Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sm4e86

csendes tag

válasz Dr.F.E.R.I. #14839 üzenetére

Alapvetően tényleg nem a mélysége miatt játszunk egy Pokémon játékot, hanem a hangulata miatt. Hogy ez persze mennyire kompenzál, jó kérdés. De tényleg az van, hogy a harcok nagyrészénél olyan nagy stratégiát nem kell alkalmazni. Ugyanerről tesz tanúbizonyságot az anime is! Nem tudom, hogy Magyarországon van-e más rajtam kívül, aki az összes generáció összes epizódját látta, de követem a legújabb Japánban megjelent részeket is. A lényeg, hogy egyszer sem láttam olyan nagyon komoly stratégiai harcot, hogy az államat leesve figyeljem még a ligákat is. Egyszerűen csak Pokémon és kész, ezért nézem.
    A játékra visszatérve, a komolyabb stratégia abban merül ki, hogy melyik típusú Pokémon melyik ellen erős, melyikkel szemben gyenge. De én ezt is gordiuszi csomóként vágom el, mert mindig vízi pokémonnal kezdek. Azt tapasztaltam már az első generációban is, hogy az első néhány teremvezetőnek olyan pokémonjai vannak, melyekkel szemben a vízi Pokémon erős. Utána meg már megerősödik annyira, hogy elbírjon azokkal is, akikkel szemben gyenge. Fű vagy tűz starter Pokémonnal általában küzdelmesebb számomra a játék.
    Tehát olyan nagyon komoly stratégiai gondolkodást nem igényel a játék. Az eredeti célja az volt, és azért jöttek ki már a kezdetekben is különböző kiadások, mert nem mindegyik Pokémon érhető el egy játékban, ezért ha teljessé akarod tenni a Pokédexedet, más játékosokkal cserélni kell. Tehát, összehozni a rajongókat, ez a lényeg.

Új hozzászólás Aktív témák