Hirdetés
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Köszi mindenkinek az infókat. Valamikor már bohóckodtam ezzel, de már nem nagyon emlékszem a dologra. Pl nekem az FPS-t OGL-ként mutatja (OpenGL), nektek meg D3D11 vagy D3D12 (DirectX). Ezt hol lehet beállítani? Aztán pl az Afterba beállítom hogy mutassa az FPS mellett a min és max illetve az avg fps-t is, de az nem jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
MaddeNNNN
őstag
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok. Csatlakozok én is a csoporthoz, egy EVGA GeForce RTX 3080 Ti FTW3 Ultra Gaming VGA-val, amit nemrég vettem innen az apróról. Annyi kérdésem lenne csak, hogy ugyebár én nem tuningolok, és most azon gondolkodom, mennyit kellene (egy picit) visszavenni a tápellátásából, épphogy csak annyira, hogy kevésbé melegedjen, de ne essen le nagyon a teljesítménye. Ti mennyit ajánlotok? Így van most beállítva kezdésnek:
Szerintetek így jó, vagy ennyi már sok, vagy egyáltalán nincs is erre szükség tuning nélkül, stb. Bocsi, de olvastam több helyen, hogy jelentéktelen teljesítményvesztés mellett sokkal jobb hőfokokat lehet elérni, erre lennék kíváncsi. Köszi előre is.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Találtgyerek
veterán
válasz Vistaboy #35806 üzenetére
Szia!
Alulfeszeléshez [segítség.]
Simán hozható a gyári teljesítmény alulfeszelve is.06-3o/9759I39
-
Joshi
titán
válasz Találtgyerek #35810 üzenetére
-
petymeg
addikt
válasz Találtgyerek #35810 üzenetére
Nagyon érdemes vele kísérletezni. Nálam default beállításokkal 100%-on pörög a 3 VGA venti, olyan hangerővel, mint egy hajszárító, a vram meg 90 fokos pl. a BF2042-nél. Alulfeszelve, egyedi ventilátor beállítással meg 90 alatt van a hőmérséklet a ventik meg 70%-on, szinte hangtalanul dolgoznak a teljesítmény meg nem csökkent számottevően.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
3070-ről ment fel valaki 3080 Ti-re? Van értelme?
Konfigom az adataimnál, egy G-Sync-es 27" Asus 144hz-es 1440p monitoron játszok, nem tervezek 4k-ra felmenni a közeljövőben. Az új 4000-es kártyák táp adapterei elbizonytalanítanak, új tápot meg nem nem szívesen vennék az új milliós kártya mellé, a jelenlegi platinum 750-es Seasonic tápom meg elbírna egy 2x8pines 3080 Ti-t. Alapvetően maxon szereretek játszani, a 3080 Ti tudná ezt 1440p-ben az elkövetkezendő 2-3 évben, mit gondoltok?
-
Joshi
titán
válasz Blaise #35813 üzenetére
Ha veszel 1milláért egy kártyát, akkor mit számít az a ~80-100k tápra? Hozzáteszem, én itt az aprón vettem egy használt 1200W-os FSP Aurum Platinum tápot (40k). Bányász tápokat árul az illető, már csak CM van neki. Az alaplapi kábel le volt kötözve, egyáltalán nem volt használva. Csak a vga-kat etették.
Én egy 3090 FE-re váltottam és a Seasonic 760W Platinum nem volt elég. 3DMark teszteknél kikapcsolt a gép. Mióta már az 1200W-os táppal vagyok, semmi gond nincs. Szóval az a 750W táp hosszabb távon semmilyen esetre sem lesz elég.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Kaci84 #35816 üzenetére
"A tápot bőven elég."
Pont most írtam le hogy nem. Nézd meg ezt a tesztet, itt egy 3080Ti benyakal annyit mint egy 3090. Jó ok, ez egy húzott kártya, de akkor se bőven elég. Nyilván számít milyen más hardver van a gépben, de ma már nagyon a határ egy 750W Gold táp (használható ~660W).
-
laychi
veterán
válasz Blaise #35813 üzenetére
Van értelme.
kb 30-40%-kal gyorsabb modelltől függően.
max OC 3070 vs max OC 3x8 pines 3080 Ti (saját mérések)
Result (3dmark.com)
Amit kb egy 2x8 Pinessel lehet elérni:
(itt ASU TUF 3090-nel volt a teszt, kb ennyit hoz egy 2 pines 3080 ti is max OC-val)
Result (3dmark.com)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
750-es gold corsair tappal hajtottam egy evga 80Ti-t, vigan elvitte. Ne tukmaljunk mar az emberekre full feleslegesen 1200wattos szornyeket.
Megfeleloen optimalizalva 300-320W-os fogyasztassal uzemeltetheto, persze ha valaki az utolso mhz-et is ki akarja sajtolni belole akkor vegyen 1000+-os tapot (meg vizhutest)Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
ffodi
veterán
Mit jelent az, hogy használható ~660W? A névleges teljesítmény mindig a DC oldalra vonatkozik, vagyis a használható az 750W ebben az esetben (az, hogy ez hogyan oszlik meg a railek között az más kérdés, illetve feltételezzük, hogy nem valami fos tápról van szó). A hatásfok ott jön képbe, hogy ha x teljesítményt (ahol x <= nevleges*1.1 mondjuk) veszel ki belőle a DC oldalon, akkor mennyit vesz fel a konnektorból... ha tudja a gold specifikációt, akkor max terhelés mellett ez kb. 850-900W lesz a valóságban.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Joshi
titán
+(#35821) koxx
Lehet okoskodni, de gondolom olvastad hogy az én "gagyi" Seasonic Platinum 760W-os tápom nem volt elég. Minden védelmet tudott amit a mai tápok tudnak. Én csak arra reflektáltam, hogy semmilyen esetre sem elég BŐVEN elég.
Koxx-nak pedig. Az hogy 1200W-os egy táp attól az még nem szörny. Úgy kell rá tekinteni, hogy sokáig lesz benne tartalék. Az ár meg magáért beszél.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
A seasonic manapsag eleg hulladek tud lenni. Pedig elvileg premium tapgyarto.
De az, mert megis mi indokolja a vasarlasat egy single kartyas gepbe? (Es itt most nem beszelunk dual meg quad xeonos pc-krol) Ezeket anno sztem a banyaszat hozta letre, hogy ra lehessen kotni 4-6 vga-t.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Busterftw
veterán
Az Nvidia meg azt mondja, hogy eleg es en is.
750W-es tappal megy a 3080Ti-m 1 eve.De Linusek tesztjeben a 4090+7950 kombod teszteltek kulonbozo tapokkal, meg a 650W is ment ugy, hogy kozben 740W-ot huzott. (jatek es Cinebench egyszerre)
A hivatalos ajanlas 750W, szoval innentol kezdve teljesen mindegy, hogy neked melyik tap hullott el. Egyedi eset.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Okoskodni? Mióta okoskodás az, ha kijavítok egy hibás gondolatot?!
Nem foglaltam állást arra vonatkozóan, hogy elég -e vagy sem, de akkor most megteszem...alapon járatva egy 3080/3080Ti-nek általában elég egy normális 750W-os tápegység, feltételezve, hogy nincs mellette más nagy fogyasztó (<~250W). Ha határon vagy a tápoddal a gond a pillanatszerű események hatására szokott előjönni, amikor a kártya pl. néhányszor 100 ms-ra beránt 100W-tal többet, mint amennyit konstans terhelés esetén szokott. Összefoglalva, érdemes nagyobb teljesítményű tápegységet választani hosszútávra, de rövid-középtávon kiszolgálhat a szóban forgó verzió is, amennyiben a fent említett feltételek teljesülnek.A végére egy példa:
Konstans terhelés mellett (ETH bánya) elvitt simán egy 650-es Seasonic Prime 2db 3080-at (2x240W + ~100W a sallang).[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Busterftw #35830 üzenetére
Én még tőle vettem ezt a tápot, és ez még a korai Seasonic minőség, ha egyáltalán igaz lenne az hogy manapság ez is sz@r. Mert manapság mi nem sz@r?
Mind1, nem vitatkozom veletek. Én saját tapasztalatból írtam, úgy látszik nem kellett volna.
-
ffodi
veterán
Persze, én nem is írtam ilyet, mert "bőven" szerintem sem elég.
Szerk.:
Én pedig erre reagáltam "(használható ~660W)."[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
De basszus, én erre reflektáltam, ti meg nekem estetek.
ui.: ha később lesz tuning, esetleg kártya csere, akkor már nagyon határeset.
És végezetül még1 okoskodás most a részemről. Azért az is evidens, hogy egy rendszer tápellátását mindig túl kell tervezni. Jó most nem az 1200W-os tápra gondolok, habár 40k-t simán megér.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
"Szerk.:
Én pedig erre reagáltam "(használható ~660W)."
Én az elméletekkel nem tudok mit kezdeni. Nekem Time Spy benchnél kikapcsolt a gép. Ha a Power limitet levettem akkor lefutott szépen. Én segítség nélkül is rájöttem arra, hogy a táp lesz a szűk keresztmetszet. Hogy most azért mert a 760W Platinum már öregecske, vagy másért azt nem tudom. Belepattintottam egy böszme tápot oszt jónapot kívánok.ui.: anno Oliverdától is azért vettem meg azt a tápot (akkor nem volt indokolt), hogy sok-sok évig ne legyen gond. Hát mostanra lett gond.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
A kártyáknak és a prociknak nem affelé kellene haladniuk, hogy mégtöbb W-ot rántsanak be, hanem hogy nagyobb teljesítmény legyen kisebb fogyasztással/hőterheléssel.
És rendes, nem a földtől elrugaszkodott árazással.Én 850W-os Gold táppal hajtottam 5GHz-re húzott 10850K-t, valamint 450W -ot bekajáló 3080 Ti-t kimaxolva.(most 3080 12GB 400W -ot hajtok, proci u.a.)
Egyéb fogyasztók: Aio pumpa, aio 4db 120-as ventivel+4 rendszer venti(3*120+1*140)
2 SSD,1HDD.
Ram szintén kapott OC-t/finomhangolást. -
Joshi
titán
válasz laychi #35838 üzenetére
Most sajnos nincs nálam a fogyasztásmérő, de az előző rendszeremnél mértem. A jelenlegi cuccomnak simán lehet korlátos egy 760W Platinum.
ui.: az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben benne van egy D5 pumpa és 9db venti is.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Nagyon nem néztem még,de most először látom játékban,hogy a render felbontás majdnem a fele.Ahhoz képest nem veszem észre,hogy ennyire kevésből csinálja.De lehet csak a szemem nem jó
De mindazonáltal legalább ez is szépen futAvatar
-
Busterftw
veterán
Nem estunk neked, csak szimplan kijavitottunk. Az, hogy nem eleg, nem igaz.
Az Nvidia ajanl 750W-ot hivatalosan es ott Core i9 10980XE van megemitve, ami egy 18 magos kazan, siman ugyanugy benyelhet 340W-ot.Azert mert neked eszallt a 10 eve megjelent tap, elszigetelt eset es nem uti a hivatalos ajanlast.
-
Puma K
nagyúr
Azt tedd hozzá, hogy az a Seasonic Platinum 760W amit említesz azt 2012-2014-ben vásároltad már használtan: [link]
Ha frissebb vásárlású lett volna az a táp és nem ~10 évvel ezelőtti ahhoz megfelelő belsővel-védelemmel, akkor nem lett volna gondod még azzal a 760W-os táppal sem.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Joshi
titán
válasz Busterftw #35842 üzenetére
"Azert mert neked eszallt a 10 eve megjelent tap, elszigetelt eset es nem uti a hivatalos ajanlast."
Én ezt akkor fogadom el, ha kipróbálhatok egy mai 750W Gold tápot. Addig nem.
(#35843) Puma K: Linkeltem a táp vásárlásomat, ott Oliverda azt írja hogy 1 napos a táp. Szóval új volt a táp 2014-ben. Persze ettől függetlenül lehet hogy táphiba okozta, de a jelenség egyáltalán nem erre utal. Vagyis akkor igen, ha a névleges teljesítménye a tápnak az idő múlásával csökken. Ezt csak akkor tudom meg, ha másik 750-es táppal kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Busterftw #35845 üzenetére
Nézd, nekem mind1 hogy kinek mit ajánlotok. Én a saját tapasztalatomat osztottam meg. Ennyi.
De tudjátok mit? vegyetek 650W-os tápot, az olcsóbb.
Ja meg már volt olyan komment is talán tőled, hogy a Seasonic sz@r. Hát nem tudom. Azért köszi az építő jellegű kommenteket.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Puma K #35843 üzenetére
Még egy utolsó szösszenet. Ha az az érv, hogy mert 10 éves a tápom, akkor ma miért ajánlotok koppra minimum teljesítményű tápot? Nem pont az lenne a lényeg, ha most a 750W az ajánlott, akkor inkább vegyünk 850, de még inkább 1000W-os tápot? Ha valóban az én tápom fáradt el, ami valljuk be akkor egy prémium táp volt, akkor egy középkategóriás táppal mi lesz ennyi idő után?
ui.:csak mondom, 2014-ben a Seasonic 760W Platinum 60k-ért ment. Mi pénz volt az akkor? Én 40k-ért vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
A 650W tap nem ajanlott 3080ti melle.
Ez a 650W "sajat tapasztalatod" ugyanolyan irrelevans, mint a 750W tap nem ajanlasa."Ja meg már volt olyan komment is talán tőled, hogy a Seasonic sz@r."
Ezt mondjuk linkelheted, mert en ilyet nem irtam.Szoval legkozelebb nezd at az "epito jellegu" hsz-eid kommentalas elott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- VMware
- Hardcore café
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Íme az új Android Auto!
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest