- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Ha '27-ben jön, akkor is év végén. Kiindulva az RTX50xx kezdeti árazásából legkorábban '28 nyarán lesz értelmes áron vehető kártya belőle, ami több mint két év.
Én sem értem ezt a vekengést, venni kell egy olcsó 5070 Ti-t boltból (350k), kis kompromisszummal megy vele a 4k. Vagy ha nagyon 5080 kell, akkor apróról használtan adásvételivel 430k körül.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Ha majd jön valami, amihez kell jobb kártya, akkor majd veszel jobb kártyát. Persze most kicsit turbulensek az árak, de alapvetően azt kell venni ami a jelenlegi igényedhez kell nem az esetleges jövőbelihez. Hosszú távon mindig olcsóbb később megvenni ugyanazt a teljesítményt, mint előbb.
-
F-ECT$
titán
Én az 5070 vs 5070 Ti között voltam (1440p), aztán győzött az olcsóbb 5070. Maradt +120k a zsebben, ha az 5070 kevés lesz, akkor majd meglátom, hogy mi lesz a helyzet. De ez még szerintem legalább 2-3 év.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Ja, ez a fogyasztás mindig érv szokott lenni, pedig rohadtul nem számít. Van kb 30 watt különbség az 5070 ti és a 9070 xt között, ezt azért még röhögve elviszi a rajtuk lévő léghűtő. Pénzben óránként 1-2 Ft-ot jelent a többlet fogyasztás, és tápból se nagyon kell egyikhez vagy másikhoz nagyobbat venni.
Max az lehet érv, hogy a kisebb fogysztáshoz elég lehet kisebb venti fordulat, így valamivel csöndesebb tud lenni a gép, de nem hiszem, hogy ez nagyon jelentős lenne. -
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Kíváncsiságból ránéztem: az 5080 és 5090 készletek is apadnak erősen mindenhol. Egy csomó kártya már csak noname boltokban elérhető (ha egyáltalán elérhető, és nem csak rendelésre hoznák majd őket).
-
F-ECT$
titán
Ha meg valami komolyabb RT-t is akarsz használni mellette (és még mindig nem FPT-ről beszélünk), akkor nagyon medium-nál sem tudsz magasabbra menni 12GB mellett FHD-n
Mindig lesznek szarult megírt /erőforrásigényes játékok. Btw ha a 12 GB már tényleg kevés lesz az 1080p mediumhoz, akkor a 16 GB se lesz sokmindenre elég...
-
F-ECT$
titán
Ahogy fogy a készlet, úgy megy fel az ár, az újabb rendelések már csak drágábban lesznek elérhetőek.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
A Prime-ról alapvetően jók a tapasztalatok itt, hol olvastál róla "sok rosszat"?
-
F-ECT$
titán
Meg van még rajta +4 GB vram. Ezen a szinten már az van, hogy X% többlet tudásért 2X-et kell fizetni, van akinek ez belefér, van aki meg azt mondja, hogy ekkora felárat nem ad meg.
Biztos lesz néhány olyan játék a következő 2-3 évben, ahol az 5070 már kevés, de az 5070 Ti még pont elég (akár a vram, akár a +20% erő miatt) a kívánt beállításokkal.
A kérdés, hogy amikor eljön az 5070 csere ideje, akkor lesz-e jobb vétel (nem nagyon jönnek hírek a Super sorozatról), illetve hogy kitart-e a kártya a 60XX sorozatig, mennyire szállnak el a fejlesztők a hardverigénnyel.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Az MSI-t gondolom az Allegro-ról nézted ki. Onnan inkább ne vegyél ilyen értékű cuccot. A következő bolt már 400k-ért árulja. Szóval legyen a prime a Konzolvilágtól.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Vagy egy jó kis dual mode monitor
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Én 5070-et vettem, mert sokallottam a Ti felárát ahhoz, amihez nekem kellene. (+50% ár a +25% teljesítményhez képest.) Vga-t kb 2 mozdulat cserélni, és ha 1-2 év múlva kevés lenne az erő vagy a 12 GB, akkor majd veszek valami mást, ezt meg eladom.
A frame gen az input lag miatt nekem se tetszik egyelőre, de a dlss (quality, balance) minimális minőség romlással tud sok fps-t hozni.
-
F-ECT$
titán
Ahogy írják is: 99%, hogy kábel gond van. Simán bírnia kellene mindennek a 4k@120Hz-et.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Én most vettem 240 Hz-es monitort és mindenféle sync-et kikapcsolok vele. Hiába nincs szinkronban az fps-sel (amit 100 fps környékére lövök be single címeknél), olyan gyors a frissítése, hogy nem lehet látni az esetleges tearing és egyéb hibákat.
Azt nem tudom, hogy a sok száz fps-es multik világában ez hogy megy, de az oled monitor topicban is általában az az ajánlás, hogy mindenféle sync-et ki kell kapcsolni a francba
-
F-ECT$
titán
Nekem az elmúlt 6-8 év totál kimaradt PC fronton, így friss szemmel ránézve annyit látok, hogy az FSR felnőtt a DLSS mellé (sebesség, minőség), csak még kevesebb játékban támogatott. Elhiszem, hogy aki végigélte a korábbi verziókat, azoknál most az AMD-nek óriási hátrányt kell ledolgoznia.
A freesyncel nem tudom, hogy mi (volt) a baj, de az összes ilyen sync cucc értelmét veszti a manapság népszerű 240-360 Hz-es monitorok világában.
Marad még ez a multi frame gen, ahol erősebb az nvidia (az amd csak sima(?) frame gent tud), de ennek jelenleg megvannak a korlátai, kérdés, hogy ha elfogy a kártyád ereje egy adott játékhoz, akkor tényleg hasonló élményt tud-e majd adni ez, mintha erősebb kártyán játszanál vele MFG nélkül natívan.
És árban azért nem egy szint, a 9070 XT 260k-tól indul, az 5070 Ti meg 340k-tól, azaz 30%-kal drágább, miközben teljesítményben kb azonos szinten vannak.
-
F-ECT$
titán
Ha szükséged van a teljesítményére, akkor "jó deal", mert nem nagyon van más ebben az ársávban. (Sőt igazából nincs is, a 9070 XT olcsóbb, az 5080 meg drágább, más meg nincs.)
Ár / értékben az 5070 Ti rosszabb, mint pl az 5070, sőt igazából minden aktuális generációs kártyánál rosszabb az 5080 / 5090-et leszámítva
De ettől még jó kártya, csak elkérik az árát.Amiben jó az 5070 Ti (bár ugyanez elmondható jó pár másik kártyáról is), hogy valószínűleg stagnálni vagy akár emelkedni fog az ára, az elkövetkező időben (nagy) olcsóbbodás nem várható. A teljesítménye biztos elég lesz 1440p-re az RTX 60xx megjelenéséig, azaz még legalább 2 évig. Sőt ha az RTX 60xx csak akkora ugrás lesz az 50xx-hez képest, mint az 50xx volt a 40xx-hez képest, akkor az RTX 70xx-ig is simán el lehet majd vele lenni, ami még legalább 4-5 év. A 16 GB meg pont jól passzol a teljesítményéhez is, nem fog belőle kifogyni.
-
F-ECT$
titán
Egyébként ez mindig is így volt: a legolcsóbb kártyák a legjobbak az FPS / $ skálán, és ahogy lépdelsz fölfelé, úgy kell egyre többet fizetni az egységnyi teljesítmény többletért. Lehet 1-1 kicsit jobb kártya itt-ott, de nagy "ezzel hú de jól jártam" ajánlatok már nincsenek.
Az mondjuk meglepő, hogy a 9070 XT ennyire jó ebben (is). Sokszor elhangzott a megjelenés körül kritikaként, hogy túl drágán adják, de ezek szerint sincs ez így.
-
F-ECT$
titán
Egyáltalán nem kiemelkedő az 5070 Ti, inkább az 5080 kerül többe, mint kellene. (Vagy az 5080 gyengébb, mint kellene lennie.)
A legolcsóbb 5070 jelenleg 215k, a legolcsóbb 5070 Ti pedig 325k. Több mint 50%-kal többet fizetsz 20-30% teljesítmény többletért.
-
F-ECT$
titán
Nem az számít, hogy a következő kártya szintjére lehet-e húzni, hanem hogy hasonló szintű húzást bírnak-e. Ha mindkettőt kb 10%-kal tudod húzni, akkor hiába húzod fel az 5070 Ti-t 10%-kal, az 5080-at is húzhatod ennyivel és megmarad köztük a különbség.
Ha a drágább kártyát csak kisebb mértékben tudod húzni, akkor mondhatod azt, hogy az olcsóbbat fel tudod húzni a drágább szintjére.
-
F-ECT$
titán
Az 5070 Ti-nek is elég nagy a felára az 5070-hez képest (+100-120k), de legalább ott kapsz +4 GB-ot is a teljesítmény pluszon túl.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Nagy negatívumot nem olvastam itt róla, jó áron van. Aztán ha hangos lenne vagy cw, akkor meg 14 napon belül visszaküldöd.
-
F-ECT$
titán
Olyan nagy ugrásra azért ne számíts a tesztek alapján. Vagy jól el tudtad adni a 4070-et?
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Én az 5070-et is jó ár/értékűnek gondolom, 1080p-re, 1440p-re még az is elég, ha meg pár év múlva kevés lesz a ram, akkor valószínűleg még mindig jó áron el lehet majd adni, és egy kis ráfizetéssel lehet majd jobbat venni.
Az 5070 MSRP ára $550, ami magyar áfával 234e Ft, ennyiért már lehet is kapni, tehát ez nem valószínű, hogy olcsóbb lesz. Az 5070 Ti-nél ugyanez $750, ami 320k, tehát itt még akár várható kis árcsökkenés is, mert a legolcsóbb kártyák 340k körül vannak (persze most jön az év vége, és a ram árak is mennek föl, szóval lehet, hogy ez fél év múlva lesz). Az 5080 esetén szintén van esély még egy 20-30k Ft csökkenésre.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Én is elkezdtem beállítani a kártyám, mert volt végre fél óra szabad időm.
A gép egy Giga B650, 7500f, 32 GB ram, és egy Asus 5070 Prime.
Az ingyenes 3D Mark-ot töltöttem le, ott mindent alapon hagyva tudott 5368 pontot a Steel Nomad.
120% power limit +400 MHz core, +3000 MHz memóriával ez 6050-ig ment fel. (75 fokos volt max a gpu.)
Most jön az UV.
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- (kiemelt téma)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Okos otthon - gyári appok, ökoszisztémák
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nem annyira csodás az ASUS csodakábele
- Asztalos klub
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ZOTAC RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Twin Edge Eladó!
- MSI GTX 1070 Gaming X 8GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Huawei Watch GT 3 42 mm 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest