Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Faktor1986

csendes tag

Sziasztok!

Következő problémám lenne:

Anno egy teljes gépcsere után a régi gépem alkatrészeit újra hadba fogtam, barátnőm használja legfőképp World of Warcraftozni és munkára.

Processzor: -Phenom II X4 965 BE
    Alaplap: -MSI 790XT-G45
    Táp: -Chieftec 500W
    RAM: - 2x2 Gb DDr 2 / Kingston HyperX 1066mhz (Csak 800-on futatva) Ezek a ramok azóta lecserélve 2X4 gb ra.
    VGA: -Gigabyte HD6950 1Gb ( Ez a kártya is azóta lecserélve egy Gigabyte R7 370 2Gbra.)

Windows 10 Pro oprendszerrel, Kingston 240GB SUV400 ra telepitve.
    Előtte winyón is használva a rendszer. Akkor is ugyanugy megvolt a gond.
    Egy 24 colos LG 24MB56 Full HD monitorral és HDMI kábelel használva.
    Processzor hűtő: Arctic Freezer 7 Pro Rev 2

A probléma pedig a következő:

A gép munkára és játékra van használva, munka közben soha de játéknál időszakosan elszáll, magától újraindul és sok esetben pár másodpercig, újraindulás után jön a speaker hang miszerint nem érzékelhető videókártya, aztán magától elindul. Olyan is volt kb vagy kétszer hogy újraindulás után jött a BIOS üzenet hogy a jelenlegi túlhajtási profil hibát okozott és állitsam vissza. Holott sohasem volt húzva a gép és ha belépek is ezen kiirás után a BIOSba minden alap defaulton van, tuning semmi.
    Ami érdekes hogy mig egy World of Warcraftnál max havonta egyszer kétszer indul újra a gép.
    Addig minden egyéb más. kipróbált játéknál akár fél óra után is megteszi.(PL Heroes of the Storm)
    De olyan is volt hogy két napig ezen játékban sem csinálta.
    Videókártya / memória cserélve volt a probléma ugyan úgy fenáll.
    Bár a Memórai nem emiatt, nem volt elég a WoW Legionhoz :P (:
    Túlmelegedés nem érzekelhető AIDA64 Stressz teszt alapján.
    Alaplapra vagy tápra gyanakszom.
    A Videókártya pont emiatt a probléma miatt lett cserélve, abban az időben még alaplapi bios üzenetet újraindulás után nem irt ki a gép, és mivel az előző kártya extrém mértékben hajlamos volt a melegedésre 95 fokos maghőmérséklet és időnként melegebb igy a jelek alapján erre gyanakodtam :P
    De a csere után a gond ugyan úgy megvan.

Előre is köszönöm a segitséget.
    Minden ötletet szivesen fogadok. (:

• Faktor1986

csendes tag

Sziasztok!
    A problémám a következő lenne.

A gépemet mostanság 5* kell bekapcsolni mire egyszer el is indul, mindenféle hibajelzés nélkül sötét képernyő és semmi a winyó nem tölt.....már pár hónapja is jelentkezett ezen probléma de még anno csak havi egyszer fordult elő ez a szám mára drasztikusan megnőtt.
    Az eddigi eredmények (:

A rendszer winyóm meghalt más gépekbe rakva is ugyan ezen problémát okozta.
    Ezt eltüntetve a gépből végleg, pár napig tökéletes volt de újra előkerült a gond.
    Hard Disk Sentinelt és egyéb progikkal nézve a mostani winyónak semmi baja.

A legfontosabb tényező szerintem, hogy: -Ha egyszer nagy nehezen elindul a gép, utána akár egy hétig is folyamatosan 100%-os stabilitással fut, és megy rajta minden.
    Ezáltal én kizártam az esetleges Táp és memória hibát(A memóriákat teszteltem is semmi bajuk)

Szóval a jelenség csak akkor érzékelhető ha úgy mondottan hagyom a gépem kihűlni!! (:
    Magyarán ha kb 30-40 percig kikapcsolom utána már szinte alig lehet bekapcsolni újra!
    Egy sima újrainditás vagy gyors kikapcs bekapcsnál nem jön elő ez a gond.

A gép: MSI K9 A2CF-F alap
    Phenom II X3 720 BE Proci
    Kingston Hyper-X 2*2 Giga Dualban
    Chieftech 550 W táp
    ATI HD 4870 (Palit Sonic Edition)

Segítség!!!! (: (:
    Valami ötlet!!???

Válaszotokat előre is köszönöm!!!

Új hozzászólás Aktív témák