Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon

támogató

Sziasztok,

Mivel írtatok és tanácsot is kaptam, így gondoltam lövök pár képet a laptopról, amit ide töltöttem fel: [link]

Igen, ATI HD 5145 volt/van benne. Annyit csináltam vele a hétvégén, hogy apám megkapta a vadi új Acer Aspire 5 laptopját, ezt meg megörököltem én (nekem lett leselejtezve :)) ). Lefrissítettem a rajta lévő Windowst, kikapcsoltam, majd eltörölgettem. Miközben a kijelzőt le-fel hajtottam, akkor vettem észre, hogy valami ropog... valószínűleg akkor törhetett el benne a zsanérm, vagy inkább mindkettő, illetve a műanyag hátlapból is kiszakadt a csavar menete. Teljesen szétszedtem a hétvégén, akkor vettem észre, hogy az egész kijelzőt egyetlen csavar tartja magához a laptophoz, szóval a műanyag keret nélkül egyszerűen leesne róla... Na mindegy, ettől még kellett volna képet adnia. A lényeg, hogy a törölgetés után SSD-t cseréltem benne, gondoltam majd felrakok rá egy Linux Mintet és jó lesz még netezni. Power led világít, ha SSD van a gépben, akkor látom annak a ledjét is dolgozni, még a WIFI ledje is egy idő után világítani kezd, gondolom azután, hogy felállt a rendszer. Kép azonban se külső megjelenítőn, se a laptopon nincs. Most megint szétszedtem az előbb, mindent lehúztam róla, amit lehetett, de úgy sem ad képet, szóval nekem, mint laikusnak is gyanús, hogy a VGA halt meg rajta.

Jól gondolhatom-e, hogy a dVGA eltávolításával a procinak kellene képet adnia? Abban is van egy nagyon gyenge iGPU. Mit tudnék még így egyáltalán csinálni? Nincs szívem kidobni a szemétbe, 2010-11 óta a família része.

Szerk.: érdekességként lefotóztam, de nem tudtam rájönni mi az a bekeményedett, de mégis zselés dzsuva, amit a touchpad alól vakarásztam ki... mindenre gondoltam, de arra jutottam, hogy oda valaki egyszer valamit beleöntött...

Szerk2.: igen, pasztázva is volt többször élete során, azért valamennyire igyekeztem rá vigyázni.

Új hozzászólás Aktív témák