Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

válasz Muerte #5903 üzenetére

[link]
    Ezt felrakod, lefuttatod minden tesztre, és mindenre kapsz egy pontszámot. 2D és 3D teszt is van, mindegyik több részből áll, és a végén ez alapján kapsz pontszámot a konfigurációdra. A kapott végeredmény általában reális képet ad a kártya erősségéről, persze játékoknál ez már driver, meg ugye egyben játékfüggő is, hogy most éppen melyik kártyán megy jobban.

Nekem volt anno egy izomlaptopom (clevo d900t, akkori csúcs Geforce Go 6800 Ultra kártya volt benne, és egy Intel Pentium 660 3.6GHz 1mag+HT. (mindez 2005júniusban, augusztusban jelent meg a 7800-as kártya).
    Ezzel a laptoppal mászkáltam mindenhova, és a nyári melegben egyik ismerősömnél megolvasztotta a műanyag asztalt, teljesen eltűnt egy részen a műanyag asztal mintázata. Azt hiszem 113 foknál volt a vészleállása, és 15 percenként elérte. Ha leszedtem az aljáról a borítást, akkor 45 percig is bírta, ha melléállítottam egy ventillátort, akkor 1,5 órán át. Télen a koliban a -5 fokban nyitott ablak alatt kabátban játszottam :D Emlékszem, hogy még így is csak max 1,5 órát bírt az akkor megjelent C&C Tiberium Wars alatt :(
    Mielőtt lejárt volna a garancia, 3!!! hónapig szervizben volt, kapott a vga egy új biost meg kitudja mit műveltek még vele, utána már jó volt, pedig én még manuálisan is állítottam már a ventillátorát maximumra, ki is volt fújva meg minden, csak hát gyári hibás lehetett.

3 éve olvastam egy cikket valamilyen csúcs laptopról, és ott a cikkíró ugyan ilyeneket írt, hogy túlhevül és lekapcsol, ezért merült fel bennem a túlmelegedéses téma, de akkor gyártója válogatja.

SLI hogy muzsikál?

Nekem crossfire-öm volt asztali gépben, de laggosabb volt a kép mint 1 kártyával, ill. ha épp nem volt jó a driver, akkor nem volt meg a közel 2xeres teljesítmény, hanem mintha csak 1 kártya lett volna, és az is csak 50%-on... Emlékszem mikor megjelent a Bad Company 2, tökéletes volt az fps, aztán rá 2-3 hónapra amik jöttek új driverek, azok már rosszak voltak, végül 1,5!!! évvel később jött olyan driver, amivel újra működött a játék alatt a crossfire, addig pedig ha kijött valami új játék, ahhoz a frissített driver, akkor lehetett telepítgetni... Soha többé nem veszek se amd procit, se amd vga-t. (amd prociknak hiába volt jó az átlagfps-e játék alatt, de nagyon rossz volt a minimum fps értékük, ami lövöldözős játék esetén agyhalál, hiszen be-beakadt. Ez egy phenom II x4 965 BE volt.)

Új hozzászólás Aktív témák