Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssgk
aktív tag
Sziasztok egy MSI gaming x 1080 kártya hűtése milyen szinten van ? Esetleg milyen léghűtések vannak rá amik elég jól tartják komolyabb terhelés alatt is ?
(Vízhűtés esetleg szerelt vízhűtés van annyival jobb mint a léghűtéses társai ?) -
Norman M249
tag
Sziasztok!
RX 560 Pulse vga-hoz szeretnék valami értelmesebb hűtést, átmeneti karinak szántam,de a jelenlegi orbitális pályára emelkedett vga árak tudatában jó darabig maradni fog, viszont 70-75 fokra simán felkúszik game közben.Gyári venti szabályozással be tudom ugyan lőni kb 66-68 közé,de cserébe ordít mint akit ölnek... és még az m2 ADATA SU800 ssd-t is fűti, elég szerencsétlen helyen van a PCI-E slot alatt, (MSI TOMAHAWK B350) pont a vga bordánál.Első körben erre gondoltam :ARCTIC Accelero L2 Plus. Valakinek tapasztalat esetleg? Van itthon ennek egy nagytesója az Accelero Twin Turbo II 250w hűtőteljesítménnyel,de erre a karira fel nem rakom mert kettétöri, anno 6870-en teljesített kb egy évet, annak a nyákja vigan elbirta. Esetleg az említett nagytesót akár el is cserélném, ha van valakinek az RX-re egy hatékonyabb hűtése.
-
Dilikutya
félisten
Ami passzív hűtő jó RX580/570/5760/480/470/460 kártyákra, az jó lehet RX550-re is? Értelemszerűen felfogatás, nem képesség miatt kérdezem.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok! Mennyire hülye ötlet pillanatragasztóval felragasztani a ramokra a bordát? Sehol nem talállok, netről meg nem fogok úgy rendelni hővezető ragasztót, hogy 2x annyi a posta.
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Accelero S3 lesz a kezemben hamarosan és egy Asus GTX-950-re szeretném feltenni.
A kérdés, hogy hol tudom megnézni, hogy ennek a kártyának a furat távolsága mekkora? Méregetni nem szeretném, csak, ha muszáj. (Gyári spec. kéne)
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
A követkeőben kérném a segítségeteket:
kaptam egy Radeon 6850-es VGA-t egy barátomtól egy ACCELERO twin turbo hűtővel. A ventillátorok csatlakozója nem volt a VGA-ra dugva, mert állítása szerint ő az alapra dugta. Az enyémen nem volt ilyen csatlakozó, ezért a venti takarítás után a kártyára dugta ma ventit. 3 pines csatalkozó van a kártyán. Beszereltem, bekapcsoltam. .majd igen gyorsan ki, mert rögtön égett szagot éreztem: az egyik venti megégett. A VGA működik: kipróbáltam csak hűtőbordvel.
Kérdésem: hol tudok venni hűtőt egy 6850-re? Hogy tudnám kipróbálni, hogy a venti tényleg döglött-e?Köszönöm!
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Több vga-n is zalman és alpenföhn hűtésem van.
A ramokon ragasztva lettek a tüskék.
Nem jönnek le könnyen, tépni nem szeretném, mert félek letépném a ramot, vrm-et, mert szeretném visszatenni a gyári hűtést.
Van valami oldószer, vagy tuti megoldás erre? -
levike92
tag
Sziasztok. Tegnap megadta magát a 1060-am hűtője. Szerintetek jó ötlet lehet 2-db 8 cm-es ventit felfogatni egymás mellé a bordára? (valami jobb minőségűt) Nem akarok másik hűtőt venni rá.Illetve mi a normális hőfok ennél a kártyánál terhelés közben? Úgy értem mi az ami már veszélyesnek számít.
-
Razor18
tag
Sziasztok,
hűtőrács rögzítéséhez M2-es csavart a gyárilag adott készleten túlmenően honnan lehet szerezni?
Kösz
-
BemAnyó
senior tag
Hali!
adott egy alap saphire rx580 vga, milyen hűtést ajánlanátok hozzá ami leginkább fedi, passzol stb,? (vizesben nem gondolkozom)
-
X Factor
addikt
Sziasztok valaki tud itthon helyet ahol kapni mini 4pin pwm - 4pin pwm y splittert vga-hoz?
Esetleg ha van felesleges megvenném.
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Hadd ne menjek bele mekkora szívás volt megtalálni mi a jó ...-nak van ilyen hangja a gépemben, már vagy 5x szétszedtem e miatt meg vagy 15x agyvérzést kaptam tőle...
A jelenség pontosan ez: [link] (nem az én videóm, viszont ebből kezd gyanús lenni, hogy szériahibáról lehet szó?)
Sapphire R9 390 NITRO középső ventillátorának van ilyen karistolós hangja, és nem is pörög olyan simán mint a többi, van benne egy kis nyolcas... csak a kedves drága kártya ezt a ventillátort (meg a többit is de azoknak semmi bajuk) előszeretettel lekapcsolgatja (amit én nem tudtam), játék közben pedig már elég hangosan zúg a többi ventillátor ill. az egész gép, ahhoz hogy ezt a karistolást elnyomja. No meg magasabb fordulatszámon jobban egybe is olvad a hangja és kevésbé tűnik fel.
Melegebb napokon és/vagy játszás utáni 5-10 percben amíg vissza nem hül annyira az a 3kg fémtömb ami rajta van, hogy leállítsa ezt a ventit, addig így karistol, és nagyon idegesítő tud lenni...Valaki találkozott már ilyennel? Esetleg van rá valami javítás, vagy pontosan erre való csere venti, és ki tudom azt cserélni a teljes borda leszedése nélkül?...
Másik opció hogy, van a kártyán még szűk 2 hónap garancia (igen, "véletlen" pont black friday-ig
), de kb. 95%-ig biztos vagyok benne hogy erre a hibára csak annyit fognak reagálni hogy "há nincs ennek semmi baja hülyegyerek" és érintetlenül visszaküldik, merthogy a videokártya működik, nem melegszik túl, a venti forog, hűt... csak surrog közben... Szóval ezen a tortúrán nem biztos hogy át akarnék esni, mert az eredménye szerintem az lenne hogy 1 hónapig nélkülöznöm kéne a házi kazánt, majd javítatlanul visszakapnám...
Pls help
-
Dilikutya
félisten
2 pines gyári ventilátor szabályozására van valami lehetőség? Az Asus Radeon RX550-en ilyen van, és teljes fordulaton pörög mindig.
-
marklorincz
kezdő
Sziasztok.
Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet. Adott az alábbi konfig:
ház: zalman z9 neo, alaplap: asus z170 pro gaming, proci: i7 6700k, kártya: msi gtx 1070 gaming x, proci hűtő: noctua nh u12s, ház ventik: elöl 2 db 14 cm-es nanoxia ds 1400, hátul és felül 1-1 12 cm-es nanoxia ds 1300.
A gép 2016 novembere óta üzemel, de a gyári molex-es házventiket most cseréltem le, szabályozható nanoxiára, így most kicsivel több időt fordítottam a komponensek hőmérsékletének nézegetésére és a ventik szabályzásra AI suite 3-al. Feltűnt, hogy a vga hőmérséklete alap esetben is 43-47 C fok (terhelés nélkül passzívan üzemelve) 24-25 C fokos szobahőmérséklet melett. Utánanéztem több tesztnek (itt a prohardveren is), ahol ez az msi (és a a többi gyártó 1070-es kártyája) terhelés nélkül 36-38-40 C fokos.
A kérdésem az lenne, hogy ez a 43-47 C fok elfogadható érték? (mert kicsit furcsa ez a 20+ C fok a szobahőmérséklethez képest).
Válaszokat/tanácsokat előre is köszi. -
xgbcx
tag
Sziasztok! Szeretném a tanácsotokat kérni: nemrégiben szereztem magamnak egy Asus strix R9 390 pc gaming kártyát, amiről mint kiderült szeret melegedni. A hőmérsékletet sikerült stabilan 80° alatt tartani, viszont a ventilátorok zavaróan zajosak... A számítógépházam nem a legújabb: felső tápos, felül nincs szellőzés csak elől és hátul, ott viszont van 2-2 ház ventilátor. Legtöbb helyen azt látom, hogy érdemes lenne lecserélnem ezt is, de szerintem nem sokat javítana a zaj problémán. Kinéztem egy arctic accelero xtrem 4-et, hátha csökkent a zajon és a hőmérsékleten. Volt már valakinek hasonló problémája? Esetleg tapasztalata ezzel a típussal?
-
szzimo53
tag
Üdv.
Adott egy Gigabyte HD 7990 6GB kártya. A ventik vezérlése megadta magát ezért direktbe lett kötve a floppy csatin keresztül, tehát mindig maxon pörög.
Nem én csináltam nem értek hozzá annyira.
KÉRDÉS: Mit lehetne helyette kitalálni. Lehet-e valami másik komplett hűtést rátenni. Esetleg ajánlotok valamit?Köszi
-
FoLey-v
addikt
válasz
Steve_Brown #8877 üzenetére
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Erre a kártyára milyen hűtőket ajánlotok rá amit le is hűti?
Az a gond,hogy combosabb játékoknál pl. Rise of Tomb Raider,Metro 2033 alatt 80 körüli fokot mutat.
De pl. The Evil Within alatt 64-65 fok körül megy.17.6.2-es driver van fenn.
Alapjáraton meg okés a kártya.
-
mAtech
aktív tag
válasz
donald_boy #8871 üzenetére
A tiédre jó az is amit én vettem:
1. [Deepcool]. Ezt vettem én.
2. Arctic
Mindkettő kapható volt nemrég. Artic 6,5K-ért láttam, Deepcool-t 5K alatt.
Üdv,
A. -
cheatergs
senior tag
Halisztok!
Gigabyte GTX570-re keresek hűtőt, mert a gyáritól az asztal is remeg, ha 50% fölé megy.Van egy Accelero S3-asom itthon, de az nem kompatibilis (legalábbis az Arctic nem írta a támogatottak közé).
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok!
Van valami aftermarket hűtő r9 280-ra (windforce 3x), ami halk és hatásos is ?
Raijintek morpheus-t ajánlottak de nem lehet sehol kapni. -
Termi92
tag
Sziasztok! Van nekem egy Accelero Hybrid II - 120 aminek a ventije elromlott. Hol tudok hozzá pót ventit venni, mert egyszerűen sehol se találok? Egy R9 290-el volt használva, a Coolermaster ventit kezelte a Wattman (sebességét állította). Próbáltam ebay-ről rendelni vga 4pin -> 4pin átalakítót (3-at is), de sima pwm-s venti sebességét nem tudta a Wattman kezelni a vga-n keresztül (se más program).
Mióta elromlott egy alaplapra kötött ventillátor van a radiátor előtt, speedfan kezeli is rendesen, de Win7/Win10 alatt nem mindig indul el a gép bekapcsolásakor a progi.
-
donald_boy
tag
Sziasztok! Milyen hűtőt ajánlotok ehhez a videokarihoz?
Sapphire Radeon HD 4830
Link
Ár kategória: 4-5k, nem tuningolok, amennyire lehet legyen csendes.
Köszi -
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy [ilyen] VGA-ja. A hűtője nagyon hangos már. Van valami univerzális cooler, akár bordával együtt, ami erre a 9600GT-re felmegy és még kapható?
Köszi,
A. -
-Ben-
veterán
Sziasztok!
Egy régi nVIDIA 9400GT -re jó lenne EZ a hűtő?
Nem tudom, hogy rámenne -e...
-
Tzoltan21
tag
Sziasztok,
Lehet, hogy volt már ez a kérdés a fórumban, de van egy Medion X7813-as laptop. Mikor szétszereltem láttam, hogy hiányosak voltak a hővezető párnák. Konkrétan a VRM-en egyáltalán nem voltak, ugye kikapcsolt a gép mikor nagyobb terhelést kapott a VGA. Namármost mivel nem volt hővezető párnám, meg amúgy sem tudom milyen kellene pontosan azért nyomtam Arctic MX4-et a VRM-re meg a FET-ekre. A memóriákon persze volt párna, de azokhoz inkább nem nyúltam. Kérdés, hogy meddig tart ki? Amióta nyomtam MX4-et a hiányzó részekre azóta a gép patentül megy, nincs kikapcsolás teljes terhelés alatt sem. Csak ugye ez a kérdés, hogy mennyi hosszútávú?
Előre is köszönöm a válaszokat,
-
Exelsior
őstag
válasz
Rottweiler89 #8864 üzenetére
Neten nézz szét lehet akad használt eladó hűtés. De én a helyedben vennék rá egy Accelero Twin Turbo II vagy hármat. Ez később VGA váltásnál is jól jöhet mert az összes létező új VGA-t támogatja és le is bírja hűteni. Nekem egy 7870-et hűtött régen szépen. Ha van pénzed és biztonságban akarod tudni játék alatt a VGA-t vegyél egy jó hűtőt. Accelero Twin Turbo II használtan is szokott fent lenni aprón. Nyilván ezt is szerelni kell de ez neked nem fog gondot okozni.
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen Sapphire 7850-es. A probléma a már fentebb is megemlített, és nálam is fellépő "első" ventilátor zajossága(videó). Lehet ehhez a VGA-hoz kapni ugyan ilyen ventit?
Nagyon sufnituningban rápakoltam a régi Asus 6850-esem DiretCU hűtését. Viszont az a baj, hogy nem nagyon merek így játszani vele, mert tartok attól, hogy kevés lesz neki. FurMark alatt manuális ventilátor fordulattal(30%) simán eléri a 70°C-ot, BF1 alatt is simán 65°C, viszont két venti több, mint egy. A TDP a két VGA-nak majdnem pontosan megegyezik, szám szerint ez ~130W.
Kérdésem tehát, hogy maradhat simán a DirectCU hűtés rajta, vagy vennem kell rá másik hűtést, esetleg hibás VGA-ról szerezzek egyet? -
Exelsior
őstag
válasz
boskorelli #8862 üzenetére
Két probléma van vele:
1: a VRM chipeket gyakorlatilag egyáltalán nem védi. A legjobb megoldás, ha (ahogyan azt több külföldi fórumban is láthatja az ember) fogja az ember a régi ref hűtő aluját és levágja a kellő darabot a hátsó VRM sorhoz, meg vesz egy bordát az elülső néhány chipre. Így 60-70 fokra lemegy a játék közben egyébként 90-100-on tengődő chipek hőmérséklete. (A nyákon keresztül hűtő hátoldara ragasztott nagy borda itt semmit nem ér)2: a memóriachipeket se hűtik, csak a nyákon keresztül, ami azért nem túl eredményes. Ez mondjuk valszleg nem okoz problémát, de ha akarja az ember, vehet legalább 15x15mm-es bordákat, amiket felragaszt rá.
Egyébiránt gyakorlatilag hangtalan idle-ben, játék közben néha picit meghallja az ember, de a vinyó kerregése is elnyomja.
-
boskorelli
tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg tapasztalata az Arctic Accelero extreme IV vga hűtővel kapcsolatban? Megéri az árát? Egy Sapphire Dual-X R9 280X kártya hűtésének a cseréjén gondolkozom mert játék alatt kb olyan hangja van a gyári hűtésnek mint egy repülőgép hajtóművének. És nagyon zavaró.
Erről a fajtából van szó:Üdv.
-
dewil666
őstag
válasz
Dragon1004 #8860 üzenetére
Ha tudod mit hová kell forrasztani akár úgy is lehet. Csak akkor olyan ventit kell betenni ami tud akkora fordulatot vagy nagyobbat mint ami most benne van.
-
dewil666
őstag
válasz
Dragon1004 #8858 üzenetére
Szia!
Ha az enyém lenne és költséghatékony módszert akarnék akkor kivenném azt a ventit és egy 8Cm-est tennék a burkolatba rögzítve. Azután adnék neki vagy 12V-ot vagy ventiszabályzóval megoldanám, hogy ne maxon forogjon (a hangja miatt).
-
nobodyy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS Ati Radeon HD6670-es kártyám, aminél arra lettem figyelmes, hogy néha-néha felpörög maxra ventilátor. Megnéztem és a venti nem pörgött, pedig a GPUZ progiban Auto-ra van állítva és elvileg 39%-on mennie kéne. Az érdekesség, viszont, ha a programban beállítok 90-100% közötti értéket, akkor pörög és csökkenteni is tudom fokozatosan (pörög is), de 40 %-nál megint megáll.
Lehetséges, hogy a PWM szabályzó romlott el vagy inkább a ventilátor állt be egy kicsit? (4 vezetékes ventilátor van rá kötve)
Szoftverek frissek, garancia nincs rá.Előre is köszönöm a válaszokat!
mod.: Most hajtottam egy pár percig 100% környékén és most megy auto-ban is... lehet hogy olajozás lesz a vége. De ha cserélni kéne, akkor milyet ajánlotok (valami középkategóriásat)?
-
dewil666
őstag
válasz
Beeerka #8853 üzenetére
Az nem baj ha oldalt van venti! Sőt a vga Így kap legkönnyebben kinti levegőt amit a hdd, ssd nem langyosított fel
Nekem így néz ki: elől 17cm, oldalt 20cm alul 12cm. Ezek befelé fújják a levegőt.
Kifelé meg ezek: 2db 12cm a ház tetején és egy 12cm a hátulján. A ház teteje egy része lyukacsos így ha többlet levegő jutna be az itt szépen el tud távozni. És tökéletesek a hőfokok!
OFF vége. -
-
Beeerka
aktív tag
válasz
MaxxDamage #8852 üzenetére
Felül kifele tolja a levegőt, elöl be, hátul ki.
Oldal ventiket nem nagyon szoktuk bekötni, nagyon beleszól a légáramba.
A lényeg, a kéményhatás elérése, meleg levegő felfele száll, ezt kell segíteni ahogy csak lehet.
(Ha oldalra is akarsz, akkor alacsonyabb fordulaton a befelé a nyerő szerintem, de én kihagynám. Legyen elöl jó nagy légszállítású, az a lényeg)Nálam ez így néz ki: Elöl 2 x 14cm be, felül 2 x 14 ki, hátul 1 x 12 ki, oldalt semmi.
-
válasz
MaxxDamage #8851 üzenetére
Nem voltam tekintettel a megfelelő ventik elhelyezésére, mert a ház gyártó gyári spec. szerint rendeztem be ventikkel.. (felső 2db beszív , mert ott van szűrő is) , hátsó szívja ki , első szívja be a házba , két oldalsó átlátszó plexi amin a ventiket úgy helyeztem el, hogy kifúj...
(ez volt a hiba..) felső és oldalsó ellentétes felrakás.. "talán" megoldja a problémát..
L
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Spotify
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest