- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Aktív témák
-
dat
senior tag
Kérdés:
Egy 256-os pc2100-as modul és egy 512-es pc2700-as jól megférnek egymás mellett? (A gépben, nem a polcon)
-
axis
csendes tag
Segítség!
Adott egy ASUS A2400l típusú notebook. HOL VAN BENNE A MEMÓRIA? Hogy lehet cserélni? Segítsetek! -
OliApa
aktív tag
Sziasztok!!
Az új AMILO 1645-ös notebookba több RAM-ot szeretnék. Ezért eladnám a benne lévő (4 napos) 2x256-os modult és vennék 2x512-est. A RAM PC2700 DDR 333 MHz SODIMM. Minden megoldás érdekelne. Van egy hibátlan Hitachi 30 GB notebook HDD-m és egy vadi új USBx2 PCMCIA kártyám is -
vadaszg
csendes tag
én is szeretnék bőviteni:
van 2x 256mb ram- hynix pc 2700
Acer Travelmate 4500-am van, és 1GB-ra szeretnék bőviteni, szál 2x 512mb kellene, valaki csere, vagy valami ajánlat?
üdv,
vadaszg -
SimonMágus
senior tag
Ahoj, ha valaki rendelkezik elfekvő noti EDO ram készletekkel, keressen meg!
Üdv mindenkinek -
Rover623
félisten
Mivel nem írtad meg, pontosan melyik Fusi notid is vagyon, ezért mindenféleképpen a 2x256 legyen, mivel úgy lehet esélyed a Dual Channel-re, ha véletlenül tudná a chipset...
Amúgy miért érne kevesebbet 2x256 mint az 1x512...
Neked kevesebbet kell fizetned érte...eladásnál meg semmit sem fog számítani, mert mire eladod, a komplett noti árából vehetsz egy pofás táskát az újhoz...
Igen: lehetőleg ugyanilyet vegyél...ha nem kapsz, vegyél jobbat: 333MHz helyett 400MHz, vagy CL2.5 helyett CL2...a gyorsabbak működnek lassabban is, a BIOS meg úgyis a gyengébbhez fog beállni! -
peteraxx
csendes tag
Amilo notebookomban most van egy DDR 256Mb 333 MHz CL2.5 PC2700 feliratú memória. Ezt szeretném bővíteni.
Az jó, ha rakok bele még 256-ot, és akkor lesz 2x256? Az kevesebbet ér, mint egy 1x512?
Ugyanilyen paraméterrekkel rendelkezőt vegyek, és akkor az biztosan jó lesz? -
dat
senior tag
válasz
ClevoM400A #77 üzenetére
Nem puffogásról van szó, csak kultúrált viselkedésről.
Lehet kicsit durván fogalmaztam. De ne várd meg amíg moderátor szól...
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
válasz
ClevoM400A #75 üzenetére
Bepostolod még másik 3 helyre vagy kettővel és az uppokkal megelégszel?
-
ClevoM400A
csendes tag
UP!!
-
ClevoM400A
csendes tag
Üdv!
Van egy ClevoM400A pro notebookom és benne Kingston 400MHz-es memóriák vannak 333MHz-n. A kérdésem az lenne h esetlegesen az időzitések miatt van levéve 400-ról? Kihasznánálná ez a gép 400MHz? A alap időzítéseken mennyit tudok javítani h éllettartamra nelegyek káros hatással és hogy tehetem meg?
Köszönöm! -
Castor2
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 HP Compaq lapom (config alul). Szeretnék belerakni 1G RAM-ot. A gáz az, hogy ami most benne van memória az 133 MHz-en megy.
Van ötletetek, hogy hogyan lehet feljebb rakni az FSB-t? Lehet egyáltalán? A proci nem nyúlik ki tőle? -
hard.core
csendes tag
rossz helyre ment.
[Szerkesztve] -
RnJ
tag
Halihoo mindenkinek!
A következő a problémám:
Toshiba Satellite 2100-asom van (integrált 32MB RAM), volt benne egy 64 megás bővítés, azt cseréltem 256-ra (PC100/133), de a nagyobbat nem látja!
Mi lehet a baj?
Ha a nagyker nem cseréli ki más márkára, akkor eladó (7500Ft), vagy elcserélhető!
Ötlet? -
Rover623
félisten
No de milyen kivitel...?
Mert ugyebár az N/MS/TC modellekbe SO-DIMM kell, a többibe normál méret...
SO-DIMM-ben szokott dolog az LP, de normál méretben általában csak Registered DIMM memcsiknél van LP, a mostanában divatba jött 1U magas rack-es szerverek miatt...arról meg nem vok meggyőződve hogy az EPIA kezeli a Registered memcsit...
Ellenberger ahány EPIA rendszert láttam, mindegyikben elfért egy normál memó...és a SO-DIMM-esek is úgy vannak csinálva, hogy nem kell bele LP...
Szal minek... -
seaky77
tag
Tudnátok nekem segíeni hol kaphatnék LP (Low Profile) DDR-t ?
(EPIA ba kéne)
Köszi,
Seaky -
Rover623
félisten
Mivel a chipset és a BIOS is erre van optimalizálva, valószínűleg csak mobil proci megy bele...az Acer most is adja 3000+ procival a 3020-asokat és a doksi azt írja ''or higher''...
Viszont a 2800+ szerintem jobb, mert dupla méretű a cache benne a 3000+-hoz képest.
Valszeg lesznek majd gyorsabb mobil Sempronok is...kérdés: mit fog csinálni velük a noti fixen beépített hűtése...? -
Tomix23
csendes tag
Most még nem gázos a gép(tényleg a játékok miatt kell az erőtöbblet).
De Inkább a jövő nézve.
Amire már most gondolok.(Mivel meg szeretném tartani a laptopot legalább 3 évig).És ezért keresem a bővithetőségeit(sima asztali géppel jobban jártam volna a bővithetőség szempontjából,de a hordozhatóság is fontos nagyon).Bár nem ide tartozik,,,,de a processzorát ki lehet cserélni?(mobil amd Sempron 2800+)-Ez is csak a ''jövőre'' nézve.Bár 754-es az alaaplap foglalata,nemtom a proci mobil mérete ezt mennyiben befolyásolja(teszem azt bemegyek egy számtek boltba
és megveszem a legerössebb 754-es foglalatú procit(mobilt muszály,vagy csak a foglalatot nézzem?Kicseréli ezt egyálltalán valaki?Ezek a kérdések is motoszkálnak bennem. -
Rover623
félisten
A gyorsabb RAM-oknak csak akkor van értelme, ha a BIOS utána tud menni, vagy te be tudod állítani kézzel...nézd meg a BIOS-t/kézikönyvet/stb.
A ''dualban gyorsabb'' a te esetedben tudtommal nem játszik (mobil Sempron + Xpress 200M)...
Általánosságban:
Idézek egy itteni hsz.-ből...ha nem olvastad volna...
Egy notebook memóriabővítésére az alábbi lehetőségek vannak:
1. gyári...általában qu*va drága
2. noname...olcsó. Lehet hogy jó, lehet hogy nem, lehet hogy nem megy együtt a gyárival...max. 1 év garival...
3. Kingston KVR...drágább mint a noname, olcsóbb mint a gyári. Az esetek nagy részében működik, feltéve ha jót választasz a notihoz: freki, időzítés, bank-szám, stb. Csak az vegye aki ért hozzá, és olyan helyen ahol azonnal cserélik másik típusra...leértékelés nélkül! 3-5 év gari...
4. Kingston típusazonos modell...még mindig olcsóbb mint a gyári. Soxor létezik akkora méretben is, amekkora gyáriban már nincs is... Biztos hogy műx.! Élettartam gari... -
Tomix23
csendes tag
Hi
valaki felvilágosítana hogy az Acer Aspire 3022lmi laptop-omban levő 2db 256Mb ddr2700(333mhz)
ramjaimat mire érdemes lecserélni,(a 2*512 MB méreten kívűl)?A 333 és 400 MHz dualban
gyorsabb(és egyáltalán lehet e bele tenni 400-asokat)?,a noname vagy márkás között van -e akkora külömbség mint az ára? Vagy esetleg valaki tudna egy középutat (megbizható is,gyors is ,viszonylag olcsó is).Ha tudtok segítsetek -
Rover623
félisten
válasz
Sir Dryden #58 üzenetére
Húzás a Hardver piac-ra...
-
Sir Dryden
csendes tag
válasz
Sir Dryden #58 üzenetére
ill 2x256
-
Sir Dryden
csendes tag
ELADÓ:
notebookba:
256MB DDR SDRAM Memory
MT8VDDT3264HDG-265C3 Micron 200 pin PC2100 266MHz SODIMM
Ilyen:
Bővebben: link
Ár megegyezés szerint. sirdryden@freemail.hu -
mryocee
csendes tag
Hali! Nekem van eladó 256 Mb Pc2700 as Hynix noti ramom. Érdekel?
-
Litteratus
csendes tag
A gond az, hogy a 256-os nem bővítőhelyen van, hanem gondolom valahol a gép belsejében/az alaplapra integrálva. A hátoldalon pedig csak egy slot van, amibe plusz ramot lehet tenni.
-
Gazala
aktív tag
válasz
Litteratus #50 üzenetére
http://aruhaz.legatoman.hu/arlista.php?csoport=Mem%F3ria
A lap legalján! -
Gazala
aktív tag
válasz
Litteratus #50 üzenetére
Ha benne van a 256 és még láttál egy plusz helyet, akkor két 512-est vegyél bele!
-
Litteratus
csendes tag
HP Pavilion zt3000-em van 256 RAM-al és szeretném 1 G körülire bővíteni.
Ahogy látom a hátoldalon csak egyetlen plusz ram-nak van hely,így kénytelen leszek gigás modult venni?
Egyébként PC2700-as DDR kellene bele, ilyenből 1 gigásat nem is láttam sehol
Tud valaki valamilyen tippet adni? -
marcee
addikt
Egy cimbim HP Pavilion zd7015ea (Bővebben: link) notebook-jába tervezünk memóriát bővíteni. Jelenleg 2x256MB - asszem - hynix chipes, 333MHz-es modul megy benne dual-ban (i865). Hogyan lehet megállapítani, hogy a maradék slot-ba be lehet-e rakni még egy 512MB-os modult? Akkor single channel-ben menne?
[Szerkesztve] -
Kicker
őstag
UP
-
Kicker
őstag
37ik üzenet még a biosba lépés előtt volt, és most a biosban van a probléma, illetve a para hogy elállítom és megkergül...
-
Kicker
őstag
UP!!!
-
Kicker
őstag
AGP Aperture Size és UMA Frame Buffer Size van AUTO-ra téve mehet mindkettő 32MB-re????
és van egy DRAM CAS SELECT ami lehet slow és fast, most slow-n van, mehet fast-ra? -
Kicker
őstag
ez most hülye kérdés lehet, de hogy lépek be a biosba???? ASUS cucc, intel M procival...
-
Kicker
őstag
UP!! megoldható, vagy új ramot kéne vennem?
-
Kicker
őstag
válasz
macilaci78 #7 üzenetére
Asus m6b00r bookom van 128MB-t csíp le a memóriámból, és ezt biosban tudom állítani???? Kevesebbre? Ugyanis én nem játszom vele, és 512-128=384 így nem túl optimális.... megoldható?
9100-es Mobility Radeon van benne.
Még egy kérdés úgyanúgy DEL-gombbal tudok biosba lépni??? -
-
beeboy
addikt
úgy látom, kell egy kis felhomályosítás többeknek
ennél jobb és olcsóbb nem kell, én is ilyet vettem, igaz akkor még 2 ezressel drágább volt -
Rover623
félisten
A te notidban az alaplapra van ''ragasztva'' 64MB és ez mellett van két bővítőhely.
Neked az elsőben van még egy 64MB-os modul, van egy szabad helyed...
A masina összesen 576MB-ot kezel le (64MB alap + 2x256).
A felső helyre bármilyen modul bemegy, az alsóba csak az ún LP (Low Profile, esetünkben ez egy oldalas RAM-ot jelent) modulok férnek be!
Egy notebook memóriabővítésére az alábbi lehetőségek vannak:
1. gyári...általában qu*va drága
2. noname...olcsó. Lehet hogy jó, lehet hogy nem, lehet hogy nem megy együtt a gyárival...max. 1 év garival...
3. Kingston KVR...drágább mint a noname, olcsóbb mint a gyári. Az esetek nagy részében működik, feltéve ha jót választasz a notihoz: freki, időzítés, bank-szám, stb. Csak az vegye aki ért hozzá, és olyan helyen ahol azonnal cserélik másik típusra...leértékelés nélkül! 3-5 év gari...
4. Kingston típusazonos modell...még mindig olcsóbb mint a gyári. Soxor létezik akkora méretben is, amekkora gyáriban már nincs is... Biztos hogy műx.! Élettartam gari...
Esetedben:
1. már nem gyártják...turkálóban kellene keresni...esélytelen.
2. SODIMM kivitelű PC100-as SDRAM. 128 és 256MB-os méretben. Néha még lehet kapni mindenfélét a boltokban. Mivel a Compaq elég háklis, szerencse kérdése hogy menni fog-e benne. Csak helyszíni próbával érdemes vásárolni!
3. Ez is kérdéses hogy működik-e, de több esély van rá!
Neked való modulok:
128MB PC100 : 7500+ÁFA ( javasolt!!! )
256MB PC133: 11.000+ÁFA ( érdemes megpróbálni, de ha nem megy, gáz van, mert a PC100-as változat már 25.000+ÁFA belőle...)
4. Tuti működik, 0% rizikó, természetesen drága...
128MB: 12.000+ÁFA
256MB: 38.000+ÁFA( nem javaslom )
-
pocakhh
csendes tag
Köszi!
Nem szeretnék sokat költeni, csak egy RAM bővítésre gondoltam. Érdemes lenne szerinted a procit is cserélni?
[Szerkesztve] -
pocakhh
csendes tag
Király vagy! Köszi
(Mondtam hogy nem értek hozzá!)
Egyéb tuning ötleted van-é? -
pocakhh
csendes tag
Ezt köszi, de nem venni akarok, hanem kibővíttetni.
Azt nem tudom lehetne-e?
Ebben tudnál-e segítségemre lenni? -
Szólista
senior tag
Ezt találtam:Bővebben: link
-
pocakhh
csendes tag
P3 850
Talán a 850 a Mhz-et jelenti. -
Szólista
senior tag
Jó lenne tudni milyen proci van benne,elég széles a választék.Láttam 650-töl 1Ghz-ig procit.A kisebbeknél max 384MB-t láttam,de az 1Ghz-nél 576MB-t.
Amugy pedig GugliBővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
pocakhh
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy használt Compaq Armada M700 ast! Jelenleg 128MB-ja van és 20GB HDD.
Most beadtam egy céghez hogy nézzék meg, de nincsenek a helyzet magaslatán.
Tudnátok-e segíteni nekem, hogy ki lehetne-e bővíteni a memoriáját 512 MB-ra.
(Vagy egyáltalán mekkorára lehetne?)
Esetleges egyéb tuning ötletet is szivesen veszek!
Sajnos nekem minden ''kínai'' ebben a témában, úgyhogy egyszerűen fogalmazzatok.
Köszi -
sergio_
aktív tag
nálam ennyi Bővebben: link
a 11k télleg nagyon jó ár 1 512esért bármilyen márka is legyen -
macilaci78
nagyúr
Köszi az infót!
Még nem aktuális a dolog, de az tudi, hogy 1Gb-ig lehet bővíteni a memóriát, amiből max 128Mb-ot csíp le a videókártyának. (BIOS-ban állítható be.) Azt nem tudom, lehet-e többet lecsípni. -
tts
addikt
válasz
macilaci78 #1 üzenetére
Az 1 gigás modulok ára irreális - gondolkodj inkább 2×512-ben - kaphatsz nálam
GEIL Golden Dragon-t, árak bruttó, szla. és gar.
512MB PC2700/333MHz, 2.5 7-3-3 2T, 26.500,- Ft
1GB PC2700/333MHz, 2.5 7-3-3 2T, 84.250,- Ft
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
macilaci78 #1 üzenetére
1. SODIMM...így keresd...
2. 2 ''luk'' van benne, tehát 2x512-t vegyél...olcsóbb mint a GByte-os modul...
3. szerintem már volt ilyen jellegű topic... -
szesa
senior tag
válasz
macilaci78 #1 üzenetére
hat ez egyaltalan nem biztos: 256 --> 1024 .
Meg kell nezni mit tud lekezelni max es azt hogyan, altalban a max 1 gb szokott lenni 2db 512 modullal, de meg kell nezni
notebook ramkent szoktak irni...
1gbyte ddr 400as 40+afa korul van
de 512bol van 12+fa korul -
macilaci78
nagyúr
Azért próbálkoztam topic nyitásával, hogy aktuális infóm legyen arra vonatkozóan, mégis mennyibe kerülnek a laptopokba való memóriamodulok.
A lényeg, hogy egy ASUS laptopban szeretnék 256Mb DDR ramot 1Gb-ra bővíteni, gyanítom, ez azt jelenti, hogy egy 256Mb-os modult cseréljek 1Gb-osra.
Na, engem aktuálisan az 1 Gb-os laptot-memóriamodulok árai érdekelnek, illetve hogy hol tudok ezeknek utánajárni. Mert szép, hogy az árlistán elkülönítik pl a 2,5''-os winyókat a 3,5''októl, de a móriák közti megkülönböztetést nem ismerem.
Előre is köszi az infót!
*moderálva
A smiley nem arra való, hogy díszítősort csináljunk belőle, legközelebb elég lesz egy is.
Bash
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged