- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
Köszi szépen, igazából van decathlonos hátizsákom, és azon is van néhány külső rögzítési lehetőség, és ezeket nagyon szeretem és sokat használom. Nem bánnám ha több ilyen külső rögzítési lehetőség lenne, ezért néztem ezt a hátizsákot. A kirándulásaim nem mindig hagyományos értelemben vett túrák hanem néha horgászat, és akkor is nagyon jól jön, ha felrakható rá a motyó. Talán a legjobban a vadász táskák válnak be nálam, abból most a decathlonban nem láttam olyat, ami az elképzelésem lenne.
-
lugosi
MODERÁTOR
Hátizsák témában: a Helikon-Tex Raccoon Mk2-t használja valaki közületek? Egynapos túrákra kellene, de úgy számolok egy napossal, hogy férjen bele minden akkor is ha egy egész napos, tehát ha valami szivacsot akarok magammal vinni ülőhelynek (látom az aljára lehet rögzíteni), esetleg valami vékony felső is férjen bele, víz, kaja. Egy minimál oldaltáskát viszek még magammal ilyenkor. A legutóbbi alkalmakkor egy kitömött oldaltáskával mentem, és az már nem volt kényelmes, ami hátizsákom van, az meg vagy sokkal nagyobb vagy sokkal kisebb mint ez.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
és 0519:
köszi szépen.
Alföldön élek igen, ezért ezzel gondoltam kezdeni. Valóban így logikus hogy ezért van 3 füzet. Egyáltalán nem néztem utána, ezért a nem tudásból eredően írtam összevissza. Azt hittem hogy az "Országos" az a minden-egyben, és vannak részek, de így már világos hogy melyik melyik. Az gondolom nem gond, ha nem sorrendben csinálom meg őket.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Legyetek már segítségemre légyszi egy nagyon amatőr kérdésben.
Látom a Decathlon webáruházban a Kéktúra igazolófüzeteket. Van az országos, az alföldi és a Rockenbauer. Most akarnék kezdeni, és először az alföldit gondoltam kipróbálni. Miért vegyem az alföldit és ne az országost (az igazolófüzetre gondolok)? Az országos bővebb, ugye? Vagy van más különbség amit nem veszek figyelembe? -
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Nem elsősorban túrázásra, hanem kutyázásra, madarászásra, vadkeresésre ezt használom, nekem nagyon bevált. Mikor elengedi az oldalán a varrás (használatfüggő, 2 év, másfél év), akkor megveszem a következő ugyanilyet. [link]
Idén lehet, hogy kipróbálok egy drágábbat a gyártótól, nagyon beváltak a cuccaik. -
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Most voltam beteg, és nagynéném tanácsára kakukkfűteát ittam a köhögés ellen, nagyon jót tett, csak ajánlani tudom.
-
lugosi
MODERÁTOR
A fő rekesze egy téglatest alakú rekesz, kb. egy nagyobb doboz befogadására pont alkalmas lenne, de valahogy nem fér bele sok cucc. A rekeszek nem adnak hozzá a használhatósághoz nálam túra vagy kirándulás esetén, legalábbis ennél a zsáknál nem, a fő rekesz rovására érzem őket, tárolónak nem elég nagyok és a fő rekesz sem elég nagy. Valahogy úgy érzem, hogy a sok kicsi nem megy sokra.
Amit jobban használok, az egy ettől eggyel olcsóbb kategóriás decathlon saját márkás, egy hordó alakú belső tere van és semmi különös, jó kényelmesek a vállpántjai. Legtöbbet mostanában arra használjuk, hogy a heti nagybevásárlást felhozom vele az emeletre (tele van ilyenkor befőttesüveggel, konzervvel és egyéb nehéz cuccal, csodálkozok hogy még tartanak a varrások, nem erre tervezték szegényt). Próbáltam róla képet keresni de nem találtam, le tudom majd fényképezni de olyan szempontból nincs értelme, hogy már kifutott termék.
-
lugosi
MODERÁTOR
Ugyanez a hátizsákom van, jó rég vettem, amikor újdonság volt kb. Alig használom, fura de úgy érzem, hogy ez a hátizsák kisebb belül (hasznos térfogatra), mint amekkora méretű kívül. Vagy rosszul pakolható, vagy nem tudom, de bőven nem tűnik 30 literesnek a valóságban. Nem rossz zsák, csak nem tartom praktikusnak a méret/térfogat arányát.
Van egy olcsóbb decathlonos zsákom, külsőre kisebb és sokkal jobban pakolható. Azt használom is elég sokat. Ezt amit linkeltél szerintem arra lehetne igazán ajánlani, hogy pl. városi munkába járós-laptopos hátizsáknak, mert a vizestömlő-zsebben nagyon frankón elfér egy laptop, és védi is. -
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Tényleg jó, nekem van több is, elég részletes. És jó vastag papírra nyomtatják ha megrendeled.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Bocs, hogy eddig nem válaszoltam, most kerestem meg a blokkot. A régi cipőt 2019. szeptemberében vettem, és 2022. októberében cseréltem le. Ez egy vadászbakancs (Solognac 500), ez alatt a kb. 3 év alatt ez napi használatban volt (napit úgy értem, hogy minden naptári nap, kivéve amikor beteg voltam vagy elutaztam, kb. 10-15 nap a 3 év alatt) nagyjából minden év szeptember közepétől májusig (nyáron túl meleg). Ez átlagosan napi 1.5-3 óra gyaloglást jelent benne, gyors fejszámolással olyan 1500 óra szerintem volt benne. Ez betonon, kavicson, salakon, füvön és aljnövényzetben vegyesen.
Egy helyen elengedte a varrás a felső részét, ott megragasztottam cipőragasztóval, egyéb gond nem volt vele a 3 év alatt, nem hiába vettem újra ugyanezt. (Érdekesség, hogy 2019-ben 14.990 volt, tavaly ősszel meg már 22.480, de ha ugyaneddig kitart, nekem megéri.) -
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
A decathlonos cuccok nagyon jók. Az már szerintem jelent valamit, hogy ha valamim tönkremegy, akkor ugyanabból a márkából ugyanazt a típust veszem. Én így voltam a vadászbakanccsal, ami decathlon sajátmárkás, egyszerűen azért kellett újat venni, mert elkopott a talpa az évek során. Vettem ugyanabból a típusból ugyanolyat ugyanolyan méretben. (Apró megjegyzés, hogy az évek során az ára másfélszeresére inflálódott.)
-
lugosi
MODERÁTOR
Eszembe jutott megnézni a hétvégén az erdő védelméről szóló törvényt, és ennek alapján egy kicsit úgy érzem, hogy közepes túlzással élve alig lehet valamit az erdőben csinálni, illetve amit népszerű youtuberek a csatornájukon bemutatnak, az 90%-ban ellentétes a törvénnyel.
Az erdő védelméről szóló törvény alapján tilos:
- élő fáról, cserjéről gallyat, díszítő lombot, mohát gyűjteni (ez az ami a legkevésbé zavar, mert nem szoktam, viszont a vadászok törete az kb. ezzel ellentétes)
- tüzet gyújtani a fokozott tűzveszély időszakában (a nyár szinte egészében, és a tavasz és az ősz jelentős részében ez szokott lenni) [kivétel: Nem minősül tűzgyújtásnak a gáz égőfej és a zárt tűzterű sütő-, főző-, melegítő eszköz alkalmazása, ha az megfelelő szikrafogóval van ellátva]
- tüzet rakni egyébként csak a turisztikai célból kialakított tűzrakóhelyen lehet
- erdei haszonvételnek minősül, és ezért engedélyhez, feltételhez kötött:
- az elhalt fekvő fa és gally gyűjtése, illetve elhalt, száraz ág nyesése
- a kidöntött fáról történő gally, toboz és díszítőlomb gyűjtése
- a gomba, vadgyümölcs, virág, illetve gyógynövény gyűjtése
- a bot, nád, sás, gyékény termelése és fű kaszálása
- a fenyőgyanta gyűjtése
- az erdei forrásvíz hasznosítása
- az állam 100%-os tulajdonában álló erdőben az erdőgazdálkodó köteles tűrni az egyéni szükségletet meg nem haladó mennyiségű gomba, vadgyümölcs, gyógynövény gyűjtését, valamint forrásvíz elhordását
- Földalatti gomba az erdőgazdálkodó hozzájárulásával, az e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban foglaltak szerint gyűjthető (szarvasgomba)
- quadozni, krosszmotorozni (ez teljesen érthető)Mit lehet?
- Az erdőben - annak rendeltetésétől függetlenül - pihenés, üdülés, sportolás és kirándulás céljából gyalogosan, emberi erővel hajtott kerékpárral, lóval, valamint az erdészeti feltáróhálózat részét képező erdei úton sport vagy turisztikai célú, lóval vontatott járművel bárki saját felelősségére közlekedhet, illetve ott tartózkodhat, amit az erdőgazdálkodó tűrni köteles, kivéve, ha
a) más jogszabály azt korlátozza, vagy
b) az arra jogosult a látogatás korlátozását az e törvényben foglaltak alapján elrendelte.
- Az erdőben abban az esetben lehet a megjelölt turistaúton kerékpározni és lovagolni, a megjelölt kerékpáros úton lovagolni, ha az együttes használat lehetősége jelzéssel az adott turistaúton vagy kerékpáros úton megjelölésre kerültPár dolgot kihagytam, ami a túrázás jellegét nem befolyásolja, pl. méhészkedés

Szóval egy kicsit úgy érzem, hogy semmit se lehet igazán, amit népszerű youtubereink az erdőben csinálnak. Tehát bemész az erdőbe a magaddal hozott 500 g-nál kisebb fejtömegű fejszével (kihívás ilyet találni), vagy 30 centinél rövidebb fűrésszel, és...? És a magaddal hozott fából tüzet raksz a tűzrakóhelyen? Vagy viszel egy turista gázfőzőt és azt használod, amíg legfeljebb egy napot ott elsátrazol. De én úgy látom, hogy nagyjából ennyike. Ja, meg lehet gombászni, meg áfonyát szedni, és lehet inni az erdei forrásból.
Vitatkozzatok szét, ha hülyeséget írtam, de kb. így látom most.
Nem feltétlenül a jogszabállyal akarok vitatkozni, félre ne értsetek, csak ez alapján úgy érzem, hogy a netes videókban egy kicsit hamis képet mutatnak erről abban a tekintetben, hogy amit ott mutatnak, azt ezek szerint nem feltétlenül szabad.
Mi a véleményetek erről? -
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Sőt, a városban is. A múltkor kutyasétáltatás közben letojt egy galamb.
-
lugosi
MODERÁTOR
Valami ilyesmi van nekem is (szerk.: jobban megnézve pont ilyen, csak más színben), max arra jó ha valaki befekszik fejjel napozni és mondjuk közben olvas, akkor a fejét nem éri a nap, de bent úgy hely nem igazán van, esetleg guggolva összekuporodva egy ember befér alá. A funkciója nálunk abban merült ki, hogy a tengerparton volt mi alá tenni a táskákat és cuccokat, míg bementünk a vízbe. (Ott ahol voltunk nem loptak, így nem volt gond hogy nem zárt.)
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Bocs tényleg, figyelmetlen voltam.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Szeretnék olyan állóképességet hogy ezt simán megcsináljam
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Tetszeni fog nekik, van kisvasút is.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Szerintem le kell tölteni offline-ba a térképet (nálam a segítség 9. pontja)
”A nyitóoldalon, alul a “Térkép” menüpontot kell választani, a térképen be kell hozni a lementeni kívánt részletet, ki kell kapcsolni a túrák és látnivalók megjelenítését a felül látható Tartalom elrejtése gombbal, majd a jobb felső sarokban lévő nyílra kell bökni. Ha a várható méret elfogadható, a Letöltés gombra rányomva lehet megkezdeni a letöltést. A rendszer ekkor a képernyőn látható térképrészletet menti el. Amennyiben szeretnéd, hogy a jelzett turistaút-hálózat is mentésre kerüljön, azt mentés előtt be kell kapcsolnod a rétegválasztóval (lásd: Hogy kell bekapcsolni a turistajelzéseket?).”
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Nem tudom hogy mennyire a topik témája illetve mennyire tudjátok a választ de teszek egy próbát (ha van rá jobb topik nyugodtan irányítsatok oda).
A legutóbbi használatakor az alumínium edényem egy kicsit megfeketedett belülről (vizet forraltam benne), addig a szintig amíg víz volt benne.
A kérdések:
- foglalkozzak vele vagy az esztétikai kérdésen kívül nincs jelentősége
- ha le kéne szedni mivel szedjem le? -
lugosi
MODERÁTOR
Nekem van fotós szettem is, más az. Ha fényképezőgépet viszek magammal távcső helyett, akkor szerintem sokkal kevésbé "vagyok ott" akkor, amikor történnek a dolgok, majd utólag a monitor előtt élem át azt, ami a helyszínen volt. Nekem (persze lehet, hogy más másképp van vele) sokkal nagyobb élmény ott és akkor megélni, beazonosítani azt, amit korábban csak könyvben olvastam. Amikor először láttam távcsövön keresztül hogy egy madár az udvarlási szertartás keretében "nászajándékot" ad a párjának, az akkora élmény volt, úgy megmaradt bennem, hogy nem pótolja semmilyen fotó vagy videó. Ezeknél vagy rossz lesz a fókusz, vagy a képkivágás nem tökéletes, vagy bemozdul, sötét stb., de amikor ott vagy és látod, átéled azokat a dolgokat, az valahogy mindig "hibátlan"-ra sikerül. Nekem sokkal nagyobb élmény. Így nekem a távcső sokkal többet ad, mint ha lefotózom. Emellett pedig egy megfizethető távcső olyan nagyítást ad, amit fotós felszerelésben vagy egyáltalán nem, vagy csak csillagászati áron tudsz megvenni.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Teljesen egyetértek veled, van egy olyan távcsövem is ami több mint másfél kiló (Fujinon HB 12x60), méretre is nem kevés amit a hátizsákban foglal, és a súly sem kicsi. Leginkább akkor viszem magammal ha a táska amiben van a bicikli csomagtartóján van. Ha a vállamat kell hogy húzza akkor mindig könnyebbet viszek, legtöbbször egy Vortex monokulárt.
-
lugosi
MODERÁTOR
Igen, mindenhol felvitték az árát, érthetetlen a számomra. Az eredeti árán az egy jó vétel volt. Én talán 5-6 éve vettem az enyémet, azóta folyamatosan 20e körül mozgott (te akcióban jól vetted, általában 20-22 volt).
Azt az árat megérte nagyon, az újat szerintem már nem.Dorian:
Ilyen 8-10x-es kategóriában én most pl. ezt nézném: [link]
Nem volt a kezemben, de paraméterek alapján nem tűnik rossznak.A rászánt összeg amúgy nagyon meghatározó.
Szerk.: ez 20 felett van, akkor ez nem jó neked.20e alatt nézd meg ezt: [link]
Ha nem válik be legfeljebb visszaküldöd.
Van 7x, 8x és 10x is, kb ugyanannyiért. De úgy látom a gyártón belül 25e körül sokkal jobbat kapsz, nitrogéntöltéssel stb., de majd látod. -
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Nem trollkodás, láttam hogy felülés is van a fizikai teszten, ha az embernek baj van a derekával, arra gondoltam hogy az nehezen megy. Szuper ha megcsináltad, én ahogy elnéztem 50 felett se jelképes amit meg kell csinálni.
Magasszárú bakancsot amit én használok, az távolról se emlékeztet a surranóra, így abban nem tudok segíteni. -
lugosi
MODERÁTOR
Ha nem tudsz hajolni, attól sikerült megcsinálni a fizikai felmérőt?
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Mi családi okokból évente min. 2x megfordulunk Balatonfüreden, idén eddig pont elmaradt a járvány miatt. Egy barátom most volt, mutatott képeket, a Borcsában ebédeltek, látva a képeket az ételekről, korrekt adagok szépen kitálalva, és amikor mondta hogy milyenek voltak az árak, nagyon ledöbbentem mert teljesen rendben voltak. Pár éve mi azt a helyet nem látogatjuk, de így visszatér a listára biztosan.
Egyet nagyon sajnálok, hogy a lánckorlátot végleg elbontották pár éve. Az nekem nagyon hozzátartozott a füredi parthoz. -
lugosi
MODERÁTOR
Szikrafogós hobókályhát tudtok ajánlani? Ami az erdőtörvénynek megfelel, olyanra gondolok.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Én nem vagyok egy feketeöves erdőjáró, de azért pár gondolat a magam részéről ezekhez:
1. Azért vannak olyan helyzetek, amikor inkább előnyösebb lenne zöld gallyat vagy aljnövényzetet vágni (pl. nyárshoz), bár tudom, hogy az erdőtörvény szerint tilos.
2. Tűzgyújtásnál a kézzel összedarabolás és a fejsze szükségessége közötti elég nagy árkot nagyon jól befedi egy jó kés, így ezzel nem értek egyet.
3. Önvédelemre a spray-t "fújhatod" mondjuk egy szeles időben, pláne ellenszélben (de a kés sem jó megoldás pl. kóbor kutyával és hasonló méretű jószággal szemben). Egy hosszabb bot, amivel távol lehet tartani, talán jó megoldás.2421-hez kiegészítés:
Kiegészítve, hogy azért lehet nálad a jogszabály folytatása szerint nem vonatkozik a tilalom:
b) azokra a rendeltetésszerűen munkavégzés, sport, hagyományőrző tevékenység, a vadászati törvény hatálya alá tartozó vadász által végzett vadászati tevékenység során vagy a szokásos életvitel körében használt eszközökre,
ba) amelyeknek közterületen, nyilvános helyen, valamint közforgalmi közlekedési eszközön való birtoklása indokolt és
bb) amelyek esetében - a tényleges munkavégzés vagy tevékenység során történő használaton, a szükséges szállításon kívül - az eszköz birtoklása vagy szállítása rejtve, a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy zárt tárolóeszközben történik;
c) azokra a rendeltetésszerűen munkavégzés, sport, hagyományőrző tevékenység, a vadászati törvény hatálya alá tartozó vadász által végzett vadászati tevékenység során vagy a szokásos életvitel körében használt eszközökre, amelyek közterületen lévő jármű belső tereiben más illetéktelen személy számára nem hozzáférhető módon rejtve, a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy zárt tárolóeszközben vannak elhelyezve; -
lugosi
MODERÁTOR
Nem támadásképp mondom, de lehet hogy jó lenne ha olyasvalaki lenne a TG akinek van már némi jelenléte a topikban, és nem az első hozzászólása lenne az illetőnek az, hogy jöttem TG-nek, és most lehetőség szerint minél többen segítsenek az összefoglaló megírásában.
Tudom, hogy ez most nem jól hangzik, de pár hónap aktivitás után biztos sokkal elfogadottabb TG lennél, szóval én a helyedben inkább rávárnék erre, hogy alakuljon egy kicsit, meg válaszolgatnék, jelen lennék a topikban egy ideig.
De félre ne érts, ha azonnal TG leszel nekem azzal se lesz semmi problémám, csak a fentiek jutottak eszembe, mert még sose láttalak korábban a topikban. -
lugosi
MODERÁTOR
14k-ért vettem egy decathlon saját márkás szürke színű cipőt, most mobilról vagyok nem keresem a linket, de hátha így is meglesz. Félmagas, a félcipő és a bakancs között van, bőr. Nekem bevált.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Ajánljatok már légyszi olyan kisebb méretű hátizsákot (20-30 l), ami nem izzad hozzá a hátamhoz. Decathlonos hátizsákjaim vannak (pont egy 20-as és egy 30-as), és nagyon szeretem őket, nagyon beváltak, de úgy érzem hogy valahol nem állapot, hogy pl. tegnapi nap délután amikor volt vagy 26 fok, teljesen hozzáizzadt a hátam.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Bocs, segíteni nem tudok, csak jelzem, hogy ez számomra elképzelhetetlen, megemelem a kalapom azok előtt, akik képesek rá. Nagyon komoly dolog 100km-t egyben teljesíteni, nem hiszem, hogy én személy szerint valaha is képes lennék rá. Minden elismerésem azoknak, akiknek sikerül.
-
lugosi
MODERÁTOR
Szinte szóról szóra ugyanezt írtam volna én is. Nekem is kb 2+ éve van meg. A hátam beizzad, ugyanígy, a derékpánt kicsi.
Minden másban teljesen meg vagyok vele elégedve, az árát nagyon megérte. Az enyémnek a típusneve még az hogy Escape 30, de a képek alapján ugyanez. Kényelmes még akkor is ha súlyosabb dolgokkal van megpakolva. Ez a hátizsák felülteljesítette azt amit vártam tőle.Még annyi, hogy az alsó rekesz, ahol a vízhatlan bélés van, ha meg van pakolva a hátizsák akkor nagyon kicsi lesz bármi másra, illetve az oldalsó kulacstartó zsebek is olyanok, hogy ha meg van pakolva a zsák, akkor ezeknek a kulacstartó zsebeknek a térfogata összemegy, tehát először kulacs be, aztán megpakolni a zsákot, mert fordítva nehezebb lesz. Amúgy jó, ha nem lenne ilyenem, ebben az árban ma is ezt venném.
Épp tegnapelőtt nézegettem a decathlonban, az újak már más színekben is vannak, mint ami nekem van. Szerintem azért viszi tovább a cég ezt a szériát mert általában bevált.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Heló!
Van tanuló félhavi bérlet, 2. osztályra nem halálos, 4830 erre a távra, csak szerintem kell iskolai igazolás hogy azon a vonalon jársz (annak idején 20 éve mikor engem érintett akkor kellett). [link]
Ha ebbe nem férsz bele, akkor vannak bérletek, de irtó drága, de a fenti linken elindulva megtalálod.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Ez érdekes, lehet egyáltalán a repülőtér közelében vadászni?
A másik meg, hogy ha vadászterület lenne, akkor feltételezem nem a les felé lövöldöznek... már úgy értem normális emberek.
De ez engem is érdekelne, hogy egy ilyen helyről ahol nem vadásznak, ilyen szöveggel el lehet hajtani az embert?
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Dunaszentbenedre nincs kedve valakinek jönni két hét múlva hétvégén? Szeged felől?
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Köszönöm a linkeket, a turistautak.hu nagyon jól jött, fel is tettem az 5 méteres szintemelkedést jelző térképet.
A készüléken működik is rendesen, de a basecamp-ben nem tudtam még működésre bírni, pedig elvileg ott a készülékről olvassa be a térképet nem? Amikor az opentopomap-et feltettem, akkor a következő csatlakozáskor megjelent a basecamp-ben a térkép, de most nem akar.
Exe-t nem tudok használni, mac-em van. -
lugosi
MODERÁTOR
Garmin etrex 20x-em van. Nagyon elégedett vagyok vele. Nagyon sokmindenben más, mint egy telefonos térképprogi, a pozitív értelemben. Két cerkaelemmel megy, elvileg 20 órát, de a tapasztalat szerint többet, főleg ha be van kapcsolva a képernyő energiatakarékos módja. Van hozzá bicajos tartóm, lehet benne állítani, hogy milyen közlekedési módra tervezzen (jármű, bicikli, gyalog, de vannak más lehetőségek is, de egyedit is be lehet állítani).
Az enyémhez nem járt a teljes Európa topografikus térkép, de aztán megtaláltam az opentopomap projektet, és olyan országét rakom rá pluszban, folyamatosan frissítve ingyen, amit akarok. Egy micro sd kártya kellett bele, egy 32 gigás volt itthon. Magyarország opentopo térképe 100 mega, szóval akár teljes Európa felpakolható lenne rá, de egyelőre ezt tettem fel. A számítógépes progija nagyon jó, könnyű vele tervezni, lehet "garmin kalandokat" letölteni. Lehet arra is használni, hogy kikapcsolt képernyővel logolod az útvonalat, amiből utána otthon mindenféle grafikont, meg statisztikát tudsz nézni, vagy a bejárt útvonalat el tudod menteni túraként.
Én pl arra is használom, hogy járok madárlesre, és körülményesebb lenne feljegyezni papír alapon "kb a térképen" az egyes észleléseket, ezzel viszont elmentem az aktuális pozíciót, és megvan. Fotós topikban írták, hogy hogyan lehet vele a fényképeket geocímkézni, szóval nagyon sokoldalú, sokmindenre használható kis cucc. Vízálló, jól összerakott kis szerkezet.
Először gondolkoztam az etrex 10-en, mert akciós volt, de az a legalapabb alapmodell, gyárilag még térképet sem tud megjeleníteni, csak házilag rátehető, inkább ezt választottam, de nagyon nem bántam meg.
Ez nyilván nem egy profi gps, csak egy amatőr kis cucc, de hát én is teljesen amatőr célokra használom, nagyon bevált, ajánlom.
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Csak érdeklődés szintjén kérdezem, mert sajnos távol vagyok attól az állóképességtől hogy ez egyáltalán szóba jöhetne, de ezt a Kinizsi 100-at futják? Tehát nem sétatempós túra, hanem futás? Mert az elég kemény.
-
lugosi
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen routert?
- Xbox Series X|S
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Parfüm topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest