Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
válasz DopeBob #6248 üzenetére
(#6249) iwu
Egy cégtől felhívtak, hogy virtuális meghajtó kell ehhez a programhoz állítsam be.
Most megyek ki, hogy fizikailag is lássam.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
szesa
senior tag
Hi!
Exchange 2013 - OWA
Eddig nekem nem tünt fel de a minap IE 11-alol néztem meg az OWA felületét egy ex 2013-as szervernek es az a meglepetés fogadott hogy nem a szokásos minimál felület stílus töltődöt be hanem egy teljes más design olyan 2003-ra emlékeztető.
Erre betöltöttem Firefox alá is, és ott meg a szokásos minimál-kék fehér stílus jött be.
Nem állítottam át semmit, és ez nem kicsit okozott meglepetést, ez mia franc?Thx
-
-
PumpkinSeed
addikt
Megvolt miért kellett a virtuális lemez...
Pestről küldték nekik az adatbázisokat és egy nagyon okos informatikus rosszul írta meg a batch fájlt, majd egy helyi okos informatikus elhitette velük, hogy az kell hozzá. Közben csak egy ctrl+c ctrl+v kellett, hogy az újakat bemásoljam a rég helyére.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
iwu
addikt
válasz PumpkinSeed #6256 üzenetére
a jó öreg subst nice
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz CsodaPOK #6258 üzenetére
nálam az veri ki a biztosítékot, mikor nagy nevű vállalatirányítási rendszereknél is az alap mondás a bevezetőtől: " vírusírtót és a tűzfalat kapcsold ki, CSAK úgy megy.."
Azt már nem tudja, hogy a saját programja milyen portokon szeretne kommunikálniajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
PumpkinSeed
addikt
Ha minden igaz akkor le is cserélik a rendszergazdájukat, aki azt tanácsolta, hogy a nem létező floppy helyére tegyek be egy virtuális lemezt...
-
iwu
addikt
-
PumpkinSeed
addikt
Köszönöm.
Viszont az érdekelne, hogy most Outlook van a gépeken, de panaszkodnak, hogy nem mindig jön meg a levél, meg hamar szétkapcsol. Bár ez érthető is, hisz gépenként 1 megás net van kiosztva, nincs valami jobb alternatíva erre? Vagy valami sávszélesség barát beállítás Outlookba?
-
iwu
addikt
válasz PumpkinSeed #6262 üzenetére
ezt nem is értem ?
levelező szerver mi?ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
PumpkinSeed
addikt
Microsoft Outlook van a gépeken ezen keresztül nyitják meg a leveleket. Olyan szerintem mintha gmail fiókot adnék az outlookhoz, csak nagyon lassú a letöltés.
-
iwu
addikt
-
Mai feladvány:
Mindenféle vegyes IBM szerverek, különálló ESXi free (4.0-tól 5.1-ig vegyesen) telepítve mindegyikre, persze nem az IBM fajta.
Ezekről kéne kiderítsem, hogy mennyi és milyen vinyó van bennük.
Az IMM modulhoz némelyiknél hozzáférek, némelyiknél nem.
Restartolni nem nagyon lehet, de az ESX-hez hozzáférek SSH-n keresztül.
Amiket próbáltam, az csak a raid kötetet dobta ki, hogy konkrétan milyen vinyó van bennük azt nem.Ötletek?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
iwu
addikt
válasz PumpkinSeed #6267 üzenetére
ha kell "segítség" szólj belefér az időmbe egy plussz ügyfél
-
PumpkinSeed
addikt
Szeretném megcsinálni jövőhét végére az egészet rendbe tenni. Van 3 48 portos switch 10 gépnek..
Viszont nem tudom ti észre vettétek már azt, hogy a legtöbb cégnél nem azt mondják el, hogy mi a probléma, hanem hogy hogyan csináljam meg.
Most is telepítsek egy virtuális meghajtót... Miközben köze nem volt a dologhoz a meghajtónak.
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
-
bugizozi
őstag
válasz kraftxld #6266 üzenetére
Átnyálaztam az IMM-et az egyik szerveren, de nem találtam diskekről infot, csak azt hogy megfelelően működnek. Érdekes, mert azt tudtam, hogy a Dell féle iDrac-on meg tudom nézni a diskeket, fura hogy az IMM-en nem
Ha esetleg mégis sikerül neked valahogy akkor a megoldást szívesen vennémVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
-
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #6274 üzenetére
Az okes, de a drac nem latja a raid vezerlot, illetve meg nem lattam olyat ami tudta volna, de hasznos lenne. (Drac enterprise + reboot akkor be tudsz lepni a raid vezerlobe amikor bootol a server)
A Drac/openmanage megmondja mi a service tag onnan a dell oldalrol meg meg lehet nezni az eredeti konfigot. Igy szoktam kideriteni a diskeket.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz kraftxld #6272 üzenetére
Ha már IBM... ebben a webbios-os megaraid csodában egy Foreign disket hogy tudok "normálissá" varázsolni?! (m5110e raid controller) meloba összeraktuk a rendszert, ma mire kiértünk vele ügyfélhez sárgán világított az egyik SSD ledje
gaborbol: kép bal alulról a negyedik (phisycal disks). Holnap megírom hogy én pontosan melyik verzióban látom.
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
brd
nagyúr
válasz bugizozi #6277 üzenetére
LSI csodákban a furcsa viselkedésre az első dolgod a vezérlő firmware-frissítés legyen, konkrétan tegnap pl. egy JBOD-ot nem tudtam eltávolítani egy M1015-re kötött új diskről nélküle... és van, hogy 2x is meg kell csinálni a frissítést, mert csak úgy sikerül neki, hiába írja az elsőre is, hogy rendben megtörtént, indítsd újra a vasat, és jó lesz neked; ugyanúgy a régi firm figyelt a vezérlőn...
The only real valuable thing is intuition.
-
-
csukazs
újonc
válasz PumpkinSeed #6247 üzenetére
Szerintem nem kell a progihoz, telepíteni kell a cobrát, levélbe küldik az érvényesítést amikor kifizetted és onnantól kezdve teljes verzió.
-
csukazs
újonc
válasz PumpkinSeed #6247 üzenetére
Bocs látom közben kiderítetted, hogy miért kértek tőled ekkora okosságot.
Egyébként igen szoktak jó dolgokat mondani, de ez azért van mert nem értenek hozzá és mert valakitől halottak ilyet és akkor ez biztos úgy is van mert az egy nagyon rendes ember aki mondta. (Csak épp lehet nem ért hozzá) De megnyugtatlak nem feltétlen csak cégeknél van ilyen
-
Rocko007
aktív tag
VCSA 5,1 alatt hogyan lehet openldap-ot sso-kent felkonfiguralni? Par orat kuzdottem vele, de nem sikerult.
Ez alapjan probalkoztam:
http://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.security.doc%2FGUID-33ED845B-6310-4B4E-A704-8DAD26074320.html
-
bobsys
veterán
FYI
Outlook2013 + Hotmail.com/Outlook.com felallasnal felejtsetek el,hogy egy PStbol behuztok barmilyen e-mailtahotmail fiokba ugyanis amuvelet not supported.
"Outlook 2013 uses the Exchange ActiveSync (EAS) as a protocol when accessing the server "m.hotmail.com". This is not a fully qualified Exchange access but only a limited one. The EAS has been developed for mobile devices and therefore has some limitations.The Outlook Hotmail Connector used not the EAS 14.0 but a slightly different approch. This had advantages, but also disadvantages.
Unfortunately with Outlook 2013 the access to Hotmail (Live etc.) is only possible with the EAS and not the Outlook Hotmail Connector any more.
As a result we have to face some of these limitations:
1. No import of external data into a store (not via .PST or .CSV)
2. No moving of items (as this is considered as "import")
3. No chance to use the Hotmail datastore as a folder for POP3 mailboxes (as this is considered as "import")"
Workaround az,hogy
Rakjal fel Outlook 2010 + Hotmail connector
vagy
Add hozzaIMAP accountkent a hotmail fiokodat a 2013-ban es odadobald bele aPSTbol a leveleket,mert ugy felszinkronizalja.En meg mindig nem hiszem el,hogycsak igy mukodik, pedig pont igy pakolok be par levelet
Tenyleg Office 2013 + Outlook 2010 kombot kell hasznalni? (Meg mindig nehezen viselem Outlook 2013-ban a fel monitort kitakaro savot ahol a kuldo kepe lenne amit nem lehet kikapcsolni)[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
iwu
addikt
válasz moha bácsi #6290 üzenetére
Én így csináltam többször:
Régi rendszer image backup, új disk be, image-ből vissza az egyik diskre, sw tükör bekapcs.
Így ha bmi gebasz van, régi disk vissza, és boldogság.ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
válasz moha bácsi #6293 üzenetére
Jah, annyi még, hogy régen volt benne egy bug. Ha bmi miatt volt reszart, akkor nem folytatta a szoftveres tükrözést, kézzel újra kellett indítani.
-
gaborbol
őstag
Exchange 2013 te wundercsodalatos!
Megy 5 napig, aztan sem kimeno sem bejovo email nincs, logba semi, minden service fut, szerver ujraindit minden fasza pentek-szombatig.
Nezem a logot 15 percenkent: event 1035 SMTPreceive error
Javaslat-> nezze meg a queue-ban levo leveleket es a mellettuk levo uzenetet ha van.exchange EMC, na de hol a queue manager, hja az maradt a regi rendszerbe, ott keressem.
Indul es az MMC csukja is be magat event 1000 es 1026-os hibaval.Javaslat-> futtassam az EBPA-t. Na hol a peloba van az EBPA? Hat persze, hogy nem kerult bele az exchagebe, de legalabb van beta es letoltheto. Van es le is toltheto akkor, ha van Office 365 tenant or Azure Active Directory user id-d.
Maradtam volna Disney World-be.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Boldog új évet és kellemes karácsonyi ünnepeket
-
gaborbol
őstag
Kerio mailt migraltatok mar exchange -re?
A keriohoz szerverhez nincs kozvetlen hozzaferes, csak user szinten tudunk mukodni, webmail vagy valamilyen mail kliens.
Hivtunk ket kizarolag Mac rendszerekkel foglalkozo ceget, hat a contactot meg a caledart nem lehet pst-be importalni, csak a szerverrol es csak is akkor, ha szetszedi az adatbazis minden egyes user eseteben ami nagyon draga lesz.Iroda vezeto: Nem gond, majd ok kinyomtatjak aztan begepelik. Lol csak a fonokodnek 38500 item van csak a contact mappajaban.
Ott van a kerio connector erre a celra, raul outlookra es az szepen intezi illetve intezne. Probaltunk szerver2008-at windows7 es 8.1 is outlook 2007,2010,2013 parositasokkal, de egyik sem mukodott. Kinomba felraktam egy 2003 szerverre egy 2007-es outlook melle, ott megy 3-4 mailboxot meg tudok csinalni mielott osszeszarna magataztan restart es ujra megy egy par. Azt hiszem marad ez az ut, a fontosabb embereket megcsinalom a tobbi meg sajnos igy jart.
-
sellerbuyer
őstag
Gigabyte alaplap alaplapi RAID vezérlőjével (Intel) csináltam egy RAID 0 tömböt két HDD-ből, a BIOS-ban RAID-re állítva a vezérlést természetesen.
Ezt jóideig így használtam.
Ma sajnos a BIOS setup-ban a Fail safe beállításokat kellett eszközölnöm, különböző egyéb problémák miatt. Ezek a problémák megoldódtak ugyan, de a RAID tömböm ugye tönkrement, mert a RAID beállítás helyett a default volt ott.
Ez után már persze hiába állítottam vissza a RAID beállítást, mert a vezérlőben írta, hogy a RAID 0 tömb létrehozása failed. Az egyik vinyóra azt írja, hogy non-Raid, a másikra pedig azt, hogy member 0.
Sajnos nincs a vezérlőben Raid helyreállítás funkció.
Mit tudnék még tenni, hogy helyreállítsam a Raid 0 tömböt? Egyelőre nem nyúltam hozzá.
-
gaborbol
őstag
válasz sellerbuyer #6298 üzenetére
Nem tudom milyen alaplap konkretan igy nem tudom megnezni a manualt hozza, ha azt ideirnad akkor kozlelebb lennenk a megoldashoz.
Konkretumok nelkul elmeleti szinten, ha makod van akkor a non raid member disket csak kijelolod es hozza adod a raid 0 memeber-hez es ennyi.
Ha a vezerlo megjelolte mindket lemezt es amikor a nonraid elemet adod hozza eszre veszi, hogy ez a disk valaha ehhez a raid 0-hoz tartozott es minden rendben lesz. Ha nem akkor buktal minden adatot mindket vinyon.(Raid 0-ra nem szoktunk semmi fontos adatod bizni, de tenyleg semmit, szoftvers raidvezerlore plane nem. Ha annyira kell a sebesseg meg a tarhely akkor raid 5 ,de leginkabb raid10, de szoftveres vezerlore azt sem biznam)
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz gaborbol #6299 üzenetére
Nem tudom milyen alaplap konkretan igy nem tudom megnezni a manualt hozza...
Most melózom, fejből nem ugrik be a pontos típus, de ez sztem: [link]
A manual nem hiszem, hogy segítene.ha makod van akkor a non raid member disket csak kijelolod es hozza adod a raid 0 memeber-hez es ennyi
Ha ennyire egyszerű lenne a megoldás, nem kértem volna segítséget a rendszergazda topic-ban.
A vezérlő primitív, nem tud semmit. Non-raid-é lehet tenni egy vinyót és ennyi kb., meg persze lehetne új tömböt létrehozni és recovery funkció van még benne. Egyikkel sem megyek semmire, bár az első lehetőséget lehet, hogy ki kell próbálnom, nem lesz más út.Ha nem akkor buktal minden adatot mindket vinyon.
Azért ne ugorjunk ennyire előre, olvastam már olyanról, hogy vissza tudták állítani az elveszett anyagokat (pontosabban átmásolni), akár 100%-ban.
Jelenleg a RAID Reconstructor+Get Data Back-el próbálkozom, pontosabban egy egész napot szántam rá eddig. Sajnos mindig csak az egyik vinyóról tudom visszaállítani az adatokat, bármennyire is megmondja a RR a GDB-nek, hogy ezek valaha egy tömb voltak és kezelje úgy őket. Ez így használhatatlan, mivel ugye a file-oknak csak az a része van meg, amik az egyik vinyón tárolódtak, a másik fele a másik vinyón van, amihez viszont nem tud hozzáférni vmiért a GDB, folyton I/O hibát jelez. Próbáltam RAID-be tenni a vezérlőt, próbáltam simán AHCI-vel, hogy külön vinyóként jelenjen meg mindegyik, de így sem jó.
Az a baj, hogy mindegyik másképp jelöli a volt tömb HDD-it, amik ráadásul egyformák, így baromi nehéz beazonosítani, hogy most a non-raidként jelöltről tudta visszaállítani az adatok felét a program, vagy pedig a memberről? Ha ez sikerül és kiderül, hogy a non-raid volt a jó neki, akkor annyit még meg tudok tenni, hogy a vezérlőben a member hdd-t átállítom non-raidre és akkor talán mindkettőt le tudja húzni a GDB.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest