- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- (kiemelt téma)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
-
5400 - 5301
7599 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
Nem sok különbség van képben, viszont annyira be esik az FPS, hogy szinte no brainer, hogy ezt így kell jelenleg használni!
Balanced is tök okésan néz még ki. Ott azért már látszik a részletekben, a képminőség romlás, de mozgásban még itt szinte semmi.
Egyedül Performance-ban mondanám, hogy inkább a többi mindenféle beállítást veszem vissza jócskán és jobb kép minőségét kapok a fentiekben.Tudjuk jól hogy natív 4K-t, főleg RT-vel egy 5090 megszenved.
Tehát az inkább felejtős. Ráadásul már a játék fejlesztése is erre van belőve. Egyszerűen kevés a power és az idő az optimalizálasra. Ez kb jövő, de már a jelen is...Aki ezt nem fogadja el, meg ott van az 1080P és/vagy 1440p monitor 27"-on. Jelenleg sweatspot! Nem is kell oda már erőmű, sokkal fenntarthatóbb is. Oda én is inkább egy 9070XT-t néznék a jelenkegi 260ezer ft-os áráért és az FSR-rel nem is kell foglalkozni, mennyire támogatott vagy mennyire nem.
De én inkább csapatom 32" 4K-n 120fps-sel. Vagy akár 55"-os TV-n. Elmúlt 10 évben már azt is vett akinek kell. Oda meg egyszerűen kell a felskálázás amiben jobb a DLSS.
-
4264adam
nagyúr
-
Devid_81
félisten
-
Hiei555
aktív tag
-
_drk
addikt
3 játék után nekem a DLSS:
4K monitort használok, tehát egyértelműen ez a felbontás van beállítva.Alan Wake2 Natív vagy Quality 30-40 FPS helyett DLSS Balanced 60-90 mozog helyszíntől függően. Low RT bekapcsolva mert annak a játéknak kell. Minden más médium-High között. Szép és jól fut.
Natív+RT 20-30 FPS...Returnal 4K 120 FPS-re lockolva DLSS Quality. Így csak 90-re esik le hirtelen minden szoba előtt. RT off, az megöli.
OBLIVION Remaster. 4K quality 60-70 FPS, itt már bekapcsoltam frame gent és megy 120 fps-sel.
Itt valami alap RT van bekapcsolva low-ra, nincs is off talán...Ha nekem valaki azt mondja, hogy 4K 60-120Fps-sel fogok játszani lehet kinevetem még a nyáron.
Erre jó a DLSS! -
PuMbA
titán
Kicsit azért meglepetés, hiszen ha jól tudom elvileg készül a DX12-es változat a Flight Simulator 2024-ből
Azt tudom, hogy sok autó szimulátor DX11-en fut, ezért a nagy NVIDIA előny, de majd egyszer csak váltanak DX12-es motorokra és ez eltűnik. 15-20 éve toldozgatják ezeket a bevált szimulátor játék motorokat, de az Assetto Corsa Rally már például UE5-tel jött. -
Géjza
őstag
-
Micsurin
nagyúr
-
F-ECT$
titán
-
PuMbA
titán
-
kzkz
őstag
DLSS van benne, nekem 5070Ti van. DLAA-val próbáltam, de sajnos ront a képen, nem javít a TAA-hoz képest. Majd megpróbálok képet kimenteni róla, mert elég látványos, ahogy a gépszárny éléből süllyedéskor három darab lesz

Továbbá amikor körberepülök egy tereptárgyat és kinézek rá jobbra, akkor szaggat DLAA-val, TAA-val meg folyamatos. -
PuMbA
titán
-
kzkz
őstag
-
Tengo
aktív tag
Szóval senki nem mókolta itt a 5070ti phoenix-s BIOS-t?
-
ÁdiBá
veterán
Igazából én egyiket se használnom annyira, RT meg a DLSS-nélkül és az FSR4 is megvagyok. Marad egy olcsó 9070XT. Köszönöm szépen hogy segitettetek a döntésemben főleg úgy hogy ahogy olvasom többen mint a két oldalt megjárták, vagy használják mai napig.
-
Dark KillerX
addikt
-
Micsurin
nagyúr
-
PuMbA
titán
-
F-ECT$
titán
Én 5070-et vettem, mert sokallottam a Ti felárát ahhoz, amihez nekem kellene. (+50% ár a +25% teljesítményhez képest.) Vga-t kb 2 mozdulat cserélni, és ha 1-2 év múlva kevés lenne az erő vagy a 12 GB, akkor majd veszek valami mást, ezt meg eladom.
A frame gen az input lag miatt nekem se tetszik egyelőre, de a dlss (quality, balance) minimális minőség romlással tud sok fps-t hozni.
-
kzkz
őstag
Több 9070XT-m is volt, de végül az 5070Ti maradt, mert akkoriban csak 30-40e volt a különbség, és azt gondoltam, hogy ez nekem megéri, ha egyszer majd local AI-t futtatok, meg RT-ben jobb az Nvidia. Azóta se futtattam AI, csak párszor rápróbáltam
, és RT-s játékokat se játszom 
Én az FSR4 és a DLSS-t se használom, mert látom, hogy elrontja a képet, és az zavar. Natívan 3440*1440p-n TAA élsimítással játszok néha azzal a 2-3 játékkal, ami épp fent van kb. 2 órát egy héten.
Most jóval nagyobb az árkülönbség, hacsak konkrét RT-s cím miatt nem kell megvenned az 5070Ti-t, akkor általánosságban a 9070XT is pont ugyanolyan jó lesz neked, csak jóval olcsóbban. Ezt vizsgáld meg, hogy mire kell neked, és utána már el tudod dönteni, hogy ér-e bármennyi plusz kiadást az 5070Ti.
-
Jacek
veterán
Mint irta pl o nativban akar jatszani.
Szerintem max aki a DLSS-hez ragaszkodik annak eri meg a Ti.
Vagy NV fan, vagy hisz
-
Dark KillerX
addikt
Nekem igaz csak csori 9060XT-m volt, de az a sok hack, hogy legyen FSR4 , na az nem volt szimpatikus.
Oké az újabb címek már alapból támogatják, meg van ahol jött patchel, de akkor is rengetek játéknál, csak az ocsmány régebbi verziók vannak, ki is akar így játszaniNyilván a 9070XT eleve erős, még natívhoz is, de azért vannak címek, ahol nem árt ha az ember használja
Te döntésed
-
Jacek
veterán
-
Jacek
veterán
Nekem mindegyikbol volt vagy 5-6 fajta.
Sebesseg ugyannaz kicsit gyorsabb az AMD , heavy RT cimben feljon a TI.
250e mar leget Pulse XT venni ami full kuss teljesen jo, 330e a full low TI-t lehet venni.
Ami hutesben ugyan azt tudja mint egy Pulse az 350-60 minima, 100k a kulonbseg.
Mondom ezt ugy hogy Ti van a gepemben. -
ColdBoot
őstag
-
Vanka
tag
Van 9070XT (fiam gépe AM5 )és 5070 Ti (én gépem AM4 5800X3D) is . Ez Azus Prime nem igazán látok nagy különbséget. Ha terhelve van 1440P-ben a 9070 halkabb . 60 fok körül mennek max fogyasztás 5070TI 200W körül 9070XT 280W körül. 4070-es volt az utolsó AMD kártyám most én elég kiforottnak látom a támogatásukat.
-
Jacek
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Átlagos felhasználásra vennék VGA-t.
Szerintetek 5070Ti /330-340 ezer ft vagy 9070XT 275 ezer ftért.
Volt 9070 kártyám, voltak vele anomániák.
Megmerjem kockáztatni megint az AMD-t vagy inkább engedjem el, fizessem kicsit többet a beton stabil 5070Ti kártyáért?
Sajnos engem nem vettek meg az ilyen Bullshit DLSS frame gennel, nem is érdekelnek. Nativnál nincs ami jobb.
9070 volt olyan hogy játszottam egy gamel kivágott, egy COOP online közbe, majd játszottam volna valami másik játékkal, nem akart elindulni. Ilyen hibákat nem csinált soha nálam egy RTX4090 / 4080 vagy a barátomnál az 5090 sem, se a 4080 Super.
Viszont nagyon kellemes árban van a Radeon. De nyilván játékra kell... és nem akarok vele szenvedni sem.
Gondolom itt mindenki inkább az 5070Ti preferálja. -
deliceN
tag
Jaj a konzolvilág
Nem akarom rontani az üzletüket, mert lehet normális időben sokkal gördülékenyebb a folyamat, de le kellett mondjam a rendelésem, ugyanis majdnem 1,5 hét alatt nem történt érdemi változás (rendelésem állapotát illetően, vissza se igazolták igazából), valamint nem akartam bizonytalan időt várni, hiszen jelenleg is egyik órában van raktáron, másik órában sehol sincs náluk.
(ismerősöm is erre panaszkodott, megértem a nagy forgalmat, megértek mindent, de legalább igazolják vissza és akkor tudom hogy x hét a várakozás, így semmit nem tudtam, support is csak azt írta idézem "betérdeltünk, lassabban megy a folyamat".SELLOUT - Foramax 2 nap alatt lerendezte, vasárnap rendeltem és ma nálam van a kártya. Drágább volt mint 340, igaz nem sokkal, de sajnos az árak ilyen hamar változtak, most például Oázis 335 de 5-7+ nap a várakozási idő és kitudja mennyi lesz.
-
marinea2
addikt
-
Tengo
aktív tag
-
fudi2002
nagyúr
-
Tengo
aktív tag
Az, hogy max 300w a tdp, megnézném mit tud mondjuk 350w-al. Amúgy semmi gond nincs vele.
-
fudi2002
nagyúr
-
deliceN
tag
-
ColdBoot
őstag
-
Tengo
aktív tag
Sziasztok!
Gainward 5070 Ti Phoenix-s-t vettem. Tudtok valamilyen BIOS-t amivel rendesen működik a kártya és engedi engedni a TDP limitet? Próbáltam vagy 5 félét hasonló kártyákról, de egyik se működött. Elhasal mikor inicializálni akarja a driver.
-
deliceN
tag
-
ColdBoot
őstag
-
deliceN
tag
-
4264adam
nagyúr
Nvidia Problémamentesebb DP-n ne HDMI-n használd. Ha persze csak TV-d van akkor érthető a HDMI igény, abból 1 jobb típus sem okoz gondot, nekem is 4K / 120Hz HDMI-re van kikötve TV-n ha nem a monitort használom.
AlzaPower 8m HDMI-t használok. Ez a legolcsóbb biztosan működő kábel.
DP-ből nem látok 3m-nél hosszabbat AlzaPower-ből.
-
oszkarfincs
aktív tag
Az ötméteres HDMI helyett egy másfél méteres DP kábellal kipróbáltam, azzal tényleg megszűnni látszik a probléma. És megjelent a 144HZ-es opció is.
Tudnátok ajánlani olyan jó minőségű DP kábelt, ami 5 méter hosszú és tudja a 4K/144HZ-et?
-
marinea2
addikt
-
F-ECT$
titán
Ahogy írják is: 99%, hogy kábel gond van. Simán bírnia kellene mindennek a 4k@120Hz-et.
-
WhiteAngel89
aktív tag
szerintem próbálj ki egy jobb minőségű hdmi/dp kábelt
-
_drk
addikt
-
oszkarfincs
aktív tag
Vettem egy RTX 5070-et. A régi GPU driverét uninstalláltam, beraktam az új eszközt és telepítettem a legfrissebb drivert. Az a problémám, hogy 4K 120HZ mellett a kijelző kb 5 másodpercenként kikapcsol, majd vissza 1-2 mp múlva. Ha leveszem 60HZ-re, akkor nincsen ilyen probléma. Mi lehet a probléma?
A korábbi GPU egy GTX 950 volt, az tudta a 4K 120HZ-et.
Új videókártya: ASUS PRIME GeForce RTX 5070 O12G
Monitor: Odyssey G7 G70B UHD 144 Hz smart gaming monitor - LS28BG700EPXEN -
hibavissza
veterán
-
kzkz
őstag
Igen, ezért írtam, hogy feleslegesen fizet 10e-vel többet ugyanazért a kártyáért, csak más nevet nyomtattak rá

-
GeneraL_XTX
veterán
Az pontosan ugyanaz mint a phoenix csak más a neve

Ezeken a vékonyabb féle hűtő van morgós ventivel, erre kell ezeknél felkészülni. Lehűteni le fogja, csak a ventik nem az igaziak rajtuk.
Gainwardot/Palit-ot én csak phantom/gamerock vonalról vennék max, vagy ha nincs más mert ahogy nézem kezdenek kifogyni a készletek. Asus prime sincs nagyon már 400 alatt

-
kzkz
őstag
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Kártya vásárlás elött állok, szerintetek a legolcsobb Gainward tipusu kártya rossz vétel?
GAINWARD GeForce RTX 5070 Ti Phoenix-S 16G
Ezen agyalok, rossz vétel lenne - e 340é?
Kerülendő tipus? -
marinea2
addikt
Ha szamit a ventiprofil akkor Asus Prime kicsit tobbert(244k alza). Nalam a Giga sff-et cserelte (rettenet cw-zett) Gainwardot is van aki itt cserelte inkabb.
-
hibavissza
veterán
Üdv, 5070-es kártyánál van különösen ajánlott/kerülendő típus? Normál sokventis házba lesz. Alsóházban nézelődök. 230 körül van Gainward és Gigabyte SFF. Egy 3070-et vált. Kell valamit tudni a táp bekötésről? Rémlik, hogy voltak zárlatos csatlakozók.
-
Dark KillerX
addikt
-
marinea2
addikt
Enyemre rahuztam kapasbol a 0,875V 2800mhz es azota igy megy crash nelkul az Asus Prime, elotte olyan giga wf-em volt mint neked az is birta ezt.
-
Dark KillerX
addikt
Úgy néz ki igen, mert amióta nem állítottam be MSI Afterburnel UV profilt, szvsz csak a ramot és a pl-et állítottam -80-ra nincs crash , lekopogom

Tegnap délután óta kapja az ívet, ma reggel BF2042 és CS2 után ezt mértem

A HWinfo-nál többször visszaállítottam az időzítőtSzóval lehetett az , hogy a max órajelnél jóval magasabbra húztam a görbét, párhuzamos vele nagyon alacsony fesszel , ergo 0,9V mellé 2900Mhz
Jobb lett volna, így kezdeni, hogy 0,95V / 2700 esetleg?
-
Micsurin
nagyúr
Ott valami az Appal lesz, 70ti SSF van párom gépeben és igazából egy rossz szavunk nem lehet rá.
Primeot vittünk vissza előtte mert valami viselhetetlenül cw-zett a H7 Flow meg elég nyitott, hogy kijöjjön.
A GamingOC felárát nem akarta kifizetni, GamingTrio meg épp nem volt.
-
Dark KillerX
addikt
Köszi 🙂 mindenkinek

Egy utolsó esélyt kap a kártya, még van időm az elállástól, de ha nem tudtam megoldani, akkor megy vissza
A vásárlás előtt odszkodtam már a Gigabyte-tol régi rossz tapasztalatok miatt, de a Palit-tól meg
Még akkor volt jó áron egy felbontott kétventis Pulse 9070 -en 5e többért, de nagyon gondolkodtam rajta, főleg hogy előtte 9060XT-m volt, amit nagyon stabil kártyának tartottam
Sajnos a Prime - TUF és társai MSI Gaming és esetleg Ventus 3x meg baromi feláras

Na mindegy, köszönöm mindenkinek
még1er -
deathcrow42
addikt
Van Alza topik

https://prohardver.hu/tema/alza_hu_informaciok_velemenyek_tapasztalatok/friss.html
-
xtremist
őstag
Az alza oldalán kikeresed a megrendeléseidnél a terméket, ott van egy elállás fül ami 30 napig aktív. Az ad egy visszaküldési kódot amit ha beütsz alzaboxban, nyílik a rekesz és ingyen megy vissza a termék. Postán is vissza lehet ingyen küldeni, de nagyon nem ajánlom. Megkapják a terméket, ha kártyával fizetted akkor automatikusan arra a számlára megy vissza a pénz, ha kp volt akkor megkérdezik hogy hogy juttassák vissza az összeget, vagy jelezheted előre is ha más módon szeretnéd visszautaltatni.
-
Dark KillerX
addikt
Ha vki küldött már vissza Alza terméket, és van 2 perce leírni lépésről lépésre hogy történik, sajnos kicsit fogyi vagyok
, azt nagyon megköszönném
Megy vissza az 5070-em
-
Dark KillerX
addikt
-
_drk
addikt
Én a múltkor feltettem az appot, hogy magától frissítse a drivert, ne kelljen nézegetni. Erre összeakadt az AB-val, voltak is anomáliák...
Valószínű az lehetett a baj neked is. -
Dark KillerX
addikt
Ma reggel indítás után 100%-on pörgött a GPU ventilátor, csak resetre reagált a gép
ez egymás után 2-er történt meg
Amit tettem driver ( legutolsó hotfix ) unistall + APP unistall
Afterburner szintén - itt volt egy profil ( UV ) amit indításkor beállítottSzvsz minden takarítás + és most az utolsó whql-t használom APP nélkül , Afterburnerrel az UV megy továbbra is
Ha nem lesz gond , akkor marad 1 héten belül, ha nem megy vissza
Nem szeretnék, még +30-50k-t kiadni ugyanezért , csak jobb típusért
UV mellett ez sem megy 60 fok fölé, nincs okom drágábbat venni
-
Vanka
tag
-
deliceN
tag
-
xtremist
őstag
-
deliceN
tag
Nem vették fel tegnap, email-es megkeresésre azt irták hogy majd felveszik velem a kapcsolatot. Nézd neked legalább küldtek valamit, én a helyedben nem aggódnék.
Ui.: Elhiszem hogy BF meg nagyobb forgalom, de hamarabb rendeltem mint te és semmi
Majd azért egy follow up-ot kérnék.Ui.2: Most olvasom a facebook oldalukon hogy megborultak, de gőzerővel dolgoznak a rendeléseken, hát kiváncsi leszek
-
marinea2
addikt
-
deliceN
tag
-
marinea2
addikt
-
deliceN
tag
-
h1mpi
félisten
-
marinea2
addikt
-
_drk
addikt
-
h1mpi
félisten
Sziasztok,
Nincs teljesítmény gondom, de most, hogy várhatóan elszállnak az árak elgondolkoztam egy 4070->5070 cserében, már csak a gari miatt is frissítenék. Ahogy látom, 20%-al gyorsabb és pont ennyit kellene ráfizetnem kb.. Megéri szerintetek? A 650W-os tápom ahogy látom pont elviszi és a Be! Quiet Pure Base 500DX házamba is befér.
Van olyan, ami nagyon ajánlott és van olyan, ami nem?
-
tipuka
addikt
Megjött az 5070 Ti MSI Gaming Trio X. Most tesztelgetem jobban. Nagyon csendes és cw-t én nem hallok egyáltalán!

Annyit vettem észre, hogy nem 300 meg 330W-t eszik, hanem kevesebbet.
Seasonic Prime Ultra Gold 650W-m van, így bekötve (tápomnak 2 kábele van a GPU-hoz, mindkét kábelen 2x8 pines vég, szóval az egyik kicsit még nyomin is néz ki így, mert 2 felé állnak a végek.)
BF6 alatt 233W-t vett fel maximum, 64 fok felé nem is ment fel, mind3 venti ~1370rpm-mel megy, mással még nem játszottam huzamosabb ideig
Csináltam 2 tesztet is.
Alapon
110%TDP, +375 / +3000Mhz

-
GeneraL_XTX
veterán
előző tápom nekem is seasonic volt, ergy focus 650w félpasszívan használtam de azt se hallottam ki a házból meg ezt se, szóval nekem teljesen mind1, de azt mondják a félpasszívot csak ventivel felfele érdemes használni különben jobban melegszik mint kéne. Kábelek nekem tök mind1 hogy milyenek egyszer bedugom azt ennyi, fekete, nem látszik
ami látszik az a vga kábel, az harisnyázott ezen is. 
ami számít egy tápnál az a hatékonyság, a seasonic gold, a fsp meg platinum minősítést kapott náluk, és még nem kicsit drágább is, szóval..
-
Micsurin
nagyúr
Utána olvasva jobban a táposban ill redditen nem volt kedvem kísérletezni azzal a low budget ventivel benne. Eleve húzta a szemem a kábelezhetősége ill a passzívitás hiánya, míg nem nyitok játékot konkrétan teljesen néma a gép. Eleve már 12-es venti sincs a házban, a 14-es NZXT szettek meg alig fogornak 25%-on míg nincs terhelés.
A táb belseje teljesen jó, gari mint a tenger, passzivitás + kábel minőség ellenben a Vitahoz képest... nem az a pár százalék fog meggyőzni.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
Micsurin
nagyúr
Jah cserébe nem fogom hallgatni azt a ventit a Vitaban és nem azokat a kőkemény merev vackokat fogom a gépben elvezetni. (Megvettem, aznap ment vissza Alzaba.)
TPU tesztet a 850-esről ajánlom figyelmedbe a táp belsejét illetően ill a hőfokokat illetően.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
Hiei555
aktív tag
-
deliceN
tag
SS Focus GX 750W a tápom pontosan, a fő probléma amivel szembesültem hogy ugye nincs csak 2db PCIe kábelem hozzá, tehát ha be is dugom kettő külön helyre a tápba, az egyik mindenképp egy osztottan tudna csak csatlakozni az adott nvidia adapterhez ami a kártyához jár. Ezért gondolkozom a natív megoldáson, eleve utálom a sok kábelt, másrészt így kicsit “nyugodtabban” alszom hogy amit lehet azt megtettem a baleset elkerülése végett. Persze a gyári nvidia adapter sem életbiztosítás, de egyenlőre mondjuk egy hónapig csak megteszi
Olvasva a hozzászólásod, elgondolkozom a lehetőségeken, ha azt mondod nem feltétlen szükséges a tápcsere.Ui: Azt már tudom hogy a 90’-os adapterek sem végletekig oldják meg mondjuk a hely gondom, pedig kézenfekvő lett volna. De egyenlőre házat nem akartam cserélni. Végső soron legyen az ember szerencsés nemde?
-
pendre54
addikt
Igaz, hogy az enyém, csak egy Asus Prime RTX 5070, amit kb. pont egy hónapja vettem, és üzemeltem be, és atomstabilan működik. Jelenleg főleg BF6, és ARC Raiders amikkel játszok, de időnként van egy kis PUBG is, meg Cyberpunk 2077.
Főleg az ARC Raidersnél, rengeteget alt+Tab-ozok játék közben, bizonyos, a játékkal kapcsolatos aktuális infók olvasása miatt, de soha, egyetlen gondot nem okozott ez.
Egy "szagos" problémám volt
, ez: [link] , majd itt kaptam javaslatokat, erre írogattam pl. ezt: [link] . A lényeg, hogy megfogadva a tanácsokat, két külön kábellel viszem most már a delejt a táptól, a gyárilag kapott Y-elosztóhoz, és úgy a VGA-ba, niksz probléma.
Ráadásul két olyan, MSI AB-vel készített alulfeszelt profilokat is használok, ami egyes vélemények szerint problémát is okozhatnának, hát nálam ilyen sincs. [link]
Amúgy, csak érdekességként, a procim egy Ryzen 7 7700, és azt is All Core, - 32 CO -val használom, és eddig semmi problémám nem volt emiatt sem. -
_drk
addikt
Nektek mennyire stabil a rendszer ezekkel a kártyákkal?
Tegnap Returnal közben alt Tab, becsíkozta a képet, szép vízszintesen végig húzva mikor mit, kb összeomlott a kép.
Azt hittem meg is halt a kártya. De újrainditva semmi baja.Inditásnál amíg bejön az AB flickeringet már megszoktam.
Hétvégén majd stock-on akarom kipróbálni jön-e a jelenség de az is teljesen random mikor egyáltalán és mennyire jon elő... -
Devid_81
félisten
Vezeto atmero/Aramfelvetel/Melegedes.
Raadasul ahogy no a homerseklet az adott vezeto ellenallasa is no.
Nah de elkanyarodtunk most mar rendesen
En azt mondom ha egy tapegyseg elbirja a rendszert ugy ahogy van+marad benne tartalek a VGA peak fogyasztas miatt, akkor csak nativ 16Pin csatlakozo miatt nem cserelnem le.
Foleg azert sem mert elobb utobb (akar az EU parliament) lehet betamadja a jelenlegi szabvanyt tuzveszely miatt, es akkor megint lehet majd cserelni vmit.
VGA gyartok ismerik a problemat, ha olvad a cucc akkor gariztatni kell, sajna jobb nincs.
Es meg "oruljunk" hogy csorok vagyunk es csak 5070/Ti-ra telik a fogyasztas miatt ertem ezt, 5090-et akkor se vennek a fel aron lenne ilyen csatalkozoval. -
Micsurin
nagyúr
-
Devid_81
félisten
Eredetileg a 12V/16Pin csatlakozo fizikailag nagyobb lett volna, majd valami miatt valtoztattak a szabvanyon es adtak nekunk ezt a gyonyoruseges csatlakozot, amivel csak a szivas van.
Az egyetlen VGA aminel volt terheles elosztas az a RTX3090Ti volt ha jol tudom, az volt az Nvidia "teszt alany", majd maradt a 2$ os sporolas/kartya, mar nincs terheles elosztas, csak olvadas
-
Micsurin
nagyúr
Igen és tudod miért a VGA oldalon olvad el?
Mert a kiegyenlítetlen áramlás miatt valamelyik láb el kezd elmelegedni..., amire jóval kisebb az esélyed a direkt csati esetén ha figyelsz a törésre a csati előtti szakaszon ill a fullos kontaktra. Attól függetlenűl, hogy kukoricán kéne altatni aki a szabványt megálmodta.
-
Devid_81
félisten
Ooh, had tegyek hozza egy kis aprosagot
Lehet a nativ 16Pin olvados csatis tap jobban nez ki a rendszerben, kevesebb kabel.
Viszont amikor 3x8Pin->16pin atalakitod van kb az esetek 99.9%-ban a VGA oldalon olvad el a cucc, nem pedig az atalakitoknal.
Emiatt tapot cserelni, hacsak nem hataron mozogsz a Wattokkal es eleve "muszaj", szinte teljesen ertelmetlen lenne. -
deliceN
tag
Corsair RM850x vagy RM1000x -et illetve Seasonic-ot néztem elsősorban, de ránézek köszi

-
Micsurin
nagyúr
Én egy tizest rádobnék és Focus GX1000.
Nem hisztis a ventije, van félpasszív módja és szálanként szövetezett puha kábelei.

-
GeneraL_XTX
veterán
-
deliceN
tag
-
Micsurin
nagyúr
-
deliceN
tag
-
kukulec
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
5400 - 5301
7599 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- (kiemelt téma)
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X GAMING X TRIO Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PALIT RTX 5060 Ti 8GB GDDR7 INFINITY 3 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 840 G8 14" i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB Burgundy Karcmentes állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azt tudom, hogy sok autó szimulátor DX11-en fut, ezért a nagy NVIDIA előny, de majd egyszer csak váltanak DX12-es motorokra és ez eltűnik. 15-20 éve toldozgatják ezeket a bevált szimulátor játék motorokat, de az Assetto Corsa Rally már például UE5-tel jött.
Nem akarom rontani az üzletüket, mert lehet normális időben sokkal gördülékenyebb a folyamat, de le kellett mondjam a rendelésem, ugyanis majdnem 1,5 hét alatt nem történt érdemi változás (rendelésem állapotát illetően, vissza se igazolták igazából), valamint nem akartam bizonytalan időt várni, hiszen jelenleg is egyik órában van raktáron, másik órában sehol sincs náluk.
(ismerősöm is erre panaszkodott, megértem a nagy forgalmat, megértek mindent, de legalább igazolják vissza és akkor tudom hogy x hét a várakozás, így semmit nem tudtam, support is csak azt írta idézem "betérdeltünk, lassabban megy a folyamat".

, azt nagyon megköszönném
Majd azért egy follow up-ot kérnék.

ami látszik az a vga kábel, az harisnyázott ezen is.