Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
"Most egyébkéntsak Gainward 650ti Boost-ot látok 40k körül"
De ez 1 gb-os csak ha jól látom.
-
katt777
félisten
Ha az 560-amból indulok ki, tuti, hogy a 650ti Boost is elég mindenre, de a Metro LL-t azért megnézném, milyen beállításokkal viszi Full HD-ben.
38k-ért valóban bb volt, 45-ért már megfontolja az ember a 660-at, hiszen az is tuningolható, és pont a GB GTX660 (Windforce 2 elég pöpec hűtés) már 50k-ért vihető (olcsóbb az ichill 650ti Boost-nál).Most egyébkéntsak Gainward 650ti Boost-ot látok 40k körül, azt meg kerülném. GB már 43k fölött van.
-
katt777
félisten
Én nem tudom, nVidia driverben állítottam be. Ráadásul a hasonlóan javított megjelenés mellett ugyanannyira lassította is a játékot.
kovsol: Tegyél mellé egy másikat, és meglátod, mennyivel jobb ez a választás.
Minap néztem éppen 650ti Boost SLI teszteket, hát, nem semmi az ár/érték aránya, amilyen csúcskártyákat lefőzött 76k-ért.
Vigneau: Megértelek.
-
kovsol
titán
Nem az én hibám
Itt a Fehérvári boltban amúgy az enyémen kívül volt még1 a polcon.
Sapphire 7870XT (Tahiti-LE) kari mellett eléggé eltörpül:
Drivert melyiket érdemes használni? Nekem az utolsó NV kártyám egy Inno3D 6600GT 128MB AGP volt.
320.18 van most felrakva.Amúgy mivel a hátlapon is van ram csipp, esetleg arra ha rakok ram süniket az csak használhat neki nemde ? Vízhűtésem van a procin így a levegőt se mozgatja ott nagyon felette semmi, csak egy 12cm -es venti a tetejében a háznak.
-
kovsol
titán
Beléptem a klubba egy inno gtx 650 ti boost 2gb kártyával. 7870CFX után elég nagy downgrade, de jó kis kari ez. Starcraft2 -t ez is viszi maxon
Aquaban az utolsóra csaptam le kb, mert amint megrendeltem utána pár perccel levették a weblapról. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyszerűbb lenne, ha megértenéd, hogy lehetetlent állítasz. Ha levezeted nekem, hogy hogyan lehet hardveres AF-et erőltetni driverből, egy szoftveres címfordítással dolgozó motorra, akkor rögtön ad be szabadalomnak, mert ez a kor legnagyobb problémája. Várom a leírást. Carmack szerintem dollármilliókat fizetne neked, ha megoldod a problémáját.
-
katt777
félisten
Hát, vazze, ha lesz megint használható gépem, akkor majd küldök képmentéseket.
Annyira még nem rossz a szemem, hogy elnézzek egy AF/NoAF-t, főleg, ha AF ON a távoli objektumok elkezdenek szétesni (mert az AF belecseszett az elmosódásba), off meg nem, akárcsak a patch telepítése után, amikor már nem kellett ehhez a driveres felülvezérlés. (És nem ez az egyetlen program, ahol működik.) Ha elég észrevehető jelekből látom, hogy működik akkor a legkevésbé sem érdekel, hogy miért nem működhetne, főleg, ha ezt csak azért mondják, nehogy valaki megpróbálja, és aztán panaszkodjon a bugokra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem felesleges ezen vitázni, mert olyan dolgot állítasz, ami nem igaz. Nem megoldható az AF a Rage szoftveres megatextúrázásával. Nem tudom ennél érthetőbben leírni. Mindegy mit láttál, vagy mit éreztél, a driverből erőltetett AF működése technikailag kivitelezhetetlen. Ha majd az AMD PRT-jét használja az ID Tech 5, akkor működni fog, de addig nem, mert szoftveres a címfordítás és a szűrés.
-
katt777
félisten
Még egyszer leírom érthetően: Alapverzióval játszottam anno, nem volt AF, driverből láthatóan megvolt. Vsz. patchben volt, mert attól kezdve kényszerítés nélkül is működött. Fölösleges vitáznunk rajta.
KaiotEch: Gainward inkább a kerülendő kategória. Tapasztalataim alapján én csak GB-ot vállalnék be, de az drága, Leadteknek meg gagyi nV hűtője van. Talán még ASUS, de a Glaciatorai óta nem bízom a ventilátorai motorjában.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Még egyszer leírom érthetően. A driveres AF a Rage szoftveres megatextúra implementációjával NEM kompatibilis. Maga John Carmack épített be egy 4xAF-et a beállítások közé, ami nem hardveres, de működőképes, viszont a driverből kényszerített megoldás sosem lesz az, mert a szűréshez szükséges egy egyéni shader, ami a hardveres implementációból hiányzik. Mondhatod sokszor, hogy neked bezzeg működött, de a Rage alatt technológiai akadálya van a driveres AF működésének.
-
-
katt777
félisten
Nálam Rage-ben simán működött a driverből kényszerített AF, még a módok is változtak, lehetett látni. Pl. a távoli kockásodás, amelyet a gyári patch hozott, szintúgy, kisebb AF mellett meg nem. Ezt láttam.
Gainka: Ott, ahol minden 1GB: magas felbontásnál és minőségnél. Már az 560-on is hirtelen visszaesett a grafika sebessége, ha valami durva grafikát ráeresztettem full HD-ben. Igaz, nem minden alkalmazásban (hasonló beállítások mellett), de ez nyilván engine-től és optimalizációtól is függ.
N_A_S: Fogadok, hogy nem!
De akkor én is lemaradtam róla.
-
N_A_S
veterán
Valaki nem akarja eladni az inno3D Boost-ját? Ma néztem aqua-ba, reggel még volt, most meg már nincs
-
Gainka
őstag
Az egy GB-os boost-ról sehol nem készült teszt? kiváncsi vok hogyan és hol fogy el az a "háromnegyedgigabájt"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ma a driverekben nincs magas és alacsony minőségű AF. Magas van és kész.
A régi játékokban természetesen működik, de az újakban kompatibilitási gond van.
A Rage a legjobb példa, hogy a driverből beállított AF nem ér semmit. A játék ugyanis szoftveres címfordítást használ, vagyis a textúrázókból nem tud használni teljes hardveres szűrést, csak shaderrel kiegészítettet. Ezért van az algoritmusba egy szoftveres szűrés építve, ami 4xAF-ig aktiválható. Ez a max. Az AMD dolgozott ki erre egy technológiát, amit PRT-nek hívnak. Ez hardveresen valósítja meg azt, amit a Rage szoftveresen csinál, így képes támogatni a hardveres AF-et, akár driverből aktiválva. Ennek persze az a problémája, hogy csak az új generációs Radeonokkal kompatibilis. [link]
Az Exp azt csinálja, hogy helyetted beállítja a játék grafikáját. Ennyi.
-
katt777
félisten
Tapasztalatom szerint a magas minőségű AA és AF ugyanúgy lassít ma is, mint régen (i5k+GTX560).
Nem akarok sebességet, amit úgysem érzékelni, csak minőséget.
Nekem elég az, hogy a felülvezérlés működik azokban a játékokban, ahol nekem az kell. Rage-ben pl. működött, és ugyanazt hozta, amit az 1GB-os grafikai patch, még a távoli felületek hibája is totál ua. volt magas AF mellett.
Exp-ről nem éppen azt írtátok, hogy a játékot állítja be, és nem felülvezérel?
A lényeg: amíg működik, én maradok a driveres felülvezérlésnél. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AA és AF beállításokat semmilyen profil nem módosíthatja. Semmi sebességelőnyt nem kapsz attól, hogy az AA-t és az AF-et paraméterezed. Már elmúlt az az idő, amikor ez számított, a mai hardverek már a legjobb minőségű szűrést is olyan gyorsan csinálják, mint a legrosszabbat. Egyedül a textúraszűrés, amivel még játszanak a cégek, de nem a sebesség miatt, hanem a shimmering és a szűrésminőség belövéséért. A probléma, hogy vagy jó lesz a shimmering és rossz a textúraminőség, vagy fordítva. Te döntöd el melyik a fontosabb.
A driverben erőltetett AA és AF a ma megjelenő játékok 80%-ával nem kompatibilis. Ilyenkor a cégek letiltják ezek aktiválásának lehetőségét.
Egy driverprofil képtelen a játékban bármit is befolyásolni, mert az API mögött működik. A GeForce Exp. pont hogy a játék betöltése előtt dolgozik, hogy a beállított grafikát neked felülvezérelje. Utána már az sem dolgozik.
-
katt777
félisten
A Catalyst profilok akkor nem hatnak a játékokra? Akkor mire föl vannak? Tisztában vagyok vele, hogy a driver egy másik dolog.
Pont AMD-nél fordul elő, hogy egy beállított AA v. AF nem jelenik meg megfelelően egy játékban. A minap néztem be oda más ügyben, és pont ezt olvastam.
Ahhoz képest, hogy a DX nem hagyja, hogy a driver belenyúljon a játékba, egész szépen felülvezéreltem jó párat AMD és nV kártyákon is. Nyilván ez persze nem a szó szoros értelmében belenyúlás, de attól még működik, és mivel a C profilok vagy éppen az nV Exp. csak a játékot tudja befolyásolni (mint te is írod), nyilvánvalóan fölösleges a használatuk. Pl.: Oblivionban vagy HDR van, vagy AA, AF meg egyáltalán nincs. Driverből felülvezérelve mindegyik meglesz, még MSAA-val is, pedig azt a játék nem is tudja.
reggi: Talán nem ahhoz a kártyához való. Nem árt megnézni a honlapon, hogy melyik sorozatot frissítik az adott kártyán belül.
-
reggi
aktív tag
sziasztok!Van egy gigabyte 650oc-m, a gyai progi jelzi, hogy van új bios, de mikor flashelni akarom az írja not valid bios.Mi lehet ez?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Köze nincs a kettőnek egymáshoz. Az Experience csak egy felület, ami megváltoztatja a játékok belső beállításait.
A Catalyst az egy driver. Egyébként abban semmilyen profil nincs az AA-ra és az AF-re. Olyat nem tud, hogy ha beállítasz 8x-et, akkor abból 2x lesz. Olyat tud, hogy ha egy játék nem kompatibilis az MSAA-val, vagy az AF-fel, akkor arra a játékra a profilból letilthatók ezek a driveres funkciók. A játékban beállított AA-ra pedig lehetetlen korlátozásokat megszabni, mert a DirectX nem engedi, hogy a driver belenyúljon ezekbe. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
LaciMc82 #731 üzenetére
Régebben a Tegra támogatása és a korábban még nem létező GeForce Experience fejlesztése nem emésztette fel ennyire a humánerőforrást. Ezek mellett is a Tegra kapja a prioritást, mert annak a piaca növekszik, és a konzolok sem jelentenek rá fenyegetést. Picit meg kell szokni azt cégen belül, hogy nő az elvégzendő munka, de ezzel együtt nem nő a létszám.
-
katt777
félisten
Hát, az nem rémlik, milyen játékokkal volt gond, az AMD szarságai egy ideje távol esnek az érdeklődési körömtől.
Hát, Oblivionban tutira nem tudja beállítani a játékban azt, amit én driverből beállítanék neki.
Nekem is volt olyan problémám, hogy a rossz kártyát nem akarták gariztatni. PCI-E2.0 slotokban nem indult el, de az 5 alaplap közül, amelyekben tesztelték, hogy jó, valamiképp mindegyik PCI-E1.1-es volt.
-
LLD
aktív tag
Nálam is ez van itthon csak szerencsére a gyerek nem játszik!Így olcsóbban kijöttem egy netezős géppel+néha sims 3 azt meg viszi a G850 e is!!Digital vibrance beállítást használod az nv control panelben ha nem akkor tedd minimum 70% ra és sokkal szebb képet ad mint azt At bf3 bai!!
-
LLD
aktív tag
Te és melyik gépen játszol??
Haveromnak nem akarják gariztatni a 7850 ét mondván ők nem látnak problémát lol!!
-
=HG=
addikt
Nem sajnos, de elég ritkán csinálja, úgyhogy elvagyok vele. Tegnap például abszolut nem jelentkezett..A 7850-ből azelső szériások közül valókkal nem volt gond (nekem az van), utána viszont kijött egy hibás széria, BS problémával...(bár föl volt fújva a dolog, mert egyéb problémákat is ennek tudtak be)
-
LLD
aktív tag
Nálam volt most az elmúlt kb 3 hétben 5770,7850 2g,egyik se mikrolaggolt de a gtx 650ti boost se csinálja!!
Experience vel kapcsolatban pedig a következő az észrevételem,hogy amit be állít az a játékon belül is úgy van belőve!Hátránya annyi szerintem,hogy aki magasabb fps számhoz van szokva akkor mindenképpen neki kell belőni a beállításokat,hogy az effectek,szűrők stb bekapcsolásával melyik mennyi fps t vesz le!!
-
katt777
félisten
Nap mint nap olvasom, hogy mikrolaggolnak az AMD kártyák olyan játékokban, amelyeket nV-k simán visznek.
Experience-nek annyi értelmét látom, mint a Catalyst profiloknak. Tartok viszont attól, hogy ez az AMD "optimalizálásának" átvételét jelenti, azaz csalásokat a megjelenítésben. Pl. beállítasz 8XAA-t, de csak 2X van, vagy az sem, ugyanez AF-gel, kevésbé nyilvánvaló trükkökről nem is beszélve. Aki persze nem tudja beállítani a játékokat, annak egyszerűsítheti a dolgot, én inkább maradok a kézi beállításnál, azzal ügyes kis felülvezérléseket lehet csinálni, javítva a grafikai minőséget (és persze adott eseben nincs CPU-limit).
-
LLD
aktív tag
Vigneau: Te nálam még a virágbolti cuccokat is látja!!
Én is azzal optimalizáltattam be!Nem rossz nem rossz!!
Melyik driver van most fenn?Elméletileg és nálam is a 314.22 atom stabil!
De a 320.18 al se jelentkezett a probléma hajnali 3 ig legalább is!Illetve más játéknál meg nem is tapasztaltam hasonlót Metro LN,CoJ gunslinger,Borderlands 2
-
LLD
aktív tag
embe: Gondolom a szokásos!
katt777:Most már AMD re se annyira jellemző mint régen.Volt ati 4850 em szívtam vele én is egy két játéknál!!Sokan panaszkodnak most a 320 as vezetőkre!!
Ti használjátok az Experience szolgáltatást?? -
katt777
félisten
Nem feltétlenül. E5800-zal GTX560(ti) pl. F1 2010-en 25FPS felett futott max CPU-n, 4 magos gépen 40FPS-re ment föl. Itt persze nem volt úgy leterhelve a VGA, mint egfy Witcher 2-ben, de játszható volt a játék. Ha igényesebb a grafika, 2 mag is elég egy játék alá, főleg, ha mondjuk tuningolható a proci. Vannak ismerőseim, akik mai VGA-kkal még E8400 mellett tolnak vígan maxon minden játékot, esetleg Q9-re váltottak, de i3-nak még ők sem érzik szükségét.
LLD: Én tökéletesen elégedett voltam a GB 560-ammal, soha nem jelentkezett grafikai vagy illesztőhibás probléma. Kivéve persze, amikor tuningot teszteltem, de hamar kiderült, mit bír a kari.
Mondjuk nV-nál ha van hiba, remélheted, hogy a következő driverben megoldják, AMD-nél max azt találgathatod, mi lesz helyette. -
=HG=
addikt
Nem processor topik, de BF3 multihoz nagyon kevés az i3..Oda minimum 4 magos proci kell, de nem elsősorban a vga miatt..
A hibával kapcsolatban: Az előbb játszottam BF3-at. Valami dolgom akadt, és úgy maradt a gép, nem dobott ki a szerver..Kb 1 óra mulva tértem vissza a géphez, és totál szét volt esve a kép, tehát nem is folyamatos játék közben jelentkezett a hiba...Ki érti ezt ?
-
-
katt777
félisten
TDR-nél is így volt, majdnem mindenki azt hajtogatta, hogy driverhiba, hiszen márkafüggetlen, ettől függetlenül viszont némelyik márkánál nem jelentkezett, vagy sokkal ritkábban, ergo a probléma a gyártónál keresendő. nV aztán javította, most meg szemlátomást ismét belefutottak valamibe. Én sajnos nem tudom megnézni, csak azért tippelek erre, mert olvastam, hogy van, akinél nem lép fel. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy felvettek pár ex-AMD-s mérnököt.
HT valóban szart sem ér játékra, viszont volt i7-920-am, a HT semmit nem lassított be rajta, legföljebb, ugye, nem ért szart sem.
Multis játékhoz persze, hogy kell a procierő, csak nem a VGA "iszonyú ereje" miatt. De mint írtam, engem egészen más érdekel, nem multizok. Azért kösz, hogy megosztottad a tapasztalataidat, így már világos, miért nem voltak elegendőek neked az említett procik. -
embe
nagyúr
1-2 teszt arról is szólt, hogy volt olyan eset amikor a HT "visszavette" ( ??)
a játék teljesítményt...
Egyre több helyen/tesztben írják le, hogy kell az a natív 4 mag.katt777 : én 33-ért vettem októberben a garis dobozos i5-2320-as procit. A Z lapban, annak ellenére hogy nem K-s, lehet egy minimálisat húzni. Elégedett vagyok vele, amire nekem kell elég.
Bár izgatja a fantáziám milyen lehet az élez 4GHz felett.... -
LLD
aktív tag
Nem hinném mert yt én hemzsegnek a videók a problémáktól márkától függetlenül!!
Itt a driverek el vannak problémák!!
Nem tudom neked mi a kihasználtság de PL: Battlefield 3 Gulf Of Oman 64 fős szerveren az I3 nál is durva fps csökkenések voltak!!Beesett 25 re is!!proci használat 90% felett míg a kártya kb 70-80% on volt!!HT szart se ért!!Most ahol elég a két mag persze nem fog kidomborodni annyira a dolog.De ez szerintem a múlt!!Én saját tapasztalatomat osztom meg veled nem akarok erősködni a GTX 460 at E7600,G850,I3 2120 illetve I5 2400 hajtották hajtja!!És bátran állíthatom,hogy erős kártyához erős processzor kell SZERINTEM!
-
katt777
félisten
Ha pedig ez egyeseknél nem fordul elő, akkor marad az a lehetőség, hogy megint a gyengébb minőségű alkatrészekkel szerelt kártyákkal van a gond. TDR-hiba is előfordult szinte minden karin, az én GB-omon viszont egyszer sem jelentkezett. Vagy egyesek olyan tuningot használnak, amelyet csak hisznek stabilnak.
Már bocs, de kötve hiszem, hogy a 460-at nem hajtja ki egy erős gépigényű játékban egy G850, ha a jóval erősebb 560 alá elég volt egy sokkal szerényebb E5800. Persze, kérdés a "gépigény". Ha valami körökre osztott stratégiáról van szó (technikailag azt nem tartom játéknak, hiszen zömmel CPU-erőforrást zabál), akkor kell a proci, de nem véletlenül hangsúlyoztam ki a GRAFIKAI igényt, és persze azt be is kell állítani. Hiába igényes egy játék grafikája, ha nem állítod maximumra. Történetesen egy Witcher 2-vel, Crysis-okkal, Metro-val, és még jó pár játékkal lehet tesztelni, de mondjuk Unreal 3 engine-es játékokkal nem annyira.
embe: Én "akarom" azzal használni (fenét akarom, erre lesz max. lehetőségem
), egyébként az is elég lenne, ha valakinek van 1db kártyája, de meg tudja nézni esetleg 2-vel.
-
LLD
aktív tag
Na akkor sorjában a driver problémára:monitoroztam az AB vel és valami olyasmi gond van,hogy power limitnél nálam alapból 100% 110% ig lehet állítani.Na mikor elő jött a gebasz akkor megnéztem és 140% körüli volt az érték tehát szerintem túl húzza a karit!!BF 3 alatt a többi játéknál nem tudom nem játszok mással!!Vissza raktam a 314.22 őt most ezzel nem produkálja!!De viszont szerintem gyengébb is a driver!!
katt77: Nekem a GTX 460 at nem hajtotta ki se a G850 se az I3 !És 1 darab volt belőle!!Persze olyan játékoknál amik erősebb gépigényűek!!
Új driver valaki próbálta már 320.18???
-
katt777
félisten
Valaki használt 650ti Boost SLI-t? Ahogy nézegettem teszteket, 7950 árban nem kicsit elveri az AMD-t, érdekelne a lehetőség. i3 (ha csak arra lenne lóvé) elvinné őket szépen? TERMÉSZETESEN magas grafikai igényű játékokra gondolok magas grafikai összetettséggel, TAPASZTALAT érdekel. Tesztben komolyabb procikkal hajtották, de anno a fenti igényeimmel egy E5800 min. tuninggal (3.7GHz) kihajtotta az 560-at (560ti szintre húzva), tehát reménykedem az i3-ban, ha valakinek van ilyen konfigja, vagy meg tudja nézni.
-
=HG=
addikt
válasz
troland26 #732 üzenetére
Nem tudom, de szerintem mindegyik driverrel előjön a hiba. Nem tudom milyen beállításokkal, és játékokkal játszol, de szerintem a nagyobb memóriaigényű játékoknál jön elő....Én FHD-ban játszom a BF3-at, persze "kompromisszumokkal" ( egy pár szűrő off) és néha produkálja a fent látottakat (ritkán). Ilyenkor elég ha kilépek a játékból és vissza...Utána megy rendesen..
-
LaciMc82
aktív tag
Miért van újabban ennyi rossz driver ?
Régebben ez ennyire nem volt jellemző -
LaciMc82
aktív tag
Melyik 314-es drivert írjátok hogy meg kell próbálni?
314.07 vagy 314.22 ? -
=HG=
addikt
Nekem csinálta előző driverrel is..Talán a legújabbal kevesebbet, de már volt rá példa. Ne parázz, nem a kártya roszz... Ennyit tud.... Nem tudom mitől esik szét a kép. Én valami memória kezelési problémára tippelek....
(#726) LaciMc82 : Ugyan az a hiba....
Monitorozni kéne, de nincs kedvem hozzá, inkább játszom helyette..
-
LLD
aktív tag
ÁÁÁ full HD ra kevés lenne max beállításra az már más kategória,hogy 60 fps alá ne csökkenjen!!Én kis hd én játszok!natív 1360x768!Azért is erre a kártyára esett a választásom!!Legjobban gépzabáló pályán Gulf of Oman on volt eddig a legkisebb 54 fps full highon 64 es szerver,kisebbeken talán lehetne magasabb beállításokat használni!
Persze ezeket elviszi full ultrán is csak ha nagy a csimbumm cirkusz akkor beesik az fps nagyon illetve ha már eléggé le van amortizálva a pálya!!Hát így röviden ennyi!!
-
LLD
aktív tag
Bf 3 zabálja a vramot ultrán még nem néztem de a másfelet is bekéri állítólag,meg úgy kompletten az egész gépet főleg 64 fős szervereken!!
Majd este megyünk fel gémelni akkor megnézem eddig full high on toltam vele de nem írattam ki az AB vel,hogy mennyi vram fogy!
320 as driver stabil??
-
-
LLD
aktív tag
Én se foglalkozok vele csak meglepett a dolog a számok önmagukért beszélnek
!!Tegnap este nyúztam BF 3 multi,összességében teljesen elégedett vok a kártyával.
Hőfokok rendben,szépen kitekeri az I5 is egy rossz szavam nem lehet ennyi pénzért ekkora teljesítménynövekedéssel!!Remélem a BF 4 re is elég lesz valamilyen szinten minimum 60 fps el!!
-
katt777
félisten
Sztem a játékok auto beállításaival abszolut nem szabad foglalkozni. Van, amelyik leveszi, de seimán fut magasabbal, van, amelyik meg fordítva. Én mindig mindent maxra állítok, aztán majd kiderül, mit érdemes levenni. Az árnyékok "szépsége" pl. engem hidegen hagy, elég, ha vannak, textúrák meg mehetnek feljebb, tehát én azt veszem lejjebb, a "hülye" program meg pl. mindent közepesre tenne.
-
LLD
aktív tag
Én is 1 gtx 650 ti boost boldog tulaja lettem!!
Első benyomásra nagyon fain kis kártya ez!Eddig egy rövid bf3 tesztet nyomtam ultrán a gtx 460 768 ellen hát nagyon meglepődtem!!
GTX 460 full ultra : Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
14010, 334435, 22, 82, 41.892
GTX 650 ti boost full ultra: Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
25013, 325527, 46, 133, 76.838 -
Xelo
addikt
nem, +550nél találkoztam először képhibákkal lentebb is vettem kapásból 500ra, ott meg csak hosszabb idő után jelentkezett valleyban, 3dmark 1× futtatva még tiszta volt. nem szedem le a hűtőt pedig kiváncsi lennék milyen memóriákat szereltek a kártyára mert mennek az biztos
abban is igazad volt a másik témában hogy a memóriák befolyásolják a gpu stabilitását, 1176/6800on metro last light benchmark loopoltatásnál egyszer kaptam egy driver not responding üzit így még egy kicsikét lentebb vettem, 1176/6700 és minden perfekt. nem is basztatom szegényt tovább ez is több mint amit vártam
-
Xelo
addikt
Vigneau GTX 660 beállításainak módosítása még jobban bejött
max power target 150%, voltage 1200: eredmény: 1176/6800 anélkül hogy túlfutna a power targeten. remek
megnéztem meddig bírják a memóriák szemetelés nélkül és +450ig simán mennek, +500nál kezdték túlkaposgatni (effektív 7000mhz). nem rossz azért ez a kis fapados inno3d.
-
Xelo
addikt
köszönet. power controllal játszottam kicsit hogy ne throttlingoljon a kártya (ne vegye lentebb az órajelét ha túl sokat enne), próbálkoztam sokféle beállítással jelenleg az MSI GTX 660 Hawk biosából lopott értékeket használom és úgytűnik jóféle. e mellett a max voltage #2 beállítást piszkáltam, az alap 1150-es értékkel evga preci szerint 1175öt ad a kártyának, 1175ös beállításal 1187-2000 között. próbálom megtalálni a tökéletes balanszot. a fesz állítással az alap boost mértéke is változik. úgytűnik 1176mhz a full stabil vége a gpunak, memória valahol 350+ de azt annyira tapasztalataim szerint nem érdemes nyúzni mert az is eszi a powert annyi sebességet viszont nem ad hogy megérné. én is kerestem az ichill biosát neten de nem találtam
Új hozzászólás Aktív témák
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Anime filmek és sorozatok
- OpenWRT topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5320 i3-1125G4 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest