- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Egy régi problémámra megtaláltam a megoldást, de kellene még egy kis segítség! A helyzet a következő: Decemberben vettem egy FuSi Amilo M1437G notit 512mb ddr2-es (533Mhz) rammal. Rögtön vettem bele egy másikat, kingmaxot tudtak adni (ugyanúgy ddr2-es, 533Mhz). Miután beraktam néha lefagyott a gép, amikor silent módba raktam. De ez ritkábban fordult elő, és csak akkor, ha egy kicsit terhelve volt, miközben silentbe akartam tenni. Programhibára gyanakodtam. De mostanában ez a fagyás súlyosabb lett (10 alkalomból 9-szer lefagyott). Akkor is, ha semmi progi nem ment. Szétszedtem a gépet, kipróbáltam az eredeti ramot, minden jól megy, kipróbáltam a kingmax-al, tuti fagyás. Tehát az új ram a hibás!Ja és fontos! Normál módban még soha nem fagyott le a gép, játkok közben sem, csak ha a silent gombot megnyomom! Még memtestet és prime95-öt is futtattam! Kérdésem az lenne, hogy a ram hibás-e és garis csere játszik, vagy semmi gondja nincs, csak esetleg nem támogatja azt a funkciót, hogy 20 mhz-et visszavesz a valódi órajelből win közben a gép. Csak nem szeretném, hogy hülyére vegyenek a boltban, hogy semmi baja nincs a ramnak!
A segítséget előre is köszönöm!! -
loce
csendes tag
Köszi a segítséget!nem voltam bízto a dologban,de most,hogy már megerősítetted,irány a bolt!jó munkát!üdv Mindenkinek
-
Rover623
félisten
válasz
dbaseteam #195 üzenetére
Nem...
Körültekintőbben kellett volna vásárolni...
Notebookoknál szigorúan be kell tartani a sorrendet:
1. gyári memcsi
2. típusazonos utángyártott (pl. Kingston)
3. brand (Kingston, Viking...Kingmax is akár...de a lehető leginkább hasonló felépítésre kell törekedni...esetedben a 333MHz lett volna az egyik legfontosabb kritérium...de az sem szerencsés hogy eltérő a méret...a notik érzékenyebbek az ilyesmire...)
Ezek általában nem olcsó dolgok...és a pénzhiány gyakran átcsábítja a vevőket a ''sötét'' oldalra: nevesincs memókat vesznek, vagy bontókban vesznek RAM-ot (gyakran kipróbálás nélkül)...aztán leshetik a kék (vagy esetleg fekete
) képernyőt...
-
Rover623
félisten
Mindig sok lehetőség van:
1. Eredeti (''gyári''):
Valóban nem kapható már hozzá...
2. Kingston (''utángyártott''):
256MB: 8-8.500+Á (KTC-P2800/256)
512MB: 16.000+Á (KTC-P2800/512)
3. Kingston KVR modulok (PC2100):
256MB: 6.000+Á (KVR266X64SC25/256)
512MB: 12-12.500+Á (KVR266X64SC25/512),
4. Generic ('utcai''):
256MB: 5-5.500+Á (pl. Kingmax PC2700...menni fog...),
512MB: 10.000+Á (pl. Kingmax PC2700),
Szal nem igazán értem a problémát... -
dbaseteam
csendes tag
Hali!
Olyan problémám lenne hogy vettem egy fujitsu siemens notebookot pár hónapja alap configban volt benne egy 256 MB 333Mhz DDR ram utánna bővitettem egy 512MB 400Mhz-s Kingmax memóriával és ha bennt van a kingmax modul állandó jelleg kékhalál jelenik meg.
Ha esetleg tudna valaki segiteni megköszönném!
Biosban semmit se lehet állitani de szerintem időzitéssel vannak problémák!
[Szerkesztve] -
loce
csendes tag
hali
a segítségeteket kérném!Van egy xe4500as laptopom és memóriát akarok hozzá venni!Elvileg PC2100 ast(vagy újabbat) ír a kézikönyv,de azt nem nagyon sikerül szereznem.
ha valki tud légyszi segítsen hogy milyet érdemes,és melyik fajtát!Előre is köszi!üdv -
Zola_
tag
válasz
Rover623 #190 üzenetére
Köszi szépen! Amúgy azért DDR2 mert, alapban is pc4200/533 van a gépben, így gondolom, hogy az új modul is 533Mhz-en megy. Persze ebből én nem sokat fogok érezni.
Amit nem tudok, hogy a márka mennyire számít, de mostmár megelégedtem a Kingmaxra adott 3 év bolti garival, és majdnem 5ezerrel olcsóbban azt vettem.
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
A memóriák között (elvileg) van mérhető sebességkülönbség, csak a te notidban nem lesz...
A mobil cerka FSB-je nagy valószínűséggel 100MHz, ez mellé 200 vagy 266MHz-es memóriafreki van beállítva...tehát a 333-as memó, meg a 400-as is alacsonyabb frekin működik/működne mint amire tervezték.
Mivel az időzítéseket is ritkán lehet állítani a notikban, semmiféle előny nem származik a gyorsabb memcsik használatából...hacsak az nem, hogy a régebbi, lassabb memók időnként már csak drágábban szerezhetők be... -
M.Zs.
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy notebook-om és ebben van 1 db 512 MB DDR266 MHz Mitsubishi RAM, ezt szeretném megtoldani egy Kingston 512MB
DDR333 MHz-es másik RAM-mal, mert DDR266-ost már nem árulnak sehol és most jó áron lehetőségem lenne megvenni ezt, működne ez a gépemben, attól függetlenül, hogy nem DDR266-os? Nem lenne baj a különböző MHz és márka?
Gépem:
Intel 845MP Chipset (533MHz FSB)
Intel Pentium-4TM 2400 MHz / 533 MHz FSB
2x DDR-RAM foglalat PC266
512 MB DDR-RAM PC266Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Zola_
tag
Üdv, DDR2 ramot veszek egy ThinPad R51e-be, és az a kérdés, hogy mennyire számít, hogy Kingmax vagy Kingston? (Azon kívül, hogy 3 év gari áll szemben a végtelennel.)
Köszi -
Dlf
csendes tag
Hello,
Kérdésem volna:
Sis csipszetes nótbuk 1,4-es mobil celeronnal.
Van e mérhető különbség a 400-as és a 333-as memóriák között?
Mármint okoz e sebesség v teljesítmény többletet?
Köszönet előre is! -
Rover623
félisten
válasz
littlemole #183 üzenetére
Csak a nevük ugyanaz...de a második kép nem azt a RAM-ot ábrázolja mint amit a cím/név/ár takar...
A memória foglalat a notikban egységesen a Small Outline Dual In-Line Memory Modules névre hallgat...
Ellenben amikor kidolgozták akkor még csak SDRAM-ok voltak...aztán lett RDRAM, DDR SDRAM no meg DDR2...
Az SDRAM SO-DIMM esetén (ilyen látható a második képen) a bevágás úgy osztja fel a csatlakozót hogy a rövidebb oldalon 60 (2x30) érintkező van, a hosszabbikon pedig 84 (2x42).
A DDR memcsiknél több a lábikó (200) és a bevágás is közelebb van az egyik véghez: 40:160 arányban oszlanak meg...
(A DDR2 is megtartotta 200 lábú SODIMM formát, de már létezik a 244 lábú MiniDIMM is...)
-
Rover623
félisten
Szerintem meg 1x512 van benne...mert olcsóbb mint 2x256...
A gyárak meg szarrágók, ha spórolhatnak 50centet, akkor meg is teszik.
Márpedig még azokban a ritka Intel-es notikban is egyetlen memcsi szokott lenni általában, amelyek képesek a DC-re...
A Turion meg tudtommal csak Single Channel-re képes, tehát (a gyártó szemszögéből) pláne értelmetlen két modullal szállítani...
Tehát a bővítés módja: 1x512MB...
[Szerkesztve] -
evo87
őstag
Kinéztem magamnak egy HP notit [link].
Gyanítom(olvastam valahol) hogy ebben a típusban 2x256ram van. Ha abból szeretnék 1gigára bővíteni akkor logikusan ki kell ezeket vetetni és a helyére egy 1gigásat vagy 2x512-t tenni. Melyik lenn olcsóbb és jobb megoldás? Mennyiért számítanák be a két vadiúj 256 ramot?
előre is köszi -
morfondőr
addikt
válasz
DiXoN008 #179 üzenetére
Köszi szépen a választ! Most már biztos, hogy én is visszaváltok a gyári driverre, mert nekem sem működik a powerplay. Azután majd meglátom, hogy akad-e megint. Félek, hogy a két ram nem működik teljesen együtt, mert nem egyformák. Vagy a Kingmaxot nem szereti a gépem? Majd kiderül! Még egyszer köszi!
-
DiXoN008
tag
válasz
morfondőr #178 üzenetére
Hali! Nekem is volt ilyen problémám, de mivel nekem alapból 2x512 van bent ezért nem azért, hanem a nem gyári vga driver okozta nekem a hibát, szóval valószínű neked is az okozza a gondot. Én ezért is váltottam vissza a régi driverre, mert inkább hosszabb akkuidőm legyen.
Egyébként bízok valami újabb driverben. Talán ha végre boltokba lesz a Pi széria talán akkor kiadnak egy minden ati vga-hoz való drivert a teljes Powerplay szolgáltatással, nem csak a Fusi önszabályozó driver-ével. Mondjuk megnéztem hogy hátha a most fentlévő Amilo Pi hez való X1400-hoz való driver is jó, de sajna nem -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám a notimmal, amit szerintem a ramok okoznak, de kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Szóval az a helyzet, hogy vettem nemrég egy FuSi Amilo M1437G típusú notit. Egy 512Mb-os Samsung DDR-2-es 533mhz-es memória volt benne, amihez vettem még egyet, de csak Kingmaxot tudtak adni, úgyanúgy 512Mb DDR-2-es 533mhz-es modult. Azóta, hogy beleraktam az a problémám, hogy ha megnyomom a silent gombot (leveszi a proci, ram és vga órajeleit), akkor gyakran lefagy a gép, de nem mindig. Próbáltam, hogy csak a Kingmaxot hagytam benne, hátha az a ludas, de akkor ment minden, de ha a kettő együtt van, akkor nem. Egyébként egyátalán nem szokott fagyni, Far Cry-ozok, NFS-MW-zek stb. és semmi gond. Csak a silent módra reagál így. Sőt még Memtesztet, és Prime95-öt is járattam rajta, de nem csinált semmi hibát. A két modul időzítése nem teljesen egyforma.
A kérdésem az lenne, hogy egyátalán a memória okozza-e a hibát, vagy esetleg egyéb program (mondjuk vga-driver, amit frissítettem, vagy a Win)? És ha igen, akkor ha kicserélném a Samsungot egy Kingmaxra, akkor az megoldaná-e a gondomat?
A válaszokat előre is köszönöm! -
attka
aktív tag
válasz
Rover623 #176 üzenetére
Szia!
Kösz az infókat. Tudtam, hogy jó az oldal csak angolul nem tudok sajna. A laptopinfonál vettem, így a 400 pénz nagyon messze áll az igazságtól. Igazából a hétköznapi használatban ha tapasztalnék feltünő gyorsaságot csak akkor venném meg. (Pl. több program futtatása háttérben is (HT hiányzik megszoktam a desktop gépen hátha memória bővítéssel kompenzálható), filmezés, csomagolgatás, internetezés, )
Csumi:Attka
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Inkább meg sem nézem...mindenhol mások a szempontok, eltér a cikkírók szakértelme...
Inkább direkt tanácsot adok:
Ha CAD szoftvereket futtatsz (de nem ilyen satnya AutoCAD jellegűeket, hanem CATIA, ProEngineer vagy végeselem analízis), akkor kellhet 1GB...de oda gyenge a procid meg a VGA-d...
Ha a legújabb DX9-es gámákat akarod tolni az LCD-d natív felbontásában, akkor megint csak kellhet az 1GB...és megint csak gyenge a VGA-d...
Ha képfeldolgozást végzel, sok-sok megapixeles képeken sok-sok komoly effekt, sok layer meg frinc-franc, ismét hasznos lehet a sok RAM...és ismét gyenge pont a procid...
Szal ahogy elnézem, neked bőven elegendő az 512MB-ram...
Ellenben ha volt cca. 400.000 pénzed egy notira, akkor biztos nem vág földhöz az a 15.000+ÁFA összeg, amibe egy Kingston KTM-TP9828/512 modul kerül...úgyhogy vágj bele, ártani nem használ...
P.S.:
Most megnéztem a linkelt oldalt...nem mondtak butaságokat...
[Szerkesztve] -
attka
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Nem vagyok perfekt angolban, és találtam egy nagyon jó oldalt rambővítéssel kapcsolatban, ahol leírják mikor van értelme bővíteni. Éppen ezen gondolkozom a T42-el kapcsolatban, ezért szeretnék valakit megkérni aki jó angolból, hogy legyen szíves olvassa el nekem és foglalja össze röviden, hogy mit írnak. Köszönöm előre is.
[link]
Csumi:Attka -
Sirpi
senior tag
Na, leírom, hogy jártam, legfeljen páran röhögnek.
Szóval volt 2x256 DDR333-am a laptopomban, és végre rászántam magam, hogy bővítem. Elmentem a Lehel téri M****alba, és elmondtam, hogy kérek szépen 1GB DDR400-as ramot. Mire a srác: hú, akkor jó lenne, ha itt lenne a laptopod, mert nem megy mindegyikben. Mondom neki, hogy ezzel semmi gond, elő is kaptam a tatyóból. 2 ramocska kiszed, 1 giga berak, gép indít, kékhalál... A srác mondja, hogy akkor ezt nem kéne erőltetni, ilyet még nem is látott, hogy 1 modultól meghal a gép.
Na mondom, ez nem jó vicc, de hát ez van... Visszatettem a saját 2 ramomat, újra bekapcs, vártam, hogy lefusson a scandisk, és közben kipattant az isteni szikra. Utoljára hibernálva lett a gépem 512 rammal, nem csoda, hogy belehal abba, hogy 1 gigával kell visszaállítania a rendszert. Srácnak el is mondtam, közölte, hogy igazam lehet. Leállítottam rendesen, vissza az 1 gigát, ment szépen. Futtattam Everestet, és tényleg látszott, hogy 400-on van a ram meghajtva, 3100MB/s olvasás, 2500MB/s írás a korábbi 2400/2000 helyett. A srác szép türelmesen megvárta az egészet. Amíg fizettem, visszacsavarozta a hátlapot is, és most erről a laptopról gépelek itt.
Szóval akárki akármit mond, nekem kellemes hétfő reggeli csalódást okozott az M betűs számtechcég...
Ja, és most filózok egy kicsit, hogy 1024 MB 400-on, vagy 1280 MB 333-on (ha visszateszem az egyik régi ramot), de én az előzőre hajlok inkább, nem nagyon futtatok olyan progit, aminek kevés lenne az 1 giga. -
-
-
Rover623
félisten
válasz
IIIstIII #166 üzenetére
Ha még gyári állapotban van, akkor 1db 128MB-os DDR266 memcsi van benne.
2 slot van, max. 2x512MB mehet bele.
Gyári 256-os modul: FPCEM116A, FPCEM51A, S26391-F2476-L300...cca. 20.000+ÁFA
Gyári 512-es modul: FPCEM117A, FPCEM55A, S26391-F2476-L400...cca. 40.000+ÁFA
Kingston típusazonos 256-os: KFJ-FPC50/256...7-8.000+ÁFA
Kingston típusazonos 512-es: KFJ-FPC50/512...15-16.000+ÁFA
Lehet próbálkozni ''utcai'' DDR266, DDR333 és DDR400-as SODIMM modulokkal, de a FuSi elég háklis...a Kingston árai barátiak, tutira műxenek, élettartam gari... -
IIIstIII
senior tag
Üdv emberek! lene egy fontos kérdésem. Van nekünk egy ilyen notink:fujitsu-siemens lifebook c series 1020 1,7es celeron proci és 128mb rammal.Az lenne a kérdésem hogy lehet e ennek a típusnak bővíteni a memóriáját mert sehol nem találtam róla ilyen infot.Elég lassú már és ráfér egy bővítés.Ja és ha valaki tudná meg mondhatná azt is hogy milyen és max mekkora memóriát lehet bele tenni. Köszönöm előre is a válaszokat.
-
vamossi
tag
hello!
egy röpke, butácska kérdés:
acer notebookomba 256mb ram van most és szeretném böviteni, 512re gondoltam!
a legoptimálisabb eset ugye az volna, ha vennék egy a notiban található rammal megegyező típusu és méretüt? tehát még egy 256asot?
vagy egy 512es lenne a jobb?
köszke -
-
malacka77
csendes tag
Az IBM R50e 8 MB RAM-ot választ le alapból (a 256-ból) a video memóriának. Elvileg 64-et is le lehetne választani, legalábbis az olvastam, de nálam a BIOS-ban mintha nem lehetne ezen állítani. Elnéztem volna???
A BIOS egy éves, de az ibm honlapján a legújabb BIOS frissítés 2005 decemberi. Ha frissíteném a BIOS-t, akkor esetleg lenne esélyem a videó memória bővítésére? Bár ez nem túl logikus... -
Louies
aktív tag
Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy Az ASUS A6R tipusu notebookban a memoriát dual chaneben látja a gép? 512 van benne és ha vennék +ennyit akkor??? -
Petes
tag
Sziasztok! Kiderítettem hogy a laptopomban lévő ram egy 128 Mb-os Samsung PC2100 modul ami kevés, szeretném bővíteni és az lenne a kérdésem hogy csak 2100-as memóriával bővíthetem vagy jó bele a 2700, 4700-as is? Köszi
-
Rover623
félisten
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Rover623 #150 üzenetére
Szerintem tök mindegy milyen jellegű fórum, azért próbáljunk meg helyesen írni.
Amúgy két hete pont erről a muszáj-muszály dologról vitatkoztunk egyik barátommal, és én állítottam, hogy ''j''-vel kell írni. Ezért szégyellem, hogy leírtam ''ly''-nal.
Ja, és google-ben 90300:524000 találat a ''j''-s változat javára. -
Rover623
félisten
válasz
sghc_toma #149 üzenetére
Én nem aggódnék a helyedben...a muszály-muszáj páros az egyik legvitatottabb az ilyen jellegű ''elírások'' között...
Emlékeim szerint én még pl. ''muszály'' formában tanultam (persze régen volt) vagy legalábbis nem verték le érte a derekamat...
Ráadásul a helyesírási szabályok általános értelmező részében (hagyományos írásmód...) foglaltak alapján is nyugodtan lehetne ly alakban használni...
Azt pláne nem értem: egy műszaki jellegű fórumon minek ilyesmivel foglalkozni... -
BioNiCMaN
addikt
64MB-s noti ramot vennék. Ha lehet KingStone-t.
-
SilverStone
csendes tag
válasz
Rover623 #142 üzenetére
Hy Rover!Megrendeltem a ramokat majd írok a fejleményekről hogy miképp produkál.Kiváncsi vagyok mennyit lök a gépemben.Kinnt vagyok külföldön és innen rendeltem egy computer-online shopon keresztül.202euro a 2db Kingston ValueRAM SO-DIMM 1024MB PC2-533 DDR2 CL4 (KVR533D2S4/1G) notebook memory kiszállítással együtt!
-
sosperecek18
őstag
Hello lenne egy kérdésem:
A lényeg, hogy kaptam egy Laptopot, amiben csak 256 ddr-volt, ami 2700-as, én vettem egy 512/400-ast, betettem a gépbe majd ezután ment minden rendesen ezután játszok minden játék elkezd szaggatni nagyon!
Ezután a gép lekapcsolt és nem indul!(indul, csak nincs kép és hang, a gép felpörög, a dvd is kijön, a gép melegszik csak nem csinál semmi!)
Most jön vissza a gariból, megmerjem tenni mégegyszer belettenni a gépbe?
Vagy akkor csak az 512-est?
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
SilverStone #141 üzenetére
Ezt kell rendelned: KVR533D2S4/1G...2db-ot ha 2GByte-ot akarsz...
Szerelés?
Gép seggén vmelyik kis ablak (1-2 csavar szokta tartani) levesz, mögötte ott a két foglalat.
A RAM-okat két oldalt rugós fémfülek fogják, ezeket kicsit széthúzva a RAM általában felbillen magától, ki lehet venni...
Visszarakás: kb. 30 fokos szögben beilleszteni a foglalatba, beletolni egészen, majd ledönteni vízszintesbe...ha jól toltad bele, a fülek kétoldalt bepattanak a helyükre...
De ha javasolhatom: ahol veszed, tetesd be...nem igazán illik érte pénzt kérni, de ha mégis, akkor is megéri: ha eltörnek vmit, ők fizetik...
Ráadásul ha mégsem megy a notiban a memó (kicsi esély mindig van), amíg nem fizetted ki nem a te gondod... -
SilverStone
csendes tag
válasz
Rover623 #138 üzenetére
Ahha!Mindent értek!Köszönöm a segítséged Rover
A mostani ramom 533mhz-em mükszik tehát rendelek 2db:1GB PC2-4200 DDR2-533 SO-DIMM Notebook Memory, Kingston nevezetü ramot a régit pedig kiugrasztom és happy end!Azaz még meg nem jön a ram mivel utána még vissza van a beszerelés(hújajj),azt még nem tudom,hogy kell.Talán ugyanaz lehet a folyamata mint asztali pc-nél?Nah meglátjuk...esetleg valami jótanács a beszereléssel kapcsolatban?Még1-szer köszi
-
Sirpi
senior tag
válasz
Rover623 #137 üzenetére
Köszi, tudom, hogy a 2x512 kevésbé macerás, de a laptop még csak 2 hónapos, van rá 10 hónap gari, és ha ''megszabadulok'' a 256-os memóktól, esetleg probléma lehet, ha gariztatni kell a cuccot. Másrészt a 2x512-nél az lesz, hogy ha esetleg megint úgy döntök, hogy bővíteni kell, akkor már egy 512-est kell lecserélni. Szóval szerintem az 1024+256 nem olyan rossz ötlet, mint ahogy Te látod... De minden attól függ, hogy milyen ramot sikerül szereznem. A 2 giga egyelőre felejtős, de pl. néhány játék úgy swappel, hogy rendesen akadozik közben minden, azért is próbálok az 512-höz képest felfelé elmozdulni.
-
Rover623
félisten
válasz
SilverStone #135 üzenetére
ha rendelek ramot pl:kingston 1gb-osat akkor azt bele tudom én is rakni
Azt mi nem tudhassuk hogy te mire vagy képes...
és jó is bele?
Hát rendelj olyat ami jó bele...
Mindegy,hogy 400mhz-es vagy kisebb a ram?
Nem...egyáltalán nem mindegy...ha ''kisebb'' mint 400MHz, akkor az már nagy gáz...mert DDR2 nincs lassabb mint 400MHz...
Muszály,hogy ugyanolyan ramok működjenek benne?
SO-DIMM-ben jelenleg a 400/533/667MHz az elterjedt, ezek közül a te notidban vagy 400-as vagy pedig 533-as van most. Meg kellene nézned, melyik és olyat rendelni...a notebookokban sokkal butább BIOS van mint az asztali gépekben, sokkal nagyobb az esély hogy nem fogja szeretni egymást két más kapacitású, más sebességű és esetleg más szervezésű memó...
Ha két új modult veszel bele, akkor csakis 533MHz-est vegyél...azonos árban van általában a 400-assal, tutira megy 400-on is és jobban eladható később...vagy ha procit vagy notit cserélsz, nagyobb eséllyel használhatod az új konfigban...
Azt is megnézném a helyedben: támogatja-e a notid lapkakészlete a dual-channel memóriakezelést...mert ha igen, akkor az 512+1024MB végeredményben lassabb lesz mint 2x512...mert a ''vegyespáros'' single-channel-ben fog menni, az egyformák meg dual-ban, legalább 60-80%-al nagyobb sávszélességet biztosítva...
A fél giga különbség meg szart sem ér...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
A legjobb megoldás 2x512MB lenne...
Olcsóbb mint az 1GB-os modul, a 2x256-ot meg beszámoltathatod (normális helyen 1:1-ben adnak érte egy 512-est...)...kevesebb mint a feléből megúsznád az akciót...
1.25GB tök felesleges, semmiben sem éreznéd a különbséget az 1GB-hoz képest...
Akkor már 2GB...
Kingston-ból tutira kapsz bármilyet (266/333/400MHz), akár 512-est akár 1gigásat...
333/400 mindegy, azt vedd amelyik olcsóbb...azonos ár esetén a 400-ast, később jól jöhet... -
Sirpi
senior tag
Na, mostanra lett pénzem arra, hogy vegyek egy 1 gigás DDR modult, egyúttal kiszedve az egyik 256 megás DDR333-ast (a másikat bent hagynám). Amit eddig találtam, az 400Mhz-es, szerintetek azzal is menne együtt a kettő? Mert csak úgy szerencsejáték gyanánt nem dobnék ki 25-30 rugót az ablakon...
Vagy ha valaki tud egy helyet, ahol tényleg lehet is kapni 1 gigás 333-ast, az is érdekelne.
(Emlékeztetőül: Acer Aspire 5024 WLMI, Ati Radeon XPress 200 chipset, 2x256MB DDR333 (alias PC2700) RAM) -
SilverStone
csendes tag
Hy all!!Memória bővítés ügyben fordulok hozzátok segítségért.Namost adott a Notebook-om Asus A6R-B002 van benne 512 DDR2-es ram infineon azthiszem.Leírásban a gépről az áll,hogy 2GB-ig lehet bővíteni.Nah az lenne a kérdésem,hogy ha rendelek ramot pl:kingston 1gb-osat akkor azt bele tudom én is rakni és jó is bele?Mindegy,hogy 400mhz-es vagy kisebb a ram?Muszály,hogy ugyanolyan ramok működjenek benne?Nem olcsóság amit akarok ezért kérném a segítségeteket.Előre is köszönöm!!!
-
nak0n
aktív tag
Én ma vettem DDR2 512 MB-t. Bruttó 11000, 3 év gari. Az jó ár?
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
veghlacus #132 üzenetére
1. ez nem az adok-veszek rovat...tessék szépen elmenni vele a hardverpiacra, vagy feladni egy aprót...
2. semmi ''nagyon gyors ramocska''...egy DDR266-os RAM-hoz épp megfelelőek az időzítései...
3. jó áron adod...(bolti ára minimum 17.000HUF)
4. bármilyen notebookba belemegy, ami DDR266-os SODIMM-et kíván és kezel 512MB-os modult...de valóban a HP/Compaq notik a fő ''célterület''...
A nálunk is forgalmazott ismertebb típusok:
Compaq Evo 1000v/1005v/1015v/1020v
Compaq Evo N610/620/800
Compaq Evo nx7000/nx9000
HP Omnibook xe4100/xe4400/xe4500/xt6200
Compaq Presario 1500-as, 2500-as sorozat -
veghlacus
csendes tag
KINGSTON 512MB-PC2100-266MHz noti ram eladó!
Típus: KTC-P2800/512
Időzítései: 2-3-3-6
Fesz: 2,5V
Ára:11.000.-
Érd: 06-70-313-34-77
Főleg HP tulajoknak, abba biztosan megy. Most is abba van.
Nagyon gyors ramocska! -
Tommmmka
senior tag
2*256 Samsung DDR333mhz ram eladó! darabja 5k
-
Sirpi
senior tag
-
xedos
addikt
Elméletileg mellérakhatod menni fog.
Eladni a régit? Garanciális ügyintézésnél gáz lehet, ha nincs meg a gyári!
Hacsak nem márkaszervízben cserélteted...
Ráadásul értéke sincs! Hivatalos garit nem tudsz adni, az új nettó ára 5000Ft alatt van.
1Gigásat 25+Fáért láttam.
Sőt most találtam olcsóbban is!!!!:
[link] -
Sirpi
senior tag
Sziasztok!
Kb. másfél hónapja van egy ACER Aspire 5024-em, amit alapból 2x256 MB DDR2700 rammal szerelnek (. Meg tudná mondani valaki, hogy működne-e egy olyan memóriabővítés, hogy az egyik modul helyére 1 gigásat tennék? 2x512-ben azért se gondolkodom, mert akkor mindkét modult ki kell vennem, és meg kell próbálnom eladni, ami nem túl jó, ráadásul a tovább-bővítés utána még nehézkesebb lenne.
Szóval ha megy az 1024+256 kombó, akkor azt is meg tudnátok mondani, hogy merrefelé találok ésszerű áron ilyen ramot? Meg az is érdekelne, hogy a 256-ot el tudom-e passzolni, és ha igen, kb. mennyiért.
Asszem több kérdésem most hirtelen nincs -
Tommmmka
senior tag
Utánenézegettem és sisoft sandra FSB-nek 2*1000mhz memóriának 2*200mhz-t ír!
Ebből kifolyólag szeretném kérdezni h. akkor ez megeszi a 400-as DDR ramot? vagy max 333mhz ugyanis most akrok majd ramot venni a kicsikébe és nemtom h. vegyek e az 512 DDR333 mellé mégegyet vagy vegyek fél giga 400-as ramot és a régit cseréljem le 400-ra.
Tehát akkor ez megeszi a 400-as ramot?
chipset VIA k8t890
procc: Mobile Athlon 64 3200+
A segítséget előre is köszönöm! -
szijartg
őstag
válasz
szijartg #122 üzenetére
mindegy leírom ide is hátha a többieknek is tud majd segíteni...
a noti egy [link]
és 512ddr2-es 533mhz-es ram van benne. és ebbe szeretnék még egy ilyent venni. a kérdésem az lenne hogy bemegyek a boltba és így kérem? mert nem vágom ezeket a ramos cuccokat és nehogy az eladó meg átverje a fejem aztán ba**hatom amit vettem... -
Imy
veterán
Valahol, vagy valaki nem cserél be 2 Db 256Mb-os DDR1 PC2700-ast, egy Db 512Mb PC 2700-re?
-
Klacus69
tag
Sziasztok..
szeretném kérdezni olyantól akinek már volt dolga mindkettővel..ddr és ddr2 fizikailag különbözőek??gondolok arra hogy ddr mellé lehet e ddr2 t betenni avagy nem??
512MB 533MHz DDR-II RAM Kingmax Notebook RAM 9,800Ft 12,250Ft
ehhez az árhoz mit szóltok? -
Dr. Akula
félisten
-
Tud meg valaki valami helyet ahol lehet memoriat boviteni helyszini installal??
Az usanotit neztem, de ott meg nem talaltam meg az alkatresz szekciot
ASUS A3000Nbe kellene. -
Dr. Akula
félisten
válasz
patriotnn #106 üzenetére
Igen, a memória nagyon sokat számít, főleg notinál. Nem tudom ez mennyire új noti, érdemes-e erőltetni bele az 1 gigát, de egy régebbi p3-asba se árt az 512. Csak a win xp-nek kell 256 MB, persze elswappelget ennyivel is kisebb memóriaigényű progikkal, de akkor ajánlott hozzá a sok türelem. Egy mai modern notiba mindenképp javaslom az 1 gigát, sőt, ha van pénzed akár többet is (kb. 12-14k ft (+fa) egy 512-es noti ddr vagy ddr2). Asszem Xedos csinált egyszer tesztet memória és gyorsabb vinyóval, melyik számít többet, és az a teszt is beigazolta hogy a memória számít jobban, ha abból van elég, akkor érdemes esetleg a gyorsabb vinyó.
-
patriotnn
csendes tag
Üdv!
már régen írtak erre a topikra!
a problémám a következő:
vettem egy PATRIOT 2001 laptopot, amely 1,2 GHz, 256 Mb RAM állapotú.
Kicsit lassúnak tűni, főleg amióte netezem, nagyon lassú a bootolás és a programok futtatása ( türelmetlenül várom ki a WORD betöltését).
A nagy kérdés: memória bővítéssel enyhíthető-e a probléma?? 512-re vagy legyáltalán 1024-re bővítve történik-e kézzelfogható változás. Van-e értelme, vagy vennem kell egy jobb gépet??
köszi előre is! -
Mozsa
tag
HAli
Annyi kérdésem lenne, hogy lehet e notebookban vga kártyát cserélni?
Lehet h hülye kérdés.
Mozsa -
dat
senior tag
Aqua:
''
-Én:Sziasztok! 256megás memória modult vennék notebookba, amennyiben itt bele is teszitek (hozáteszem, nem ingyen gondoltam, tudtommal 1000ft-ért beszerelik az ott vásárolt alkatrészeket)
-Eladó: Kizárt. Én notebookhoz nem nyúlok...
-Én: Mert?
-Eladó: Mert valami baja lesz, akkor meg én vagyok a hibás.
-Én: De asztali PC-t szereltek, nem?
-Eladó: De ahhoz értek.
-Én: Ok. Akkor másik üzletben, a Dohány utcában? mert ott van a szerviz ha jól emlékszem
-Eladó: Kizárt.
''
Anélkül nyilván nem veszek utángyártott memóriát, hogy ott helyben kipróbálnám... Ráadásul nem ingyen gondoltam. Szervízdíjat nyugodtan felszámolhatnak.
De nem.
Erről ennyit.
Tippeket szívesen fogadok. -
dat
senior tag
Természetesen hiába vennék ramot az Aqua-ban, belerakni nem akarják
Aktív témák
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- OpenWRT topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Formula-1
- LEGO klub
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest