Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Új hozzászólás Aktív témák
-
ldave
félisten
válasz
l.skywalker
üzenetére
Próbáltad a Switch-es Kingdom Come-ot vagy csak megvetted?
-
ldave
félisten
December:

Nos, az év utolsó hónapja a karácsonyi ünnepekig a friss Metroid Prime 4-ről és az idei The Alters-ről szólt nálam.
A Prime 4-et a megjelenés napján vettem, kb 20 óra volt normálon a 100%-100% végigjátszás. Alapvetően tetszett a játék, örülök hogy megjelent és végigjátszottam, de azért eléggé sok probléma van ezzel a játékkal, aminek nagy része talán a hosszam elhúzódó fejlesztésnek köszönhető, talán túl gyakran változott hogy mit is szeretnének ezzel a résszel.
Az Alters-t a decemberi PS akcióban vettem, ez szintén kb 20 óra volt. Erről sok jót lehetett hallani év közben (nyár eleji megjelenés), régóta a wishlisten volt, de most kapott egy nagyobb akciót és gondoltam a Metroid után pont jó lesz egy nagyon más játék. Annyira nem vagyok oda a survival, bázis menedzsment játékokért, de itt a készítők valahogy nagyon jól eltalálták az arányokat és bár voltak benne szívatós részek, nem volt annyira kegyetlen, mint mondjuk a This war of mine reménytelen világa. Összességében ez egy remek játék és most az év végén kapott egy easy mód patch-et is, szóval ha valaki pont a survival nehézség miatt aggódna (ami tényleg nem olyan vészes), akkor már erre is van opció.
Végül aztán megvettem a Fantasy Life i-t Switch 2-re, ezt vittem magammal haza az ünnepekre és teljesen elvarázsolt a Level-5 játéka. Két szelet bejgli között másra nem is nagyon ment szabad időm, a játékban szinte végtelen lehetőség van, gyűjtögetés, felfedezés, harc, kraftolás, bázisépítés, időutazás, random dungeon és még minden más is. Szegény Level-5 már hosszú ideje szenvedett, de idén végre visszatértek, ez és a az hosszú halasztások után végre megjelent új Inazuma Eleven remekül sikerült.
----------2025----------
Összességében játékok szempontjából egy remek év volt nekem 2025. Rég volt már, hogy ennyi aktuális játék (max 1 éves) sorra kerüljön nálam és többségét be is fejeztem. Jót tett a játékokra szánt időmnek, hogy a Destiny 2-t letettem, így nem rabolta azt el, mint az elmúlt években. Persze nem bánom az azt 1000+ órát, ami belemet, mert amikor jó volt, akkor nagyon jó volt
De ideje volt megállt parancsolni.Az évet -2 ponttal zártam, ami komoly előrelépés a korábbi évek -10-es átlagához képest
Metaphor: ReFantazio, Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven, Clair Obscur: Expedition 33, Death Stranding 2: On the Beach, Silent Hill 2 (2024), Metroid Prime 4: Beyond, The Alters - most így a táblázatom átfutva ezek jöttek szembe.
2026 is erős évnek érződik a már bejelentett játékok alapján, sok újdonsággal, mint pl a Pragmata vagy sorozat folytatással, Resi 9, új GTA és még lehetne sorolni. Én egy új Super Mario játékokra is mernék fogadni (mármint 3D platformer).
-
ldave
félisten
Most hogy így nézegetem az évet, azért jót tett a befejezett játékaim számának, hogy leálltam a Destiny 2-vel és a sok gacsa szemét közül csak a Honkai Star Rail-t hagytam meg takarékon
Időben nem fordítok többet gamingre, de az legalább olyan élmény irányába megy, aminek van potenciális vége
-
ldave
félisten
November:

Novemberben a Kirby végére értem, bár egyelőre csak az alap pályákkal, az újak befejezése még hátravan, de egyelőre ennyi most elég volt. Majd hamarosan visszatérek.
A legtöbb játékidő a Final Fantasy Tactics-ba ment, utolsó fejezetben vagyok, de a vége még azért messze. Most épp a mellék küldiket csinálgatom, hogy meglegyen minden karakter.Multiplayer csapattal beleugrottunk az ARC Raiders-be, pár estét játszottunk eddig, végtelen (számunkra) játéknak tűnik, szerintem még hosszú ideig előkerül majd. Nem hiszem, hogy maxolnánk vagy ilyesmi, de ha heti 1-1 este összejön a csapattal, az már okés. Egyre nehezebb ezeket is megszervezni sajna

Az idei évem eddig -2 pont. Most a fekete péntek akciókat megúsztam. Mivel most jött a Metroid Prime 4 (amivel a mostani hétvégét töltöttem, de ez már december), így úgy voltam, hogy az elég lesz. Karácsonyi akciókban viszont van pár dolog tervezve, ha bekerülnek akciós listára. Majd kiderül.
-
ldave
félisten
Október:

Szóval Galaxy 1-2, megvéve, bontatlanul ment egyelőre a polcra
Wii-n már végigjátszottam mindkét játékot, most egyelőre csak a birtoklási vágy hajtott, nem csak, hogy játszak is vele. De azért nem voltam Switch-es platformjáték nélkül, ugyanis a Kirby and the Forgotten Land van soron, megvettem mellé a Switch 2-es kiegészítőt, de még nem értem a végére, párhozamosan csinálom az alap és az új pályákat. Nincs már sok hátra, szerintem novemberben oda kerül a +1 pont. Ezen kívül megvettem Switch-re a Final Fantasy Tactics újrakiadását, az The Ivalice Chronicles-t. Ezt ki is próbáltam, az első fejeztet megcsináltam pár óra alatt, csak hogy lássam milyen lett ez a modern kiadás. A PSP-s változat megvan, szóval a játékot ismerem már régről. Az első benyomás teljesen jó, tök jó a szinkron, remek az ingame kódex. Ez egy sokkal jobb remaster/remake, mint amit a Tactics Ogre kapott.
Ami viszont a legtöbb időt vitte, az a Death Stranding 2: On the Beach. Ezt be is fejeztem, mármint a történetet, kb 50 óra volt bekötni a kontinenst. Alapvetően egy jó folytatás az első részhez, bár szerintem túlzottan könnyűre sikerült, szinte semmi nem maradt az első részt nyújtotta kihívásból. A játék vége, az utolsó fejezet és pálya viszont zseniális, igazi Kojima agymenés, imádtam minden pillanatát, szóval összességében azért pozitív élmény a játék, szerintem pár estét még játszom is vele, építek pár autópályát és vasutat még
A múltkor említett Bloodlines 2 és DQ 1-2-t végül nem vettem meg. Előbbinél megvárok egy akciót, mert továbbra is érdekel, utóbbinál viszont a Square hülyesége miatt egyelőre kivárok (nincs Switch 2 upgrade lehetőség...)
-
ldave
félisten
Szeptember:

Történelmi hónap, csak + pontjaim vannak
Még júliusban vettem PS5-re a Silent Hill 2 tavalyi felújított kiadását és most volt hangulatom végig is játszani. Lassan haladtam, nekem ez egy nehezen emészthető élmény, főleg a játék második fele, amikor már szinte alig vagyunk világosabb helyszínen. Normal nehézségen játszottam, kb 20 óra volt az első ending, elkezdtem easy-n egy NG+ menetet is, nem tudom befejezem-e. Szerintem ez egy nagyon jó feldolgozása lett az eredeti játéknak, a hangulat, a hangok tökéletesek, egyedül a játék vége felé kezdett a sok ellenfél már zavaró lenni. Bár szerintem nem igazán játszottam effektíven, mert a végére maradt vagy 200 töltényem és 20 gyógyitalom, szóval sokkal agresszívebben is lehetett volna harcolni, nem pedig mindenkit spórolva, lassanként lecsapkodni a csővel.
A másik végigjátszásom a múlt hónapban vett Bookwalker játék volt. Ez egy viszonylag egyszerű kalandjáték, lineáris, egy végigjátszás van benne, nincsenek benne választási lehetőségek. Egy hétre lekötött, esténként 1-2 órát haladva.
A Warcraft 3 végigjátszás egyelőre pihenőn. Most laptop elé kevésbé volt kedvem leülni esténként.Október már nem lesz ilyen pozitív pontok terén, egyből egy Galaxy 1+2 vásárlással indul majd
Aztán jön még a Bloodlines 2, DQ 1+2 HD, szóval lesz mire költeni
-
ldave
félisten
Végig, de digitálisan.

Megvan a dobozos is, azt kezdtük el még a covid időszak előtt, ott talán a harmadáig jutottunk, de aztán jöttek a lezárások és akkor váltottunk digitálisra. Hatalmas előnye így, hogy nem kell setupolni meg a lényeket vezérelni, számolni, mert a gép megcsinálja. Amíg az eredetiben lenyomtunk egy partit, addig digitálisan kb. hármat. Persze, sokkal nagyobb feeling a tábla, figurák, stb, de hát vagy az, vagy kevesebb macera.
-
ldave
félisten
Augusztus:

Hát, továbbra sem volt sok játékidő a hónapban.
A társasjátékos csapattal megvettük a Frosthaven-t, a Gloomhaven folytatását. Ez egyelőre early access, szóval eléggé sok buggal találkoztunk, meg nem is működik még minden. De a Gloomhaven is ilyen volt, aztán szépen rendbe tették a teljes megjelenésre, remélem itt is így lesz, mert érdekesek az új karakterek, változások.
PC-re megvettem a Warcraft 3 remake kiadást. Ez volt ami megjelenésekor rengeteg negatív kritikát kapott, de aztán hosszú évek után nemrég kapott egy komoly frissítést és csomó mindent megcsináltak benne, amit eredetileg is kellett volna. Jelenleg a orc kampány elején vagyok (3. sztori), esténként 1-1 pályát haladok előre. Ez továbbra is egy remek RTS, szuper karakterekkel, akik a WoW-ban azóta is velünk vannak valamilyen módon.
A <5 euró alatti akcióban ezt a Bookwalker játékot néztem ki, de még csak belekóstoltam. Ez egy kalandjáték, a szokásos tárgyhasználós fajtából. Nem gondolom, hogy hosszú lenne, tippre ez a 6-10 óra kategória, szóval majd legközelebbre már talán végzek vele.
Más nem nagyon volt, de elég sok a kísértés továbbra is mindenféle platformon, igyekszem ellenállni és a már megvett játékokat elővenni, nézek rád Death Stranding 2
-
ldave
félisten
Július:

Hát, mondhatni teljesen eseménytelen volt játék szempontjából a nyár közepe. Nyaralni voltunk, családi programok, hétköznap este is gyakran volt valami egyéb.
A Death Stranding 2-be csak belenéztem, még a nyaralás előtt, 2-3 órára, azóta nem is folytattam, szóval ezt majd hamarosan újrakezdem, teljes fókusszal.
Akcióban megvettem a Silent Hill 2 remake-t, de még el nem indítottam.
Tavaly ilyenkor jelent meg a WoW aktuális kiegészítője, akkor játszottam kb 2 hónapot, most befizettem újra, azóta jött egy új zóna és hamarosan jön még egy teljesen új terület, vele együtt dungeon és raid. Szóval most kicsit wowozok

Nagyjából ennyi. Augusztusban lesz sok megjelenés ami érdekel (Dawn of War remake, Endless Legend 2, Kirby Switch2 update), venni nem igazán kéne semmit, így is van most bőven aktuális játék ami megvan, de hát tudjuk hogy megy ez
-
ldave
félisten
Ahogy látom sok beszámoló elveszett innen.
Nekem március az utolsó ami még megvan, most csak így tudom beírni ide, a továbbiakat, a havi írásnak sajna már annyi

Júliust majd már újra rendesen.
-
ldave
félisten
Június:

Új Nintendo konzol! Day1 beszálltam a Switch 2 világába egy Mario Kart World csomaggal, ezt a játékot viszont még le sem töltöttem, úgy döntöttem, hogy az első játék, amit játszok az új gépen az a Breath of the Wild Switch 2 változata lesz, és így is történt
Ezt a játékot én még WiiU-n játszottam, amikor megjelent, szóval elég rég volt ahhoz, hogy most újra élmény legyen a felfedezés és hát ez a játék még most 2025-ben is ugyanúgy elvarázsol, mint tette azt 7-8 éve az első kaland során. Szóval a Switch 2 a tervnek megfelelően egyelőre egy Zelda masina, majd az új DK játék lesz a következő, amit megveszek a gépre.A májusban említett Controlt befejeztem, a két DLC-t is végigjátszottam, ezeket most először, PS4-re nem voltak meg. Továbbra is a kedvenc Remedy játékom, ez az újrajátszás most nagyon meghozta a kedvem a készülő Control folytatáshoz.
A hónap nagy PS5 megjelenése a Death Stranding 2 volt, ezzel eddig csak 2-3 órát játszottam, szóval túl sokat nem tudom elmondani. A látvány és az animációk fantasztikusak, de ez várható volt. A játékmenetbeli újítások így az elején még nem igazán mutatkoztak meg. Bővebben majd később.
A Magichez kiadták a Final Fantasy lapcsomagot. Hát ez valami csuda jó lett, nagyon ötletesek az új lapok, a draft is remek, csomó lehetőség van. Rég volt már ennyire élvezetes számomra a Magic (draft). Ezzel elleszek még jó ideig.
Júliusban lesz nyaralás, szóval a gaming kicsit háttérbe szorul, de a BotW és a DS2 lesz fókuszban, mikor épp melyikhez lesz kedvem.
Az éves összesített pontom -1 így az etap felénél.
-
ldave
félisten
Március:

A The Last of Us első része után jöhetett a folytatás, jó volt így a két játékot egymás után végigjátszani, mind a kettő (három?) történet még ma is nagyon jól működik és egyedi élmény. Mindkét játéknak a PS5-ös verziójával játszottam, elképesztő a látványvilág és animációk minősége, szóval elérte azt nálam, hogy nagyon kíváncsi lettem mit tesz majd le az ND az új játékukban az asztalra.
Legutóbb említettem két JRPG-t a Switchre, ebből a Romancing Saga 2-vel játszom, már a végjátéknál tartok, de nem fért bele márciusba, szóval a befejezés még várat magára. Itt írtam róla kicsit részletesebben, akit érdekel.
Végül pedig megvettem a Xenoblade Chronicles X Switch-es új kiadását, de ez egyelőre csak a polcon landolt, még nem tudom mikor kerül sorra, talán majd a Switch 2-n
-
ldave
félisten
Február:

Folytatva a Metaphor 100+ órája utáni rövid játék kalandot, a Last of Us Part I következett nálam. Eredetileg PS3-on játszottam, de akkor nem fejeztem be, most a PS5-ös remake-t már viszont igen, és az Ellie DLC-t is. Szerintem ez még most is remek játék, a játékmenet nem igazán öregedett (pár dolgot áthoztak a Part 2-ből), az animációk ma is fantasztikusak.
Két új játékot vettem, mindegyik a demó kipróbálása után. Ezek a Romancing Saga 2 és a Fantasian, mindkettőt Switchre. Előbbit már el is kezdtem, majd a márciusi beszámolóban részletesebben, remélhetőleg a hónap során a végére érek.
A Magichez és a Honkai Star Railhez is jön most update, de egyikbe sem merültem még el, most valahogy egyik sem köt le komolyabban.
-
ldave
félisten
Nem egyéni, nekem is minden dobozos játékom (PS, Nintendo) angol dobozos
Emiatt rendeltem szinte minden PS játékot a kezdetek óta angol Amazonról, mert itthon sem mindig lehetett olyat kapni.Annyi csak hogy PS5-tel én digitálra váltottam, utoljára Sonynál PS4-re vettem lemezes játékot, de azok közül is párat megvettem újra digitálisan. Swichre még lemezen (kazettán?) veszem a játékok nagy részét, nem tudom még a Switch 2-nél hogy lesz, maradok-e ott így, vagy már azt is digitálisan kezelném. Majd kiderül
-
ldave
félisten
Közeledik a hónap vége, még lehet hajrázni, gyorsan befejezni valami két éve félbehagyott játékot, ráadásul mindenhol akciók, vásárolni is bőven van mit
-
ldave
félisten
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az Endless Legend nagy kedvencem (örömteli a második rész érkezése), és szerintem a Humankind is egész jó lett a végére. A Space eddig kimaradt, de most majd belevágok. Amit nagyon kipróbálnék, az a Sins of a Solar Empire második része, de azért egy akciót megvárok vele.
-
ldave
félisten
Január:

Tavalyról átcsúszott január elejére a Metaphor befejezés, kb 80-90 óra volt a játékidő, ebben benne van már egy kis előkészülés egy esetleges NG+ végigjátszáshoz.
Az év végi ünnepek alatt kezdtem el a Luigi's Mansion 3-at, január végére itt a sztori végére értem, de még van benne tartalom, a kincsek és Boo-k levadászása, szóval még valamennyit biztos játszok vele. A multit is szeretném kipróbálni majd.
A hosszúra sikerült Metaphor után kellett valami rövid, mininál játék, ez lett a Still Wakes the Deep, ami egy horror walking sim, a játékmenet nagy része útkeresés, néha megszakítva egy kis bújócskával. Ez mindössze egy 5-6 órás kaland, de esetleg még egy végigjátszás még lehet benne, mert bár nincs benne elágazó tartalom, gyűjthető dolgok vannak, amik közül nem találtam meg mindent.
Év eleji akcióban bővítettem az Endless játékaim körét, megvettem az Endless Space 2 teljes kiadást és vele együtt pár Humankind dlc-t. Felkészülünk a Civ7-re
Ezen kívül év elején jött a Honkai Star Rail 3.0-as frissítése, ez hozott egy új világot, 7-8 órás sztorit, ami majd szép lassan bővül az év során.
-
ldave
félisten
Közeledik az idei első elszámolás napja, remélem mindenki jól bevásárolt az év eleji akciók során, aki a legtöbb mínusz ponttal indul január végén, az különdíjat kap
-
ldave
félisten
Van a linkelt Google táblázatom, azt nyugodtan bárki lemásolhatja magának ehhez az egyszerű +/- 1 pont számításhoz.
-
ldave
félisten
válasz
kisdalesz13
üzenetére
Persze, ahogy fentebb is írtam
Ha minden lehetséges leosztást megnyersz, vagy ha eladod a játékot
-
ldave
félisten
Sok jó játékban, + és - pontokban gazdag új évet mindenkinek

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- Újszerű Oled Steam Deck 512Gb ( Garancia 2028 decemberig )
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Watch GT 3 42 mm 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Örömmel látunk minden régi résztvevőt és újakat is.
Ma meglesz, ahogy lesz kis üresjárat.