Hirdetés
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- mefistofeles: Az újkori csalók...
-
LOGOUT
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FollowTheORI #795 üzenetére
Én ezt akkor is túlzásnak érzem, de oké, elfogadom amit mondasz.
-
WaterWawe
őstag
válasz
hszilard666 #791 üzenetére
Igazán csinálhatott volna tesztet újabb, ismertebb játékokból is. Mondjuk GTA:V, Division, Siege, stb.
-
-
válasz
FollowTheORI #790 üzenetére
Ember és igény függő, mi-mire elég.
Ha úgy lesz, ahogy mondod, nem tudom hogy örüljünk-e neki?
Gtx1080 kell 1080p-re..ehh.. -
Anubris
őstag
-
hszilard666
veterán
A legkedvencebb yutbob csatárnám is megbenchmárkodta a 1080 as kártyát. Overclocked Nvidia GTX 1080 VS 980 Ti | Benchmarks & SLI - Various Games
-
-
gyuromoj
veterán
-
KAMELOT
titán
Itt egy jó cikk! 2x 8K sem elég a VR-hez.
-
törölt tag
válasz
Dexar007 #778 üzenetére
Ahhoz hogy becsapható legyen a látvánnyal az agy kell az erős, gyors hardver. Ez már majdnem jó, megfelelő kompromisszumokkal elég erős hozzá...
Az hogy az interakció is valóságos legyen, kellene min. 2x-es teljesítmény, fele ekkora reakcióidővel. Mivel tisztában vannak vele, hogy ezt senki nem fogja kifizetni (4x-es ár), elég lett csak a látványra koncentrálni, és az elérhető árú teljesítményt erre felhasználni.
Amúgy a VR miatt szükség lesz a valós idejű fizikával is foglalkozni, ami a többi usernek is kedvezhet.Én is a FHD 300fps vonalat támogatnám, mint a 4K 60hz-et, de ehhez gyengék a CPU-k/sz@rok a programok. így a nagyobb felbontás felé indult el a piac, mint kisebb ellenállás...
(#786) KAMELOT:
-
Ijk
nagyúr
válasz
Németh Péter #781 üzenetére
Nekem stratégiához elég a 35fps is, más kérdés hogy eddig a csúcskártyák sem hozták max grafikán.
Lövöldözéshez elég a 60fps, persze HC gamereknek nyilván nem.
VR-re pedig szerintem szemenként kell az UHD felbontás és 80Hz legalább. Ez ma még 1080SLI-vel sem teljesülne, de szemüveg sincs ilyen. Még kb. 6 év legalább.
-
Modst3R
senior tag
válasz
Németh Péter #781 üzenetére
én is ink azt mondom h 1080 talán wqhd-ra lesz elég, és ha lehet érdemesebb magasabb freki felé menné gsynccel
-
válasz
Dexar007 #778 üzenetére
Én több értelmét látom a WQHD 120Hz-240Hz vonalnak. Szerintem 60FPS kevés a gyors lövöldékhez, legalább kell 120Hz, különben egy csomó helyzetben alulmaradsz 1:1 esetén. Szóval én csak 120Hz körül szállnék fel a 4K vonatra. Persze nem mindenki lövöldözik a gépén, másra meg untig elég 60Hz.
-
Dexar007
veterán
Olvasgatom a teszteket,ahogy latom meglesz a 4K.Jippej.-.-
De most akkor el kell fogadnunk,hogy megint nem lesz grafikai fejlödes eveken keresztül? Mar csak arra megy ki a jatek,hogy menjen 4K-ban 60 fps-sel,kesobb 8K 60 fps lesz a cel.Az,hogy a jatek ugyanolyan ronda mint volt,az nem problema.A lenyeg a pixelszam! Ennyi erövel miert nem fut a Crysis1 512K felbontasban?! Mert en ugy akarok jatszani!
Persze valoszinuleg a VR miatt hoztak ki a kartyakat,mert ott tenyleg van ertelme,de mashol nem tudom mit szamit.Raadasul fizikaban,AI-ban,rombolhatosagban mar evek ota nincs fejlödes. -
VTom
veterán
válasz
Dare2Live #768 üzenetére
Az aláírásomban lévő kártya múlt hét óta
emelkedett 3 ezretNyilván, ha sok maradna a nyakukon, akkor akciózni fognak, de nem lesz boltban 150 ezerért 980Ti.
Persze a 980Ti+15%-kal sem lett igazam, úgyhogy ezt sem garantálhatom
-
törölt tag
Valószínű esszenciális lesz az alacsony GPU hőmérséklet->vizesblokk a jó tuninghoz, mert ahogy melegedik a gpu, úgy szippant fel egyre nagyobb áramot(hőmegfutás).
Mind órajelben, mind tdp-ben limitált lehet akár már 10C°-al melegebben!
Itt, (~54C°-on) még látszatra 120% tdp, elég kiszolgálni az órajelet, mert nem volt látványosabb órajel ingás 2,1Ghz-n, mint 1.88-on.
Egyedül a a gyakori órajel váltások miatt van egy kis szórás a rendéridőben, az egyes frame-ek között(irányításon látszik hogy bizonytalan). Ami remélhetőleg 50C°-alatt kisímul/megszűnik, mert fixálódik a legnagyobb boost lépcső, és ott is marad. -
Másik topikban olvastam egy tesztet, hogy az 1080 egy tavaly megjelent játékot, a Project Cars-t maxon VR-ben csak 40-50 FPS-sel viszi. Ez komoly? Csak mert akkor ez a kártya kevés a VR-hez. Hiszen ez csak egy közönséges tavalyi játék. Mi lesz a jövőbeli, nagyobb gépigényű játékokkal? Monitoron elég lenne ennyi 40-50 FPS, de VR-ben bántaná a szemet, oda legalább 60 de inkább 90 FPS van javasolva.
-
Dare2Live
félisten
aláírásodban lévő EVGA 980TI ára péntek óta (nincs egy hét) esett 25.000Ftt. [link]
mire megjön sima 1080 ki kell importőr/nagyker/kiskereknek szórniuk, mire megjön beesik 1070 pedig nem maraddhat raktáron sehol, mert max vérpistinek tudják eladni. Minden attól függ mennyi van raktáron...
Tippre agusztus végére 980TI valósan nem fog 100-110Knál többet érni. ~2-3hó alatt esik ára ~-120Kt. Nem mellesleg nyáron jön polaris majd 1060 is ami ha szintén ilyen jól sikeredik tovább lökheti lefelé a régi kártyák árát.
btw off giga 7950 eladó
-
rocket
nagyúr
HardOCP szerint 27-en custom GTX1080 kartyak is kaphatok lesznek.
#764: Az alig tobb, mint ami kozelebe kerultek a ref hutovel nehany tesztben, irjak, hogy power limitalt a ref board ezzel a hutessel, a gyarival meg alap beallitassal homerseklet limialt.
-
KAMELOT
titán
Na kérem itt már 2126Mhz megy AC 4 hűtővel.
Jöhetnek a víz blokkok is.
(#763) s4hu|SyD^: Aki akarja az úgyis összespórol rá pénzt és megveszi. Mit kell itt annyit filózni miért ennyi?!
-
mlinus
őstag
egy rakat 980ti becsusszant 200k alá iponon az 1080 bejelentés után. 970-ből is 100 alatt van már egy csomó. Nyilván az nvidia már nem fog árat csökkenteni, de a készletet ki kell söpörni valahogy.
-
VTom
veterán
Hát, ezt azé most odatette az nvidia, na.
Én nem vártam ekkora teljesítmény növekedést, de ez tényleg szép!
4K @60Hz Ultrára még nem ez lesz a kártya, de ha lesz 1080Ti akkor az majd odab*sz szerintem. Viszont ez egy elég bitang 1440p-s kártya lett.
Brafo!
-
vader108
tag
válasz
Dare2Live #748 üzenetére
Korábban volt példa rá az árfolyam ingadozások miatt dollár 10 ft-al tért el az eurotól... Akkor 1dollárt=1 euro-val mérték a kereskedők. (tehát volt rá példa 2015 tavaszán)
De ha vissza is számolon könnyen kijön példaként az Iponnál 2015.04.08-án volt először Titanx 370e-ért. Akkori árfolyamon számolva dollár + áfa-val pontosan 2-3 ezer forint difivel megkapjuk azt az árat. Reálisan ha most számoljuk, mivel most a dollár alacsonyabb mint az euro, így valóban inkább 130-140 közöttre jön ki ÁFA-val.. De a Custom valószínű 140 alatt bőven nem fog kezdeni.
-
Dare2Live
félisten
refnek tűnik de 91-97 között több féle hütéssel is megvehető, ha ref nem tetszik.
tapasztalataim szerint új árakban nagy zuhé nem lesz amíg 1070 meg nem jelenik, max egy 10es. imoprtőr/kisker eladja amilye van annak aki csak úgy bemegy és bukni nem fog rajta, van ~3hónapja rá.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
Dyingsoul #739 üzenetére
A 619 angol font az borzasztó drága. Én kint élet itt Angliában, de az valami nevetségesen magas már elnézést.
FE annyit nem ér messze sem. Na majd meglátjuk a customokat. Bizony egyre biztosabb, hogy 1070 custom lesz én biztos nem adok ennyit egy kártyáért, ami 2 év után már "elavultnak" számít. Persze a 980Ti sem olcsó 400-550 font kb. változó, milyen minőség, tuning stb. De a 980Ti tuti esni fog sokat. 500-550 fontra saccolom ezt az FE, majd ha be fog állni és a customokat is kb. ennyiért. Bízom benne, vagy az 1070 is nagyon drága lesz, drágább, mint gondoltuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Gaming notebook topik
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
- Robotporszívók
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest