jövőt!A jövőheti 5 lottó számait nem osztanád meg priviben?
-
Chaser
legenda
válasz
South Velen #1237 üzenetére
sztem sokkal kevesebb mint 1000
-
South Velen
addikt
Azért emeltek, mert a bányászok elviszik az összeset így is, sőt MSRPx2-n is jelenleg. Ha bedől majd visszaállítják az msrp-t, sőt. Persze ennek lesz egy átfutási ideje. Azt sem szabad elfelejteni, hogy gamingot tekintve most egészen jól pariban van az AMD, tehát normális helyzetben gamereknek pozitív árverseny lenne..
Szerintem sokkal több van mint 1000. Inkább RX6000-ből van kevés. -
warcat
veterán
válasz
Bányászat ide vagy oda, nincs annyi 3080, hogy ekkora áresést okozzon, jelenleg több ezer darabot elnyelne azonnal a piac, és gyártói utánpótlás is alig érkezik.
Max annyit kockáztat az ennyiért vásárló, hogy a következő 2 hónapban kitart-e még a haszon.
400k alatt nem nagyon fogsz látni 3080-at idén. -
koko52
nagyúr
válasz
Onnantól meg 200k-ért fognak aprón tobzódni
Eleve jó ha 1000 db 30xx van az országban. A 3080 MSRP ára 700 dollár volt azóta a gyártók 2x emelték. Most 750-800 az msrp ára azért az bőven 300k felett van kis hazánkban. -
Kami11
őstag
válasz
Jelenleg úgy néz ki, hogy nem fog kipukkadni a lufi, sőt tovább emelkedik az árfolyam, egyre több cég fektet bitcoinba, (pl. Tesla) sőt már az aranykészletek 1%-át is csoportosítják át kriptovalutába. Ez az év erről fog szólni, legalábbis az elemzők szerint.
-
Trinity99
csendes újonc
válasz
imo szerencsejátékos minden most kezdő bányász aki nagy pénzeket fektet ebbe..
-
South Velen
addikt
Jelenlegi árfolyamon 85k HUF körül termel egy 3080 havonta, de valamikor jön a proof of stake, a nehézség folyamatosan emelkedik, na meg muskotály ilonka akkora légvárat fúj már az egészből, hogy csoda, hogy még nem pukkadt ki az egész.. Onnantól meg 200k-ért fognak aprón tobzódni. Szerencsejátékos aki 550k felett vesz 3080-at, szvsz.
Persze bejöhet neki, a tippmix is bejöhet.
-
nexwo
Topikgazda
válasz
South Velen #1226 üzenetére
Van aki naponta 0.1 ETH-t termel, szerintem nem vészes neki az az összeg it Mo.-n
-
Lassan szólhatna már az evga a 3080 miatt, 09.24-es feliratkozás
-
South Velen
addikt
Honnan tudni hogy megvette valaki? Készleten volt? Lehet a nagykerből tűnt el, mert valami más kiskerben nem árulták ilyen pofátlan áron. 880k-ért nem tudom elképzelni egyszerűen hogy elvitték.
Szívesen visszamennék 3080-ra, többször is tudtam volna iponról venni 460-480 körül a héten ezt a 3080 tufot, de nekem ennyiért se kell.
Tudom a bányászok viszik de 550 felett nekik se hiszem hogy kell. -
Trinity99
csendes újonc
válasz
DeathAdder #1223 üzenetére
lehet 2 őt kellett volna rendeljek. Mindegy még úgyis van októberi foglalásom az EVGA honlapon majd egyszer abból is talán lesz kártya.
-
nexwo
Topikgazda
Jelentkezzen még aki szintén rendelt most Mo-ra alternate.de -től, csak hogy tudjuk hányan rohamozták meg a boltot és melyik kártyával. (Nehogy úgy járjunk mint a cyberport.de-vel, hogy már nem szállít)
-
nexwo
Topikgazda
Na akkor ünnepnapon is dolgoznak?
Eközben:
AZ aquas 3080 TUF-ot valaki megvette. -
omfgk
veterán
Elkezdtek szállingózni az RTX 2060-asok 200k felett természetesen...
Ez már lehet ,hogy az új adag volna?
-
nexwo
Topikgazda
És végül az ASUS webshop is kiszedte a 3080-as kártyáik oldalát, rá lehet keresni, de nem elérhető.
-
Most először próbáltam a SEPA utalást viszont a számlatörténetben nincs benne, ez mikor fog megjelenni meg mennyi idő amíg magyar számláról kiér németbe?
-
ReFleXx
addikt
tudom, en is linkeltem mar, de a 3060ak 1 percen belül elfogynak
mar hetek ota ez van itt CK-n nalam, a 3070bol szokott neha akar 10perig is lenni,
lehet mert nagyobb a keszlet azokra vagy nem tudom de en ezt tapasztaltamegyebkent brutal aremelkedes volt az elmult egy hetben naluk is, peldaul:
zotac-gaming-geforce-rtx-3070-twin-edge-oc-white : 755.77 -> 775.77 -> 875.77
msi-geforce-rtx-3070-ventus-2x-oc: 772.93 -> 792.93 -> 842.93
gigabyte-geforce-rtx-3070-gaming-oc: 789.27 -> 909.27
asus-geforce-rtx-3070-tuf: 775.85 -> 889.18
stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- I7-7700K/32GB Ram/GTX1660 Super OC
- Erős Gamer PC! RTX 3080/32GB Ram/I5-11600K/Be quiet
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G5: i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest