Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
Nem tudom mi lehet. Régebben is picit lassan észlelte a meghajtókat, no de az kb 10 mp volt. Meg főleg a régi cd olvasóval bénázott, azóta viszont íróra lett cserélve.
Testközelben legjobb esetben is jövő hét végén lesz a gép.
Sn00k: Könyvelni, és netezni több, mint elég. Úgyhogy csak ne temessük
-
ZsZoli
csendes tag
válasz
Protezis
üzenetére
hmm lehet hogy al oldalbaverés tényleg műkönde.. videokártya kimozdulás... talán... ha közben dolgozik,akkor lehet, hogy a karakteres képernyőt nem tudja megjeleníteni, és akár még hibaüzenetet is kiírhat ami nem látható így.... de távgyógyászatilag nehéz lesz megoldanod!

-
Protezis túl öreg , már az a gép... elkéne temetni

-
bolcsodal
addikt
Hogyan lehet megállapítani, hogy a memmodul vagy a memslot döglött-e be?
-
Bergner
csendes tag
Hi MikySoft!
Ezt nem tudom kinek írod.
Mint mondottam ezek a dolgok amiket általában írtok: tápegység, VGA, RAM, egyéb hardver mozgatása, csere-beréje csak azoknál a gépeknél segít ahol esetleg hibás vagy nem kompatibilis a hardver, vagy ha esetleg érintkezési hiba áll fenn.
De ezek a gépek általában még resetre sem indulnak.
Ám az esetek 80%-ban teljesen más dolog miatt nem indul a gép, mint leírtam a pontatlan (nem korrekt) hőmérséklet érzékelés okozza a gépek nem indulását.
Ezek a gépek a többivel ellentétben csak resetre indulnak. -
MikySoft
Ha semmi sem segít, én még a helyedben szétszedném, és összeraknám újra a gépet...
Lehet ez viccesnek tűnik, de már volt rá példa, így oldódott meg egy probléma...
RAM cserét, minden képpen próbálj! -
Bergner
csendes tag
Egy másik tapasztalat:
Egyik vadonat új gépemet nem tudtam kikapcsolni. Állandóan újraindult
Az állandó újraindulást nálam pl. egy hálókártya okozta (vadi új, más gépben próbáltam, tökéletesen működött) valamilyen fals inpulzust adott a gépnek, amitől kikapcsolás helyett a gép mindig újraindult.
Megoldás:
A biosban a Set Wake Up Events összes állítási lehetőségét Disabledre állítva.
A probléma megszünt, a gép azóta is tökéletesen működik.
Ja, és még annyit, ennek az alaplapnak pl. nem volt mindegy melyik slotjába tettem a hálókártyát. -
Bergner
csendes tag
Olvasom a topikban sokan írják, nem indul a gépük, „se sípolás, se kép, se hang!” vagy csak resetre hajlandó elindulni.
Meg szeretnék osztani néhány észrevételt, ill. tapasztalatot. Sokon írják biztosan a tápoddal van probléma , VGA, egyéb, ill. az alkatrészek nem kompatibilitása. Az igazság 80%-a másban rejlik, persze vannak extrém hibák.
Csak resetre induló gépek:
Az alaplap ill. a processzor gyártók mutogatnak egymásra ki is a hibás, ugyan is ezen gépek nem indulása, mint említettem kb. 80%-a abban rejlik, hogy az alaplapon vagy a processzoron a hőmérséklet érzékelő nem pontosan mér (valószínűleg ezeket az érzékelőket csak egy cég gyártja a világon) azért fordul elő a jelenség pl. bármely lapnál.
Tehát a gép egy bizonyos hőmérsékleten alul (tudtommal 20 ºC , mivel a tuningot is csak eddig engedi a gép) a gép nem indul el, nehogy károsodás érje. Amikor eléri az üzemi hőmérsékletet olyankor a gép ki-be kapcsolható, mindaddig, míg 20ºC fok alá nem süllyed az alaplap ill. a processzor hőmérséklete.
Egyszóval ezek az érzékelők sorra a határérték alá mérnek. Gondoljunk bele ha csak 3 ºC fokot mér alá, tehát ez pl. egy 22ºC fokos szobában gépünk 19ºC-t érzékel tehát jelen esetben mindössze 1ºC fok hiányzik ahhoz, hogy gépünk beinduljon.
Aki nem hiszi, járjon utána: szimulálja a helyzetet pl. egy hajszárítóval fújjon be meleglevegőt a ház belsejébe, addig míg kb. 25ºC-os nem lesz a belső hőmérséklet. Ekkor próbálja meg bekapcsolni a gépet, mint említettem az esetek 80%-ban a gép indulni fog. A többi valami extrém hiba miatt nem indul. -
Protezis
őstag
Távgyógyítanom kellene egy gépet.
A hibajelenség: Bekapcsolás hatására nem indul el a gép. Monitor sárgán világít.
Pontosabban elindul, ventik pörögnek, system led világít, ellenben nincs kép. Billentyűzeten nem világítanak a ledek. 10-15, ma 30 perc ilyen ''átmeneti'' állapot után végre ténylegesen elindul. Speaker csipog egyet, és indul is az XP.
Mindezt édesanyám hibaleírása, kb ez a max, amit tud mondani. Van valami ötletetek, mi lehet ez? Fél óra után csak úgy elindul
Gép: valami via133-as lap, 900-as Athlon, régi 8 MB-os ati, 20GB-os Seagate, LG író, 256 SD ram.
Előre is köszi! -
MikySoft
tag
válasz
Dufresne
üzenetére
Okés megpróbálom a RAM cserét....sztem a vinyóval nem lehet gondd...annál inkább az alaplappal...bamugy 3 memória van a gépbe 1*128 2*64 lehet megdöglött az összes???
amugy nem tudok a Biosba bemenni mer csak villog a monitoron a zöld led-de kép az nincs.
nem lehet hogy ki kell sütni a biost...asszem valami jampit kell dugdosni ugye?
) akarom monani azzal nem lehet mégjobban elcseszni a gépet....???vagy ennél jobban már nem nagyon
?
másik monitorral is kibróbáltam de azzal is sz@r
minden 5letet szívesen meghallgatok.. -
Dufresne
addikt
válasz
MikySoft
üzenetére
Ezekszerint nem a vga a gond, viszont elképzelhető, hogy a lap halódik megfele

Nekem amúgy olyan fagyás, amit még az elején írtál akkor csinált, amikor kezdett meghalni a vinyóm. Egy ideig csak sűrűsödött az ilyesn megleleptésszerű fagyás, aztán egyszercsak meghalt a vinyó.
Bios-ba sem tudsz bemenni? Ha a procihűtő töövére odarakod a kezed, akkor az mennyire forró? (Ha nemtudod ottartani a kezed, akkor 60fok feletti az érték, bár nemtudom a PIII-ak meddig bírják.
Még esetleg egy ram cserét is megpróbálhatnál....hátha -
MikySoft
tag

teljesen le vagyok törve...

nem csak hogy a rendszer sz@rt be de már mikor bekapcsolom csak feketén villog a kép
hangja van a gépnek de kép az nincs
kipróbáltam új videókártyával....semmi.
kipróbáltam mégegy videókártyával....semmi
kipróbáltam mégeggyel...semmi...
mi lehet a baj???
lécci segítsetek!...igaz nem leszek itthon 3 napig de írjatok..csak szombaton fogok válaszolni...
üdv..MikySoft -
Vérboci
addikt
válasz
Happy Jr.
üzenetére
Na üdv mindenkinek!
A sógor gépe végre működik jól.
A probléma megoldását a videokártya driverének frissítése jelentette.
Nálam azért ment jól a kártya, mert a gépemen volt még egy frissebb ati driver a régi karim maradékaiból és azt telepítettem. A másik gépben viszont a gyári cd-ről lett telepítve.
Valószínűleg hibás a gyári driver, mert azzal az én gépemben is fagy.
Szóval a legfrisebb catalyst megoldotta a kérdést.
Köszönöm mindenkinek
(Most már csak az én mamória problémámat kell orvosolni
) -
Bubu79
addikt
válasz
MikySoft
üzenetére
Hopsza, most nézem csak ez még PIII...
A VIA-hoz itt [link] letöltheted a chipset meghajtót, neked a ''retro chipset VIA 4in1'' a legmegfelelőbb - az újak is elképzelhető, hogy megfelelően mennének, de ezeket még az adott chipset- hez fejlesztették,
az újabbakat pedig másokhoz.
Ahogy elnéztem, az nVidia oldalán nincs így elkülönítve az eszközmeghajtó, de valszeg a forceware-ben lévő GeForce2- höz való meghajtó a ''legfrissebb'' azaz a legutóbbi, amit az adott GPU-hoz készített az nVidia. Innen letöltheted:[link]
A D-n praktikus lenne némi helyet csinálnod, ha ragaszkodsz esetleg néhány dologhoz a C-ről; na és az sem egy utolsó dolog, ha ezeket a meghajtókat ( az installjukat ) fel tudod rakni.
Ez a dőlt betű vajon PH! Bug? Én nem használtam dőlt betűt
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
válasz
MikySoft
üzenetére
Meg lehet csinálni, de nem mész vele semmire, mert a progikat ugyanúgy fel kell raknod.
Az ilyen kókányolásnak semmi értelmét nem látom.
3-4 hónapra visszamenőleg biztosan nincs visszaállítási pontod
Figyelj oda telepítéskor, lehetőleg az elérhető legfrissebb eszközmeghajtókat rakd föl az új rendszerbe ( ezeket - ha sikerül - akár előre is letöltheted a d: meghajtódra /ha van ilyened/ )
Ha csökkentett módban is akadozik, akkor tényleg érdemes végigjárni a fentebb leírt hibakeresési ötleteket, mert valszeg tényleg hw.
[Szerkesztve] -
MikySoft
tag
jah...amugy csökkentett módba is már akadozik...
de mág azér megy.. -
MikySoft
tag
értem...a gép kb 3-4 hónapja ment kitűnően....először csak elkezdett lassulni, lefagyni...mára teljesen bedöglött.... vissza lehet menni ilyen nagy időket.?
ok...akkor kipróbálom a format cét....
azt nem lehet csinálni hogy csak a wint telepítem újra a cén llévő adatok meg megmaradnak??
-
Bubu79
addikt
válasz
MikySoft
üzenetére
Bár a kérdés nem nekem szól, mégis megkockáztatom a választ.
A rendszervisszaállítás csak akkor lehet a segítségedre, ha van olyan időpontod, amikor teljesen jól működött a géped.
Ha csökkentett módban nem csinálja a fesztivált, akkor elképzelhető eszköz meghajtó hiba is.
Elsőre esetleg tényleg megpróbálhatnád format c:\-tal és Windows reinstallal, mert lehet, hogy túl szemetes a gép.
Nem feltétlenül a hardver a bűnös minden egyes hibánál
[Szerkesztve] -
MikySoft
tag
netán próbáljam ki új vga val amit ajánlottál..talán azzal elindul:..?
-
MikySoft
tag
válasz
Parsifal2
üzenetére
Értem! Amúgy ma reggel teljes mértékben elromlott a gép!

Mikor elindítom a gépet előjön a xp folyamatjelző megy egy darabig aztán el kezd akadni...várok egy fél órát még mindg akad....csökkentett módba elindul simán.
formázzam le a cét utána meg telepítsem újra a xp-t?
segíthet a ''rendszer visszaállítása'' nevű program az xp-ben? -
Parsifal2
tag
válasz
MikySoft
üzenetére
Szia!
Próbálkozni kell, másképp nem fogod megálapítani a hiba forrását.
első körben tégy fel valami monitorozó progit, és kisérd figyelemmel az érzékelőket (hőmérséklet, kihasználtság, stb..)
Ha a lefagyás elött minden érték normális, akkor jönnek a Rammok. tolj be neki bootra egy linux telepítőt, és adj a memtestnek.
Ha jók a rammok, akkor jön a vga.itt is lehetséges ramhiba. Nem szokott becsíkozódni, esetleg ha visszatér energiatakarékosból?
VGA-t ki kellene cserélni, és kipróbálni egy másikal. Egyébbként szerintem VGA lesz a ludas. De ez csak feltevés, mert nekem VGA produkált hasonló müsort.
Szóval kezdj neki. -
ZsZoli
csendes tag
ONE-T! sztem alaplap... nem lehet hogy egészen véletlen elfelejtette kihúzni 220ból mielőtt szétkapta? Nézzétek meg a nagy takarítás hevében nem esett le egy jumper. Még esetleg olyan szerencsétlen eset is előfordulhat, hogy kicsit fel volt töltődve - mondjuk műszálas pulcsi - miközben szétszedte. de mindenképp ki kellene próbálni a procit máshol v. másik procit...
-
MikySoft
tag
senki nem tud ötletet a #450 re?
sürgős lenne.
előre is köszi -
Bubu79
addikt
Nincs bent az eseménynaplóban esetleg valami konkrét hibaleírás? Kapcsold ki az automatikus újraindítást, akkor kék halállal távozik a rendszer ( remélhetőleg ), abból talán okosabbak leszünk ( ez után az eseménynaplóban lesz a hiba leírása, azt berakhatod ide, vagy elküldheted mail-ben
) -
adma
csendes tag
Enermax tápom van, 460wattos.
4 db Satás vinyóm, és mind kattog, csak valamelyik mindig, valamelyik meg nem, egy normál patásom is van az eddig úgy tűnik nem, másik gépben nem kattognak, azaz biztos itt a hiba! Csak mi lehet?
Táp, alaplap, sata vezérlő? Vagy valami más? Hogy tudnám kiszűrni, hogy mi a rossz? -
Vérboci
addikt
Na üdv megint...
Szóval a sógor gépe nem akarja az igazságot. Félig új, félig pedig az én használt cuccaimból raktam össze neki.
A jelenség: Windows elindul, pár percig lehet tenni venni, majd mondjuk egy word indításnál megfagy az egész. Az egeret lehet mozgatni, de csak jobbra balra. Aztán újraindul.
Máskor meg jó minden, de bármilyen 3d-s alkalmazás (forma 1 vagy 3d mark 03) indítása esetén fekete képernyő, majd vége. innen csak resettel lehet továbblépni.
A memória (512 PQI) és a videókari (Connect3D radeon 9550) vadi újak, az alaplap (asrock K7vt4a+) és a proci (socket a sempron 2500+) egy héttel ezelőtt még az én házikómban működtek szépen.
A videókari és a memória az én jelenlegi gépemben szépen működik. Már egy órája nyúzom őket, mindne hiba nélkül.
Lehetne tehát a problemo az alaplap vagy a proci, de mint mondtam, azokat együtt szereltem át egyik házból a másikba. Kiszerelés előtt 1 perccel még működtek.
Mi lehet a baj????? -
nolika
senior tag
Ismerős
Táborba elvitte a haverom a gépét( 3ghz intel p4 prescott s478,ABIT IS7 V2)
Buli volt amikor a gép lefagyott és rácsapott a gépre...
A winyó nem volt becsavarozva és egyet ugrott...
A winyó egy ATA 133-as Western digital volt 7200 rpm...
Máig sem megy de photoshopban nem hiszem csak úgy spontán nem hal meg egy winyó hacsak feszültségtüske nincsen a hálózatba ami a tápon keresztül a winyó halálát okozta(a táp nem biztos hogy ilyenkor meghal!!!!!ez a táp minőségétől füg...).
Lehet hogy a RAID vagy nem raid része halt meg de próbáld ki másik géppel a winyót és a az alaplapba tégy egy másik winyót csak próbaképpen!!!! -
ONE-T
csendes tag
Hali. Tegnap haver szétkapta a 2.2 es celláját takarítás céljából, összerakta és nem kapcsol be a monitor.El is mentem hozzá,miután az én gépemben kiprobáltuk a ramokat és a vga-t(melyek hibátlanok), tovább próbálkozni,laptopra kötöttük a monitort, de ott adot azonnal képet.2 db tápegységgel próbáltuk, mind2 hibátlan 300 és 350 w os,CMOS Clear is volt. Kivettem a procit, külsérelmi nyomok nem látszanak,meg ugye ezt a procit nem is lehet lesarkazni...valamint a lábas is megvannak. Nem sípol a speaker......szerintem alaplap vagy proci....szerintetek? Mielőtt még valaki azzal jönne hogy rosszul volt valami összerakva,megnyugtatom, NEM
[Szerkesztve] -
adma
csendes tag
Hi!
Néhány napja munka közben(Photoshop) lefagyott a gépem (Asus P4C800-E Delux, 3 G intel proci, 2db 512mb Kingston ecc-s ram, Ati 9800 videókártya,) s azóta, kattognak, a vinyók csak a SATA-sak, de ez nem 100%. Nem igazán megy a gép, a kattanásoknál megakad az egész rendszer, egy néhány másodpercre majd tovább megy, ja és nem mennek csak 3-4 kb/s a másolás, írás stb… (már próbáltam egy újra installt is, de nem segített!)
Írnátok ötleteket, hogy mi lehet a baja? :R -
adma
csendes tag
Hi!
Néhány napja munka közben(Photoshop) lefagyott a gépem (Asus P4C800-E Delux, 3 G intel proci, 2db 512mb Kingston ecc-s ram, Ati 9800 videókártya,) s azóta, kattognak, a vinyók, pontosabban asszem csak a SATA-sak, de ez nem 100%. Nem igazán megy a gép, a kattanásoknál megakad az egész rendszer, néhány másodpercre majd tovább megy, ja és nem megy csak 3-4 kb/s a másolás, írás stb… (már próbáltam egy újra installt is, de nem segített!) -
MikySoft
tag
senki?

-
Mort
csendes tag
szitu mostmár a következő: windoze felment, de random módon leáll, kivéve ha az 1800 XP-s procimat 5.75*200 on futtatja, holott 11.5*133 lenne az 1800XP. A7v880 ezt nem vágja? ha manuál beállítom hogy 11.5*133 akkor kiírja hogy 1800+ XP de kikapcsol...
milyen alaplapot éri meg most megvenni ami socket A és megbízhatóan megy radeon 9600 pro val és samsung vinyóval? tököm tele....
-
MikySoft
tag
Sziasztok!
Igaz az én gépem beindul...de nem találtam más topicot a kérdésemre..
szóval....
bekapcsolom a gépemet, minden tuti jó windows bejön..egyszóval király...
de egyre gyakrabban ''megáll a gép'' ezt ugy értem hogy pl.: netezek...közben zenét hallgatok...és azt veszem észre hogy a zene megáll...és a gép teljesen megfagy...semmire nem reagáll...ezt lassan fél éve csinálja...de egyre gyakrabban
segítsetek mi lehet a baj.? netán rosszul hűtöm a videókártyát vagy a Procit?
UI. Nem lesz kékhalál...sőt a kép is megmarad csak lefagy.de semmi fekete kép..
jah, és ha monjuk lefagy utána resetelek...és ujra bekapcsolom akkor semmi abaj...szóval nemértem
talán próbáljam meg ujra telepíteni a windows?
minden infót szívesen meghallgatok
[Szerkesztve] -
Mort
csendes tag
szóval egy másik tápot de azzal is kikapcsol. mindig ugyanott. ja ha a régi windozet akarom bebootolni akkor kékhalált kapok
-
Mort
csendes tag
szia és köszönöm a gyors választ!
nem bolti, saját.
memtest nem volt, egyiket bent hagytam és játszom a foglalat cserékkel de érdekes módon egyszer vmi overclock dolgot írt ki a memóriára. elolvasni nem tudtam, mert úgy látom az a7v880nak hobbija a shutdown
borda rendesen rajta van a cpun, BÁR 1800+ xp a cucc mégis azt írja hogy 1,15 GHZ holott 1533 az 1800 XP. Ez is fura?
most ott tartunk, hogy kiszedtem egy másik gépből egy tápot. -
Mort
csendes tag
sziasztok!
következő péniszt szopom egy napja:
vadiúk A7V880
Radeon 9600 pro 256megs
vadiúj Samsung 200gig hdd sp2104n
Xp 1800+
vadiúj táp, vmi pfc
---------
1. Knoppix linuxról bebootoltam, leformáztam a hddt
2. Restart, windows xp install betesz, boot
3. Kivétel nélkül minden esetben amikor el kellene fogadnom a szerződést (tehát entert nyomtam, hogy igen kérem a vindóz installt) abban a pillanatban kikapcsol a gép. Kicseréltem hdd kábelt, memóriákkal szórakoztam, kicseréltem nvidia gf2 mx400ra a vidkártyát és semmi. kivétel nélkül minden esetben ugyanott restartol a gép. magyar xp install cd kicsit előbb rebootol
pc tradeben vettem, épp ott volt egy srác, utólag mondta partnerem hogy ugyanezzel az alaplappal volt ott és hogy én vittem el az utolsót.
szerintetek ez mi lehet?

-
angel_side
csendes tag
Hi!
Volna egy elég nagy gondom.. bármilyen hozzászólást szivesen veszek!
Szoval, a gépem újabban akármikor hajlandó kikapcsolni magától.. windows logokban semmi üzenet.. persze ez nem is csoda.. hiszen akár a biosban, vagy a rendszerindító menüben, vagy POST közben is leáll.. bármilyen verziójú BIOS esetében előjön a gond..
A táp jó, legalábbis elvileg.. mert másik táppal is megcsinálja..
A proci hőmérséklete sem nagyobb 35-40 foknál. az északi híd kb. 40 fok.
overclocking nincs..
A VGA kartya egy régebbi Mx440-es, de az is megy másik lapban.
Jelenleg van:
MSI K8N neo platinum
sempron 3000+ 64bit
1*512MB kingston
380W cooler master táp
Ja a másik dolog, hogy a procimról tudtok valamit?
Kiváncsi lennék, hogy milyen model, mert a elvileg unknown!!
Name AMD Sempron 3000+
Code Name Palermo
Specification AMD Hammer Family processor - Model Unknown
Kösz előre is minden hozzászólást!
[Szerkesztve] -
slider000
csendes tag
Szisztok! Van egy kis problémám, szóval tegnap este egy boot vírus fészkelte be magát a gépembe, és nem indul el a gép vagyis csak az oprendszer nem tölt be, meg a vinyómat se egészen annak és olyan méretűnek ismeri fel mint amilyen valóljában.Ha tud valaki akkor segítsen légyszi.
-
toM517
aktív tag
Hi all!
az XPm olyat ir ki indulas elott, hogy Windows\System32\Config ban valami fajl megserult vagy mittomen es keri a windows CD-t hogy arrol javitson, asszondja a Reapir-val siman megcsinalom... Ki add egy parancssort es neekm fogalmam sincs mit irkaljak bele, hogy helyrerazodjon... Valaki okos megmondana nekem mit kell tennem? probaltam mar a Chdsk-et /p /r parancssal Meg hogy Fixboot es hasonlokat. Egyszeruen egyikr naprol a masikra csinalta, semmi elojel vagy barmi
Pls HELP ME!!!! -
Sir Riccio
addikt
Nekem a 2800+-os A64-ekkel volt sorozatosan ilyen jellegü gondom, ezért irtam a fentieket, feltételezve, hogy azonos a probléma, de ezek szerint a gyártó ''megelőzött.
Viszont az emlitett procik mindegyike stabilan ment C&Q nélkül akár három modullal is. Sajnálom hogy nem tudtam segiteni. -
Vérboci
addikt
válasz
Sir Riccio
üzenetére
2800+-os sempron nem támogatja a CnQ funkciót, így le is van tiltva...

A 256-os rammal be sem bootol, pedig az egyoldalas... -
Sir Riccio
addikt
Sajnos el kell hogy egy kicsit keseritselek, ugyanis köztudott hogy az s754-es konfigok nagy többsége engedélyezett C&Q mellett nem hajlandó 2 vagy több memória modullal stabilan müködni. (ez a tény nem függ a RAM márkájától, gyártójától, inkább attól hogy ''egy vagy kétoldalas'' a modul) Mindenképp megér egy misét: letiltod a C&Q müködését,- legalább egy teszt erejéig,- / BIOS-ban és WIN energiagazd lehetőségek / és ha akkor stabil, a választás lehetősége a tiéd, egy modult használsz vagy a C&Q mellett döntesz.
-
Vérboci
addikt
Hát köszi... akkor azt hiszem, hogy szerdán bemegyek a boltba, vázolom a problémát, aztán ha azt mondják, hogy le lehet gariztatni, akkor szétkapom a gépet és beviszem nekik...
Jövő héten kiderül...
Illetve még megpróbálok egy ugyanilyen samsung memót szerezni, mint az enyém. Ha azzal megy párban, akkor csak inkompatibilitás. Ha nem, akkor... -
Bubu79
addikt
Hoppá, lemaradt a nem
Bocsi
Ha megnézed az adataimnál, láthatod, hogy én is azt használok ( K7-est ugyan ) tehát tényleg csak elírás 
Egyébként lehet kapni, bár én azt használom, ami a videokártya hűtőkhöz adott paszából megmaradt ( fecskendős kivitel ) / van már néhány darab
/
Külön nem hiszem, hogy olyan fergetegesen drága lenne
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Mindenképpen újra kell pasztázni, mégha ez egy melegedésre hajlamos Sempron is !
Ugyan nem rég óta használod a lapot, és a paszta még képlékeny lehet, én mégis inkább újrapasztáznám. Előtte régi maradvány letöröl mindkét felületről, alkoholos lemosás, és úgy fel a paszta
-
Vérboci
addikt
válasz
Rez_Grof
üzenetére
Ahogy az offben is leírtam, a válogatás oké lenne, de azt gondolom, hogy elég sok emberke vásárolja ezeket a samsung csipes olcsóbb ramokat.
És ha válogatós lenne, akkor önmagában sem vinné a ramot. De ha csak egy modul van benne, akkor megy, Ha kettő, akkor nem...
Szétszedni, összerakni, cserelapra várni... VÁÁÁÁÁÁÁ
szerk: Ha most leveszem a hűtőt a prociról, akkor kell vennem rá új pasztát? Vagy ami rajta marad a hűtőn meg a procin az jó lesz?
[Szerkesztve] -
Vérboci
addikt
No... BIOS frissítés rendben lezajlott, de a helyzet változatlan.
Most is végigpróbáltam az összes lehetőséget, de a 256-ossal sem egyedül, sem párban nem bootol, illetve az 512-esek sem mennek együtt, csak külön külön.
Az én memóim szarok, vagy azért ennyire nem kéne válogatni a lapnak?
Visszavigyem? -
Vérboci
addikt
Az a lényeg, hogy válaszol valaki

Szóval csak akkor van gond, ha manuálisan nagyobb időzítést állítok be, mert ha auton van, akkor a lap gondolom a lassabbikhoz szinkronizál nem?
Ez mondjuk nem magyarázza meg, hogy a 256-os modullal miért nem indul el. Másik gépben (K7-es Asrock) frankón műxik minden.
Leszedtem közben az új biost. Megpróbálom frissíteni. Még sosem csináltam ilyet. Ha egy fél órán belül nem vagyok, akkor nagyot szoptam
-
Bubu79
addikt
Ugyan a gyártó nem írta bele a leírásba, de előfordulhat, hogy javítottak a memoria kompatibilitáson is. Minden sz@rt nem szoktak beleírni, mert akkor a kutya sem venné a lapjukat.
A memok időzítése pedig csak akkor gáz, ha a gyorsabbik időzítés van beállitva, mert akkor a lassabb modul nem bírja a tempót, és instabil lesz a géped
Elvileg bírnia kéne a lapnak a két különböző memóriát, de mint tudjuk minden dobozon rajta van, hogy Plug&Play, soxor mégsem megy az a tetű kártya
Hoppá, most néztem csak, hogy Rez_Grof-nak szólt a kérdés, bocs
[Szerkesztve] -
Vérboci
addikt
válasz
Rez_Grof
üzenetére
Mennyire befolyásolja az én problémámat, hogy az 1.8-as Bios (1.7 van most) támogatja a 939 tűs újabb revíziójú procikat?
Nem hiszem, hogy segítene bármit is.
A kérdésem inkább az, hogy jelenthet-e alaplap problémát a vázolt helyzet, vagy nem.
Az alaplapnak mennie kellene két különböző memóriával?
Mi van akkor, ha a két memória időzítése más és más? -
Bubu79
addikt
CAS Latency (CL); TRCD; TRP; TRAS; , ezek a lapodnál az időzítések, de ahogy elnézem, ezek alapértelmezésben AUTO-n vannak...
a szokásos beállításuk pedig általában: 2,5-3-3-7 fürgébb memóriáknál 400-on
3,0-3-3-8 kicit lomhábbaknál ( Vigyázat, a TRP és a TRAS a kézkönyv szerint a BIOS-ban fordíva szerepel ! )
Egyébként tényleg az Advanced ben van, ahogy Rez_Grof mondta
Most olvastam csak a memo-s hsz-edet...
Próbáld meg felrakni a Rezi által említett BIOS-t, és ha azzal is sz@raxik, vidd vissza gar-ban
[Szerkesztve] -
Vérboci
addikt
A PQI-n PQI chipek vannak. De az nem az én memóm amúgy, a sógorom gépébe szereltem be, csak a teszt végett vettem ki.
Nekem egy 512 és egy 256-os ''brand'' samsungom van, ami eddig vígan ment egy Asrock K7VT4A+ lapban, de a jelenlegiben Asrock K8 Upgrade VM800 nem akarnak együtt menni. De mint mondtam, A PQI sem akar senkivel sem közösködni.
Rez_Grof: Asrock K8 upgrade VM800 alaplap. A BIOSban tudom, hogy hol vannak ezek , csak nem tudom mire jók, illetve milyennek kellene lenniük.
Megjegyzem, a 256-os memóval a biosig el sem jutok. -
Vérboci
addikt
Naszóval...
Új táp a gépben, sípolás, ciripelés megszűnt és még csendesebb is mint az Acorp volt
A probléma viszont továbbra is fennáll. Az már biztos, hogy a táp jó. (350W vadiúj FSP amúgy)
A proci a helyén, hűtés megy. Csak a memóriával lehet gond, gondoltam.
Hosszas próbálgatás után a következő tapasztalatokat szűrtem le.
A gép bármilyen tetszőleges 2 memória behelyezése esetén nem bootol, vagy ha bootol, akkor a windows indításánál restart, vagy fagyás.
A következő memókkal próbálgattam, minden lehetséges kombinációban: 256 Samsung, 512 Samsung, 512 PQI. Párban tehát sehogy nem indul, illetve a 256-ossal önmagában sem. Ha csak az egyik v. másik 512 van benn (bármely foglalatban a kettő közül) akkor minden szép és jó.
Kérdem én, mitől van ez? Alaplap? Vigyem vissza garanciába? Zsír új... (2 hetes lesz) -
-
Bubu79
addikt
Hi!
Ezen a címen [link] találhatsz infót a BIOS lehetséges visszaállításáról, de bemásolom a szöveget neked ide:
For Award BIOS
1. Make a bootable floopy disk
2. Copy the Award flash utility & BIOS file to the said floppy disk
3. Create an autoexec.bat with ''Award_Flash_Utility BiosFilename'' in the content (e.g. awdfl823K w6378vms.130)
Sample on how to create an autoexec:
a. On Windows, open the notepad
b. On the notepad, write ''awdfl823K w6378vms.130'' (without the '' '')
c. Save the file as autoexec.bat
4. Boot up system with the said floppy (it will take less than 2 minutes before screen comes out)
5. Re-flash the BIOS & reboot.
Egyébként úgy tűnik, hogy sikerült megfektetned a BIOS ROM-ot
Erdey_a: szorítok Neked
[Szerkesztve] -
KC
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a gépemmel...
Turkáltam a BIOS-ban, és sikerült elrontanom(a DRAM clock-ját emeltem 166-ról 200-ra).
Az óta nem bootol a gép, bootmenüig sem jut el, se kép se semmi.
Akkor tápot kihúztam, CMOS elemet kivettem, vissza...semmi.
Utána átállítottam a CMOS jumperjét arra, h clear configration, csak sajnos nem olvastam tovább a könyvecskét, hogy ilyen jumperállással nem szabad bekapcsolni a gépet, mert károsítja az alaplapot. Most gyakorlatilag ott vagyok ahonnan elindultam, csak attól tartok kinyírtam az alaplapot.
Valóban elrontottam az alaplapot?
Vagy van vmi más, hatásosabb módszer a BIOS visszaállítására? (bill kombinácio...stb)
A gép:
MSI K7N2 Delta2 LSR
Award BIOS
Athlon 2600+
512 DDR Ram PC3200
.
.
.
Aki tud, kérem segítsen!
Sürgős lenne!
Előre is köszi!
Kc -
pink75
aktív tag
azért ne siessük el...

erősen videokarira kenném az egészet, ha már akkor kötekszik, amikor az xp még képben sincs - ezekkel az overclocking-okkal meg a monitor nem bekapcsolással
mindegy
Új hozzászólás Aktív témák
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de mág azér megy..
Bocsi
/
k akkor lényegtelen!