Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
...azokkal meg már kompromisszumokat kel kötni."
HD5770-nel a DIRT2 4xAA Ultra mod, 1680x1050-ben megy
nalam 40-42FPS atlaggal palyatol fuggoen, tokeletesen jatszhato
De tekintve, hogy DX9-ben 60+, ez máris maga a kompromisszum.
Mondjuk gbors tesztje nem mutat "egetrengető" különbséget a DX
verziók közt sebességre, viszont látványban sincs olyan hatalmas
lemaradás, mint amit a marketing slide-ok sugallni akartak...A plusz latvany DX11-ben megeri-e azt a teljesitmeny csokkenest
Ha tényleg akkora a plusz, és nem lesz játszhatatlan tőle.Szerk: na jó, az 5770 lehet, hogy DX9-ben sem elég a 60+ FPS-hez,
rosszul emlékeztem. De hát épp ezért középkategóriás kártya csak.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
es jatszhato ... ott hol van a kompromisszum?
Pont itt. Játszható, de nem tökéletes...
Btw. felesleges ezen "vitázni", hiszen te nem
látod a 40 vs. 60-at, tehát neked valóban nem
számít, ill. nem tud többet a VGA-d, ha DX11
alatt futtatod a játékot, amiről lemondva viszont
úgy érzed, hogy sokat veszítenél: ne tedd.Bár innen nézve én sem kötök kompromisszumot,
hiszen az adott hardver - szoftver környezetben a
maximumon használom a játékot, nem alkuszom
meg: jah, hogy nem veszek Win7-et és HD5x-et?
Valóban nem, ahogy te sem HD5970-et, s három
monitort, hogy EyeFinity-vel nyomjad. Jah és egy
potom pénzbe kerülő szimulátorszéket hozzá.De egy dologban tuti kompromisszumot kötök: nem
veszem elő a G25-öt, csak gamepad-del karikázok.
(Azért néha még így is tudok meglepetést okozni a
kormányosoknak: lényeg a jó szórakozás...)Szerk: egyébként, lehet, hogy tényleg nincs esetedben
kompromisszum, feltéve, hogy nincs igényed 40 FPS-en
túl. (Így nem engedsz belőlük.) De akkor miért írtad ezt?
"... autos jatekokban jobb a 60fps atlag, mint a 40"
"igy inkabb a latvanyt valasztottam a 60fps helyett"#2687: lásd a fenti szerkesztést, valamint megjegyzem,
hogy van akinek 20 FPS is játszható: érdekes, arra már
te sem mondanád, hogy nem köt kompromisszumot.Nade most már OFF off. Tökéletes a HD5770.
(Csak nehogy a Fermi ne tudja megverni: az ciki lenne...)[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
az 5870 18-20 fps-ekig lemegy a durvább szakaszokon
Na de milyen felbontáson? Mert az sem látszik... Mindenesetre a videó
alapján én úgy látom, hogy elég jól vitte, ahol meg lagot láttak egyesek, az
épp amiatt, volt, amit mondtam. Na nem a szemem ilyen jó ám: letöltöttem,
s kikockáztam. Ettől függetlenül lehet prerenderelt cucc visszajátszva, de
szvsz az túl kockázatos lenne, mert ha kiderül, nagy bukta lenne marketing
szempontból... Egyébként ebben a kis részletben benne voltak a "durvább"
szakaszok? Ha jól sejtem a sárkány az egyik ilyen: na az speciel nem volt.Szerk: jah, most néztem a teszted, hogy a felbontás nem is annyira számít,
ha sokat kell tesszellálni, és ott a lépcsőnél ott kellene lennie a sárkánynak.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz DigitXT #2699 üzenetére
Ott is van, csak a wireframe-től alig látszik. Mondjuk nem megy közel a
kamera, szóval nem valsz, hogy ott tesszellálná szét az agyát a kártya.
Viszont ha tearing látszik és mindig változik a kép, akkor ez 30 FPS+...
Szerk: csak éppen nagyon cselesek, mert épp akkor kapcsolják ki a
tesszellációt, pont, mielőtt a sárkány a képbe kerülhetne: trükkös...Btw. egyértelműen Vsync nélkül megy: az ajtós jelenetről a
lépcsőre váltásnál felül még az ajtó van, alul már a lépcső.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Én semmit nem mondtam arról, hogy milyen áron kellene adni.
Csak egy elhangzott feltételezésre reagáltam, ami kijelentette,
hogy ugyanolyan olcsón kell adni, mert ugyanolyan jó lesz.Szerk: amúgy nekem kritikus pont a teljesítményen kívül nem
az ár, hanem a hűtés. Mindig is "ATI-fan" voltam, elég sokféle
kártya járt nálam, de mindegyiken trükközni kellett a hűtéssel,
hogy halk és jó legyen. A GTX285-nél láttam meg, hogy lehet
ezt jól is csinálni: brutál teljesítményt igen csöndesen...
(Állítólag a HD5x is viszonylag halk, már akinél nem kerreg a
venti valami konstrukciós hiba miatt...) Szóval abban teljesen
egyetértünk, hogy ezerféle szempont van, illetve lehet, ami
alapján az ember választ... Ebből egy-egy bizonyos játék alatt
nyújtott teljesítmény csak az egyik, az ár meg egy másik, stb.Sokra megyek egy kiváló ár/teljesítmény mutatóval, ha nekem
nem felel meg egy termék: ha nem felel meg, nem veszem azt.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
a többi extra közül maximum a PhysX
Azért egy 3D szemüveges "történet" sem feltétlen rossz,
csak hát oda 120Hz-es TFT kell, mert 60Hz-en a 30 fps...
(Egyik S*turnban próbáltam ilyet Burnout Paradise-szal:
nem tudom milyen gép volt alatta: valsz' azért röcögött.
Frankó volt a mélységélmény, de a röcögés miatt csak
egy érdekes kísérlet volt, otthonra bőven nem kéne így:
ha viszont a 120 Hz-es frissítés mellett mindkét szemre
jutna stabil 60 fps, akkor elgondolkodtatóbb lehetne.)Btw. én csak azért vettem meg az ősszel a Mirror's Edge-et,
hogy lássam végre, milyen is a híres/hírhedt PhysX... Nos
önmagában nem volt nagy szám, de a játék hangulatos: a
szétszakadó fóliák és ripityára lőtt üvegablakok* kifejezetten
illenek bele. Ha sz*r lenne a játék, lehetne benne akármilyen
PhysX, vagy DX11, akkor sem tetszene. (Biztos van, akinek
igen, de az más kérdés.) Önmagában nem a technológia az,
ami érdekes, hanem a tartalom, már ha játékról van szó. Ha
techdemó, az megint más. A Heaven pl. inkább az utóbbi az
olyan mértékű tesszellációjával, ami megfekteti a kártyákat.
De azt épp erre találták ki. AvP-ben ki tudja, mi lesz, de az
engem akkor sem érdekel, ha az nV 2x gyorsabb az ATI-nál.
Technológiailag érdekel, de a tartalom nem: ilyen is van...*: az a jelenet sem volt semmi, amikor még alig tudtál valamit
a játékról, de marhára elkezdtek üldözni a "kékek", és a nagy
futás közben látod, hogy ott bizony egy üvegablak jön szembe.
Történetesen épp van egy pisztolyod, amivel szétlövöd, mire
odaérsz, és ki tudsz ugrani rajta a lendület megtörése nélkül,
az üldözőknek esélye sem marad... Ez csak egy jelenet, de
bennem megmaradt, mert ösztönszerűen működött a dolog. -
DigitXT
nagyúr
el lehet azt adni többért is, ha jól marketingelik ezeket a plusszokat
Mindent annyiért lehet eladni, amennyiért megveszik. "Marketingelhetik"
akárhogy (ilyen szó mondjuk szvsz kevéssé létezik), de aki képes a
saját igényei szerint dönteni, úgyis az alapján fog, nem reklám alapján.Pl. ha vki azt mondja, hogy lesz*rja a 3D Visiont, vagy a PhysX-et, vagy a
Linux támogatást, akkor neki ezeknek a képességeknek az arcába tolása
semmilyen pozitív változást nem fog okozni vásárlói döntésében...Csomó szempont van, de még nem tudunk kb. semmit. Annyit tudunk,
hogy majd egyszer lesz egy GF100. High-end, DX11, és a többi. Majd
meglátjuk, hogy mire lesz képes, és mennyiért kínálják... Ha azt látva
kell a cucc, és megtehetjük, megvesszük, ha nem kell, vagy épp nem
tehetjük meg, akkor meg nem. De itt előre "vergődni", hogy mennyiért
fogják adni, értelmetlen, tekintve, hogy nem ismerjük a tulajdonságait. -
DigitXT
nagyúr
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #2809 üzenetére
"pisix/frafika/Homoly": nem kéne a részegen fórumozni.
(4. hiba maga a tartalom, de az szubjektív. 5. a sem.)[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
PhysX-hez NV kell, míg a DX10.1/11-hez ATI
A Fermi mind a kettőt tudja: hol a probléma?
Szerk: tudom, még nincs itt, de lesz. Ezeket a
gondolatokat meg úgy írod, mintha sose lenne.Szerk2Thrawn: nekem nem is hiányzik még.
A hírek érdekelnek, de nem kellene egymásnak esni.
Abuval alapvetően az a baj, hogy "bulváros stílusban"
nyomja (elég megnézni egy cikk címét, hogy tudd, ki
a szerző), emellett bevallottan ATI-(szabvány)-párti.
A másik gond, hogy állandóan a jövőről beszél, hogy
mi lesz pl. 2 év múlva. Aztán ha nem lesz az, akkor
meg csodálkoznak a népek... Én nem vagyok "early
adopter" (ez látszik azon is, hogy még mindig XP-t
használok), ezért én mondhatok ilyet, hogy nem
aggódom, hogy még nem lehet Fermit kapni. Nem
érzem úgy, hogy elszaladt mellettem a DX10/.1 és
látva a jelenlegi DX11-es felhozatalt... Majd ha lesz
miért VGA-t venni, akkor majd én is meggondolom.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Régóta várunk már a Fermire.
Már aki. A HD58xx is azért volt anno érdekes, mert úgy hírlett, hogy veszett erős lesz, emellett DX11-es. Nos azért olyan veszett erős nem lett, és a DX11-ből nem sokat láttunk eddig*. Egyetlen valamirevaló játék DX11 támogatással a DiRT2, ahol viszont azt lehet látni, hogy minimális képminőség javulás mellett durván esik az FPS... A "majd-majd-majd"-ra meg VGA-t bespájzolni nem túl okos döntés, tekintve, hogy az árak ebben a szegmensben általában csökkenőek. (Anno az is meg lett mondva, hogy DX10.1-es VGA-t kell venni, mert az mennyivel jobb, mint ami csak DX10-es. Aztán abból sem lett sokminden: ha valaki csak ezért vett olyan VGA-t, akkor megszívta.)A nagy lapka az emberek nagyrészének megfizethetetlen lesz, pont úgy, ahogy a HD 5800 és 5900.
Nos ha az emberek nagy részének megfizethetetlen az 58xx is, akkor mi marad? Az 57xx? Ami már erősen gyengélkedik pl. a fent említett DiRT2-ben (persze DX11 módban)? Mit érek egy "képminőség javító feature"-rel, ami a játékélményt hazavágja, mert akadni fog miatta a játék? (Most ebbe bele lehet kötni, mert az 5770-en még talán eldöcög, de van ugye 5750 is, meg most jön az 5670, vagy mi... Tiszta jó, hogy low-endben is DX11-esek lesznek. Anno az FX5200-am is DX9-es volt, meg is utáltam tőle az nV-t.) Az első nV kártyám, amit szeretek (összességében meg a harmadik a 10+ ATI mellett) a mostani: ehhez képest kellene bármelyik gyártónak (!) olyat villantani, amire azt mondom, hogy érdemes rá váltani. Nem tudok az emberek nagy részének fejével gondolkodni, de nem is akarok: vannak bizonyos elvárásaim egy VGA-val szemben, aztán vagy tudni fogja azt a Fermi, vagy nem. Meglátjuk. (A legutóbbi 300W-os hír után sajnos valszeg nem, mivel ezek közé tartozik a csöndes működés, játék alatt is, gyári hűtővel: ezt eddig egyik Radeonom sem tudta.)középkategóriás modell pedig nagyon nincs még kilátásban, így a döntést továbbra is meg kell hozni az embereknek.
Bocs, de ha valamire nincs pénzem, akkor ugye nem döntés kérdése, hogy veszek-e olyat. Viszont csak azért VGA-t venni, mert tudja a DX11-et, vagy tudja a PhysX-et, de amúgy gyenge, mint a harmat, szintén nem jó döntés.Mutass egy hírt a Fermiről, ami bulváros stílusú volt
Nem konkrétan erről van szó, engem pl. kifejezetten idegesített pl. a legutóbbi "Radeon-zápor", meg a hasonló "özönlenek", meg a "támadnak", meg "invázió", meg mittudomén... Azért gondolom ezekből már sejted, mire gondolok. Nem én vagyok az első, aki ezt megjegyezte, anno még Parci is írta, hogy majd megkér titeket, hogy kevésbé legyen bulváros a megközelítés.** (Tipikusan olyan dolgok ezek, amik max. figyelemfelkeltésre jók, de nem illenek a PH! szakmai színvonalához. Neked sem a hozzáértéseddel van a baj, hanem a stílussal, ahogy azt előadod. Más, amikor mezei fórumozóként írsz, meg más, amikor házigazdaként cikkeket (illetve HSZ-eket a fórumban).)*Ui: most mondjam azt, hogy a HD5 széria korán jött? Meglehet. Jöhetne a
Fermi, hogy legyen mihez viszonyítani. Szvsz nem maradtunk le semmiről.**Oliverda: bocs, nem olvasok fudzillát, de régebben más stílus ment a PH-n.
-
DigitXT
nagyúr
Nem hiszem, hogy bárkinek csalódást okozott a Cypress
Nekem igen. De ne aggódj, majd a HD6x jobb lesz.nem igazán akasztja meg semmilyen játék
A Junipert már azért kikezdi ez a DX11 dolog. Kíváncsi
leszek, a legújabb "üdvöskék" mit mutatnak majd fel...azonos képminőség mellett a DX9 mód legalább feleolyan gyors volna
Az az igazság, hogy elnézve gbors tesztjét nagyjából azonos a képminőség.
Igen, több árnyék van az autó külső elemein, amit persze belső nézetből
sosem látsz, viszont az áruk: 60 helyett 40 FPS. Szerintem nem éri meg.jól megy DX11-es módban
Azért az gondolom triviális, hogy egy GTX285 ellen így sem alternatíva... Jelen helyzetben, ha bármire érdemes lenne váltani, az minimum az 5870/5970. Ehhez vedd hozzá az árukat, meg azt, hogy nem is igazán voltak kaphatóak, ill. zörög a venti bizonyos szériákon, másokon beköszön a "csíkos-halál". Hova tegyem ezt...?két gépet kell fenntartanod
Nem kell minden sz*rral játszani. Btw. a PhysX nem egy nagy durr, ahogy mások is írták: ha sokkal komolyabban alkalmaznák (nem csak újságpapírok röpködnének), akkor lehetne azt mondani, hogy van értelme. Mondjuk az ME pl. tetszett, de elég rövid. Ha nem lett volna épp PhysX képes nV kártyám, biztos nem veszek miatta azt.ezek az invázió meg hasonló szavak ugyanúgy vannak GeForce híreknél is
És ott sem szimpatikusak. Nekem. Figyelemfelkeltő, de béna. Ez van.várom azt a hírt ahol valami nem felelt meg a tényeknek
Nem az a célom, hogy fogást keressek rajtad. Tényekről is lehet olyan stílusban
írni, ami régebbi fórumozóknak, akik más stílushoz vannak szokva nem tetszik.
(Szerk: de ezt a vonalat le is zárnám, mivel nagyon OFF, csak megemlítettem.)[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
tökéletesen fut AA mellett
40 FPS-t én nem neveznék tökéletesnek, de ezen
már rockettel is vitatkoztam - feleslegesen...
Bár középkategóriás kártyához képest nem rossz.mi van azzal, akinek mind a kettő fontos
Annak sz*r... De megvárhatja a Fermit.A tények tények: a tálalásuk lehet különböző.
Szerk: a BattleForge-hoz nem szeretnék hozzászólni,
mert kb. azt sem tudom, hogy eszik-e, vagy isszák...
Ezért értettem úgy, hogy "valamirevaló": számomra.lsc: én nem tudok a Fermiről új hírrel szolgálni, csak
találgatunk arról, hogy hogy viszonyul majd a jelenleg
elérhető ATI megoldásokhoz. Szörnyen sajnálom...[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz zoltanz #3074 üzenetére
Játszol is vele, vagy csak a fényképeket nézegeted?
Ez mekkora: "amit a fejlesztők megálmodtak". További
jó "térítést", de ha kijön a Fermi, simán lehet, hogy XP-n,
DX9-ben ott folytatom a játékot ahol előtte abbahagytam.
(Egy picit komolyabb előnyök kellenének a Win7-hez.)Szerk a szerkre: milyen notiról beszélsz? Csak a te
adatlapodon látok kettőt, de azok sem a legdrágábbak.
Eleve aki notin akar játszani, az picit el van tévedve, de
legalábbis nagyon mélyen a zsebébe kell érte nyúlnia.
(Szerk2: ha más géped nincs, akkor nem valsz', hogy
játszol a játékkal, így feleslegesen osztod az észt.)[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz zoltanz #3077 üzenetére
HP akkoriban nem volt a legolcsóbb jószág
És? Akkor most magadnak beszélsz hiába, mert "legdrágább notin nyomod a trendi játékokat"? Btw. régen egy 9800Pro is "isten" kártya volt, ma meg utánad dobják, és semmi sem fut rajta (a mai "trendi játékokat" tekintve).egyre több hordozható gépet adnak el világszerte
És No.2? Hogy jön ez ahhoz, hogy DX11-ben milyen a DiRT2, pláne úgy, hogy a DX11-es mobil GPU-k csak mostanában jelennek meg, pláne úgy, hogy a Fermiről elmélkedünk ebben a topikban? (De legalább az OFF gombot megtaláltad!)ki szoktam próbálni minden gamét
Na ez a különbség. Én nem kipróbálni szoktam minden ganét (), hanem játszom azzal, ami tetszik, és úgy alkotok róla véleményt. A DiRT 2 hangulatos, pörgős, jó grafikával megáldott játék (egyetlen baja, hogy kevés a pálya, ugyanazokat variálja, és ez idővel unalmassá válik). Támogatja a DX11-et (ezért késett csomót a konzol verzióhoz képest), ellenben nem mutat fel akkora előnyöket DX11-ben, hogy egy jelenleg DX9-es csúcs közeli konfiggal rendelkező ember ott hagyjon csapot-papot, és mindenét lecserélje miatta. Ennyi. Nem kell túlmisztifikálni.mielött mondasz valamit, és nem ismered, informálódj
Rákerestem a notijaidra a HSZ közben: az egyik P4, tényleg csúcsgép, a másik meg valami FuSi Celeron. Szerintem nem ezeken próbálod a mai játékokat. De nem is értem, hogy ez az egész notivonal hogy a fenébe jött fel, nekem címezve. -
DigitXT
nagyúr
válasz zoltanz #3081 üzenetére
Hanyagoljuk egymást, mivel arra volt időd, hogy összehasonlító képeket keress (btw. itt is van néhány) DX9/DX11 viszonylatban a DiRT2-t tekintve, miközben arra nincs időd, hogy játssz is vele, ezért csak elméleti síkon osztod mindenkinek, hogy a fejlesztők mit "álmodtak meg", amit látnod kellene. S ha régebbi a géped (ill. a jelen piaci helyzetet tekintve ez azt jelentené, hogy még nincs HD5xxx-ed - vagy vársz a Fermire, hogy témánál maradjunk), akkor erről a látványról lemaradsz, brühühü. Kíváncsi vagyok, a két asztali gépedben milyen VGA dübörög. Lehet, hogy HD5xxx, és ezért vagy ilyen felvilágosult? (Inkább lennék arra kíváncsi, mint a telefonokra, ha már nem szeretsz sokat írni...)
Abba amúgy belegondoltál, hogy jelenleg csak a HD58xx és fölfelé tudja tökéletes minőségben (minden max., AA+16xAF és 60 fps egy 60 Hz-es TFT-n) futtatni a tesszellációs+agyon HDAO-zott (és főleg több, apró árnyékkal megtűzdelt) kutyafülét? Teszem azt rád hallgatva valaki beszalad a boltba egy HD5670-ért, mert az már DX11-es, és kap egy jó kis diavetítést, akkor mit mondasz majd neki? Azt, hogy bocs? (És még nem is a legrosszabbat mondtam, csak erről röppent fel legutóbb hír, hogy jön. Nyilván lesznek belépő szintű modellek is, amin aztán pláne igaz lesz ez.)
A leghülyébb érvelés valami mellett úgy voksolni, hogy tud valamit, meg sem nézve azt, hogy az a tudás kihasználható-e egyáltalán. Kedvenc példám, amikor az nV már SM3-as volt (6800GS), az ATI meg még csak sz*r SM2-es (X800Pro), így a TRL NextGen módja nem futott az utóbbin, az előbbin viszont igen. De hogy? Diavetítés volt. (Az egész kísérletre úgy került sor, hogy meghalt az X800Pro-m és elfogadtam garis cserének a 6800GS-t, mert nem volt más választásom. Igaz, hogy nem sokkal később eladtam, mert meg lehetett őrülni a hűtésének hangjától, de ez már egy másik történet. Nem mondhatnám, hogy szerettem az nV-t a GTX285 előtt. A Fermire viszont kíváncsi leszek!)
Szerk a szerkre: az a 8600GT nem egy mai darab, s vigyázz, az csak DX10-es!
(Még a DX10.1-et sem tudja a szerencsétlen, ami ha StormRise fan vagy, akkor...)A másik desktopodban mi van, ha már itt tartunk. Csak nem egy HD5xxx?
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz zoltanz #3084 üzenetére
Mondtam, hogy hanyagoljuk egymást, mivel a kérdéseimre sem válaszoltál...
Az egész innen indult ki:
mert egy hüje is látja első blikkre, hogy nem DirectX11 -es képalkotása van
Ha így gondolod, lelked rajta, de ha nincs DX11-es VGA-d, ez csak szócséplés.Az iróniát meg nem érted: az a 10 év az IT területen biztos megártott. A marketing
osztályra nem rándultál el néha-néha? Ott szoktak ilyen összevissza beszélni...Láttam márt a Dirt2 HD 5xxx en szaladgálni
De nem a sajátodon, akkor meg...? Hiszen a hülye
is látja a különbséget, ugyebár. Vagy az a hüje?Szerk: azt kéne megérteni, hogy ha középkatban már sz*rul fog menni a DX11-es mód, a hajára kenheti a user, hogy a kártyája támogatja: nem tudja kihasználni.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Állítottam ilyet? Egy dolgot állítok: a DiRT2-ben a DX11 jelen formájában nagyjából parasztvakítás (nem sokkal szebb, cserébe lassabb), ezért váltani egy DX9-es rendszerről* nincs értelme. Ugyanígy lehet parasztvakítás a PhysX (tessék normálisan leírni, nem az óvodában vagyunk): a szállongó újságpapírok nekem sem képezik a szívem csücskét.
Azzal szálltam vitába, hogy valaki azt mondja, hogy "a hülye is látja a különbséget, ezért muszáj DX11-es VGA-t venni"... Hát nem, nem muszáj. Egyrészt még nem akkora a különbség, másrészt a középkategória (ill. alatta) még arra is alkalmatlan lehet, hogy ezt megjelenítse, miközben DX9-ben hasít, de legalábbis sokkal jobban bírja a gyűrődést. A Fermi ha kijön, mindkét jelenleg "rivális" (ez persze nem véletlen van idézőjelben, hiszen egyik sem alternatívája a másiknak!) technológiát támogatni fogja, de ettől még egy ideig ugyanúgy megmaradhatnak parasztvakítás színvonalon, mivel nem mindenki fogja megvenni a legújabb VGA-kat, így visszafelé kompatibilisnek kell maradni, nem beszélve a hardverben lassan lemaradó konzolokról. Ez van.
*: még mielőtt valaki IT szaki** beszólna, igen, a GTX285 DX10-es, de az XP nem.
**: ebből amúgy sok van a itt... Én is az volnék, de nem írom le minden HSZ-ben.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Miert varod el egy mainstream kartyatol, hogy mainstream felbontasban, ultra beallitasokkal futassa normalis sebesseggel?
A probléma az, hogy DX11 módban sokkal lassabb, hiába volt hype-olt feature.
(Vagy gyorsabb legyen, ha már hangsúlyozzák, vagy ha sokkal lassabb, akkor
ehhez mérten szebb. Ez nem valósult meg, az a pár árnyék nem ér annyit.)igy ez inkabb savanyu a szolonek tunik
Az XP alá most nem pattintanék be egy HD5970-et, ha nem bánod. Amúgy lehet
már ezeket kapni? És ha igen, nem zörgős ventis, vagy meghaló GPU-s verziót is?en tokeletesen jatszhato minosegben jatszom
Azt már megfigyeltem, hogy azok mondják ezt az átlagos 40 fps-ükre, akik nem látják a különbséget az aszinkron futás miatti rángatás (de még ha fix 40 lenne, az sem lenne az igazi, nem beszélve a Vsync miatt könnyen kialakuló 30-ról, ami még a rosszabb szeműeknek is a játszhatóság alsó határa) és a szinkron 60 fps melletti tökéletesen folyamatos kép között: így ez inkább savanyú a szőlőnek tűnik. Nem gond egyébként, mert amellett, hogy én néha ezen vitatkozok tökéletesen játszható minőségben játszom a gagyi DX10-es GTX285 kártyámmal, gagyi minősegű DX9 alatt, 1366x768-ban, 4xAA-val (és 16xAF-fel) Ultra beállítások mellett, fix 60 fps-sel. Btw. már kivittem, valami 78-as szinten vagyok, online meg 36-os (bajnokságokban Top100-on belül), csak az utóbbi időben előkerültek teleportáló cheaterek, amik elveszik az ember kedvét a versenyzéstől. -
DigitXT
nagyúr
válasz Bluegene #3162 üzenetére
nem ettől lesz valaki Captain Planet
A félreértés ott gyökerezik, hogy nem a 300W-os csúcsfogyasztás miatti extra költség fájna a leendő felhasználóknak, hanem az, hogy ekkora hőmennyiséget azért már nehéz elszállítani (halkan, léghűtéssel). Tehát nem az lenne vele a gond, hogy emiatt sokba kerül a fenntartása (mert ahogy arra számtalan példát hoztál, egy csomó minden sokkal többe kerül, meg sokkal környezetszennyezőbb, stb.), hanem az, hogy pl. hajszárítóra emlékeztetne a hangja, ha jól meghajtod (pl. játszol vele). Az meg senkinek sem jó, és nem mindenki szeretne vízhűtést, hogy ne süketüljön meg a VGA-jától. Persze ez az egész csak találgatás, mert sem a 300W nem biztos, sem a hűtő teljesítményéről nem tudni... (Elvégre egy GTX285 is zabál rendesen, aztán mégsem hangos a hűtése. Mondjuk én speciel nem hajtom ki a lelkét, így meglehet, hogy nálam azért is extra halk...)[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
hogy a jatekok az R600 erossegere epitsenek
Miért, így megjelenés előtt már ennyire tuti biztos, hogy
a Fermi tesszellációban "agyonveri" pl. a HD5970-et is?Mondjuk ha igen, akkor elég nagyot fordult a világ azóta,
hogy úgy lettünk informálva, hogy ebben a sz*r GPGPU
Fermiben minden csak emulálva lesz: vegyünk HD5-öt...
(Igaz, Fermi még ma sincs, HD5-ök meg mióta. De egy
kezemen - bocs, ujjamon! - meg tudom számolni, hogy
hány játékban láthattak eddig a userek tesszellációt...)De pl. van olyan játék, amit már nagyon várnak egyesek,
mert abban tesszellációval lesz csak minden az igazi.
Akkor most kell ez a tesszelláció nekünk, vagy nem? -
DigitXT
nagyúr
válasz zoltanz #3763 üzenetére
Én tegnap speciel C64-et nyüstöltem. (Emulátorral persze.)
Mondjuk ahhoz éppenséggel nem kell Fermi, de egy HD 5x sem.
Szerk: sőt, a GTX285-ön is épp olyan jól fut, mint az integrált ATI
grafikás T64-esen, vagy az integrált Intel grafikás C2D-s laptopon.
Utóbbin mondjuk simábban megy, sőt, FullHD-ban is viszi.
(Előbbin ablakos módban picit akad a hang, de 1024-ben már jó.)[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Találó a szöveg a képen. ("Fuck! Close it! Close it!")
Ezesetben viszont hiába lesz bazierős a Fermi tessz-ben,
ha máshol lemarad, nem fogja kihasználni - az Unigine-en
kívül... (Persze ha valaki az alapján fog dönteni, mert az a
jövő, akkor lehet hatása az eladásokra, de ez így kevés...)Szerk: egy dolog hiányzik a képről. Az FPS a sarokban.
(Lehet, hogy sz*rt sem mutat a tessz, de legalább pl.nem
lassul. De lehet, hogy sz*rt sem mutat, viszont belassul...
Vagy lehet, hogy mindegy, lassul-e, hiszen annyival szebb
a kövérebb élien, hogy már szaladok is DX11-es VGA-ért!)[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Nade mennyiből? 100 vs 90 még lazán mindegy, de pl. 30 vs 40 már nem.
(Ill. nekem 50 vs 60 sem, de ez egyéni szoc. problémám. Mondjuk nekem
nagyjából 8, mert abszolúte nem érdekel a játék... A "legközelebbi" cím,
ami - talán - lázba hoz, a Prince of Persia: The Forgotten Sands...)rocket: hát persze, a DiRT2-ben élőben minden sokkal szebb, a képek
csak eltorzítják a valóságot... (Mondjuk én 4,5M XP után meguntam.
Talán majd a Fermin végre megnézem, miről "maradtam le". Semmiről?)Szerk: ha agyon lenne tesszellálva és ettől sokkal jobban nézne ki, cserébe
50%-ot esne a teljesítmény, még mindig lenne lehetősége az embernek egy
b*szotterős DX11-es VGA (HD5970, esetleg kisebbből CF, vagy majd Fermi)
vásárlásával valódi élmény növekedést elérni. De ha eleve lebutítják a dolgot,
mert ugye gondolni kell a DX11-es középkat-on való futtathatóságra (btw. ezt
miért nem egy menüben állítható kapcsolóval oldják meg???), akkor bukó.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Bocs de ez f*sság: az AA hiánya elég durva dolgokat produkál,
amihez elég rossz szeműnek kell lenni, hogy ne vedd észre.
Igen, van különbség a két kép között, de csak nagyon kevés...
(Ennyiért nem fogja azt mondani a nép, hogy de fasza a DX11.)Ha bekapcsolhatnál valami "durvább dolgot", ami tényleg
hozzátesz valamit, akkor azt mondom, oké, de így...Szerk: közben most néztem megint a képet. Az itthoni gépem
kijelzője kisebb felbontású, mint a cégnél, ergo a kép nagyobb.
Azért így több különbséget vélek én is felfedezni! Persze az
egészben az a gáz, hogy így kell kapcsolgatni a két állóképet,
hogy tényleg lásd, hogy mi merre hány méter. De azért ha elég
nagyban látod, és figyelsz mondjuk a fejformára, akkor külön is
le lehet vágni, hogy melyik melyik. Mondjuk ettől még nem
érdekel jobban a játék, de maga a technológia továbbra is.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Még annyit akartam hozzátenni, hogy "feelingre" olyan,
hogy a tesszellált a "normális", míg a sima a butított.
(Szóval lehet, hogy el is várjuk a tesszellációt 2010-ben
ezen a szinten, ha ugye alapból szögletes fejet rajzoltak
valaminek...) Érzésre tehát kell ez, csak ne úgy érjenek
el nagyobb különbséget, hogy a "sima" karaktermodellt
még tovább butítják, még szögletesebbre tervezik. Btw.
a SeriousSam-ben nem volt anno valami ilyen TruForm?Ami kerek, legyen kerek: ha ez a VGA-s tesszelláció
annyit tud, hogy ugyanazt a képminőséget gyorsabban
állítja elő, akkor van értelme, és jó is lesz idővel. (Illetve
azt nézhetnénk még, hogy mondjuk ha az Alien "sima"
módban elszalad 200 FPS-sel, akkor ám legyen csak
tesszellálva, ha még így is 100 FPS fölött van, túl sok
mindenkit nem zavarhat, s nem kapcsolja majd ki...
(Ahogy a 16xAF is alapvetővé vált műértők körében...)
Szerk: persze ahogy mondod, a 4xAA is. Mondjuk most
a 8xAA-t kezdik nyomatni, annak is van amúgy értelme,
ha valaki nagyobb pixelméreten játszik. Btw. (#3865)-
ben linkeltél egy "csöcsös csajt": nos ott kerek az tessz
nélkül is. Mást viszont tényleg kidomborít...[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Oliverda #3921 üzenetére
Ez riposztnak rém gyenge volt, de persze
személyeskedésnek hoztad a színvonalat.
Inkább olvasgass picit, miért is jó az AF...Szerk: természetesen jogodban áll, hogy Full HD-ban
nézegesd a mosottsz*r textúrákat... Amiért viszont
balgaság, az az, hogy ez manapság nem valami nagy
"performance hit" a VGA-nak, a hiánya viszont eléggé
feltűnő. Persze van, aki nem látja: annak kell szemüveg.Riposztod akkor lett volna helytálló, ha én azt mondtam
volna, hogy nekem nem hiányzik a Full HD és nincs élet
1366x768 felett. Van amúgy egy Full HD TV-m is, csak
azon általában "Wizard Of Wor"-ozni szoktam...[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Ebben egyetértünk. Valamelyik Trackmania-t megvettem, ahhoz
adtak ilyen szemcsit és támogatta a játék (akkor még ATI-m volt):
az eredmény térélmény, de nem tiszta, s ha leveszed a szemcsit,
utána is egy ideig nagyon gáz (hozzászokik a szemed/agyad, ha a
hatás megszűnik, vissza kell szoknia): ha 5 percet játszottam úgy,
hát sokat mondtam. Mondjuk volt szerencsém* az nV féle "Shutter
Glass"-os megoldáshoz is: az vibrált az alacsony frissítés miatt.
(De legalább a színek helyesek voltak. Talán ez a polarizációs cucc
a legjobb, amit pl. az Imaxban használnak: az egész érdekes volt...)(*: szerk, csak pár másodpercig egy hülyeboltban. Vagy fukarban?)
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Oliverda #3931 üzenetére
Nekem meg Ferrari van a garázsomban. Kettő is.
Muhaha, kár is volt hozzád szólnom... Tényleg van
Full HD TV-m (szüleimnek vettem) és tényleg Wizard
of War-ozni szoktam rajta.* (Meg persze filmet nézni.)
*: van olyan dolog, hogy nosztalgia, szüleimnél is...De azért gratula a Ferrarikhoz... ("XD")
Vazz, és még ide is egy kis nV ATI flém? Taps. -
DigitXT
nagyúr
válasz Oliverda #3952 üzenetére
Igen: hibáztam. Van az a mondás a hülyékkel, meg a vitával...
(Ebben a kontextusban nyugodtan behelyettesíthetsz egy trollt, mert bár
nem volt szép "megmondanom a frankót", de érdemben nem is reagáltál.)
Egyébként de ja vu. Nem kell válaszolni: köszönöm. Szerk: bár
tudom, hogy nálad minden nap "egyet beszól, kettőt kap" akciós, de
próbáld meg valahogy kibírni.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Oliverda #3962 üzenetére
Nem-nem, mondtam, hogy helyettesíts be: nem vagyok jó troll.
Ellentétben veled, mert te még élvezed is. Ezért hibáztam, érted...AF fan
Így is mondhatjuk. Amúgy elhatárolódhatnál a megjelenítőmtől, mivel
gondolhatod, hogy anno 2004-ben még nem ez volt, nem mellékesen
nagyjából semmi köze hozzá annak, hogy kell-e AF, vagy sem. Nem
kevered te az AA-val? Mivel Full HD-ban a "bazinagy" (4+) AA-nak
valóban nincs túl sok értelme, hiszen a különbséget úgy sem látod,
pláne, ha egérmozin játszol. (27" határeset: ha belebújsz, talán még
el tudod olvasni a PH!-n az apróbetűket... Én uszkve másfél méterről
gépezek, innen még elviselhető lenne számomra a FullHD 32"-on, de
az a jövő zenéje: így legalább nem volt gond a stabil 60+ FPS-sel.)
Tudom, sokan azt sem látják, és "elég a 24, mert a moziban"... Bah.Megelőzendő egy újabb beszólást: igen, lehet, hogy valóban nekem
kéne egy szemüveg (fizikailag, nem képletesen), ugyanis a céges
1600x1200-as egérmozi (20") igencsak kikezdi a szemem - 8 órában.Viszont ha az alábbi két képen nem mondod meg, melyiken van AF
s melyiken nincs, illetve nem látsz különbséget, vagy szerinted nem
jobb az egyik, mint a másik, akkor mégsem voltam troll, csak ugye
tényeket állítottam meg, miszerint vagy vak vagy, vagy hülye.
(A döntés a tiéd.) -
DigitXT
nagyúr
válasz zoltanz #3969 üzenetére
Mivel az AA és az AF tök függetlenül állítható, nem érdemes összemosni őket egy kérdésben. Valóban kérdéses, hogy egy 8xMSAA mennyi szemmel látható előnyt hoz egy 4xMSAA-hoz képest, de mivel vannak már újabb AA eljárások is, a kérdés egy picit összetettebb... Legjobb tudomásom szerint az AF-nek nincs nagy felára, így számomra mindenképpen "megéri". Lehet, hogy nincs nagy különbség, de azért a linkelt két képen is jól látszik, hogy pl. autós játékban elég gáz, ha a felfestések szétkenődnek a távolban, meg közelről is mosottsz*r feelingű az út.
Hogy a legújabb játékokban milyen különbséget jelent, nem tudom, mert nem játszom AF nélkül (ill. nem játszom minden játékkal): ha van olyan aktív effekt, ami miatt az AF "nem megy", akkor lehet, hogy nem segít semmit, de ezt a "kockázatot" felvállalom: első dolgom a driverben a fix 16xAF-et bekapcsolni. (Írtad, hogy konzolon sem igen vannak "látványjavítók": valóban nem, és nem is tetszik a képük adott esetben. Vmi motoros játékot próbáltam egyszer, és pont ugyanúgy mosta el az út textúráit, mint a "0xAF". Ez van... Lehet megszokni, vagy megszökni: én utóbbit preferálom jelenleg. Lehet, hogy a PS4 és az XBox720 majd jobb lesz...)
Természetesen nem (!) kötelező semmit sem használni (abban igaza van Oliverdának, hogy egyéni preferencia kérdése*), de szerintem egy Ferminek nem szabadna, hogy problémát okozzon a régen még "Quality mód"-nak aposztrofált feature. (Bőven van annyi kakaó a mai vasakban, hogy ez már ne kiváltság, hanem alapértelmezés legyen. Nem beszélve arról, hogy ha valami procilimites, akkor tkp. 0 teljesítményvesztést okoznak, illetve fordítva: a kikapcsolásukkal semmit nem nyersz sebességben, de látványban veszítesz.)
*: viszont azt állítani, hogy nincs különbség, nyilvánvalóan csúsztatás.
Ha valaki nem látja, hát nem látja. Erre nem az a válasz, hogy "nekem
nagyobb felbontású monitorom van (meg két Ferrarim), bibibi"...
Az meg végképp blődség, hogy azért nem kell AF, mert nagy a felbontás.
(Nem beszélve a játékélményről, ami szintén nem felbontásfüggő. Habár
annyi köze mégis lehet a kijelzőhöz, hogy bizonyos méret fölött tök más.)[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Oliverda #3974 üzenetére
Sajnos ez pont 250-nél is durván látszik, és igen, baromira ezt is nézed,
amikor centikre akarod berakni az autót, hogy néhány tizeddel jobbat érj
el, egy bajnoki futamban. Aminek nem látom értelmét, az mondjuk
a DiRT2-ben a nézők tesszellálása verseny közben, mert az tényleg nem
releváns (ellenben a HDAO szép lehet). A tessz-ből ki lehet hozni nagyobb
különbséget is, mint az az AVP-s kép mutat, de már írtam is, hogy jobban
megnézve azért van különbség, mivel nem szerencsés, ha valami kerek, de
szögletesnek rajzolják...! (A TDU-ban is ez az egyik legnagyobb baj, hogy
az út túl szögletes. Csak az a baj, hogy ott a modellt kéne finomítani, mert
nem csak látványelem, hogy el-elpattog az autó, olyan bukkanók vannak,
mint egy brutál fekvőrendőr.) Talán majd a TDU2-ben kijavítják. Tőlem lehet
DX11-es is, mert addigra, mire kijön (ha kijön) már tuti kint lesz a Fermi is.Nekem annyira nem jó a szemem, de a céges monitoron el tudok PH-zni,
csak ahhoz jóval közelebb ülök: játszani nem szeretek ilyen közelségből.
Ez is egyénfüggő. Magamnak mondjuk nem 32-es Full HD TV-t vennék,
hanem nagyobbat, mondjuk 37-42-ig. Azon már el lehetne lenni... Majd a
Fermi árazásának függvényében meglátom: a mostani cucc már 1+ éves. -
DigitXT
nagyúr
250 amúgy még nem is olyan nagy tempó,
ott még az ötödiket sem kapcsolom fel.Btw. ezzel a hozzáállással sz*rt sem ér a
tessz, mert gyorsan szalad az Alien.
(Mondjuk ebben a megközelítésben is van
valami, de gondolom a dolog LOD-olható.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs