- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
-
6600 - 6501
7599 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
veterán
Simán lehet, hogy semmit nem tudnak kezdeni ezzel az előnnyel,. ha ennyire minden eladhatatlan marad. A consumer piac minden szarra olyan hektikusan válaszol, amire képtelenség felkészülni. A ramon kívül semmiből sincs hiány, mégis eladhatatlanná vált minden. Utoljára mikor hasonló volt a helyzet, az emberek ölték egymást a konzolokért, most az sem kell senkinek. Nem merik a népek pénzüket költeni, mert egy újabb világvégét vízionálnak abból, hogy az égbe szökött az AI iránti kereslet.
-
.LnB
titán
Nem tudtam, azért írtam hülyeséget. Sok évig konzoloztam, aztán tavaly júliusba jöttem vissza PC-re. Akkor meg csak beírtam
a milyen VGA-t vegyek
topikba a kérdést, hogy mit vegyek. Aztán az 5070-et ajánlották. Nem is néztem utána más VGA-nak. Szóval csak azt hittem, hogy az AMD kártyák is 7-esek.
De most olvastam, hogy az AMD inkább a shadereknek fenntartott regiszter méretével játszik. Mármint, hogy az jelentősen nagyobb mint a Blackwell szériánál. -
bobalazs
nagyúr
-
MasterDeeJay
veterán
Ahogyan GDDR6X sem jellemző AMD-nél. Nem volt rá szükség. A 7000 szériában is ott volt a 7900XT aránylag nagy 800GB/s-el amihez képest a 9070XT csak 640GB/s-et tud mégis összemérhetőek egymással. AMD inkább a cache-el játszott de nem növelte meg hanem hatékonyabbá tette.
Itt most AMD-nél elég nagy előny hogy jó a sima GDDR6-is. Hozzáteszem az RTX4000 széria is támogat sima GDDR6-ot (nyilván teljesítményvesztéssel), nem előírás neki a drágább GDDR6X. 5000 széria meg jelenleg GDDR7 only. (még a mobil verziók is!)
Szóval ha most gáz van a GDDR6X/7 gyártásával akkor az 5000 szériával is lesz, AMD meg olcsóbban megoldja a régi ramokkal a kártyáit igaz sokkal nehezebb és bonyolultabb gyártani erősebb kártyákat. -
-FreaK-
veterán
-
.LnB
titán
-
Moby
veterán
-
ecaddsell
senior tag
Nem biztos, hogy teljesen elkaszálták a super-t, rumor szerint Q3 2026 mint következő lehetőség.
#6590 .LnB
Nehogy azt hidd, hogy AMD oldalon nem lesz pillanatok alatt készlethiány.Mitől lenne, GDDR6-ból nincs hiány és senki sem feltételezi, hogy egyből mindenki AMD-re megy, csak aki nem akar a kevés RAM-al szenvedni....
-
Moby
veterán
-
Devid_81
félisten
Jah, arra lesz GDDR7 elegendo?

Nemtom, nem vagyok benne biztos, hogy ez van a dolgok mogott, de majd meglatjuk par honap mulva.
Lehet a Super tenyleg jott volna, a regi modellekre meg ment az EOL es ez mar fixalva volt honapokkal ezelott.
Nem tudnam elkepzelni, hogy egy ekkora gap csak ugy szabadon marad Nvidianak, de majd meglatjuk -
.LnB
titán
"Igen, ha nagyon beleállnak ebbe a RAM spórolásba akkor komoly utat nyitnak az AMD-nek."
Persze..
"Az AMD Q2-ben ~700ezer vga-t szallitott globálisan, az Nvidia 10.9 milliot."
(Ezt egy fórumtársunk kommentjéből másoltam ki). Látod a különbséget? Nem mindegy azért, hogy mekkora mennyiséget szervez át az Nvidia. És az se, hogy az AMD-nek mekkora mennyisége lenne befogadni azokat, akik átmennének. Nehogy azt hidd, hogy AMD oldalon nem lesz pillanatok alatt készlethiány. Sokkal durvább dolgok lehetnek ott, mint Nvidia oldalon. -
Moby
veterán
-
ecaddsell
senior tag
Marad az 5060Ti 8GB - 5070 12GB - 5080 16GB.
Ezzel csak 1 gond van hogy a 5070 Ti az egy nem tökéletesre sikerült GB203 (5080), amiből le kellett tiltani magokat a binning (leválogatás) során.
https://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_RTX_50_seriesMi lesz ezekkel a chipekkel? Vagy bevezetik a 12GBos 5070 Ti-t?
#6589 Moby
Ezeknek a low-end "PRO" cuccoknak akkora a piaca?#6573 h1mpi
Igen, ha nagyon beleállnak ebbe a RAM spórolásba akkor komoly utat nyitnak az AMD-nek. Bár lehet ez se érdekli őket. Nem ez az igazi üzlet... -
Devid_81
félisten
-
Moby
veterán
-
MasterDeeJay
veterán
Ami 10-20% kellene hogy legyen.
Én 306-ért vettem a kártyámat használtan (Gigabyte Windforce 5070Ti OC), ami előző tulaj ~280eft nak megfelelő euroért vett osztrákban azaz annyit kapnék vissza ha máshogy nem menne a gari.
Itthon 5080-as 500?-ba van. Tehát kapnék közel 1.5-2x árért tizenx% teljesítményt és még nincs is vége az áremelkedésnek...na kösz nem akkor inkább 9070XT.
Annyi előnyöm van hogy alapból kímélem a kártyát, alulfesz és 60hz nem lesz nagyon hajtva mert messze túllőttem az igényeimen. -
Moby
veterán
-
gV
őstag
-
gabber01
addikt
Tehát nincs semmilyen hivatalos forrás. Sehol senki ezt nem erősítette meg soha, csak sejtések vannak.
Az áramfelvételt egyébként pl a PSU is tudja limitálni a specifikációi alapján. De gondolom a PSU gyártók is mind totál hülyék...Az 5090-eseknel a problémák meg másra voltak visszavezethetők (rossz érintkezés).
-
ColdBoot
őstag
-
h1mpi
félisten
-
Moby
veterán
-
Moby
veterán
-
omfgk
veterán
-
-FreaK-
veterán
Igen, viszont igen nagy árkülönbség van az 5070 12gb és az 5080 között.
5070 ti volt a sweets spot. Főleg nekem, 3440x1440-re az 5070 12gb nem biztos, hogy érdemes váltás lenne (16gb 6800XT-ről), az 5080 meg messze budget-en felül van.
Mit mondtok, meg merjek venni egy ilyen olcsóbb 5070Ti-t?
-
RobbyJr
addikt
-
h1mpi
félisten
-
omfgk
veterán
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
The RTX 5070 Ti Has Been Killed Off - Hardware UnboxedEmiatt most komolyan elgondolkoztam, hogy nagyon hamar le kéne cseréljem a 6800XT-t egy 5070 Ti-re.
Az aprón most kapható olcsóbb kártyák tényleg nagyon szarok/nem ajánlottak? Pny, Zotac, Gainward és társaira gondolok. (most kezdtem el csak nyomozni) -
Géjza
őstag
-
Géjza
őstag
-
Moby
veterán
A legkomolyabb rendszer valamelyik csúcs asus 5090-en van, ahol legalább fogyasztásmérőket tett a vonalakra az asus. A kártya ettől még tök hülye maradt persze, és egy pc-n futó program figyeli, hogy ne terhelje túl egyik vonalat sem a kártya, mert lekapcsolja a gépet. Ennyi. Ennyit tud tenni.Lekapcsolj a gépet
A kártya a nagy büdös semmit tudja csinálni. Szétégetni mindent, ha olyanja van, még a másfél milliós is. Ehhez képest elég bátor gondolatok ezek, hogy be lehet bármit bárhogy kötni, majd a kártya dönt, meg ilyenek. Ja. A kártyák dönteni fognak. Romba az egész pc-t 
-
Moby
veterán
A kártya nem tudja, hogy van-e elég, vagy nincs elég, vagy honnan lehet felvenni. Ezért égnek el a csatlakozók, és ezért van létjogosultgáa a der8auer-féle WireView-nak is. Valamelyiki videójában ő is beszél erről, hogy az eszköz monitorozó funkciója azért is megbízható, mert minden áram a konnektoron keresztül megy, de lényeg nem ez, hanem az, hogy a kártyák buták mint a tök, mindig minden vonalat annyival tehelnek meg, amire csak szüksége van. Ha a táp nem bírja, akkor jó esetben leold(rossz esetben túlterhelődik), ha meg a táp is bírja, akkor legrosszabb esetben elolvad a vezeték, mint amiről megannyi hír szól. Nincs ilyen jellegű inteligiencia ezeken a kártyákon, hogy akkor majd innen vagy onnan vesz fel elég áramot, ha innen vagy onnan nem jön elég. Még azt sem nézni a marhája, hogy ne vegyen fel többet egyetlen ágon, mint az tervezve van.
Ezért rphadtul nem mindegy hogy jogyan meg mivel kötitek be ezeket a kártyákat, mert a power delivery rendszer olyan ostoba ezeken, hogy az felháborító. -
MasterDeeJay
veterán
Azért gondolom a ventiknek onnan veszik az áramot.
Illetve kis kártyákon simán lehetne a komplett vram résznek is onnan szedni. (nincs kizárva hogy úgy is van csak a nagyobb kártyáknál nem ez a megoldás)Tesztet RTX5090-esről találtam. [link]

A key aspect of this standard is that it sets clear limits for motherboard manufacturers and graphics card developers, ensuring interoperability and compatibility between different systems. Excessive loads on the motherboard slot could lead to thermal problems or damage to traces and connectors. The fact that the graphics card only places a moderate load on the slot not only ensures stable operation, but also preserves the longevity of the hardware components. In addition, this requirement creates scope for external power connections that can take on higher loads. In the case of the card, which already reaches the limits of the power supply due to the 12V2X6 design, the low load on the PEG slot is a positive feature. It shows that the card efficiently distributes between the different power sources and does not put unnecessary load on the mainboard. With a maximum of 1.2 amps (14.4 watts), the card in question only makes minimal use of this leeway, which makes it appear very efficient in terms of the load on the motherboard slot. The 12V2x6 has to suffer all the more for this.
-
Lord Myn
őstag
Bizony, szépen pirosan világított a LED és kép nuku. Cseréltem egy 850W-os Vita GM-re (szintén FSP) ezen már 600W-ot tud a natív 12V-2x6, egyébként ha nekem is még a régi csatis Hydro K lett volna, akkor valószínűleg működött volna az átalakítóval.De akkor sem értem, minek kellett a Prime-ra 3x 6+2 pines (450W) power...

-
gabber01
addikt
Igen, azt én is látom, de ebből honnan veszitek hogy nem használhat többet?
Ez annyit jelent, hogy elsődlegesen a PCIE csatikon vesz fel áramot, de ha nincs elég akkor a slotból is fog tudni a specifikáció erejéig.
Ha tudtok bármilyen valid forrást mutatni arra vonatkozóan, hogy ezek a kártyák alapból nem is úgy vannak tervezve, hogy még csak ne is tudjanak mondjuk 10W-nál többet PCIE slotból felvenni, akkor ok. De én ilyet sehol nem találtam, még csak említés szintjén sem. -
Moby
veterán
-
Biga123
addikt
-
RobbyJr
addikt
-
Delirious
tag
-
Biga123
addikt
Bocs.
Akkor legyünk pontosak, ezeken a képeken nem látok átalakítót.
Én lennék a legboldogabb ha lehetne a kártyákba 8 pin pcie csatit dugni
Szal ezt a képet akár kukázhatod is.
De a lényeg : "ha van 3db kábel" amúgy meg

gabber01: HW infón szépen látszik , hogy a slotból csak 10W körül vesz ki.
-
gabber01
addikt
-
Lord Myn
őstag
Túl van bizony, de ettől függetlenül nekem kellett tápot cserélnem, pedig nekem is FSP Hydro K Pro 750W volt, csak ezen volt már natív 12V-2x6, viszont azon csak 300W-ot tudott leadni, ami a Prime-nak nem volt elég...
Na most, hogy egy Prime szintű 5070Ti-nek miért nem elég 300+75W, az rejtély... (monitorozom a fogyasztását a legszélsőségesebb esetben megy csak 300 fölé, akkor is max 1-2W-tal). -
RobbyJr
addikt
-
Biga123
addikt
-
h1mpi
félisten
-
ColdBoot
őstag
-
Biga123
addikt
-
k1raly
aktív tag
-
ColdBoot
őstag
Lehet csak én vagyok túl igényes, de egy komolyabb gépbe biztosan nem ezt a tápot javasolnám. Már pedig amiben egy 350- 400 k-s videókártya van, lehet érdemel az ennek a tizedrészét képező áru tápnál komolyabbat is. (Attól függetlenül, hogy elbírja 2 ágon is.)
Tudom, hogy sokan szeretnek a tápon spórolni, én mondjuk pont nem olyan vagyok.
-
Moby
veterán
-
gabber01
addikt
Túl van ez lihegve. Abszolút nem feltétel 5090ig.
A pcie 8pin csatikon hivatalosan is 150W megy át, plusz a pcie slot 75W-ja. Az máris 375W két ágon. És ez sustained, spikeokra sokkal sokkal többet elviselnek. Szóval már ez bőséggel lefedi az 5070ti-k igényét, ahogy eddig is így volt évekig hasonló fogyasztású kártyáknál. Ez a papírforma.
A valóságban viszont a legtöbb psu pcie ágai lényegesen többet tudnak leadni, nem ritkán akár 300W közelében is egy ágon. Ezt meg kell nézni típusra vonatkozóan, de ne keltsunk már feleslegesen pánikot és ne verjük a másikat felesleges kiadásokba ha lehet, főleg amikor van egy nagy teljesítményű, jó minőségű FSP tápja.
Ha nem értetek hozzá, nem kell hozzászólni és félrevezetni. -
k1raly
aktív tag
-
Biga123
addikt
Vastagon elég hozzá a tápod, a 6+2 es PCIe gyári kettéosztás teljesen rendben van.
Nekem egy is olyan kábelről meg a giga 5070Ti , egy 550 es tápról, ami ráadásul osztott 12V ággal van megáldva. Szal ne parázz.RobbyJr : gyárilag van a tápon 4db 6+2 es PCIe, 90% hogy 1-1 kábelen 2-2 . Ritka a külön 3 kábel a tápról.

-
RobbyJr
addikt
-
k1raly
aktív tag
-
ColdBoot
őstag
-
k1raly
aktív tag
-
Delirious
tag
Hali! Cseréltem 4070-et egy Asus Prime 5070 Ti-ta. Tápegységem maradt: FSP Hydro K Pro 850W. Sajnos nincs rajta még az új csatlakozó. A gyári Asus adapterrel kötöttem be, a tápon nincs külön három ág csak kettő, így egyikre ment az egyik ág, a másik csatira a másik ág két osztott csatlakozója. Szerintetek jó ez így? Célszerű lenne új tápot vennem?
-
b.
félisten
talán a a laptop 5070 Ti hozza azt 4 K ban mint az RTx 4050 FHD ban.
Az asztali 5070 Ti verzió kb 60-70 % kal erősebb a laptop 5070 Ti nél. -
T0mBd1gg3R
veterán
Na megvettem az 5070Ti-t (4K-ra, 48" OLED TV-hez íróasztalnál), erre kaptam a cégnél egy laptopot 8/16 ryzen7-tel, rtx4050 mobile-lal és 1080p 165hz monitorral, magánhasználatra is.
Ha jól gondolom az a 4050 kb pont annyit tud 1080p-ben, mint az 5070ti 4k-ban.
Emellett van benne egy 680M is, ha ismeritek az LSFG azt hiszem még evy frame generation-t rá lehet vele zavarni az rtx után. -
ColdBoot
őstag
Megmondtuk, hogy csendes lesz, látod jól tetted, hogy hittél nekünk.
Globál szinten is a jobbak között van, de attól tartok ha keresni fogod, biztosan találsz olyat akinek valamiért nem jött be. Mondjuk ez igaz az összes kártyára. Mindig lesz aki vagy eleve egy vacak házba teszi 0 szellőzéssel, vagy/és egy pár kattintásos UV is nehézséget okoz számára. -
MasterDeeJay
veterán
-
h1mpi
félisten
A gyerek gépében is hűs az 5070Ti Prime
-
Lord Myn
őstag
-
Biga123
addikt

Hátez??
Élből dobja a HWinfo , terhelés nélkül.
Ránéznétek hogy nálatok is van ilyen ? És hwinfo bug, vagy nálam nem kerek valami. -
oroszLajos
aktív tag
-
RobbyJr
addikt
-
kzkz
őstag
-
kzkz
őstag
-
d1d1
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! 900mv, 2800MHz, +2000MHz mem. Ezt állítottam be. Eddig minden rendben. A 6900XT-től halkabb, kevesebbet eszik.
-
F.B.I.
veterán
-
ColdBoot
őstag
-
Biga123
addikt
Ez egy érdekes dolog, mert a magasabb boost magasabb hőtermeléssel jár ami indukálja a boost visszavételét ergo össze vissza fog ugrálni a freki, és lehet a végén ugyanott vagy, mit egy fix alacsonyabb frekivel, tüskék nélkül, de én megtettem a tesztelést játékban , és valóban 1 fps el elmaradt 118/119 , de közben 2-3 fokkal hűvösebb volt és 30W al kevesebbet evett , persze ez csak egy gyors statikus teszt volt. #6475 Nomadban sem volt eget verő a különbség.
PL ha a G-sync be van kapcsolva már teljesen más a gyerek fekvése , vagy az ultra latency mode.
Fingreszelés az egész
-
BaJaZo
aktív tag
Nézegettem a Prime határait, eddig jutottam. Nem semmi egy olyan kártyától, amiről egyesek "olyan sok rosszat" hallottak...
Közben cw nincs, hangja nincs, alig melegszik. 450/2950/100
-
Bossp
addikt
-
Biga123
addikt
-
h1mpi
félisten
Rendeltem egy ilyet a fehér házhoz (van fekete is belőle), nem 2-3 ezer, hanem picit több, de minőségi darabnak néz ki:
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/silverstone-gb01-gpu-tarto-feher-sst-gb01w-165390
-
Bossp
addikt
-
Moby
veterán
-
Imike20
senior tag
-
Devid_81
félisten
-
d1d1
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy GIGA 5070 Ti WINDFORCE OC SFF-t. A power limit max 100%. Lehet-e ezt feljebb vinni valahogy, vagy nem különösebben számít.
-
viperabácsi
addikt
-
Bossp
addikt
-
Géjza
őstag
DLSS beállítástól függ, hogy melyiket használd. Ha eddig ultra perfomance mode-ot használtál (akár játékban, akár dlss tweaker/nvidia profile inspector-ban), mert nagyon kevés volt az fps-ed, akkor most L-t használt DLSS ultra performance mode-dal. Sok fps-ed lesz (kb annyi, mint K UP esetén), de sokkal-sokkal jobb képminőséget fogsz kapni. Ha eddig performance vagy felette használtad DLSS-t, akkor M-et kell használnod.
-
Biga123
addikt
Most jött az új nvidia app, szal mostmár betazni sem kell a dlss4.5 miatt.
-
Géjza
őstag
Redditerek szerint M performance jobb képminőséget ad, mint K quality. Daniel Owen szerint is ( [link] ). Személy szerint M-et használok quality mode-ban, de még sok időt nem töltöttem a tesztelgetésével, valószínű simán mehetek lejjebb a presetekben (Balanced, Performance) és még mindig jobb képminőséget fogok kapni, mint K quality esetén.
De a legegyszerűbb, ha magad kipróbálod mindet és azt használd, amelyik a legjobb számodra (képminőség, fps).
-
Biga123
addikt
-
viperabácsi
addikt
-
Moby
veterán
Én leginkább qualityt használok, ritkán balancedet, ebben szerintem sem túl jó az M. KDC2-vel nézegettem, hát elég sok a pulzálás meg a jagyedge M-el.
-
Moby
veterán
-
Bossp
addikt
Ez a 2 új modell van és ezt ajánlja a vidia hogy így használd :D
-
viperabácsi
addikt
-
Bossp
addikt
Performance-ig M ultra performance-nál L.
-
Bossp
addikt
-
RobbyJr
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6600 - 6501
7599 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- (kiemelt téma)
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bizony, szépen pirosan világított a LED és kép nuku. Cseréltem egy 850W-os Vita GM-re (szintén FSP) ezen már 600W-ot tud a natív 12V-2x6, egyébként ha nekem is még a régi csatis Hydro K lett volna, akkor valószínűleg működött volna az átalakítóval.

Na most, hogy egy Prime szintű 5070Ti-nek miért nem elég 300+75W, az rejtély... (monitorozom a fogyasztását a legszélsőségesebb esetben megy csak 300 fölé, akkor is max 1-2W-tal).
Az a lényeg hogy drága legyen? 40-50K körül a tápos topicban röpködnek a megbízható ajánlott tápok 10 év garival. Amúgy egy normális 650-750W os is elég lenne hozzá.