Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigyázó és a Havasrekettyei vízesés. Végre egy kis hó!
-
válasz
Hi!King
üzenetére
Nekem Amazfit Stratos van, azzal nincs gond, most lesz 5 éves. A Bip-et is szerettem, nem volt vele gond, csak a Stratos jobban tetszett.
Az Amazfittel az a gond, hogy a szériák között van voltak rosszabbak. A Stratos-nál is volt amelyiknek egyszerűen kiesett a pulzus mérő rész plexije. Tényleg csak távolság mérésre használom tekerésnél meg túránál, nem sokat van a kezemen. Egyébként egy szép óra szerintem a mai napig a bőr hatású szíjjal.
Most vettem egy Nothing watch-ot, mert 11e volt akciósan. Sajnos sokkal gagyibbnak néz ki, a Stratos komolyabbnak hat. Kíváncsi vagyok mennyivel pontosabb az újabb. Sokkal többet nem tud, véroxigént mér, stressz szintet, meg hívás indítás/fogadást tud, nagyobb aksival. Azt sajnálom, hogy a transzflektív technológia eltűnt, nulla háttérvilágítással mindig látható kijelző... semmivel nem jobba az amoled. Sokkal menőbb amikor állandóan látszik a kijelző.#Lajmund: én anno Ali-ról rendeltem kamáslit is potom pénzért, PolarBear márkát, az vízálló. Kellett varrni is már, mert a csatja felakadt sziklán, azóta fixre összevartam, kutya baja. Cipzárja bírja. Itthoni ár kb. negyede volt.
-
Vettem Lidl-ös túrabotot, 3 év garancia van rá... annyira rossz csak nem lehet. Magasság állítható, majd terepen kiderül mit bír.
-
köszönöm! Arra vagyok kíváncsi, hogy ezek "elbírnak"-e? Most 108kg vagyok, mondjuk sose voltam az a vékony testalkat.
Azért amikor meredekebb részen kaptatok felfele, akkor kap terhelést a bot is. Általában keresek az erdőben egy jó kis gallyat, és azt szoktam használni, de egyszerűbb lenne egy igazi túrabot, amikor szükséges. Nem kell mindig, de a Biharban is vannak kövesebb, csúszosabb részek, ott nem árt. Azért kéne összecsukható, hogy beférjen a hátizsákba. Mondjuk a Lidl garancia szokott működni, majd kiderül a botra mennyi van. Dechatlonban még nem néztem szét. -
-
Mai fő látványosság a Rozsda szakadék volt..
Nagyon szép Vartop környéke, sok helyen csodás panorámával. Szerencsére kevesen voltak mindenhol. Magyarul nem nagyon tudnak/akarnak beszélni. A nagyobb hotelek is üresek, de bömböl a román mulatós. A kisebb panziók jobbak a sípálya felé.
A fenyők betegek, sok helyen nagyon lehangoló a látvány. Kiszáradnak, és eszi öket valami növény, zuzmó szerű... Addig kell jönni, amíg van még élő fenyő. Van valamennyi utánpótlás, remélem megnőnek egyszer. Laikus szemmel elég negatívan látom a helyzetet. Messziről még szép.
Másik' quados meg terepjárós csapatàs az megy, a természet meg le van tojva. Ez elvileg nemzeti park. Mi a fenét quadoznak? Birharfüred kettő. -
-
Vartop-ról merre érdemes túrázni?
Eddig a 6km-es piros-kék jelzésű kis körön mentünk végig, ami a sípályán jön vissza.
-
Békéscsabán, szóval nem túl közel
Kis téli pihenésre mentünk. Nagyszeben, Zetelaka, meg Székelyudvarhely volt most a program. Torockót, Szovátát is szeretem. Ezen a részen nem voltam vagy 15 éve, nagyon sokat fejlődőtt. Szép új házak, hőszigetelve, új tetővel, jó utak.
Várak felújítva, történelem meghamisítva továbbra is. Mikó vár is vicc kategória, teljesen üresek a tornyok, infotainment panelek nem működnek, nagyon sok tartalom nem lehetett rajtuk amúgy se. Még szerencse, hogy Wass Albert leírta mi is történt valójában.
Tervben van Brassó és a Fogarasi havasok, ott még nem voltam.
Békéscsaba az a város, ami mindentől messze van: tenger, Balaton, hegyek... itt csak a Körös van, meg tekerni lehet sokat. Ott van Jaminában a legjobb termálvíz, és továbbra se használjuk semmire... pedig nagyon komoly fürdő komplexumot lehetne építeni a bányatavak mellé, szabastranddal stb. Legalább lenne egy normális strandfürdőnk..
Biharfüred 150km, azért járunk oda gyakrabban, mert az a legközelebbi hegy.
Mátra 200km, alacsonyabb, hó sincs nagyon. Balaton is 260km. -
-
Téli túrázáshoz milyen bakancsot tudnátok ajánlani? (Bihar, Hargita, 40-50cm hó, van ahol süpped, de ösvényeken nem süpped, csak jeges) Ár: 50e max. Lehet ennyiből jót venni? Eddig egy olcsó Quechua volt, de mászás közben egyszerűen lejött a talpa. Elég kellemetlen volt úgy lejönni a Hargitáról, még jó, hogy a pickup lehozott. Csak a kamásli tartotta meg, meg a sarka. Nem sokat bírt, 4 évet, kb. 8db 10+ km túrát. Ezek ilyen egynapos túrák szoktak lenni, max 16km-rel.
Tehát olyan kéne, ami nem csúszik, vízálló, kényelmes, és nem esik szét.
Fura, mert a sima bakamcsom is Quechua, de azzal semmi gond eddig, pedig sokkal többet használom.
Vicces, mert sima strapabíró, vízálló munkavédelmi téli bakancs marha bőrből már ~25e körül is van, túra verzió meg nem igazán. Az egyik kabátom is munkavédelmis, az brutál egész napos esőben is tényleg vízálló, ellentétben az annak árult túra kabátokkal.
Ezek közül valamelyikkel van tapasztalat?
Quechua SH900 Pro Moutain
Quechua SH900 sima
Lumberjack river 2
Columbia Newton Ridge Plus II
KEEN Targhee Lace High Boot WP
SALOMON Outblast CS WP
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kis téli pihenésre mentünk. Nagyszeben, Zetelaka, meg Székelyudvarhely volt most a program. Torockót, Szovátát is szeretem. Ezen a részen nem voltam vagy 15 éve, nagyon sokat fejlődőtt. Szép új házak, hőszigetelve, új tetővel, jó utak.