- Fórumok
- Videokártyák
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- (kiemelt téma)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
38600 - 38501
39313 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2017-11-03 08:23 Téma összefoglaló
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Veszel pár darabot, akkor elképzelhető, hogy lesz olyan példány, aminek lesz abnormális rezonanciája egy szűkebb tartományban, de az is lehet hogy már egészen alacsony fordulattól a végéig. Legalább is a 12cm-es F-esnél biztos. Vagy egy 8cm-es F-es ventim is, az hibátlan, de lehet csak kifogtam.
Anyag és gyártási minőség és minőségellenőrzés teszi. Mindenesetre, a noctua rohadtul nem éri meg a felárát. Arra a felhasználására, amire gyártják és veszik. Hiszen egy home PC semmilyen szempontból sem kiemelkedő terheltségű eszköz. 0-24 szerverrről beszélnénk, akkor már azt modanám, hogy kerüld az arctic ventiket, mert konzumer kategória.
3-ból 2 Arctic ventim hibátlanul, abnormális rezonanciáktól mentesen üzemel, csendben, jó légszállítással. Ha bevállalod ezt a fajta kockázatot, és esetleg gariztatod, akkor jó az Arctic is. -
Lion81
tag
-
NightGT
senior tag
A legtöbb webshopban van elosztó, csak isten tudja, milyen néven találod meg.
Viszont ha Noctua ventiket veszel, és nem a redux verziót, akkor nem fog kelleni külön, mert a Noctua ad a csomagban (meg kábel hosszabbitót is)

Nekem NF-A9-ek vannak rajta (92x25mm), elégedett vagyok velük. Akartam is ajánlani, de az ára borsos...megéri. Viszont tipp: a 25mm vastagot vedd, ha elfér, a nagyobb lapát miatt sokkal jobb a légáramlása. 37%on, 750RPM fog menni minimum, mert a Zotac mini nem tud fan stop-ot, de ott még közel hangtalan. 70-80% fölé nem fog kelleni állitani szvsz. Alap Arctic ventiket inkább ne...
Padokat most nem is tudom, milyen vastagok mennek alá. Úgy rémlik, a memória fölé 2mm, a VRM fölé meg 1mm kellett az 1070Ti-hez...abból mehet a kék Arctic is. Hővezető lapként lehet találni, pl. itt. Barátságos áruk van, ollóval lehet méretre vágni
-
Aprósólyom
addikt
Azt számoltad, hogyha ennyit ráköltesz, akkor könnyen jobban jársz, ha eladod a kártyád úgy ahogy van és veszel másikat és egy másik kártyára dobsz 15-20k-t? Első gondolatra lazán rentábilisabb megoldás mint egy ilyen drága tákolás.
Más lehet megcsinálja magának, meglévő alkatrészekből, mert profi DIY és minimálisan olcsóbban azonnal megvenné azt a kártyát, amit te most akarsz upgradelni. -
Aprósólyom
addikt
Én a GPU-ra hasonló ventit tennék mint a gyáriak: Slim és nagy fordulatszám tartomány. (Okkal.)
Pl. egy ilyen: Akasa AK-FN076. 8cm. Pont VGA-ra vettem én is ilyen AKASA-t. Igaz, hogy csak egy 60W-os GPU-n van 1db, de arra megfelel. Drágább, de minőségre is jobb, mint az Arctic. A slimség, pedig sokat javít a gépházon belül, ha szűkös a légtér. Ha nálunk nem is, de eladásánál lehet másnak fontos ez a szempont.
-
negasonic
tag
-
milszab
senior tag
-
Lion81
tag
-
Lion81
tag
-
Aprósólyom
addikt
-
negasonic
tag
Pontosítanám, csak ilyen elosztóra van szükségem:
https://www.aliexpress.com/item/4000575436798.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&tt=MG&aff_platform=default&mergeHashcode=78391782441&description=SG%24+1.28+%7C+10cm+PWM+mini+4pin+fan+to+mirco+4pin+Power+Adapter+Black+Cable+for+Videocard+VGA+Graphics+Card&title=SG%24+1.28+%7C+10cm+PWM+mini+4pin+fan+to+mirco+4pin+Power+Adapter+Black+Cable+for+Videocard+VGA+Graphics+Card&platform=AE&aff_fcid=7b0b8c055d2746639234ffe1ef38c6e9-1641475144699-07610-_d76DHlq&aff_fsk=_d76DHlq&sk=_d76DHlq&aff_trace_key=7b0b8c055d2746639234ffe1ef38c6e9-1641475144699-07610-_d76DHlq&businessType=ProductDetail&terminal_id=7f9ed5655a0f406989bbb5d458936965&templateKey=white_backgroup_101
Ugyanis ráeszméltem hogy előtte a két hűtőt egy sima y átalakítóval össze tudom kötni
-
negasonic
tag
Szia
Pont láttam egy ilyen megoldást. Keresem is hozzá az Y elosztót, de egyelőre nem találtam. Tudnál kérlek adni pár linket, ha neked van elmentve? Feltételezem ahogy írtad, hogy akkor 2 db 92mm 4 pines venti kell hozzá, ahhoz pedig egy Y elosztó aminek a vga-ba menő vége az a mini pin kialakítás, a másik kettő pedig a normális 4 pin amibe megy a venti?
-
NightGT
senior tag
Szia!
Én 1070Ti minire henkeltem rá egy Accelero 3at. Szerencsére van hozzáférésem szerszámokhoz, igy tudtam vágni/reszelni rá olyan bordákat, amik elfértek...viszont felesleges. A gyári hűtő kis mérete ellenére egy nagyon jól megcsinált darab.
Egyszerűbb lenne a gyári műanyag shroud-ot levenni, és gyorskötözni rá 2 jó minőségű 92mm ventit, aztán kész. Kell egy y-splitter (elosztó), és tudod őket vezérelni a vga gyári aljzatáról. -
Aprósólyom
addikt
Ebbe a topikba írd be a kérdésed: Nem indul és mi a baja a gépemnek topik - PROHARDVER! Hozzászólások
De addig is:
Ha a szervizben jó volt, akkor jó a VGA. A probléma máshol lesz.
És azt is gyanítom, hogy a BIOS reset "segített" rajta, így nem tudja inicializálni a kártyát.
Valaki említett a PCIe csatoló koszolódását. Megnézheted, de PCIe kontakt hiba szerintem nem okozna ilyen jellegű hibát.
Aki tanácsolta a vBIOS flash-t... no comment. Felesleges próbálkoznod vele szerintem. AZ csak úgy nem íródik át magától. Az egyedüli BIOS ami átállítódhatott az az alaplapi.Amit én javasolok. Kiveszed a VGA-t. Alaplapi VGA-val rendszerbe lépsz. Letöltöd az alaplapodhoz való legújabb BIOS-t.
Deafult-ra állítod a BIOS-t
Ezután felteheted a BIOS.
Restart majd kikapcs.
Beteszed a VGA-t.
Ha van rá lehetőséged DVi-D vagy HDMI kábelen indítod el.
Hogy miért? Én már találkoztam olyan VGA-val, ami a rendszeremben Istenért sem akart elindulni képet adni kábellel az első behelyezés után.
Első behelyezés?
igen, inicializálja az eszközöket az alaplap BIOS-a. Vadi új eszközöknél eltarhat fél-1 percig is, mire bejön a kép. Szervizes szerint ritka esetben 2 perc.
De ha már egyszer bejött onnantól kezdve gyorsan fog bootolni.
Nem tudom mit szoktál állítgatni BIOS-ban, de az újabb deszkákon már számtalan boot változat van... deafult, gyors, szuper gyors stb...
Ezek hatással vannak arra, hogy mit és mennyi hardverváltozást ellenőriz az alaplap. Tettél-e be új RAM-t, cseréltél-e VGA-t. Ezek mind kihatással vannak arra, hogy helyesen konfigurálja magát.BIOS flash-t meg azért érdemes, mert vannak alaplapok, bugos BIOS-k, amik tudnak rakoncátlankodni, hogy felismerjenek hardvereket. Ezeket idővel, jó esetben javítani szokták.
Ne a legújabbat tedd fel, mert az egy Beta verzió windows 11 miatt, hanem ezt:
Version 1205
2018/05/25Itt van az ASUS manualja, hogy hányféleképp tudod falshelni a BIOS-t:
E13571_BIOS_Update_EM_V4_WEB.pdf (asus.com)2 nagyon fontos dolog van:
1. Bizonyosodj meg róla, hogy a megfelelő BIOS-t a megfelelő alaplapra töltsd fel.
2. Tőled telhető módon tegyél meg mindent, hogy a BIOS írása ideje alatt ne legyen áramszünet. (pl, ha valamiért egy auotomata biztosíték "szeret" lecsapódni")
+1
Érdemes Defaultra állítani a BIOS-t flashelés előtt, hogy elkerüljünk nem kívánt bugokat. (nagyon ritkán, szökőévente 1x elő tud fordulni....) -
Fushi
csendes tag
A segítségeteket szeretném kérni. A gépem tisztítás és újra össze rakása után egy jelentős hibát észleltem és nem tudom egyedül megoldani.
A monitorra kimenő kép sokkal kisebb a felbontása mint a monitor tényleges felbontása és csak addig van kép amíg a bios-t betölti azután feketeség.
Ha simán az alaplapra van kötve akkor a integrált videókártyával betölt, reseteltük az alaplapot,monitort bios-ban is próbáltunk ütyködni, de semmi változás.
A gépbe: I7-7700
Asus gtx 1070 rog strix
Alaplap asus prime b250m-a
Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném.Ezek után volt egy szervízben, ahol újra lett pasztázva és végén "megoldás" az lett, hogy DisPlay porton van jel a monitoron és kép. A bibi itt pedig az, hogy a többi port nem megy ettől még ide szúrok egy [link]-et , ahol szintén beszéltem erről kérlek nézzétek meg ezt is és ha valaki esetleg tud valamit mondani azt megköszönném. Esetleg Budapest közelében ha van esetleg aki tud VGA-val foglalkozó szervízt azt is megköszönném
-
negasonic
tag
Pont a piac berobbanása előtt vettem az aprón, igazából megtetszett a teljesítmény/méret aránya. A házban elfér egy 3 ventis böszmeség is, de akkoriban ez volt a legjobb vétel hardveraprón. A hűtésével sincs gond, de a jelenlegi piaci helyzet miatt, próbálok gondoskodni róla hogy még egy darabig patika állapotú legyen. Ha eladnám, csak upgrade céljából tenném.
-
milszab
senior tag
Amúgy miért van mini kártyád? Nem fér be a gépedbe nagyobb, vagy ez volt épp akkor amikor vetted? Csak mer itt van pl. az "msi gaming x verziója" ami egy baromi halk kártya és nagyon jó a hűtése. Tuti vennék egy ilyet és nem szórakoznék a vízhűtéssel. Ami persze sokkal több helyet is fog elfoglalni a házon belül.
-
negasonic
tag
De lehetséges, hogy maradok a léghűtésnél. Most találtam egyet, ha megtudom szerezni akkor csak thermal pad és paszta kell. Ki milyen thermal padokat ajánl? Pasztában a grizzly kryonautot már kinéztem, de a padokkal kapcsolatban sokféle információt találtam. Vastagságban 1,5 mm és 1 mm kell ha jól tudom (1 mm a vramokra, 1,5 mm a memóriákra), de ebben akinek van komolyabb infója, kérem segítsen.
-
negasonic
tag
keresgéltem az ID után, de nincs sehol. Ekkor jött szembe a G12 kraken. Nagyon jól nézne ki mert fehér nzxt házam is van, csak elég zsebbe nyúlós aio hűtést rakni rá csak ezért. Hardveraprón ezeket is nézegetem, hátha találok jó árban egy aio hűtést ami kompatibilis ezzel a G12-vel.
Bár nagyon homályos információ vannak arról, hogy a Zotac gtx 1070 mini-vel kompatibilis-e, egyik helyen azt írják hogy kizárt, másik helyen azt hogy igen, valószínű. A hivatalos oldalon pedig csak az 1070 szerepel. A méretek alapján elvileg passzolnia kellene.Több oldalról nézve is, ez bizony elég barkácsolós lenne ha rászánnám magam.
-
negasonic
tag
Ma megpróbálom!
-
Aprósólyom
addikt
-
Milka 78
nagyúr
-
negasonic
tag
Köszönöm, sajna ez már nem kapható, de azért figyelem az aprót, hátha lesz.
-
negasonic
tag
Köszönöm az infókat, stabilizáltam 912 mV-én és 1830 MHz-én. max terhelésen 147W amit kér. A venti profilt is beállítottam, stabilizáltam. Már pár órát toltam is, a hőfokokat jól tartja és halk, ez lesz az.

-
ericdrawen74
senior tag
-
Aprósólyom
addikt
Én azt javaslom, hogy először állíts be egy fan cure-t, ami neked hangban/zajban megfelel.
És csak ezután keresgéld a stabil fesz/freki érétkeket.
Azért is, mert a hőmérséklet függvényében állítgatja magát a geforce, hiába állítgatsz mindent manuálisan.
A hőmérséklet meg erősen összefügg a hűtéssel, úgyhogy szerintem érdemes a számodra szimpit megkeresni először. (Utólag majd finomítani kell valószínű a középső 45-70 celsiusfokos szakaszt, hogy milyen dinamikával növekedjen a fordulatszám.)Én pl. ilyet használok, ami persze magyarázatra szorul:
1. A hűtésem hangja 55%-ig halk. 60% körül még nem zavar. Keresd meg te is manuális pontokkal, hogy hol milyen a hangja. Sokszor 1-3% számít, mert bizonyos szűk fordulatszám határokon belül berezonálhat a venti és ezt érdemes kerülni.
2. Azt akarom, hogy desktopon is hűvös legyen. Mivel no-fan módban 45fokig is felmegy a GPU, ezért 41-42 foknál bekapcsoltatom 25%-ra, hogy visszahűtse magát. Ezt úgy sem hallom meg, mert ilyenkor nesztelen.
3. 45foktól pedig egyből menjen 40%-on a venti, mert ez a hőmérséklet azt jelenti, hogy valamilyen alkalmazás már terheli a GPU-t, de még mindig legyen halk, mert 45fok körül felette, még csak ligh-load-os játékok terhelik.
4. Növekedjen dinamikusan a fordulat, mert a komolyabb játékok ~60-70fok körül futnak, így a fordulatszám is növekedjen meg azokra a szintekre, ami még megfelelő zajban.
5. magasabb hőmérsékleteken pedig "hirtelen" akadjon ki.
Akkor tudom hogy valami hirtelen megterhelte, mert hallani is fogom. nem kell monitorozni sem ezért.Undevolt:
youtube videókban láttam én is hogy többen 900mV alá mentek és még így is egészen jó frekiket elértek. Aztán a méréseimen is láttam, hogy tényleg érdemes. 800mV-950mV közé tenném GPU silicium lottery és vérmérséklet szerint. De ez már két szélső érték. Az optimális szerintem inkább 1-1 értékkel szűkebb: 821mV-925mV.
Valahol itt érdemes megkeresni a működő fesz/freki értékeket.VRAM:
Itt sem biztos hogy van értelme jelentősen növelni, mert nem biztos, hogy ezen sok fog múlni fps-ben. + Az élettartam és fogyasztás és teljesítménytöbblet szmpontok szerint érdemes mérlegelni.
Kb. + 200-400Mhz még csak minimális pár watt többletfogyasztást jelent.Viszont 8000Mhz helyett a 9000Mhz vagy közelében, már 10W többlet körül van board szinten. Szóval azt kell mondjam, hogy TDP keretben számíthat.
Itt méricskéltem számolgattam hosszabban, mikor kerestük, hogy vajon milyen fogyasztási nagyságrend 8GB-nyi 8Ghz-es GDDR5:
#38551 Aprósólyom
-
negasonic
tag
-
negasonic
tag
Szia Aprósólyom!
Köszönöm a részletes válaszod, kaptam egy rendkívül jól összeszedett információbázist, amit többször átolvastam. Minden részletével egyetértettem a végére, mert ezeken a lépéseken én is átestem már régebben, mikor próbálgattam a kártya határait, de ennyire pontosan nem mértem le.
Az OC-ról lemondok hivatalosan is, a számolásaid rámutatnak hogy totál értelmetlen szegény kártyát kinyírni. Az összes általad említett hibába belefutottam. Lehet azért mert Zotac, lehet másért, de az eredményeim az alulfeszelésnél sem annyira erősek mint az MSI-nél például.A kártyám jelenleg:
950Mhz és 1898 Mhz-en és +250 RAM Mhz-én üzemel, hw monitorral mérve a tdp 157W max terhelésen 79 fokkal. (Futattam egy firestrike-ot és onnan van). De ezt a hőfokot sosem érem el játék közben.
Csatolok hozzá képet is. A méréseid alapján úgy ítélem meg, hogy nálam bőven sok a 950mV az 1898 Mhz-hoz. Próbáltam lejjebb menni, 925-re, 900-ra, csökkentve az Mhz-ét is, de többször lecrasheltem mikor kerestem a minimum mV-ét amivel még jó vagyok 1850-1870 körüli MHz-vel.Régebben egyébként addig szórakoztam vele, amíg a Furmark is meghülyült, hiába telepítem újra, nem hajlandó a gpu stress testnél a kártyát maxon megforgatni, csak ~1600 körüli MHz-ét mutat, illetve máshol is azt látom mikor megy a furmark teszt. Viszont minden más programban maxon pörög a kártya. Van valami ötleted mi történt a programmal?
Long story short, kíváncsi lennék a véleményedre, hogy rendben van-e így ahogy jelenleg megyek.
A Hw monitor egy firestrike utáni max eredményeket mutatja.
-
Busterftw
nagyúr
-
Bjørgersson
félisten
-
negasonic
tag
Köszönöm a válaszod, keresek hozzá egy kompakt vízhűtést akkor. Van valami amire figyelnem kellene? Svenssontól már kérdeztem egy két dolgot, de minél többet szeretnék megtudni. Jelenleg nem lesz aktuális a kártyacsere, így a mostaniból kell kihozni a maximumot.
-
negasonic
tag
Nagyon szépen köszönöm az ötletet és a tanácsot. Viszont teljesen járatlan vagyok a vízhűtések világában. Tudnál adni pár tippet, hol keressem és főleg milyen márkát? A többit kiguglizom
-
Aprósólyom
addikt
Számold ki, hogy 1-2 száz megahertz hány százalékkal több, mint amennyin most járatod.
Szélsőséges esetben is kb 15%-t érsz el, de ha elérsz 10% teljesítménytöbbletet már az is nagy szó, miközben a jelentősen megnő majd a fogyasztás, a hőmérséklet, amit hatványozott költséggel lehet majd csak csendben, stabilan lehűteni.
Közben simán előfordulhat, hogy majd terhelés alatt folyamatosan thermal vagy TDP limiten tartja magát a kártya.
5-10% teljesítménytöbblet biztos megér ennyi macerát?
40fps-nél 42-44fps
60fps-nél 63-66fps
120fps-nél 126-132fps Ennél már jól mutat a +~10fps, de ahol van 120fps, ott biztos nem elég és kell a 130fps?Én quake-ezek legfőképp szóval tudom mennyire számít a több fps, de a pro játékosok, sem elsősorban tuninggal érnek el magasabb fps-t, hanem a játék grafikai beállításait finomhangolják.
undervoltolom én is a GTX1070-t. Így ellimináltam minden throttlingot és limitet, amik egyébként gyári beállítások mellett jelentkeznek. Biztos jelentkeznek a te mini kártyádnál is. (Pl. GPU hot spot miatt...)A saját kártyámat próbáltam már maxon és optimalizált undervolttal. Ellenőriztem konnektoros fogyasztásmérővel. A GPU maximális frekvenciájához közelítve ahtványozottan elszáll a teljesítmény/fogyasztás arány.
Azért a pár %-ért nincs sok értelme. Abból indulj ki, hogy ennek a Pascal arhitektúrának 1500 és 1700Mhz között van a gyárilag specifikált base és boost órajele. Nem véletlen, mert itt még relatíve lineáris a teljesítmény/fogyasztás mutató.
Tapasztalatom szerint még 1800Mhz körülig is... Innen felfelé meg amennyit nyers és amennyire megugrik a fogyasztás.....Rögtönöztem egy gyors mérést, mert a PC-m folyamatosan be van dugva a fogyasztásmérőbe.
Furmark (Egész PC, konnektorból):
1759Mhz@825mV: 159W
1822Mhz@850mV: 163W
1974MHz@950mV: 191W
Gyári deafult, meg no comment, mert 1911Mhz-en: 220W
1974 és 1822Mhz között meg van ~+8% teljesítmény +17% fogyasztás és hő mellett. -
ericdrawen74
senior tag
Ahogy sensson írja, keress rà valami kompakt vizet. Jelentősen csökken majd a hőmérséklet terhelés alatt. Az MSI rtx 1070-en vízzel nem ment 50 fölé, léggel ment a 70 fok is. + hatàrozottan csendesebb lesz.
-
Bjørgersson
félisten
-
negasonic
tag
Sziasztok!
Zotac GTX 1070 mini -re létezik bármi féle nem gyári hűtőmegoldás? Az arctic gpu hűtői nem jók rá a sajátos mini elrendezés miatt. Szükségem lenne rá, mert a gyári hűtő ventilátor része (az egész műanyag) megfáradt és a csavaroknál a műanyag eltört
Most gyorskötőzővel van a helyén, így is tökéletes, de azért ha van rá megoldás, megjavítanám, illetve az se lenne gond ha tudnám egy kicsit boostolni, jelenleg alulfeszelve üzemel. -
Savageboy
senior tag
-
Lion81
tag
-
Savageboy
senior tag
Azt hiszem múltkor olvastam Redditen, hogy az újabb driverekben megszűnt a régebbi kártyák OC Scanner API támogatása. Nálam is elég érdekesen működött 1080Ti-on 1-2 hete, mikor próbáltam (friss driverekkel). Lehet érdemes lenne valami jól bevált régebbi driverrel megcsinálni a curve-öt, aztán visszatenni az új drivert.
-
Aprósólyom
addikt
-
Lion81
tag
Az MSI Afterburner OC scannert használja valaki?Nemrég lefuttattam és mint említettem dobott ki feszültségeket sebességgel utána 99%nál kidobta hogy gpu max 154 oc, vram max 200mhz oc a tuningpotenciál és még hogy a scan nem sikerült meg instabil stb ..Felraktam egy újabb nvidia drivert utána megint futtattam az oc scant és tök más eredmények és beállítások jöttek ki!Azóta feldobtam a legújabb drivert és most is ugyan azok az eredmények jöttek ki!
1.Miért dob ki értékeket (max gpu/vram)ha a végén nem sikerül a teszt?
2.Nvidia drivernek a cseréje befolyásolja a kártya oc-jét vagy az oc scannert?Lehetséges hogy más driverrel más eredményeket dob és ha igen akkor melyik lehet a legfainabb driver hozzá?
3.Láttamm sok videot YTn hogy sikeresen végigment a scan én ezt hogy tudom elérni?
Üdv -
Aprósólyom
addikt
Én a következőre gondolok:
A memória busz +12,5%-os órajel növelése szerintem kevés ahhoz, hogy a teljes GPU-n +7-8W keletkezzen. A 8db memória chipen is csak +3-4W keletkezik.
Ezért gondolom hogy a GPU számítási kapacitásának jobb kihasználtsága miatt nő meg ennyivel a GPU fogyasztása.
Kvázi kevesebbet kell várnia a GPU-nak az adatokra, ezért hangyányival több számítást tud elvégezni, egységnyi idő alatt. -
Savageboy
senior tag
Igen, valószínűleg a GPU-ban lévő memóriavezérlő fogyasztása is megnő tuningkor.
-
Aprósólyom
addikt
Találtam egy ilyet: Micron Confirms Mass Production of GDDR5X Memory (anandtech.com)
A számokból esélyes, hogy a 8GB-nyi 8GHz GDDR5 többet eszik mint, amit számoltam, de erős közelítésnek nem rossz.
Egyébként nyilván nem lineáris a fogyasztás, de mivel a chip 8GHz-re van gyártva a +/- tuningolt eltérés egy elég jó közelítést ad. Meg nyilván több mintából lenne érdemes számítani, én meg csak egy sűrűn megjelenő felső értékből vettem egy screenshotot. Én megelégedtem az erős közelítéssel.
Egyébként pedig nem a +4wattról van szó, hanem a 30-40wattról.
Továbbá a +4watt mellett nő a GPU fogyasztása is, annak ellenére, hogy azon nem változtattam semmit. Arra gyanakszom, hogy a GPU is jobban megizzad azáltal, hogy gyorsabban tud az adatokkal dolgozni. És ez valószínű így is van, hiszen mínusz VRAM-nál a GPU teljesítményigénye is egyértelmű csökkenést mutat. -
Bjørgersson
félisten
-
Savageboy
senior tag
Igen, ezt az értéket láttam én is, de ez jóval alacsonyabb, mint amilyen fogyasztásokról itt szó esett...

-
Bjørgersson
félisten
Uh, király, köszönöm!
Már csak a hatoslottó számait kellene így eltalálnom. 
Időközben még annyi infót sikerült találnom, hogy a GDDR5X chipek 2,5 wattot fogyasztanak a JEDEC szabvány szerint, s csak nagyon minimális különbség van a GDDR5 és az X-es típus fogyasztása között. Bár ugye így még mindig kérdéses a feszültség és az órajel, a JEDEC oldaláról pedig csak előfizetéses tagsággal lehet letölteni a GDDR5X szabvány doksiját.
-
Savageboy
senior tag
Feltéve, hogy a frekvenciával lineárisan növekszik a fogyasztás.
Valóban többet fogyaszt akkor a VRAM, mint elsőre gondoltam, de túl nagyot nem tévedtem, szerintem a +3,4W fogyasztás OC-val a teljes kártya fogyasztására vetítve nem annyira borzasztóan sok, hogy emiatt kezdjen power limit miatt throttlingolni a kártya. -
Aprósólyom
addikt
GTX 1070, GDDR5-nél nem igazán tűnik elenyészőnek.
Kíváncsiságból gyorsan mértem 3-at Furmarkban, GPU fixen 850mV@1822.
VRAM@7000MHz
Board: -11,2W
GPU: -6,8W
VRAM: -4,4W (számított)
VRAM@8000MHz (factory deafult)

VRAM@9000MHz
Board: +11W
GPU: +7,6W
VRAM: +3,4W (számított)
Szóval... A számított értékekből az olvasható ki, hogy a VRAM 2000MHz frekvencia különbsége kb. 7,8Watt teljesítménykülönbséget okoz.
Nyilván a Board mínusz GPU nem fogja még megadni direkten a VRAM fogyasztását, mert van veszteség és jó pár egyéb alkatrész is, amin még veszteség keletkezik, de gyanítom, azért nem eget rengetőek ezek a rejtett veszteségek.
Ha tovább számolok: a gyári frekihez képest plusz és mínusz 12,5% Frekit állítottam be. Ez 25 százalékpontnyi különbség. Ez okozott 7,8Watt teljesítménykülönbséget. Számítottan azt kapom, hogy kb. 31,2 Wattot kell a VRAM-nak gyári beállításokon, ha azok terhelve vannak.
Factory deafult: Board mínusz GPU = 42,2W
A durván 11 Watt különbség, pedig veszteségnek simán reális lehet.Konklúzió
Szóval gyaníthatóan a mérések és számítások is jók.
Tehát a 8GB DDR5 8000MHz-en stressz teszt alatt kb. 30-32 Wattot kér.Most már jól fogok aludni, hogy ezen végig mentem.

Szerk.: #38546 svensson: Svensson-nak piros pont, mert nagyon jól tippelt.
-
Savageboy
senior tag
Valóban, viszont a GDDR5X is energiatakarékosabb (1,35V feszültség 1,5V helyett), mint a 750Ti-on lévő GDDR5. Gondolom akkor a fogyasztás valahol félúton lehet a kettő között.
-
Bjørgersson
félisten
Közben leesett, hogy a linken lévő kártyák mind GDDR6-osak, az pedig már simán lehet ennyire energiatakarékos.

-
Bjørgersson
félisten
Pascallal kapcsolatos konkrét értékeket sajna nem találok, viszont Maxwell-lel kapcsolatban van tapasztalatom. Ha jól emlékszem, a GTX 750 Ti 60 wattos TDP-je úgy volt "elosztva" a BIOS-ban, hogy 37,5 wattot kapott a GPU és 22,5-öt pedig a VRAM. Úgyhogy ha abból indulunk ki, hogy ezen a kis kártyán négy GDDR5 chip volt, a 1070-eken pedig kétszer annyi, akkor a 30-40 wattos VRAM TDP szerintem sokkal közelebb állhat a valósághoz, mint ez a 12-16 watt. Ez szerintem már irreálisan alacsony.

-
Bjørgersson
félisten
-
Savageboy
senior tag
Én is csak olvastam, saját tapasztalatom nincs konkrétan erről, szóval inkább a saját tapasztalatodra hagyatkozz. Arra tudok gondolni, hogy esetleg már nem tökéletesen stabil az emelt órajelen a memória, de még nem "artifaktol", csak a hibajavítás miatt romlik a teljesítmény.
A VRAM fogyasztása a teljes kártyához képest elenyésző, illetve saját külön tápáramkörei vannak, szóval kétlem, hogy power limitet okozhatna.

-
Aprósólyom
addikt
Milyen okkal magyarázható a Memória OC-s állításod?
Majd tesztelgetem. Kíváncsivá tettél. Furmark alatt viszont én eddig azonnal láttam teljesítményváltozást VRAM freki állításnál.
Nem az az ok, a rosszabb eredmény miatt, hogy jelentősen tud növekedni a fogyasztás, az pedig elvesz a TDP keretből a GPU kárára? -
Savageboy
senior tag
Azt sem árt számításba venni, hogy pont Pascalnál volt olyan tapasztalat, hogy a nagyobb memória OC néha rosszabb teljesítményt eredményezett, mint a visszafogott OC, hiába nem volt látszólag instabil. Amúgy túlságosan nagy kárt nem hiszem, hogy okozna a VRAM-nak a tuning, ugye itt extra feszültséget nem is tudsz neki adni, ha a hűtés jó rajta akkor nagy baja nem szabadna legyen. Elöregedés útján elhalálozni meg alapórajelen is képes...
-
Aprósólyom
addikt
Ha afterburnerrel nem egyértelmű (0,1% fps egy időintervallumra átlagolt érték), akkor érdemes megpróbálni a FRAPS-szal. Annak a benchmark fájljait pedig nagyon szépen megjeleníti a FRAFS viewer.
Ezzel a módszerrel konkrétan látni fogod a lagokat. Régi program, de nagyon jó. Ha afterburner nem elég konkrét, akkor mindig ezt használom.Szerintem 250MHz nem a világ vége. De mindenképp akkor biztos, hogyha kikeresed a kártyád végét. És ahhoz mérten lősz be egy moderált értéket. Nálam a kártya VRAM-ja +600MHz körül (4000MHZ+600MHz = effektív: 9200MHz) kezd el instabillá válni. Ezért én belőttem neki a gyári és a max közé félútra +333MHz-t.
-
Baryka007
addikt
MSI Afterburner - Rivatuner LOG file-ban 0,1% fps is 60+ volt... Szóval nem tudtam hová tenni... Viszont átmenetileg korlátlan mobilnet van itthon. Ez meg igencsak képes packet lossolni...
A memóriákra visszatérve, szerinted ha adok neki +250mhz et, az problémát okozhat neki hosszútávon ? Természetesen van felette megfelelő hűtés, nyilván adottak ehhez a tuninghoz a körülmények. Már fél éve 2012-2036mhz en és 4400 memória körül üzemel a 1070... Soha nem kaptam még miatta kékhalált, se game crasht... Ezzel eléggé stabilnak mondható... ha csak azt veszem számításba hogy a Unigine Superposition 1080p extreme beállítással 2182mhz ig lefut a kártyán és 4600 as memória Overclockig...
De megölni nem szeretném napjainkban....
-
ericdrawen74
senior tag
-
Hencso
Ármester
-
kispal87
senior tag
Nekem egy Arctic Accelero Twin Turbo III van egy Palit 1070 TI-on, ott pont így van kitalálva, hogy hőpaddal a forrasztott oldalon vonja el a hőt a batár backplate-re.
Mostanában gondolkodtam el rajta, hogy felturbózóm sima ramsünikkel a másik oldaról is... -
Aprósólyom
addikt
Gondolom eleve online játékkal játszol. Ott akár a packet rate változás is tud micro lagot okozni. Ehhez nem is kell packet loss, hanem egyszerűen nem a szabályos ritmusban érkezik meg a másodpercenkénti pl. kb. 60 packet, hanem vannak késések-megszaladások. (De ez meg az internetes infrastruktúra miatt lehet. Wireshark nevezetű progival ezt szépen lehet tesztelni.)
Legalább is quake chapions-ben ez a tapasztalatom.
Szintetikus tesztekkel érdemes szerintem kísérletezni, hogy a kártya beállításai miatt van-e lag. -
Baryka007
addikt
Én 925mv @ 2012mhz en használom... Viszont kb 2 hete jelentkeznek micro laggok... Nem tudom hogy az öreg windows miatt van ez... Vagy csak a játék kapott 1 rossz frissítést, mert csak az egyiknél tapasztaltam... Vagy mert e-közben +240mhz et kapott a vram, és az kezd problémázni...
De most visszavettem gyárira mindent... Elvileg az undervolt nem okozhat bajt a VGA-nak... inkább Windowsra tippelnék... Azonban 3 kártyám megdöglött 2008 óta... először egy HD4850, majd egy HD6970, majd HD7970... 3 pedig túlélt engem, az egyik egy HD 5870, a másik egy MSI 7870 Hawk volt, az utolsó pedig egy Sapphire R9 290 ...
HD 4850 et leszámítva, kivétel nélkül BIOS moddoltam őket, alulfeszelve magasabb órajelen. Mindegyik becsíkozott szóval memóriásak lettek.
Pedig a 7970 esen volt hűtés ott is rendesen.... Szóval a kérdésem: Szerintetek ha le van hűtve a memória rendesen, attól még a vram OC eltudja kenni a szája szélét? Vagy ez a 925mv @ 2012mhz is tud ilyet csinálni?
Ui.: Napjainkban nem szeretnék 0 ról VGA-t venni !

-
Aprósólyom
addikt
Szerintem simán. Játék és beállítás függvénye.
850mV@1809MHz-en használom a GTX1070-em az utóbbi időben. Emlékeim szerint a Quake Champions 45-46fokkal futtatja a kártyámat, de majd mérek később.
Több undvervolt videót is találni, ahol a gtx 10 sorozatot 900mV alá lövik be.
És az én tapasztalatom szerint is 900mV alatt van a sweet spot teljesítmény/fogyasztás tekintetében. -
Hencso
Ármester
-
Baryka007
addikt
Nekem az MSI GamingX en a thermal padok egyenesen a hűtőbordákhoz érnek, nincs nekik külön hűtőfelület legalábbis a VRM nél... A memóriáknak meg különálló a hűtésük...
Szerintem, oda pontosan olyan vastag kell hogy elérjen a hűtőbordáig ... Sokkal vastagabbat se vegyél, mert az nem annyira jól viszi a hőt.
De szinte biztos vagyok benne, hogy gyártónként eltérő lehet annak a hűtőbordának a magassága, ahová ennek el kell érnie. -
Hencso
Ármester
-
Baryka007
addikt
-
Hencso
Ármester
-
Savageboy
senior tag
Húszezer forintért plusz postaköltségért láttam a napokban aprón ilyen összeállítást, ehhez azért még nem kell bankot rabolni.
El is gondolkoztam rajta, de igazából felesleges lenne, mert van egy Raijintek Morpheusom meg egy Arctic Accelero Xtreme III-am, ezek is bőven lehűtik a kártyákat, persze nem 40-50 fokosra, hanem mondjuk 60-65 fokosra, de nekem bőven jó így is. 
-
Lion81
tag
Eddig ez a legjobb ötlet itt !!!
-
Lion81
tag
Auto OC scant indítottam el ami végigmutogatta a lehetőségeket ami alapján választottam ezt a beállítást!Jelen pillanatban OC-vel hűvösebb a kártya max terhelésnél!
Azért nem megyek 900ra mert nem megfagyasztani akarom a kártyát hanem csak csökkenteni a max hőfokot és ha ezzel teljesítmény növekedés is jár hát üsse kavics
,de majd még próbálgatom ha lesz rá időm egyenlőre megelégszek ennyivel
Utólag már nekem is letisztult a kép a videókról,de mint írtam nem vagyok benne a témában és jobban szeretem ha inkább megkérdezem valakitől (mielőtt hülyeséget csinálok) aki már csinálta nem pedig egy YTvideóra hagyatkozok
hisz erről is szólnak a fórumok
-
Aprósólyom
addikt
-
Savageboy
senior tag
Vagy ha tényleg hűsíteni szeretné a kártyáját, akkor vesz egy NZXT Kraken G12-t meg egy kompatibilis AIO vízhűtőt és lecseréli a gyári léghűtést.
Persze ez utóbbi megoldás valamivel zsebbenyúlósabb... -
Aprósólyom
addikt
Mégis az auto OC-t indítottad el... Nem értem miért. OC-val nem leszel hűvösebb.
Ha hűsíteni akarod a kártyát, akkor javaslom, hogy 900mV-hoz keresd meg a maximális frekvenciát. Ha tovább akarod csökkenteni a hőmérsékletet, akkor pedig 850mV.
Ha megnézel egy undervolt videót, akkor nem is kell igazán érteni angolul, mert az infók nagyja látható a képen.
https://youtu.be/oO50uMU7L-E?t=531 CTRL+F Ez az ablak gyorsbillentyűje. A videóban pedig láthatod, hogy miként állítsd be manuálisan frekvenciákat.
Itt állítasz frekit a 900mV-hoz. A stressz teszt programokat pedig már említettük. -
Lion81
tag
Hát lehet igazad van,de a történelem mást mond még régről melegedéstől kipurcanó Ati és Nvidia kártyákról!
Igaz azóta sokat fejlődött a tech tudomány és biztos nem fordulhat elő ilyen ,hogy gyári értékeknél pár év után egy kártya megfőzi magát OC nélkül is
Én személy szerint abszolút nem vagyok tuningos most is csak az alulfeszelést tanulmányoztam a hőfokok csökkentése céljából a régi emlékekből kiindulva és álmomban se gondoltam volna,hogy úgy lehet manapság tuningolni,hogy közben csökken a fogyasztás és a hőfokok is!
Kíváncsi vagyok,hogy mi lehet ennek hosszú távon a hátulütője akár más alkatrészeknél vagy magán a vga-n!Túl szép,hogy igaz legyen,de ne legyen igazam csak még ebben a témában egy kicsit pesszimista vagyok!
-
Bjørgersson
félisten
Azért nem így állítják be a "nyomi gyártók" a kártyákat, mert nem minden chip stabil 931 mV-on 1987 MHz-en, így olyan beállítást választanak, amin garantáltan stabil a legyártott chipek 100%-a. Szerinted melyik gyártónak érné meg egyesével letesztelni minden chipet, hogy milyen legalacsonyabb feszültségen és legmagasabb órajelen stabil? Semmi baja nem lesz egyik kártyának sem a gyári feszültségtől vagy a melegedéstől, nem ettől mennek tönkre.
"Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel mielőtt kivisz az erdőbe. A szó, amit keresel az egyelőre."

-
Lion81
tag
Igen így már faint!Működik.Majd holnap jobban tesztelgetem most a Furmark meg a Snowrunnerrrel szuperül megy!
GPU:1987 egyenlőre
Mem:+200Mhz
mV:0.931V(ezt mutatta a scan ami szimpi érték volt)
Amit nyertem egyenlőre az max terhelésnél -4fok és +10-15fps játék alatt
Nem rossz egyenlőre!Azt nem értem hogy a nyomi gyártók miért nem így állítják be a kártyáikat?Had melegedjen azt menjen tönkre,vegyél másikat elv?Mindegy.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
Lion81
tag
-
Savageboy
senior tag
Elméletileg jó kell legyen. Próbáld ki, hogy megterheled a kártyát mondjuk egy Unigine Heavennel, ha az alap Extreme presetet használod, akkor csak 1600x900-ban fut asszem, így (FullHD vagy nagyobb monitor esetén) el tudod úgy rendezni az ablakot, hogy a háttérben látszódjon mondjuk a GPU-Z Sensors füle, amin tudod figyelni a kártya értékeit terhelés alatt. Ha minden jól ment és bírja a kártya a beállított OC-t, akkor a megfelelő órajelet és magfeszültséget kell lásd a GPU-Z grafikonjain is.
Szerk.: igen, akkor ezek szerint a lock miatt IDLE-ben sem veszi vissza az órajelet. Ha leveszed róla a lockot, de a görbét ugyanilyen alakúra állítod be, akkor szerintem úgy fog működni, ahogyan szeretnéd. -
Lion81
tag
-
Savageboy
senior tag
1.) Igen, elvileg ennyi, meg nyilván el kell menteni (Apply, meg nem árt elmenteni egy profilba is a save-vel).
2.) Igen, van egy ilyen gomb a progiban, hogy "Apply overclocking at system startup" azt jelöld be, a nálam használt skinnél a fő ablakban legalul van a profilok alatt.
-
Lion81
tag
-
Savageboy
senior tag
1.) Ctrl+L-el lehet lockolni egy adott feszültség-órajel kombót, vagy pedig a kívánt ponttól jobbra eső pontokat kijelölöd shift+bal egérrel, és lentebb húzod a görbét a pontnál.
2.) Az Afterburner állítja be, Pascal kártyáknál tudtommal még nem lehet egyszerűen BIOS-t módosítani, mint pl. Kepler vagy Maxwell esetén, így nem tudod az OC-t "alapértelmezetté" tenni.
3.) Dinamikusan változnak az értékek továbbra is, legalábbis ha IDLE a kártya, akkor nem fog 3D-s órajelekkel menni. Szerintem ha valami miatt PerfCap van, akkor visszaveszi magát a kártya curve OC esetén is, de ki kellene próbálni.

Elrontani nem igazán tudod a kártyát Afterburner-es OC-val, csak a futtatott alkalmazás/videokártya driver tud crashelni instabilitás esetén. Persze feltételezve a rendes hűtést, értelmes tápegységet, stb.
-
Lion81
tag
Na most segítsen valaki!
Csináltam az MSI Afterburnerrel egy overclocking scant és ezt dobta ki:
A kiírás szerint instabil,de beállított +200mhz memória értéket a végén.
Reseteltem a progit a biztonság kedvéért (most minden a gyárin pörög)
-Na mármost az lenne az első kérdésem,hogy a grafikonon,hogy is kellene állítgatni a pöttyöket mondjuk amit el szeretnék érni akkor csak odahúzom a megadott feszültségnél a megadott MHz-hez és kész is vagy egyesével az összes értéket állítanom kellene vagy mi a ....
Néztem videót YT-on de nekem kicsit zavaros volt (nem nagyon beszélni angolt)
-Másik kérdésem ha mondjuk megtaláltam a megfelelő beállítást akkor ez úgy marad egy újraindítás után is vagy csak akkor élesedik ha elindítom az MSI AB-t?
-Harmadik kérdésem pedig,hogy az új érték beállítása után folyamatosan a max értéken fog pörögni a vga vagy ugyanúgy visszaáll a megadott energiamegtakarítási értékekre és dinamikusan változtatja magát?
Jó lenen megfejteni mert a szkennelés közben végig néztem ahogy játszik a mV-okkal és a MHz-ekkel és láttam egy számomra nagyon tetsző részt amit jó lenne letesztelni.Az a baj hogy a végén nem írja ki ,hogy pontosan melyik beállításoknál instabil csak végigpörgette az összes variánst(legalábbis én így értelmeztem),de az is lehet hogy ahova a pöttyöket rakta azok a stabil értékek és csak a végére gondolt hogy instabil az utolsó próbálkozásánál?
Na ebbe kérnék útba igazítást mert addig nem merem babrálni nehogy elbaszarintsak valamit,mert a mai vga árak mellett luxus lenne ha elfüstölném a karimat
-
zolee0307
őstag
-
Bjørgersson
félisten
Vagyis előbb még megpróbálom a kikapcsolt G-syncet.

-
Bjørgersson
félisten
Nincs kikísérletezett garantáltan stabil beállítás, mivel minden GPU chip különbözik. Az egyetlen beállítás, amivel garantáltan stabil, az a gyári. Minden más finomhangolást már neked kell tesztelned, hogy bírja-e a kártya.
Alulfeszelésre MSI Afterburner ajánlott, tesztelésről pedig Aprósólyom írt nemrég. Az első nyolc pontig olvasd, a kilencedik helyett pedig Aprósólyom hozzászólását.

-
Lion81
tag
Ezt az undervoltolást hogy kell biztonságosan csinálni?Milyen progi kell hozzá és milyen értékre kellene állítani,hogy sebességvesztésem ne legyen,de hátha nyernék még pár fokot!
Estleg Zotac GTX 1070Ti Minihez egy kikísérletezett fix stabil mV értéke van valakin ek?A driver a legfrisebb van fent az befolyásolja az állítgatást?Tesztelni utána mivel szoktátok?
Üdv -
Hencso
Ármester
Nekem xfx rx 580 gts oc ++ 8gb OM volt 65 fok felett nem járt pedig aztán volt h non stop toltam a gémet... viszont az sapphire r9 280x trixx toxin oc m az fűtött rendesbe 85 fok... be is halt...
Aztán egy 7950 és em volt na az is egy kazán volt...
A gtx 1070 ti rög strixem már 74 fok is lében meg 28 30 úgy h gondolom újra kéne kenni a drágám.. nincs underground voltolva... -
zolee0307
őstag
Hát az rx590-met vissza kellett fognom, mert 80 fok fölött járt játékban. Az r9 390-em is egy kazán volt.
-
Bjørgersson
félisten
A 441-gyel is feketedik, úgyhogy marad a 950 mV.

-
Busterftw
nagyúr
Hat a Radeon VII jovo februarban lesz 3 eves.
Ott azert ment a 90 fok es az Airbus A380 szimulatorozas
-
Bjørgersson
félisten
-
laceszgamer
addikt
-
zolee0307
őstag
Nekem (22-23 C fok körül van a szobában) indításkor és idleben 27 C körül van a vga, terhelve olyan 47 C fok 60% ventivel (mondjuk van egy kis oc is, a gpu 2088 mhz-en, a ram 8830 mhz). Annyi, hogy a gyári hűtés helyet egy arctic extreme accelero III van, plusz a cucc egy testbenchen van.
Szerintem jók a hőfokaid, látnál egy amd vga-t
. -
Bjørgersson
félisten
Nem, a kártyán a gyári ventik vannak, csak kitakarítani meg újrapasztázni szedtem szét októberben amikor megérkezett. A házban vannak PWM-es be quiet! ventik, biztosra mentem, hogy minden halk legyen.

Én a helyedben nem piszkálnám a kártyát, szerintem nem a ventiken múlik. Ha nagyon zavar, akkor egy próbát te is tehetsz az alulfeszeléssel, pár fokot én nyertem vele.
Új hozzászólás Aktív témák
-
38600 - 38501
39313 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Parfüm topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Spórolós topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- Samsung, SK Hynix 8GB / 16GB / 32GB DDR5 laptop Memoria!
- Razer Kraken V4 X RGB Gaming Headset
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az nagyjából reálisnak párosításnak tűnik. Lehet menne még lentebb a feszültség. Próbáltad 900mV-on is?

Most gyorskötőzővel van a helyén, így is tökéletes, de azért ha van rá megoldás, megjavítanám, illetve az se lenne gond ha tudnám egy kicsit boostolni, jelenleg alulfeszelve üzemel.

Persze ez utóbbi megoldás valamivel zsebbenyúlósabb...
Kíváncsi vagyok,hogy mi lehet ennek hosszú távon a hátulütője akár más alkatrészeknél vagy magán a vga-n!Túl szép,hogy igaz legyen,de ne legyen igazam csak még ebben a témában egy kicsit pesszimista vagyok!
Néztem videót YT-on de nekem kicsit zavaros volt (nem nagyon beszélni angolt)