- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mika1227
őstag
Rossz helyre írtam!
-
Departed
őstag
Tanakodtam hogy miért ilyen jóáras ez az Inno3D.
Adatlapján nincs hogy félpasszív (hogy leáll 60 fok alatt a venti), talán ez lehet. Meg nincs hátlap ami nem feltétlenül fontos. Meg nem OC de azt meg megcsinálja a user.Az meg szubjektív hogy nekem nem kéne egy ilyen sündisznó a gépembe.
-
Poiro7
senior tag
Jó hír azoknak akik már megvették a kártyát és nem vártak vele a Black Friday-ra.
Egyetlen 1060-as kártya sincs az akciók között -
Departed
őstag
-
devast
addikt
válasz
Departed #5959 üzenetére
Nekem más tapasztalataim vannak, és nem teljesen értem... 2126-on megy, mégis alacsony a vid, alacsony a hőmérséklet, stb, de mégse megy tovább.... [link] Ha jól tudom ezeknek 1.09V-ig mennie kellene, akkor ha feljebb tolom a boostot, és van még power/thermal bőven, akkor miért nem tolja feljebb a vid-et ?
-
fauv
őstag
Kíváncsi leszek a mai napi nagy akciókra, a 1060 6GB-s kártyáknál lesz e valami nagy meglepi.
-
vlevi
nagyúr
"Nálam van kép dvi-n"
Nálam is van, Windows alatt. De, amíg be van dugva a HDMI-be a TV, addíg bootoláskor csak arra ad ki képet. Amint bejön a Win, akkor a TV lekapcsol, és csak a monitoron van kép. Ennek így is kell lennie, mert alapvetően csak a monitoron használom a gépet, a TV csak úgy rá van dugva, nagyritkán használom.
"NVIDIA vezérlőpultban"
Windows alatt nincs gondom, csak win előtt, boot közben. -
törölt tag
válasz
ricsi8800gt #5972 üzenetére
A GTX 770 azért csak nem (alig erősebb egy GTX 960-nál). GTX 780/GTX 970-től (vagy a másik oldalon RX 470/R9 290-től) inkább.
-
Csupingo
veterán
A sorrendet szerintem nem tudod megváltoztatni. Nekem a 960-on betűkkel el is vannak nevezve sorba a kimenetek. A monitorom a win alatt pl. mindig a 2-es kijelző. Persze, ha csak egy megjelenítőt használsz, akkor azt érzékeli és arra adja ki a képet. Nézd meg, hátha a dp előbb van sorrendben.
Így néz ki. -
vlevi
nagyúr
Biztos volt már róla szó, de nem találom, hogy miért a HDMI az elsődlegesebb, és nem a DVI?
HDMI kimenetet a TV-re dugtam, míg a monitort DVI-n keresztül.
Korábbi ATI kártyáimmal is úgy volt, hogy a windows szerint a "második" kijelző a monitor, és az első a HDMI-n a TV. Túlnyomórészt azért a DVI-n lévő monitort használom.Viszont itt most, az NVidiánál mégeggyel tovább vitték a dolgot, mert a Giga WF2 OC 1060-as egyáltalán nem ad képet a DVI kimenetre, egész addíg, amíg a windows be nem bootol, de akkor is csak azért, mert windowsban csak a monitorra kértem a képet, a TV-re nem.
Rá lehet venni ezt a valamit arra, hogy a DVI kimenet az magasabb prioritású, mint a HDMI? Számítógépről lévén szó, szerintem egy számítógépre kötött, kimondottan számítógépekhez kitalált (DVI) csatlakozónak elsődlegesebbnek kellene lennie, mint egy, főként TV-ken használ (HDMI) csatlakozónak.
Ha esetleg Displayport kábelt használnék a monitoron a DVI helyett, akkor az lenne az elsődlegesebb, vagy akkor is maradna a HDMI?
-
vlevi
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #5966 üzenetére
A 980-at, ha nem is gyalázza, de eléri, és néha pár fps-el meg is veri az 1060 is. Nagyon eltaláltak valamit a Pascallal
-
törölt tag
válasz
demarad #5949 üzenetére
Ma újítottam be egy PCMark 8 + 3DMark Advanced Edition-t.
https://logout.hu/bejegyzes/goodspeed/3dmark_advanced_edition_time_spy_directx_12_msi_gt.html
Aztán megnéztem, mennyi
Az R7 370 idején már egyszer megvettem a programot, csak azzal a kártyával nem futott le, és most is akcióban volt, Akkor kértem és kaptam visszatérítést, most nem kellett kérnem
-
ricsi8800gt
addikt
Már neten szivárognak ki dolgok az 1080Ti-ről
gyaláz mindent az NV így is a 980-tol felfele az 1080-ig
-
Poiro7
senior tag
Észbe kaptak a I...nál. A pár sorral lejebb említett INNO3D GTX 1060 6GB Gaming videokártyát a 109eFt-os ára helyett 86eFt-ért árulták
-
Departed
őstag
válasz
Pubszon #5958 üzenetére
Nekem 2050-2100 OC maxboost-tal és 9200-as memóriákkal megy már jó ideje gond nélkül, max. hőmérséklet 74 fok.
Se idle-ben (naná, állnak a ventik) se terhelve nem hallatszik egyáltalán a ház és proci ventik mellett.Azért is lehet ugyanúgy OCzni mint a drágább példányokat, mert egy pici plusz fesz adásával tartja az összes a 2100MHz-et játékok alatt. Én maradtam ennyinél, így tökéletes.
A 20-30 ezer forinttal drágábbak max annyival "jobbak" hogy hűsebbek, de az meg kit érdekel, a max 74 fok langyosnak számít gpu-nál.
Szóval igen, ár/érték arány mindkét WF2 verzió.
-
Pubszon
veterán
válasz
PrometheusX #5955 üzenetére
Idle néma, áll a ventilátor.
Terhelésen max 78 fok volt eddig, de ekkor is jól boostol, hangja még ekkor sem vészes, főleg mert terhelés alatt van ilyenkor a gép és 3 másik ventilátor is felgyorsul.
Nekem úgy működik ahogy annak kell.
Jóval drágábbak sem mennek jelentősen jobban tuningba, nem is sokkal halkabbak(ha egyáltalán...).
Nekem az volt a lényeg, hogy idle néma legyen.
Semmi cicergést nem ad, de az amúgy is a táp hibája is, előző tápommal volt ilyen, de másik VGA - val is, sőt a hálókártya is cicergett, erről írtam korábban.
Szerintem ár/érték bajnok. -
jcs
tag
válasz
PrometheusX #5946 üzenetére
GIGABYTE GTX1060 WF2 OC 3GB 67.500Ft (LeC)
megválaszolták, már...kitörölném, ha tudnám...
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
Departed #5954 üzenetére
(#5954) Departed, (#5948) Pubszon, (#5947) svensson: köszönöm a segítséget.
Én is a Giga WF2 OC 3GB-t néztem ki elsőre, de elgondolkodtam hogy egy felsőbb szegmensben érdemes-e nézelődni, így gondoltam megkérdezlek titeket. Mindenesetre nagyon úgy tűnik hogy a Giga WF2 OC 3GB-al fogok tovább menni - 6GB-ot nem használnám ki szerintem tartósan, és azt a felárat nem éri meg számomra az a teljesítménynövekedés 1080p-n a 6GB-os verzióval.
(#5948) Pubszon: a kártyád hogy bírja? Mennyire melegedik, milyen hangos? Bármiféle problémát tapasztalsz vele?
-
Departed
őstag
válasz
Egyik sem.
Ennyiért már nem éri meg a 3GB, inkább tennék mellé még egy keveset a 6GB-hoz.
Vagy ahogy Pubszon javasolta, Giga WF2 OC 3GB 67500-ért.Összefoglalva: keret 70 ezer alatt: 3GB-os, fölötte 6GB.
-
törölt tag
válasz
demarad #5949 üzenetére
Futtasd le újra, máris kapsz dupla akkora min fps-t. Ennyit ér ez a program.
Nálam (GTX 1060 3GB) legalábbis jól megduplázta másodszori futtatásra (az átlag és a max fps az kb ugyanannyi maradt):
http://www.kephost.com/image/v3w4 -
törölt tag
válasz
demarad #5949 üzenetére
Lényegében ugyanilyen konfigurációm van, holnap majd megnézem.
Más:
PCX-nél kicsit paráztam, hogy fekete péntek alkalmából olcsóbb lesz a kártyám, de szerencsére még drágább letthttps://www.pcx.hu/msi-gtx1060-armor-6g-ocv1-videokartya-740141
-
demarad
tag
Szerintetek ez az alacsony Min FPS szám normális,
most vettem az új kártyám MSI Gaming X 6G.
Két játékom van Doom, Division, ott nem tapasztaltam semmi
rendelleneset. -
Pubszon
veterán
válasz
Igaz nekem 6GB-os, de a Gigabyte WF2 OC van, hibátlan, jó ár/érték arány. Most is ezt venném.
Még a tuningot is elég jól bírja, 1700/9000, többet nem is próbáltam.
Ez meg csak 67500Ft a 3GB-os. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Gaming X
-
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Két 3 GB-os 1060-as közül szeretnék választani, de eléggé tanácstalan vagyok. Az egyik a Gigabyte 1060 G1 Gaming 3GB, a másik az MSI 1060 Gaming X 3GB. Szerintetek melyik érné meg jobban? Esetleg van jobb variáns, ami jobb választás lenne?
GIGABYTE GTX1060 G1 GAMING 3GB - 72.990Ft (LeC)
MSI GTX1060 GAMING X 3G - 74.990Ft (LeC)Előre is köszönöm a segítséget!
-
LEON-T
aktív tag
válasz
Bjørgersson #5940 üzenetére
MSI GTX 1060 GAMING X 3G
-
törölt tag
válasz
szasanyi #5936 üzenetére
Játékfüggő is lehet a dolog, illetve hogy kinek milyen igényei vannak. Én "megelégszek" az Ultra beállításokkal azokban a játékokban, amikkel játszani szoktam, és az fps értékeket sem szoktam monitorozni, csak magára a játékra koncentrálok. Nyilván ne szaggasson, de ezen felül én pl a 40 vs 140 fps között sem látom meg játék közben a különbséget, így számomra nem feltétel az sem, hogy a min. fps is 60 fölött legyen. Érzetre jól fusson, ne szaggasson, illetve a grafikán se kelljen (észrevehető mértékben) butítani, nekem csak ez számít. Ezt pedig tudja egy 1060/RX 470 is.
-
LEON-T
aktív tag
válasz
Bjørgersson #5938 üzenetére
Köszönöm szépen!
A régi 6870 kártyámhoz képest jó nagy ez az msi.
-
LEON-T
aktív tag
Sziasztok.
1060-hoz keresek "Stabil" driver verziót. Tudnátok ajánlani?
Köszi
-
szasanyi
félisten
válasz
#24845312 #5933 üzenetére
Amennyiben maximális grafikával (de szó szerint, manuálisan mindent maximumra állítva) akar játszi vki úgy, hogy Vsync mellett az ideális 60FPS@60Herz stabil legyen (kvázi a min. FPS soha nem lehet kevesebb mint 60) akkor nem túlzás, hanem szükséges. Viszont így valami eszméletlen jó játszani, hiszen sem a látványban sem a sebességnem nincs semmi kompromisszum és drága G-Sync monitor sem kell. Tükörsima és folyamatos a kép ahogy a nagy könyveben meg van írva.
-
válasz
bulgesz777 #5934 üzenetére
ocv1-é félpasszív
-
bulgesz777
tag
Sziasztok!
Melyiket érdemesebb vennem?
Melyiknek jobb a hűtése?GeForce® GTX 1060 6GT OC 79490 Ft (Cole86)
GeForce® GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 - 83490 Ft (Cole86)
és ezeken van backplate-t?
vagy inkább ezek közül valamelyik?
-
jcs
tag
válasz
gerenda110 #5929 üzenetére
..olvasd már el milyen tesztet kért!...
Ha már ajánlod , hogy várjon, gyűjtsön a 6Gb-os változatra akkor legalább a kérésére válaszolj!
-
gerenda110
aktív tag
nyugalom.. én csak linkeltem 1-et... nem beszéltem 30%ról.. kért egy összehasonlító tesztet...
-
jcs
tag
válasz
gerenda110 #5925 üzenetére
itt hol hoz +30%-ot?
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
Create. #5926 üzenetére
Ó ez még semmi, a CPU ajánlós topicban mosolyogtam többször azon, amikor valaki azt kérdezte hogy i5-6500 / 6600 / 6600K proci elég lesz-e ilyen-olyan konfighoz, és akkor kapta sorban az olyan válaszokat hogy "végül is igen, de én a helyedben i7-6700K-t vennék, mert az szupcsi"... Mintha 500 forint lenne a kettő közt a difi, nem 30-35 ropi. (6600K-hoz képest)
-
válasz
gerenda110 #5922 üzenetére
Ilyen alapon mindig van mire félrerakni, te is gyűjthettél volna még 1070-re, mert az időtállóbb. Ha annyi van rá, akkor annyi, azért 20eft nem 1-2ezer amire azt lehet mondani, hogy ok belefér.
-
válasz
#24845312 #5923 üzenetére
Magokban 10%, órajelben 0%, Ramban 100% van közöttük, így jön ki a 30% árkülönbözet. Nyilván fps-ben nem fogsz ekkora különbséget találni, de a ram méret különbségét nem is lehet fps-ben mérni. Ott az a kérdés, hogy megkapod-e a legjobb képminőséget, vagy sem. Ha mindig kell a legjobb képminőség, és a 7-8% fps különbség, akkor az neked 30%-ba fog kerülni.
-
törölt tag
Tudnátok olyan összesítő tesztet mutatni, ahol a 1060 6GB teljesítményben nem csak pár fps-sel van fölötte a 1060 3GB-nak, hanem tényleg hozza a +30%-nyi különbséget, amennyivel többe kerül?
-
válasz
gerenda110 #5918 üzenetére
Ott is megvan a 20k: 67 86
-
jcs
tag
válasz
gerenda110 #5916 üzenetére
..nincs nagy ...csak vannak olyan hozzászólások, kérdések általános értelemben, ahol érdekes a hardver környezet... Nem arról van szó , hogy nem hinném el
Pl. táp+kártya combo = nem cicereg...
-
szasanyi
félisten
Ha az jobban esik neki.. mert hát szegény ember kézzel nőz.
A lényeg, hogy érdemes megfontoltan választani (az összefoglalóba sem véletlenül került ez bele) mivel a pénzt csak 1x lehet elkölteni. És ha mindennel tisztában van nem lesz sírás, elégedetlenkedés vagy akár többletkiadás egy esetleges csere miatt. Gondolom ebben egyetérthetünk. Aztán majd döntsön legjobb belátása szerint, hiszen pontosan azt kapja amit választ. -
jcs
tag
válasz
gerenda110 #5912 üzenetére
...akkor átírod a cuccaidat?
-
DFB
tag
Na az Aqua FP-e is egy fos.
Innen sem lesz kártyám, meg memória és ssd sem.
(Laptopot most nem akarok) -
szasanyi
félisten
válasz
gerenda110 #5904 üzenetére
Nem kell addig várni. 3GB VRAM már most is kevés lesz sok játék esetében, magas / ultra grafikai beállítások esetén..
-
gerenda110
aktív tag
Jovobe kell latni. A 3gb 1 ev mulva keves lesz. Persze ha csak a csuda lollal vagy dota2 vagy csgozol akkor eleg. De ki az aki csak ezekkel tolja 1060nal?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Xbox Ultimate előfizetések
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari