- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
-
LOGOUT.hu
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandit21
addikt
válasz tboy72 #38447 üzenetére
A tárgyiatt lehetne az is de az sokkal konkrétabb és eredménye is van.
Amit én írtam általános, tárgyú és önmagában a veszély már meg is valósítja.Amit én írtam biztos megvalósul. A 323 . lehet.
Viszont mivel a 323 nak van előkészületi alakzata ezért tényleg komolyan mondom hogy jobb lenne befejezni.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
313313
addikt
válasz tboy72 #33936 üzenetére
Már csak azt kell kitalálni, hogy fér hozzá a szolgáltató a kártyához és már limitál is. Esetleg lehet hasonló módon,mint a hkv-k a trafó körzetekben.
Idén már szabályoztak le parkokat, 10-15-ig nem engedték őket bizonyos teljesítmény fölé. Tegnap délelőtt Monoron is legaláb két park le volt szabályozva 11-ig 60kW-ra (495 kW helyett). Tudom mert ott voltan. Nap sütött, a kimenő teljesítmény meg 60kW volt. Épp az elszámolási mérőket programoztam át, hogy legyen 5 perces log is, ne csak 15 perces...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
wik_406
csendes tag
válasz tboy72 #33936 üzenetére
Erdekes, hogy ez a datamanager kartyahoz tartozo uj firmware-ben van.
Magahoz az inverterhez is van uj firmware, abban egy ilyen valtozas van Mo-ra nezve:
Setup Hungary HU – voltage and frequency limits adapted. Reactive power function P(U) enabledSajnos tobb info nincs rola.
Wik.
-
csemberlen
őstag
Szerencsés vagy. Mi okosotthonokat kivitelezünk, és sok ds18b20-at tesztelünk. 10 ből 2 kuka alapból, és még 1-2db az idők során. Mondjuk nálunk fel van fűzve néha 5-20 db és 1 db hibás lefagyasztja a bus-t, és az összes nem fog jelet adni.
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
__Zs__
tag
OFF
Szia!
Írnál a megoldásodról néhány mondatot? Ugyan jelenleg még nem aktuális, mivel éjszakai/vezérelt árammal megy a bojlerünk, de az elvileg hamarosan megvalósuló napelemes rendszer esetén úgy vélem már jó hasznát fogom venni az infónak, ugyanis szeretném majd a hejbenfelhasználás arányát amennyire csak lehet növelni.
Pontosan milyen eszköz(ök) alkalmazásával, milyen tényezők/paraméterek függvényében történik a kapcsolás (áram bojlerhez engedése)? A bojler elektromos bekötése, miként van kialakítva? Milyen módon, hova van a beavatkozó (wi-fi-s kapcsoló/relé) betéve?
Még ha a legegyszerűbb ütemezett időkapcsolás is az elv, akkor is nagyon szívesen olvasnék róla.
Előre is köszönöm!
Üdv': __Zs__
Megj.: Közben eszembe ötlött Geresics - topicgazdánk - teljesen jogos, OFF-okra vonatkozó kérése, és mivel úgy ítélem meg, hogy a bojlet wi-fis kapcsolásvezérlése nem kifejezetten napelemes téma, ezért alkalmazom is.
OFF
-
Borisz76
veterán
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Geresics
Topikgazda
Ilyet még én sem láttam. Ezért volt az első gondolatom, hogy véletlenül rosszul írták fel. Mondjuk hónapokon keresztül rosszul felírni elég nehéz volna.
Marad hát a hibás óra-programozás, vagy a fordított bekötés, de egyikre sem láttam még példát. Ezen kívül nem igazán van más ötletem.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
agyarka
aktív tag
Elvileg nincs. Én bementem az ügyfélszolgálatra, ott azt mondták már nem kapok több havi számlát. Arról sajnos nem kaptam ( igaz nem is kértem) papírt, hogy évente csak 1 x fognak elszámolni. -(
A Froniusnál az utólagos Wifi-s invertereknél állítólag többeknek volt probléma a kapcsolattal.
Nálam a egyik SE Wifi je fagy le, aztán majd 1 nap vagy ujraindítás kell neki.
[ Szerkesztve ]
-
agyarka
aktív tag
Gratulálok a rendszeredhez, hosszú hibamentes működést kívánok!
Az éves leolvasást nem kell kérni, mert alapesetben évente csak 1x ellenőrzi fizikailag az órát a szolgáltató. Mostanában a HMKE re meg távleolvasós órákat telepítenek, ami 15 percenként küldi az adatokat.
Az éves elszámolásra legegyszerűbben az internetes ügyfélszolgálaton a havi részfogyasztás 0 ra állításával lehet, amíg még az óracserét nem regisztrálták. Érdekes, utána nem állítható, sőt jópár napig az ELMÜ személyes ügyfélszolgálatán sem. Úgy látszik lassan frissülnek az adatbázisaik, napokig tart mire mindenhol látható az óracsere.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Sweet.tv - internetes TV
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Háztartási gépek
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Óra topik
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Segway ninebot Kickscooter Max G2 roller
- Flair Signature
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával