- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lordus
senior tag
én azt veszek
mármint GB.
a sapphire-rel sincs semmi gond, de arra csak 24 hó gari van, a GB-re meg 36!
Most sapphire 4850 van az egyik gépben, a másikban meg GB 9800GT.
korábban több GB kártyám volt, probléma nélkül.
sőt, az előző vga-m (már nem emlékszem mi volt) sima Gigabyte kártya volt, és alapból Zahlman hűtéssel adták!
Szóval szvsz ne aggódj a gb miatt, semmivel semm jobb az asus-msi-sapphire... (azért említettem ezeket, mert általában ezek elérhető árú kártyák) És a GB általában nagyon jó áron van! -
Lordus
senior tag
én is vívódok, teszteket néztem, haverokat kérdeztem, és a sima 650-ről lebeszéltek, mondván, hogy gyenge. Jobbanmondva a 7770 kb. 2-3000 ft-tal több, és ehhez képest bőven erősebb általában.
A 7770 ár/érték arányban a legjobb talán, de ha van még egy kis pénz a tárcában, megéri a 650TI-t venni, mert ez ugye nem a 650 alapjaira épül, valójában a 660 "butított" változata, és erősebb a 7770-nél, valamint nagyobb jövőt jósolnak neki.
A baj csak az, hogy 8000 ft különbség van a 7770 és a 650ti között, de valszeg nem fogja tudni hozni a 20%-kal jobb eredményeket...Hát, mivel két gép is van, lehet, hogy egyikbe 7770-et, másikba 650ti-t veszünk, meglátjuk, mi a különbség.
(viszont a két gép sajna elég régi, c2d e7500, tehát a 650ti-t nem fogjuk tudni kiaknázni, gyanítom) -
Ice&Lime
veterán
válasz
Sirandrish #95 üzenetére
Azért bátorkodtam ezt a szót használni, mert nem sok embert érdekli úgy látszik.
A legtöbben a 7770-ért vannak oda ebben a kategóriában szerintem. -
válasz
Sirandrish #89 üzenetére
Engem is érdekelne
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Sirandrish #89 üzenetére
Én is csatlakoznék fórumtársamhoz, hogy mi róla a vélemény.
Azzal kiegészítve, ha valaki játszana a dirt 2, 3-mal, nfs shift 1,2-vel a gtx650-nel, hogyan futnak rajta mondjuk 1280x1024-ben vagy 1440x900-ban? -
Sirandrish
legenda
Róla vélemény?
Épp úton van a kicsike..ahogy nézegettem, az árában elég jónak számít!
Van esetleg ilyen Gigaja valakinek?
Tapasztalat? -
AlyArkhon
őstag
Én csak azt tudom mondani hogy eddig volt a jelelegi configommal egy hd 5570 es Sapphire karim es nem igazan futottak a gamok ( Guild Wars 2 , Battlefield 3 stb ) mides felbontásnál jobban . Igaz egy Samsung tv re kötve sima kábellel ugye még csak nem is HD volt . Megvettem ezt a karit Asus ban és azota HD ben tolom full graffal GW 2 őt de BF 3 at is , pedig a configom ua ami volt .. Tseppet eros ez a video kari
-
Ice&Lime
veterán
Valaki tolja gtx 650-nel(nem a ti) a dirt 2, 3 és a gta 4-et? megmondaná hogyan fut vele?
-
milanfan
tag
Egy 7850 2GB-os kártya mennyivel dobja meg jobban egy gép fogyasztását egy 650Ti-hez képest??
Mert ahol láttam adatot,ott a 7850 a dupláját fogyasztotta!
Vagy ezzel nem érdemes foglalkozni,mert elenyésző hosszú távon?? -
Remélem,hogy csökkenni fognak az árak. Nvidianak már ideje lenne ezt a lépést elkövetni,mert tényleg kicsit túlárazottak a kártyái. Remélem,elkövetik ezt a "hibát".
(#67) Lordus: GTX 650 van pariban a 7770-el (kb) ,szóval ha azt kihajta,ezt is kifogja. GTX 650Ti viszont tényleg sok lenne a procinak.
-
milanfan
tag
válasz
Trailblazer #78 üzenetére
Köszönöm!!
-
Trailblazer
veterán
Nagyon elégedett vagyok vele, pontosan azt kaptam, amit vártam. Előtte rövid időn belül volt Radeon HD 7770-em és sima 650-em is, nyers erőben nyilván ez a leggyorsabb. (Bár úgy tudom, ATI/AMD vonalon a GCN alapú kártyákon, így a 7770-en is dobtak egyet a legújabb beta-s driverek.) Full HD-ban játszok egyébként, és számomra nem lényeges a lehető legrészletesebb grafikai beállítás.
-
milanfan
tag
Egyébként az árak a karácsony közeledtével nőnek vagy csökkennek inkább??
-
-
Érdekes a felállásod,gondolkodóba ejtő.
Mivel most még csak alacsony felbontáson játszanál,arra full grafikai beállításoknál(bármilyen játékra) jó lenne a GTX 650Ti.
Viszont a későbbi,Full HD-hoz a GTX 650Ti már már kevéske lenne,főleg a mostaniaknál újabb játékok esetén. Nem Ultra,hanem High beállítások mellett kellene játszanod ahhoz,hogy élvezhetőek legyenek a játékok.Viszont ha később Full HD esetén is ultra beállítások lennének a célok a később megjelenő játékoknál is,akkor arra GTX 660 Ti lenne a legjobb választás.(itt garantált a full HD és ultra beállítások). Ha esetleg ez a "terv" jobban tetszik,akkor GTS 450-et vennék most(vagy GTX 550-et, GTX650-et,ezek ugyanolyan erősek) és az új monitorral együtt az előbb említett GTX 660 Ti-t fél évvel, 1évvel később.
Részemről mindkettő megoldás jónak tűnik,ezt igazából neked kell mérlegelni.(Hogy lesz pénzed később,nem lesz-e gebasz a magánélettel,munkahellyel, esetleg mennyire zavaró,hogy nem tudsz full grafon tolni 1-2 gamet,stb...)
A hsz-re a válasz pedig,hogy 1GB-os verzió elég a játékok 95%-hoz,kivéve a BF3-at,ott rendszerint 1200mb körül szokott memóriát fogyasztani a játék.
-
milanfan
tag
válasz
Trailblazer #71 üzenetére
Köszi!
Látom az adatlapodon,hogy neked ilyen kártyád van.Mennyire vagy megelégedve vele amúgy,ha megkérdezhetem?
Én most szeretnék venni egyet és nagy dilemmában vagyok,hogy az legyen-e vagy esetleg Ati vonalon vmi. -
milanfan
tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz egy 17"-os monitoron 1280*1024-es felbontáson milyen kártyát javasoltok BF3 és hasonló játékokhoz Nvidia és esetleg Ati vonalon?
Illetve ha egy éven belül váltanék egy 21"-os full HD monitorra,akkor mivel járok jobban?Ha most veszek egy olcsóbb kártyát(mondjuk GTX650?),aztán majd ahhoz egy komolyabbat,vagy most vegyek inkább egy olyat,ami már ahhoz is elég lenne??LAP: Gigabyte H67ma-usb3-b3
CPU: Intel Core i5-3470 3.20GHz S1155 BOX
RAM: 2db DDR3 4GB/1333MHZ Kingston
HDD: 2.0TB WD 5400/64MB/SATA 3év Green
ODD: LG H24NS90 SATA Black OEM
VGA: Erre majd javaslatokat kérnékElőre is köszi a segítséget!
-
Lordus
senior tag
olvasgattam, és egyelőre olyan információkat kaptam (persze ki tudja, helyesek-e), hogy egy ati 7770-est kihajt, de a 650ti-hez már valszeg kevés...
ugye a ram is ddr2 800-as, a cpu is csak 2 magos, 3ghz-es (mondjuk ezen tudunk növelni), szóval nagy valószínűség szerint a 650ti erősebb proci/ram párossal lenne kihajtható.
Mindegy, olvasgatok még, hátha okosodok!
-
Őszintén szólva nem ismerek embert,aki hasonló felállással próbálkozott volna. Szerintem határon lenne ez a felállás,vagy nem tudná kihajtani a VGA-t a proci. Ha itteni tapasztalat nincs,nézz körül a neten és külföldi fórumokon. Ha találsz valami anyagot,ide is linkelhetnéd,hogy mi is okosodjunk.
-
Lordus
senior tag
hello,
jelenleg egy 9800gt-t hasznalok.
C2D E7500 gepem van. erdemes csak vga-t fejleszteni, vagy nem tudja a proci/ram (kis huzassal) kiszolgalni a 650 ti-t?nem akarok uj gepet...
-
sylas
tag
válasz
Trailblazer #61 üzenetére
és ha hdmi hdmi-vel?pl tv-vel összekötve!
-
milanfan
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne még,hogy mekkora különbség van a 2 kártya közt szerintetek???
Mert árban elég nagy!!
Zotac GTX 650 1GB DDR5 ZT-61001-10M - 31000 Ft
Gigabyte PCIe 3.0 GV-N65TOC-2GI - GTX650 Ti 2GB 48900 Ft -
sylas
tag
Egyébként érdekes, többektől hallottam, hogy hdmi csatlakoztak monitorra több fpst produkált a kari :S!Az hogy?hdminél nagyobb az átviteli sebesség?
-
Szia.
Ilyen kategóriában a 2gb-os kivitelek nem hoznak sokat,vagy semmit sem.
Egy kategóriával feljebb, GTX 660 Ti például már jó full HD játékra,max grafikával.GTX 650TI-vel lehet full HD-ben játszani,de le kell venned medium-high beállításokra a grafikát,magyarul kompromisszumok árán fogsz tudni élvezhető sebességet elérni.LCD TV-ken általában kell legyen HDMI csatlakozó. Ez a kártyákon is megtalálható,ezzel tudod majd összekötni.
-
milanfan
tag
(Bocsi,kezdő vagyok!!!)
Olyan kérdésem lenne,hogy az 1 és 2GB -os verzió közt mennyi a különbség??Sokat számít?
Árban olyan 3-4 ezer...
Mi most a legjobb ára ennek a kártyának?hol érdemes megvenni?Gigabyte PCIe 3.0 GV-N65TOC-2GI - GTX650 Ti 2GB
Ebbe a konfigba menne:
LAP: Gigabyte H67ma-usb3-b3
CPU: Intel Core i5-3470 3.20GHz S1155 BOX
RAM: 2db DDR3 4GB/1333MHZ Kingston
HDD: 2.0TB WD 5400/64MB/SATA 3év GreenEzzel a kártyával el tudok játszani Full HD-ben BF3-al vagy azért ahhoz még kevés lenne?
Segítséget előre is köszönöm!!!
(ahhoz milyen kimenet kell egy kártyán,hogy LCD tv-re tudjam kötni??)
-
Ice&Lime
veterán
Egyébként Ivys core i3-mal, GTX 650-nel, 8GB rammal szerelném a gépet.
Valaki játszik ezek közül a játékok közül ezen a kártyán,(nem a titaniumon)?: TR U, Flatout UC és 3, WRC 2, 3, Dirt 3, új NFS Most Wanted. -
Ice&Lime
veterán
Meg tudja mondani valaki hogyan meg gtx 650-en, nem a ti-on a TR underworld és a flatout uc maxon?
ugye nem szaggat be?.... -
sylas
tag
Sziasztok!
Sztetek meddig lehet húzni egy gigabyte 650est ami gyárilag oc - 1111 gpu és 5000 memory órajelű
1200 és 5200on simán megy még.
Asszem a Zotacnak van gyárilag 1189-5400as karija - lehet ez az 5400? -
-
AlyArkhon
őstag
válasz
Trailblazer #45 üzenetére
Bocsi de mit ertessz ez alatt hogy Generic ? Meg mit kene miert frissitenem ? nem jok az eredmenyeim vagy mi ? bocsi a sok hulye kerdesert ...
-
AlyArkhon
őstag
Lehet de en ha veszek valamit a gepbe es az eletbe is telo stb ahogy azt kiadjak gyarilag ugy hasznalom. Lehet ezert nem ment meg tonkre semmim sem ? Ha meg egy alkatresz mar keves akkor venni kell egy nagyobbat. Amugy is ez a proci meg lap meg ram megy a párom gepebe. 3 het mulva epitem at a vasamat i7 es ami hozza kell ( lap+ ram)
megint csak nem lesz szuksegem huzgalni turbozgatni feleslegesen az alkatreszeket
-
ESP
őstag
válasz
Trailblazer #40 üzenetére
i5-2400 a többi annyira nem lényeg.
-
ESP
őstag
Ma nagyban próbáltam betuszkolni a 650 dvi portjába a dsub átalakítót.
Hát mondanom se kell hogy nem sikerült.
-
válasz
AlyArkhon #35 üzenetére
Nem szintetikus tesztekre,tehát 3dmark meg ilyensmi nem kell.
Egyszerűen játékokra gondolok,hogy milyen beállítások mellett tudod játszani.
(összehasonlításképpen ,nekem a BF3 GTS 45-en medium beállítással ment csak akadás nélkül)
hasonlóképpen a Batman Arkham City és AC revelations is.Ezek a játékok érdekelnének legfőbbképpen(és esetleg több mai játék,amikkel te is játszol.
-
AlyArkhon
őstag
Yeah , és megvan ,,
[AsusGTX650Ti] -
Trailblazer
veterán
válasz
Dark KillerX #29 üzenetére
No erről a driverről full lemaradtam.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Trailblazer #26 üzenetére
Persze hoz vmi pluszt a 12.11,de annyit nem hogy beérje a 650Ti-ot ,másfelől az Nv is adott ki azóta egy drivert [link],ami szintúgy hozott némi boost-ot a kártyának!
Én is úgy gondolom azért a 650Ti még mindig le van szakadva a 7770-től bőven!
-
Mr.Csizmás
titán
na meglett ez a csoda. üdv újra 1 órás drivervacakolás
-
Tomix24
addikt
válasz
Trailblazer #21 üzenetére
Ha az új 12.11-es drivert is kipróbáltad volna akkor más lenne a helyzet
-
Kriss 78
csendes tag
Szép napot kérdésem annyi lenne hogy a GIGABYTE GV-N65TOC-2GI lehet-e SLI-ben használni?Nekem egy GIGABYTE 990FXA-UD3 alaplapom van.
A válaszokat előre is köszönöm,tisztelettel Nagy András Krisztián -
Trailblazer
veterán
Az utóbbi 2 hónapban módomban állt birtokolni és használni 650-et és 650Ti-t is (jelenleg is ez van), valamint a riválistól egy 7770-et. Nos, e két utóbbi relevanciájában a 650Ti értelemszerűen agyonveri mindenben a 7770-et, egy kivétellel: az OpenCL-t használó programok nagyban profitálnak a Radeon GCN architektúrájából. Érdemes lenne rágyúrni az NV-nél is erre szerintem, mert szakadéknyi a különbség sajna.
-
válasz
AlyArkhon #18 üzenetére
Üdv
Sok!Vannak játékok,ahol a TI verzió a dupláját hozza a sima verziónak.Ár/érték arányban is jobb a sima verziónál a TI ,kb 25%-al és a fogyasztás/teljesítmény aránya is kb 10%-al.
Nekem megéri a 25 euro árkülönbözetet.
Itt a teszt ,érdemes átfutnod legalább a grafikonokat az összehasonlításhoz. -
Szevasztok,örülök a kari topikjának,legaláb lesz honnan néznem a tapasztalatokat ,érdekességeket és kérdezni is tudok majd.
Ezt a karit tervezem megvásárolni,de csak akkor,ha olcsóbb lesz. Konkrétan a GTX650 TI verzió,azon belül is MSI vagy ASUS (speckó hűtés,alacsony zajszint).
Ha van/lesz valakinek akkor 1-2 tesztet szívesen olvasnék róla.Én csak akkor vennék,ha 34K alá bemegy az ára,mert valljuk be,ennél többet azért nem ér. -
bandika0626
senior tag
Sziasztok.
Akinek van GTX650TI vga-ja lefuttatná az innen [link] letölthető teszt progit?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Dark KillerX #13 üzenetére
diablo3, gta4, meg régebbi gamek lennének úgyis. (az 5e-ből meg lett egy ugyanolyan értékű gamer egér)
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Mr.Csizmás #12 üzenetére
Sztem nem,persze ez az igényeidtől is függ!
-
Mr.Csizmás
titán
megéri lecserélni egy 5850-est egy giga GV-N650OC-1GI +5e kp.-ra?
-
Sanyi19
őstag
Üdv,
Hány pontot csinál vantage alatt? alapon? 1200-on?
Teszteket tudsz írni?Szimpatikus kártya, de az árát én kicsit sokallom.
Mondjuk ez mindig így van, hogy az energiatakarékos kártyák kicsit túl vannak árazva.
7770-el van kb. egy árba, ahogy néztem de az igen gyorsabb. Mondjuk az 16 W-al többet fogyaszt, habár az szinte semmi. -
Silenzio
addikt
Felmerül a kérdés, mennyire kiforrottak a driverek. Az Anandtechben nagyon bízom, és náluk általában megverte a 6850-et, az esetek felében a 6870-et is, és már-már a 7850-et szorongatta. Sőt volt olyan teszt, ahol másfészer gyorsabb volt annál SSAA-ban. A többi tesztben, itt a ph!-n, iponnál, tomshardware-nél inkább a 7770 ellenfele, ott köszönőviszonyban se volt vele az AMD megoldása. Mi lehet az igazság?
-
ESP
őstag
Tuningot mennyire kéne a 650nek bírni?
Enyém MSI AB-be fesz maxra van állítva de 1200-n Vantage lefut de BF3 kifagy. -
-
Eagle16
addikt
Már keresgéltem is hogy hol a rendes topikja
Decemberben egy 650Ti-re szeretném cserélni a 9600GT-t.
Jelenleg 37k a legolcsóbb amit én láttam (persze nem PH! bazáros, ott még nem érdeklődtem), szerintem ennyiért még nem éri meg. 32k körül már elgondolkodnék rajta, mert 29k-ért van Radeon 7770 is...ami nem sokkal gyengébb. Az nVidia-át preferálnám, még nem csalódtam egyikben sem, bár Ati/AMD-m még soha sem volt.
Remélem decemberre jobb lesz az ár/érték aránya a 7770-nél, vagy közel hasonló.
-
Maradhat, a szériának még nincs topikja.
-
ESP
őstag
Sziasztok!
Bátorkodtam megnyitni ezt a topikot mivel ilyet még nem találtam.
GTX 650
Az NVIDIA még a nyár elején mutatta be a GeForce GT 640-es VGA-t, mely a GK107 kódnevű GPU-ra épült. Ez a lapka a legkisebb Kepler architektúrát használó termék, ami elméletben az AMD Cape Verde kódnevű megoldásával küzdene, de az NVIDIA DDR3 memóriával kínálta a saját fejlesztését, amiből már az elején kitalálható volt, hogy esélye sem lesz a Radeon HD 7750 ellen.
A GK107 logikai felépítése:
A ma (2012-09-13) megjelent GeForce GTX 660-nal együtt bemutatott GeForce GTX 650 gyakorlatilag nem más, mint a GT 640-es modell GDDR5 memóriával fűszerezve. A GK107-es GPU felépítése változatlan, így az új jövevényben is egy GPC blokk található, mely két darab streaming multiprocesszort, avagy újabb néven SMX-et tartalmaz. Mint ismeretes, egy ilyen modul 192 darab CUDA magot rejteget 16 darab textúrázó csatorna és egy PolyMorph motor mellett. Ez összesen 384 darab CUDA magot és 32 darab textúrázó csatornát eredményez. Raszter motorból egy került a lapkába, ami a GPC blokkon belül lelhető fel. Ez az egység órajelenként 8 pixelt képes feldolgozni, így ezen a ponton a legkisebb Kepler kiegyensúlyozatlan, ugyanis a 128 bites memóriabusz két darab 64 bites partíciójához két-két darab ROP blokk kapcsolódik, ami összesen 16 blending egységet eredményez. Ezek bizonyos esetekben nem biztos, hogy megfelelően etethetőek a raszter motor által. A lapkában természetesen lesz L2 gyorsítótár, amelynek mérete 256 kB.
Az NVIDIA a 28 nm-es gyártástechnológiával készülő GPU magórajelének 1058 MHz-et szabott meg, GPU Boost viszont nincs. A memóriabuszhoz GDDR5 szabványú memóriák köthetők, melyek effektív 5 GHz-es órajelen ketyeghetnek. A VRAM kapacitása 1 GB lehet, de ettől a gyártók eltérhetnek.
Referencia GTX 650:
A GeForce GTX 650 az NVIDIA hivatalos adatai alapján 64 wattos TDP fogyasztással rendelkezik. Ez az érték benne van PCI Express 3.0-s szabvány által leadható 75 wattos határon belül, de a vállalat ennek ellenére elhelyezett egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozót a kártyán, amit mindenképpen használni kell, bármennyire is ellentmond a cég által közölt fogyasztási értékeknek. A terhelés nélküli fogyasztás nagyjából 15 watt környékén alakul.
A kártya természetesen a mindazokat a funkciókat tudja, amit a Kepler architektúrára épülő többi termék, így támogatja a DirectX 11.1-et, az OpenGL 4.2-t, az OpenCL 1.2-t és a DirectCompute 5.0-t, valamint található benne NVENC motor is. A referenciatermék hátlapján egy mini HDMI és két DVI interfész lapul, és az újdonság képes három kijelző meghajtására is.
Forrás:[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows Insider Program
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest