- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Jah írtad
, azért én sem gondoltam, hogy ez hardver hiba lehet(ne).
-----
Más:
Elkezdtem nézni ezt a THE ORDER nevezetű hulladékot, másnak nem tudom nevezni, de ez mi ez?
Oké, hogy dolby vision- atmos és ezek frankók, főleg a kép, de ilyen ZS kategóriás izékkel, azért nem kellene teleszórni a választékot, mert egyre több ilyen kerül fel. Én már megszámolni nem tudom, hány belekezdett sorozatot hagytam ott a francba. pl SAUL-ról levenni alig bírtam a szemem. hát igen, ez a Vince Gilligan nagyon tud valamit. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
l.skywalker
Topikgazda
Ez nem ennyire fekete-fehér. Vannak produkciók, amiknél az adott cégé a szinkron jog is (pl. Pixar esetében) és van aki eladja a jogot és akkor az csinál szinkront aki akar.
Szerintem az előbbi esetében kapjuk meg mi is magyarul, mert kb. egy globális nagy csomagban van, vagyis amikor a Netflix megvette pl. a Harry Pottert akkor benne volt a csomagban a magyar szinkron is. Emlékszem 8 éve Londonban vettem egy Harry Potter DVD-t és volt rajta magyar felirat. Nem hiszem, hogy innen vándorolt ide.
Ha az utóbbi áll fenn, akkor bizony a Netflix szerintem nem a pénz miatt, hanem a macera miatt nem fog utánamenni, hogy akkor most behozza valamelyik huszadrangú cégtől a szinkront.
-
EasyLife
aktív tag
Harry Potter összes része szinkronos és a Legendás lényeg és megfigyelésük is, akkor ott van még az éhezők viadala összes része is szinkronos, aztán nem rég lett az aljas nyolcas, Várandósok - Az a bizonyos 9 hónap, Napos oldal és Anna is. Azért még ha lassan is de van fejlődés szinkron terén.

-
l.skywalker
Topikgazda
Nem hiszem hogy ez költség kérdése lenne. Egy ekkora cégnek nem fáj a teljes Jóbarátok szinkronos jogainak kibérlése. Azok is ugyanúgy a Warner hét tartoznak. Simán csak nem kerül fókuszba. A globális ki tudja hány millió előfizető között a hazai 50-60ezer igénye nagyon el tud tűnni.
-
ebayer
tag
Nem írtál hülyeséget, több szinkronstúdió is elkezdte megszervezni a Home Office-ból való munkát, elsőként a Bor Zoltán vezette Direct Dub Studios. De azt tudni kell, hogy ők is elsősorban a narrációt és hangalámondást igénylő dokufilmeket és realityket szinkronizálják így.
-
l.skywalker
Topikgazda
A hangmérnökök és a stúdiók elég komoly felszereléssel dolgoznak, ráadásul nem csak a színész lenne ott, hanem kellenek a technikusok is. Még ha lehetne is haza vinni a munkát, ott is többen kéne, hogy dolgozzanak egy fedél alatt. Ez talán akkor kivitelezhető, ha már alapból együtt is élnek.
-
kmarci25
Topikgazda
Tőled is ugyanazt kérdezem, mint devil-k-től. Jelezted a Netflix felé, hogy problémásnak érzed a szolgáltatást? Ugyanis ebben az esetben ez a teendő. Ha elmegy az áram, akkor írok/telefonálok az áramszolgáltatónak, hogy gond van. Ha nem jelzitek a problémátokat, akkor hogy várhatjátok hogy kijavítják az általatok hibásnak ítélt szolgáltatást?
-
kmarci25
Topikgazda
Az emlegetett hsz nem erről szólt, hanem csak arról, hogy felháborító, hogy csökkentették a minőséget. Egyebekben egyetértünk. Ha az alap hsz ezt tartalmazta volna nem is lett volna hozzáfűznivalóm.
Devil-k: rossz hasonlat. A jó így hangzik: csirkemellett kérek és farhátat kapok. De mindegy is.
Ha így történne, akkor reklamálnék és nem mennék többet az üzletbe Reklamáltál a netflix ügyfélszolgálatán vagy csak itt panaszkodsz és hőzöngsz? Vagy már le is mondtad a szolgáltatást?
Mert a hasonlatos alapján szerintem ez lenne a követendő megoldás részedről. -
azbest
félisten
Pedig egyértelmű.
Európai országban kötött regisztrációval, [link]
- európán belül utazva mindenütt a hazai (regisztráció országának) tartalma fog megjelenni. Ha több hónapon át másik országban maradsz, akkor átrakja a régiódat arra az országra automatikusan, mivel elköltözésnek veszi. Ezt az eu szolgáltatás roaming törvénye miatt teszik így.
- európán kívül utazva az elérhető tartalom is azonnal változik.Ha európán kívüli regisztrációd van, akkor utazás közben az adott helyen elérhetőre változik a tartalom.
-
Ájvé
veterán
Nincs mit végig gondolni, 1000 nit fényerőt írnak minimum HDR-hez, de LCD TV-k 2000 nitet is tudnak akár, ennyit OLED nem igazán képes kihozni. Ez a tartalom megjelenítése miatt szükséges, nem jelenti azt hogy jobb az LCD (sőt egyértelműen OLED a jobb). Nem igazán néztem még HDR tartalmakat, különösebben nem is érdekel, csupán azt írtam le amit eddig a témában olvastam vagy "hallottam", szóval nekem mindegy is.
"teljes feketét" "végtelen kontraszt" kettő ebben az olvasatban ugyan az, nem értem miért írod kétszer. Igen ez az OLED előnye, kétségtelen, de pont a technológia miatt a fényerő eléggé véges, LCD-nek ügye van háttérvilágítása. -
Ájvé
veterán
HDR nem a színmegjelenítésre vonatkozik. A fény és sötét megjelenítés közti különbséget emeli ki, vagyis nagyobb tartományban jeleníti meg egy képen a világos és sötét részeket, ezért igényel magas fényerőt a mély fekete mellett és ezért jobbak jelenleg HDR megjelenítésre az LCD TV-k mivel magasabb fényerőt tudnak megjeleníteni mint az OLED-ek.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem. És nem értem, miért nem tiszta ez még mindig...
Azt a tartalmat fogja látni, ahol előfizettek rá. Ha ez helység bivalybasznád, akkor Timbuktu-ban (is) a bivalybasznádos tartalom lesz elérhető.
Pl, az enyém full usa. Egy szó felirat, annyi nincs magyarul. Viszont, össze sem lehet hasonlítani az elérhető tartalmakkal. Ha az usa 100%, akkor a magyar, max, kb 20! -
szaboi6512
addikt
Kéred, hogy új email címed legyen, de ekkor elküldene egy igazoló, azonosító emailt a régi emailre és csak erre kattintva lehetne emailt változtatni..
Nem kéri,csak értesít hogy megtörtént.
Egyáltalán, hogy tudta feltörni a fiókod? Gondolom nem 1234-es jelszót használtál...
Senki ne gondolja már hogy ilyen alapokkal nem vagyok tisztában.
Korábban kisérlet sem volt rá, pedig már tizenéve megvan. -
sfdrakex
nagyúr
Indulás óta vagyok tag bHn, Endlessen, Skylineon (ebből a kettőből lett az nCore), bent voltam egy időben minden magyar oldalon. DCztem, Napstereztem, emule, fene tudja még mik voltak. Hozzáférek mindenhez, mégis fizetem a Netflixet, HBO Got, szóval nem azért használja valaki mert nem fér máshoz. Legális, egyszerű, és így van miből tartalmakat gyártani. Játékokat is megveszem konzolra, pcre, nem csak a multisokat.
-
törölt tag
Igen, csak látod fentebb, nem tudsz szűrni nyelv alapján, nem lehet rendesen tekerni, több apró zavaró dolog van, amit egy rendes lejátszó szoftver tud. Nem mondom hogy rossz a cucc, csak kicsit kéne még bővíteni a kényelmi szolgáltatásait. Felirat méretét lehet pl. állítani? Weben azt hiszem van ilyesmi lehetőség, aztán vagy megjelenik a tévés appban, vagy nem.
-
kmarci25
Topikgazda
-
Tuomas
addikt
Úgy értette, hogy ha azt írod, hogy te garantáltan élvezed az egészet, aki felirattal nézi, az meg lemarad a feléről, azzal azt feltételezed (tévesen), hogy aki felirattal nézi, az nem képes egyszerre élvezni az egész filmet, mert nincsenek meg hozzá a képességei, hogy egyszerre nézze és olvassa és értse.
kmarci25-el pedig egyetértek, mindenki a saját ízlésének megfelelően nézi a tartalmakat és kész.
-
Drenadar
veterán
(És nem azt mondtam, hogy dislexiás vagy, de a korrektség jegyében igen vannak olyanok akiknek eleve nehézségbe ütközik az olvasás... ha nem hiszed olvass utána)
Én vagy mi vagyunk a bunkók? Mikor TE nem tudod elképzelni, hogy valaki jobb képességekkel rendelkezik mint te?
"De garantálom, hogy én a jelenet minden pillanatát látni fogom, míg te a feléről lemaradsz"
Ugyan mond már meg, hogy hogy tudod te ezt garantálni. -
icemad
nagyúr
Én teljesen megértelek. Melóban reggeltől estig angolul vagy hollandul kell beszélnem. Ha hazaérek, akkor már inkább magyarul nézném a filmeket. Napi 8 óra ebből a karattyolásból pont elég. Hétvége vagy szabadság, az más, akkor én is az eredeti szinkront hallgatom. A felirat szerintem tök hülyeség, csak elvonja a figyelmet a filmről.
-
-
törölt tag
Én pl. egy szót sem értek németül, franciául, spanyolul vagy izlandiul és azokat a filmeket is felirattal nézem. Ez nem nyelvtudás kérdése.
A magyar szinkron botrány gagyi. Félrefordítások, minősíthetetlen szinkronszínészi munka, ugyanaz a 10 színész a hangja kb. minennek.
De ami abszolút vállalhatatlan, hogy szétcseszik a hangkeverést. Eltűnik az atmoszféra, telerakják ratyi hangeffektekkel, amik az eredeti hangon nem voltak (pl. visszhang), a hangerősség fel-le ugrál, gyakorlatilag folyamatosan a távirányítón kell tartani a kezed, hogy halld a párbeszédet de ne süketülj meg az akciójeleneteknél.
A magyar szinkronokat tömeggyártásban pár nap alatt lezavarják felvételtől a masterelésig, nyilván szarabb lesz ahhoz képest, ha az eredeti hangon hónapokat dolgoztak.
Az olvasás pedig megszokás kérdése, egy idő után fel sem tűnik, gyakorlatilag semmit sem vesz el a látványból.
A lényeg, hogy a szinkron nagyságrendileg többet vesz el a film egészéből, mint amennyit az olvasás.
Arról nem is beszélve, hogy aki csak szinkronos filmeket hajlandó nézni, az mindig ki fog maradni az elérhető tartalom minimum kétharmadából. -
A színész játéka szerintem csak a hangjával együtt teljes, a szinkron ezt punkt kiheréli. Én is csak eredeti hanggal nézek filmeket, mert nagyon sokat levesz az élményből a szinkron. Itt nem csak a magyar szinkronra gondolok, az angol szinkron ugyanolyan rossz, így a német filmeket németül, az oroszokat oroszul nézem. Ahogy a tiéd, ez is csak egy álláspont, mindenki nézze olyan hangsávval a filmeket, ahogy szereti.
-
devil-k
nagyúr
Ne haragudj, de most alaposan felröhögtem. Ekkora böszmeséget.

Luissimo
15 évvel ezelőtt 10 filmből a moziban 6 feliratos volt, nem hisztizett érte senki sem.
Ma 10 filmből max 1 feliratos van és ha arra veszel jegyet, akkor 3x is elmondják, hogy ez feliratos, biztos hogy érdekli?!Sajnos, butul a társadalom...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egyébként Youtube-ról is simán letöltöm az adott zenét, tartalmat. Pillanatok alatt. Vagy nem tudom mire gondoltál..
Nem erre gondoltam, hanem, ha feltöltik ugyanazt a (videó)dalt, az algoritmus rögtön megfogja és annak bevétele hozzám kerül.
A többi nem publikus, még privátban sem. -
sfdrakex
nagyúr
Ezért is tartom a torrent accjaimat, ha valami érdekel, és nincs streaming szolgáltatónál, akkor marad a torrent. TVben csak F1-et nézek. A sok streaming szolgáltató egyébként sajnos azt fogja elérni, hoyg visszatérjenek az emberek a torrenthez vagy más illegális szolgáltatáshoz, mert ahogy írod 4-5-6 szolgáltatásra előfizetni az már sok.
-
sfdrakex
nagyúr
Persze, de napi doboz cigi, reggel a feles a sörrel az kijön havi 80 ezerből is. 300+ezres telefonra van pénz, de a legolcsóbb feltöltőkártyás konstrukcióval cigánykodunk rajta. Bent vagyok a nagy torrent oldalakon indulásuk óta, de mostanában csak azért lépek be és töltök valamit, hogy ne szűnjön meg az accom.
-
Kiskutya
veterán
Tiszakanyár. Telekom 10-12m max, lenne még naracom ott talan felmenne 30-ra de minimum 1 év hűség kell és nagyon sok a panasz. A Telekom legalább stabil. 4g gyorsítás nem lehetséges kérdeztem őket. A legszebb az hogy járom az országot és meg Komlóskán a hegyekbe Zemplénben is 100m felett jön a 4g. Otthon az is 10-15m....
-
Tuomas
addikt
Értem a példáidat, jók is, ez mind le van írva, hogy mit nem szabad. Nekem az eredeti kérésem az volt csiribá fórumtárs felé, hogy akkor az érveit támassza alá tényekkel, azaz mutassa be, hol van leírva, hogy tilos?

Mert én elhiszek bárkinek bármit, ha azt tényekkel alátámasztja.
Nálad a Telekom féle blokkolás pl ilyen tényként tekinthető, hogy a Telekom nem engedi, ezt el is hiszem neked.
Még egy észrevétel, elvileg Netflixet lehet nézni böngészőben is, vagy tévedek?
Na ha böngészőben pl, chrome-ban nézed, az sem a hivatalos alkalmazás, hanem a chrome. De javítsatok ki, ha rossz a gondolatmenetem. -
djpundro
aktív tag
nehezen tudom elmagyarazni a kepeket ,de nagyon csufak .
Igen a teven a netflix alkalmazas de van egy masik szobaban is egy Philips 55pus7600 4k nem hdr es es ottan nem csinalja ezt a rossz kepet .
Különben van egy Amazon Prime 4k Stickem is es avval is ugyanez a jelenseg . Tv n gyari bealitasokon mindegyiken ilyen .Beleneznetek nalatok ilyen nincsen ? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ezt úgy kell érteni, hogy annyit rinyáltál már emiatt, hogy kívülállók is tudják. Leírtad, nem tetszik,ok... Nekem is van elég sok minden, ami nem tetszik a netflix-en, mégsem hangoztatom ezt, ráadásául többször. Mint filmben, nos nálad is vannak furcsaságok, 8 perc után (elvileg) nem nézted, de a tükrös jelenet az megvan, ami később volt.
Mindenesetre a film nem akar több lenni, mint ami, egy akcióorgia 2 órában. Nagyon mély témájú és többször nézős zseniális alkotásnak, pl ott a Joker.
De egy MB-tól elvárni, hogy a filmje csak egy hangyaf@sznyit is gondolkodásra késztesse
a nézőt...Nos, olyan szerintem sosem készül tőle. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Most, hogy már az is tudja, hogy 8 perc után legszívesebben lehánytad volna a tévéd a SU miatt (nyilván többed magaddal nem neked készült), aki nem is tag itt, szerintem zárhatnád ezt a témát.
-----------------
Más:Ez a hír volt már? [link] Jó lenne, ha bevezetnék, simán fizetnék 1 évre, vagy többre is előre.
-
Tuomas
addikt
-
Tuomas
addikt
8 percet adtál neki, mégis hogy lenne vicces, 8 perc alatt a főcím nem megy le.
egy 120 perces filmből 8 percet látni, az olyan, mint a szexben addig eljutni, hogy leveszitek egymásról a ruhát, és... ennyi.
Csak viccelek. 
Amúgy szerintem kellenek ilyenek is, én pl a The Hitman's Bodyguard c. filmet is nagyon csíptem, Samuel L. Jacksonnal nagyon jót alakítottak, de a Shaft is bejött. Én jobban szeretem az ilyen jellegű humorosabb akciófilmeket, mint pl a Stallone, vagy Steven Segal féle kimondott "száraz" (nem feltétlen rossz értelemben, hanem úgy értem, hogy a műfaja csak az akcióra van kihegyezve) akciófilmeket. De hát nem vagyunk egyformák, és ezzel nincs is baj.

-
Tuomas
addikt
"8 percet bírtam belőle megnézni..."
"Értelmetlen..."Hát 8 perc alatt nem sok film cselekménye bontakozik ki és nyer értelmet.

Káromkodás nekem nem tűnt fel, hogy sok lenne, mondjuk kérdés, hogy feliratosan nézted, vagy szinkronnal.
Az értelmetlen robbanásokkal egyetértek.Szerintem nem lett annyira rossz, amilyennek a pontozások alapján várja az ember, egyszer nézhető film, szórakoztató, bőven vannak rosszabbak.
-
KubanitoS
veterán
Olyan eszközt, ami mindennek megfelel nem fogsz találni, erre egyedül egy laptop, vagy egy barebone pc lehet alkalmas.
A helyedben én amúgy Google Chromecastot vennék. Az Ultra talán tudja a 4K-t is. A családban 3 tévén is ilyen van csatlakoztatva és hibátlanok. HBOGO, Netflix stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Apple Watch Series 11 Cellular - 46mm, Arany titán tok, Arany milánói szíjjal - S/M - 3 ÉV GARANCIA
- Acer Predator I7 RTX 3070
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 ÚJ videokártya 3év garanciával. (Beszámitás)
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 512GB Teljeskörű garancia
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1, 18 X1 gamer laptopokhoz
- 2026.09.04-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Adj neki!
, azért én sem gondoltam, hogy ez hardver hiba lehet(ne).
Nem fizetek rá elő állandóra, csak ha van értelme. Most épp összejött pár új évad kedvelt sorozatokból, van néhány új is amit elkezdenék, így érik mégegy hónap. 

Na, mindegy.

l.skywalker
kmarci25