- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
sakal83 #13308 üzenetére
Így van, céges vásárlás esetén nincs elállás, viszont van ami leírható az adóból... Én a 4460-am vettem így. Cégre vettek pár gépet és pár hónap múlva i7-re cserélték őket.
JegesEmber20: Személyes vásárlás esetén is van elállás, lényeg az online rendelés.
Tegnap felraktam a Carmageddon: Max Damaget. Elég szépen hasított fullra vagy majdnem fullra csavarva. Elkapott a retro érzés, a zenék a hangok, a feeling nagyon ott van.
-
Hauptmann
veterán
válasz
sakal83 #10311 üzenetére
+1 ipon. Nincs afelől kétségem, hogy LeC korrekt, rendes eladó, de egyrészt ott van, amit sakal mond, valamint ott van az is, hogy LeC két és fél év múlva még lesz. És nem olcsóbb annyival, hogy ezt a rizikót beszopd esetleg később.
Ha spórolni szeretnél, akkor inkább pár hónapos, de rendes kiskergaris kártya az apróról.
-
jcs
tag
válasz
sakal83 #9378 üzenetére
Ja oké! Hát egyrészt más tesztben nincs ekkora előnye az MSI Gamingnek a referenciához képest... 97% vs 100% Itt 93% vs 100% . Szóval ez nekem gyanús.
" Én is kimértem otthon a 3 vs 6gb között. Kb 10% volt a difi, valahol persze csak 5%-6% ".
Oké csak mit mértél ? Mert nagyon sok játéknál ez az 5-6% a valós. ( ...úgy tudom ) Persze bele lehet összesítő tesztbe rakni a Mirrors Edge's C... -ot Hyper felbontáson....
de ennyi erővel csak azt kéne...meg , a Resident Evil-t Shadow cache on-nal. -
eami
veterán
válasz
sakal83 #9209 üzenetére
1070 azért is esett ki mert egyrészt annak az alja jó 30 ezerrel többe kerül (inkább 40) illetve belekalkuláltam, hogy mi van ha tápot is cserélni kell. Jelenleg van rajta még 2 SSD és 2 HDD is.
amúgy a családban mindenki azt mondja hogy őket egyáltalán nem zavarja cicergés. tény hogy nem túl hangos, de egyértelműen nem csak a ventilátor hangját lehet hallani (főleg ha még be sem kapcsol) mint korábban. Lehet ha lent lenne a földön a gép egyáltalán nem is zavarna.
-
Thomas0806
csendes tag
válasz
sakal83 #9171 üzenetére
Most kapásból nem biztos hogy megrántanám a procit de mivel a k és non K között pici a különbség árban ezért K-s lesz benne!! Köszönöm valahogy én is így vagyok vele mivel hosszabb távra lenne a Platform inkább erős proci és 1060-as kártya lesz!! Köszönöm a segítséget már ezen agyalok 1 hónapja hogy mit csináljak
-
Solymi81
aktív tag
válasz
sakal83 #9136 üzenetére
Nem hagytam ki a technikai fejlődést, figyelembe vettem és írtam is, hogy változott és az igények is változtak.
Szerintem érthetően leírtam, hogy akkor hívhatjuk valóban (közép) középkategóriás kártyának, ha a FullHD, 60 fps és a max beállítások a követelmények. Enélkül szerintem inkább a középkategória felső részébe tartozik.
Nézd, az árfolyamváltozás és ezek következményei elég valós dolgok és nem egyoldalú megközelítése a dolgoknak. Senkinek se mindegy, hogy az fizetőeszközét milyen árfolyamon váltják át. Szerinted az angolok, svájciak, svédek miért nem váltottak euróra vagy az olaszok miért gondolkodnak azon, hogy visszahozzák a lírát?
"A mas fajta nézőpont tiszta magyarazasa a nyomornak" -> Lásd fentebb. Másrészt nem nyomoromban vagyok a GTX1060 ill. RX480 topikokban.
"Jelen esetben a egy középkategóriás vga az avg fizetés 60%a. 180as arfolyamnal a 30-40%a volt. Magyarul csorobbak vagyunk
" -> Ja, volt ilyen árfolyam 2008 előtt, aztán jött valamiféle válságnak nevezett apróság ami helyretette a valós piaci értékeket.
Azt meg lehet látni, hogy a gazdaságunk nem éppen erősödik az elmúlt években, gyakorlatilag a dollár 2014-2015 környékén a 230-250-es szintről lőtt fel a jelenlegire. Ha vissza is állna, a 180-as árfolyam akkor is még nagyon messze lenne.
A fizetés részt meg ne is boncolgassuk akkor amikor annak több mint a fele elmegy az adókra.
-
dugo_
veterán
válasz
sakal83 #8376 üzenetére
EXPERTool-ban van rá beállíás:
http://www.gainward.com/main/download.php?lang=en -
Pubszon
veterán
válasz
sakal83 #8334 üzenetére
Nem sok játékkal játszom, de 2 volt amivel rendesen át tudtam lépni a 3GB vRam határt még úgy, hogy a GPU ereje nem fogyott el. ez a DOOM és a RoTTR volt, de itt sem láttam lényegi különbséget a grafikán. Persze volt más játék is ami átlépte ezt a határt, de ott már a GPU ereje is kevés volt.
-
dino_m
senior tag
válasz
sakal83 #8319 üzenetére
Jut eszembe, akinek van 1060-as 3GB-os kártyája az már belefutott olyanba, hogy kevés a RAM? Csak kíváncsiságból kérdezem. Nekem egyébként a 3GB-os is nagy előrelépés lenne, mert még mindig egy Asus GTX 670 2GB-os kártyám van. De azt még egy játéknál se tapasztaltam, hogy elfogyott a ram, vagyis nem tudom olyankor mit kellene látnom vagy nem látnom.
-
BReal
addikt
válasz
sakal83 #8092 üzenetére
Te írtad, hogy 140-200 fps-t ment. A tesztben lehet x helyen jött ki az általad említett 130, Te pedig y helyen mérted a 140-200-at. Amúgy ha pl. a 140 a minimum, a 200 a maximum, akkor mondjuk kijöhetett úgy 170 átlagra. Itt pedig egy teszt:
165 fps. És újra: a belenyal a 200-ba nem azt jelenti, hogy fix 200-zal megy, hanem a max fps a 200. Attól még az átlag nem lesz 200.
470 és a régi játékok alatt röcög alatt mit értesz?
A 1060 3GB-ba most nem megyek bele, tényszerűen nem lehet maximumra húzni vele jópár játékot.
(#8093) Redneck: Az azért van, mert gondolom vannak bizonyos beállítások, amiket a gyári automata maximum beállításokon túl még lehet húzni (ahogy sok játékban előfordul). Na most, ha csutkára felraksz mindent, emlékeim szerint egy Titan X-en is néha beesik 60 alá.
-
BReal
addikt
válasz
sakal83 #7816 üzenetére
Kazán nem kazán, 0 fps-sel lesz több neki egy 1060 3GB-tal. Ha csak az a cél, hogy kevesebb legyen a fogyasztás, hajrá, csak mert VGA hőmérsékletekben sem fog nagy különbségeket látni:
Sapphire R9 390 Nitro 8GB:
Amúgy nem piszkálva, de ez már nekem is feltűnt: i7 6700 alá hogy sikerült h110-es deszkát rakni?
-
Nikka
csendes újonc
válasz
sakal83 #7811 üzenetére
Mennyire kicsi házba? Mindegyik 1060-as keveset eszik, így kis hőt termel. Én nem foglalkoznék refszerű hűtővel.
Bitfenix Phenom vagy Fractal Node 202 van tervben, de előtte a kártya, addig mennek a Zalman Z1 Neo-ba.
Kicsit ellentmondást érzek ( nem kötekedés
), de ha kevés hőt termel, nem bírkózik meg azzal a minimális hővel a ref hűtés? Értékállóság itt nem érdekel, pár évig biztos nem lenne lecserélve.
Elfogult vagyok az R9 után, pedig MSI Gaming, jó hűtéssel, mégis egy Fallout 4 megakasztja közel ultrán, úgy, hogy közben 60 fokosra melegíti az alaplapot meg a memóriát. Néha gondol egyet, és elkezdi fullon pörgetni a hűtést; olyan hangja van, mintha menne a mosógép.
-
-
Nikka
csendes újonc
válasz
sakal83 #7805 üzenetére
80 most a keret rá. FHD-n játszom, nem tervezem lecserélni a kijelzőt jobbra egyenlőre.
Azért néztem ref hűtést, mert tervben van, hogy minél kisebb házba költöztetem a gépet és oda nem javasolt a custom hűtő.
Sajnos AMD-vel most úgy érzem, befürödtem, így csak a zöld marad.
Más: szerintetek lesz árcsökkenés a CES után? Esetleg csökkenhet az 1070 ára ha kijön az 1080Ti? Ha igen, egy hónapot várok, és lehet 1070 lesz, úgy tudom, ég és föld a különbség az 1060 és a 70 között. ( És a lehetőség is adott lesz hogy 1440-re váltsak, de legalább lesz értelme, szemben egy 1060-al ).
Fontos az időtállóság, a mostani r9 előtt egy 550Ti volt ( R9-et két hónapja vettem ).
-
kiltrus@citr
csendes tag
válasz
sakal83 #7768 üzenetére
Hát elvileg pedig a 2 ventis a zajosabb mert a kicsi lapátnak jobban kell dolgozni forogni az meg zajosabb.
Mondjuk engem csak egy érdekel melyik ad jobb hűtést?
Msi afterrel is inkább feljebb veszem a fordulatot ne legyen már 75-fokos a max meg majdnem 80 mert az nem tesz jót a kártyának a paszta is előbb szárad ki.
-
Redneck
nagyúr
válasz
sakal83 #7763 üzenetére
A 2xx-es AMD szériák meg szépen köszönnek el csíkozással/fekete képernyővel.
Rengeteg ilyen komment volt az elmúlt időszakban.
Oké, 11 hónapos videó és nem nagyon van benne új játék, de itt nem látszik amiről beszélsz.
Nem drámai, van ahol veri az RX 470-et.Egyébként nem lényeges az egész, 3 éves kártyákról van szó. Anandon ez a rangsor.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
sakal83 #7757 üzenetére
Épp az Innot nézem amit írsz, az vajon halkabb lehet, mint a 2 Giga kártya? Volt anno Inno kártyám, semmi gondom nem volt vele, és számomra a garancia hossza is sokat dönt egy vásárlás során. Néztem az RX 480-at is, de ahogy nézem a 6 Gb-os 1060 jobb nála szinte minden játékban és van ahol nem is kevéssel. Arról nem is beszélve, hogy zöldek kártyája jóval kevesebbet is fogyaszt, ezáltal hűvösebb és halkabb is, ha jól gondolom
1440p-re tényleg 6 Gb-os 1060 lesz, ezt belátom, már csak az a kérdés, hogy melyik változat, de 90 ezer fölé semmiképpen nem akarok menni
Igazából amelyik a leghalkabb terhelés alatt az lenne számomra a legjobb
idle passzívhoz meg ragaszkodom
-
MK VII
veterán
válasz
sakal83 #7109 üzenetére
Hidd ezt a butaságot...
Havernak van számtech boltos rokona... -35%-on rakott neki össze egy gépet és úgy sem nulla haszonnal...
Amelyik számtech bolt képtelen megélni trükközés nélkül az hazudik...
Mi sem példázza ezt az is, hogy jó pár éve mikor még ddr2-es ramok voltak porondon akkor akartam egy helybéli üzletből venni egy 1GB-os modult. 11500ft-ért volt. Kérdeztem, hogy nem-e tud engedni az árból.. Azt mondja, hogy áhh.. Így is szinte ingyen adja..
Felmentem Pestre az Aqua-ba. Ugyan azt a ramot megkaptam 5800ft-ért.. -
Redneck
nagyúr
válasz
sakal83 #6794 üzenetére
Nem kell félpasszív legyen, nem zavar ha folyamatosan megy a ventilátor, már ha nem hangos a hűtés. Inkább a hőmérséklet a fontos. Mennyire melegedett a WF?
Az Inno3D-vel az a bajom hogy nem találom a leszedett hűtésről a képet. Valahol belefutottam egyszer, és úgy emlékszem sokkal komolyabb hőcsövezés volt rajta mint a Gigán. Mondjuk ettől függetlenül még fenntartással kezelem, nagyon régen volt velük tapasztalatom. -
Redneck
nagyúr
válasz
sakal83 #6789 üzenetére
Ez az Inno3D.
Nincs rajta backplate, és most nem találom de elég jó hőcsöves borda van rajta. Bár ennél az árnál inkább a WF +1300 Ft-ért.
Az a baj hogy ezek csak tippek mert hőmérsékleti adatot egyikről sem találok. -
törölt tag
válasz
sakal83 #6588 üzenetére
Na de cicergés/"sípolás" csak terhelés alatt van tudtommal, pl. játék közben, olyankor meg vagy a hangfal hangereje nyomja el, vagy a fejhallgató a fülemen. Tehát konkrétan soha nem hallom. Hacsak nem dugom a fülem a gépház mellé, hogy meghallgassam, hogy az én videokártyám vajon csinálja-e vagy sem.
-
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
sakal83 #6437 üzenetére
3DMark Firestrike normal (1080p): 11.001 pont (ebből 13.384 a graphics score)
-
b.
félisten
válasz
sakal83 #6171 üzenetére
Nincs itt semmi túlmisztifikálva,senki nem mondott itt mást , hogy ez nem középkategória. Te ajánlasz neki egy 400 eurós kártyát mikor azon gondolkodik, 50-60 eurót megéri e ráköltenie erre.
Simán megéri. pont , hogy 970 karit nem kell túlmisztifikálni, már most sem lehet nagyon eladni 55 K ért. egy párat eladtam az utóbbi években , csak az utolsó 8 hónapban 2 őt.
Az 1060 gtx 980 szintű kártya, ez is tény, nem pedig 970. Akár honnan nézem, a 980 egyel magasabb kategória, mint a 970 és ez eladható lesz 40-50 K ért 1.5 év múlva, míg egy 970 jó ha érni fog 25 K-t.50- 60 eurót megér a nagyobb teljesítmény(+ 10-15 % ) a stabilabb ram kezelés és a több memória . Innentől fogva ő meg dönt.
Felesleges egyébként kérdezni, ott vannak a tesztek, Google mindenkinek a barátja és onnantól kezdve meg a pénztárcája eldönti. Ha nincs pénz akkor nem kell gondolkozni a cserén, ha meg van plusz 60 euró akkor meg le kell cserélni. csak előnye származik belőle. -
Nuada herceg
őstag
válasz
sakal83 #6059 üzenetére
Nekem Giga 1060 van, 6 gigás és mini.
Nagyon Nagyon meg vagyok elégedve vele. Sajnos nem tudok neked érdemben válaszolni, h mekkora lehet a különbség a 3 gigás verzió és e között. De talán pár hasznos infó.
Féltem minit venni, de aztán csak bevállaltam.
Ahogy írtam, nagyon meg vagyok elégedve vele. Félpasszív. És egyáltalán nem hangos. Igaz nekem olyan 68 fok körül tartja a kártyát, láttam már 69-en is, de gondolom ott feljebb kapcsol, és vissza kúszik 68-ra. Ventilátor fordulatszámot nem néztem, de nekem nem hangos. Ezek olyan fél óra terhelés utáni adatok.
Mondom, én imádom ezt a kártyát. -
b.
félisten
válasz
sakal83 #6054 üzenetére
Tesztek szerint nem rossz kártya, 60% RPM nél 65 celsiuson tartja a 6 Gb verziót és nem túl hangos.
ha anyagilag megteheted akkor nem rossz vétel, de FHD alatt nem fogsz érezhető előrelépést tapasztalni teljesítményben szerintem, de később lehet pár játéknál jobban jársz vele. -
-
-
BReal
addikt
válasz
sakal83 #4091 üzenetére
Ja, hogy használtan, oké. Én azt hittem, hogy új terepen mozgunk. Mondjuk eszembe nem jutna használtan vásárolni CPU-t ilyen összegért (65000 vagy fölötte), mivel úgy húzhatta a tulaja, ahogy nem sajnálta. Tudod, mint a használt autóknál a km csalás.
"NE halgass olyanokra akik Jo procirol akarnak lebeszelni." Idézet tőled. Miközben én annyit írtam neki, hogy saját tapasztalat után döntsön...
Na de várjuk meg a kolléga beszámolóját a BF1-ről!
-
BReal
addikt
válasz
sakal83 #4081 üzenetére
Már ne haragudj, hadd nézze már meg, hogy hogy fut nála a program, és ha nem jó, utána vegye meg. Érted a lényeget: kell-e neki, vagy sem. Mert mire neki valóban pluszt fog hozni az a CPU, addigra lehet kijön a következő 1, netalán 2 generáció belőle, amivel sokkal jobban járhat, hisz (ismerve a hazai árképzést) a legújabb CPU-kat semmivel nem adják drágábban, mint a kifutó szériásokat, sőt... Mellesleg 65000-ért honnan akarod megvenni az i7 6700-at? Boltban legolcsóbban 90000-ért van...
De tudod mit, legyen, vegyen i7-et, mert neki szüksége van rá. Sőt, vegyen X99-es rendszert, mert arra még nagyobb szükség van.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
sakal83 #3504 üzenetére
Igen, sajna ha szar egy port akkor ott nincs az a hardver ami kisegítene... Most emlegethetném az Arkham Knight-ot, de én jobban szeretem a Crysis 1-et felhozni. PC-re 2007-ben jelent meg, amikor a top videókártya a GTX 8800 volt, top CPU meg a Core 2 Conroe architektúra volt (AMD-ATi pártiaktól elnézést, gőzöm nincs akkoriban mi volt a tuti), erre amikor kb 1-1,5 éve elővettem megint, képes volt az i5-ömön meg a GTX660Ti-men beesegetni 40-45 FPS-ekre :'D
-
válasz
sakal83 #3201 üzenetére
Illetve tuningosan mennyi közöttük a teljesítménykülönbség? hány %? (sajnos nem találtam olyan oldalt, ahol meg lehetne állapítani)
Olyan 10%-ot még az én antituning pldányom is megy. A GPU órajelen tudok húzni 7%-ot, a RAM-on 15-öt, a végén kb 10% pluszt jelent. Ez persze a gyári OC felett. A hivatalos referenciaórajel messze lejjebb van.
-
KubanitoS
veterán
válasz
sakal83 #3201 üzenetére
Véleményem szerint az egyik leglényegesebb különbség a teljesítmény után a ram méret. A modernebb játékok már sokszor most megeszik azt a 6 giga memóriát, ami a 1060-as kártyán van. A jövőben ez még inkább így lesz. Írtad is, hogy szeretsz high közeli beállításokon játszani. Ha a memória kevés a kártyádon, akkor a jövőben ez nem fog működni.
Ha meg amúgy is ritkábban gémelsz (valszeg ritkábban is van gép upgréd), akkor minek vennéd az elavultabb eszközt? Hosszú távon sokat számítana az a +20 ezer forint.
A 1060-as kártyákat szerintem felesleges tuningolni, nem fogsz hatalmas különbségeket észrevenni játék során.
-
b.
félisten
válasz
sakal83 #3197 üzenetére
Az 1060 a 980 szintjét hozza játékokban , nem a 970 -ét, tehát van érdemi különbség köztük. 970 nagyon jól húzható, jobban szerintem mint az 1060, de azon is tudsz cibálni, ha szerencsés vagy elég szépen.
A húzott 970 kártyánál a félpasszív mód sem az igazi, érdemes járatni a ventiket csökkentett módon, vagy nagyon gyorsan elindulnak , ezt is vedd figyelembe.
Szerintem ha nem probléma a pénz egyértelműen az 1060 a jobb.Értékarányuk ugyan annyi Kb tuning nélkül ( nagyobb teljesítmény , jobb Dx12 támogatás és + 3.5 Gb ram ezt kapod 20 K ért.)KubanitoS : Megelőztél
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával