Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5851) brd válasza bobsys (#5850) üzenetére


brd
nagyúr

De, pont azt jelenti.

The only real valuable thing is intuition.

(#5852) bobsys válasza brd (#5851) üzenetére


bobsys
addikt

ez jo hir, mert kukazni akarom a scriptet es ezen kivul minden mast megtudok belole oldani group policy preferencel.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5853) E.Kaufmann válasza kraftxld (#5849) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Mi lenne az értelmes egy KKV-nál? 2 vas és azon virtuális gépek, az egyik vas a backup? Ha egyik lehal akkor az uccsó átmentet állapot alapján újraindítani másik vason a virtuális gépeket? Felhő kilőve, mert a 15/1-es ADSL is csodaszám itt, bár még akkor is, ha lenne a felhő inkább tűnne nekem lehetséges vésztartalék alternatívának.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#5854) kraftxld válasza E.Kaufmann (#5853) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

A mentés is sokkal egyszerűbb, bármiféle migráció is nagyságrendekkel könnyebb. Sőt a Hyper-V 2012 (R2) ingyenes, nem kell pöcsölni a driverekkel a virtuális gépeken.
Ráadásul 2012 óta van replikáció és shared nothing live migration, New Hampshire-ben csináltunk rengeteg ilyen telepítést, ahol KKV-nál van két olcsó host, egyik replikál a másikra, tudjuk mozgatni a VM-eket leállás nélkül a két host között, ha az egyik lehal, pár perc mulva be lehet röffenteni a másikat.
Ha pl valami újat talál ki a vezérkar, jóskapistának gémszerver vagy facebook mirror kell házon belől akkor csak új virtuális gép, max egy kis plusz memória és hajrá.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5855) E.Kaufmann válasza kraftxld (#5854) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Egy működő Win2k8 R2 DC + adatbázisszervert mennyire lehet virtualizálni egy az egyben? Vagy érdemesebb inkább mindent újra felhúzni virtuálisgépben másik gépnévvel és IP címmel (domainbe csatolni DC-ként, átvenni a szerepköröket ) és az adatbázisklienseket klienseket átkonfigolni?

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#5856) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Ja még valami, ez az Intel vs AMD különbség mennyire komoly most a Hyper-V esetén? Mintha régen lett volna gond abból, hogy nem mindegy, AMD vagy Intel a host szerver, és a guest rendszereket nem lehetett kapásból átköltöztetni.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#5857) kraftxld válasza E.Kaufmann (#5855) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Simán lehet virtualizálni, leginkább offline módban ajánlott, de online is lehet, csak le kell lőni a DC meg az SQL service-ket, a konvertálás idejére.
Annyi a megkötés az intel meg AMD témakörben, hogy közöttük nem megy a live migration. Ha lelövöd a virtuális gépet, offline átrakod akkor gond nélkül megy, bár ha van olyan program aminek a licensze fizikai HW-hez kötött akkor lehet belőle sírás.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5858) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni mysql adatbázissal kapcsolatban. A gépen egy ODBC 3.51.27-es verzió fut + számlázó program. Ezzel kapcsolódunk hálózaton egy debian szerverhez, amin az adatbázis van. Sajna aki csinálta az elérhetetlen és nem tudunk a debianos szerverbe belépni. A projekt az lenne,hogy azt a szervert megszüntetnék, az adatbázist ki kéne másolni, hogy a számlázó gépen helyezzük el.
Amit tudunk:
Szerver IP cím
Adatbázis neve
Hozzáférési név
Hozzáférési jelszó

A fenti adatok tükrében van valamilyen (lehetőleg minimális tudással egyszerűen megoldható) módja annak,hogy az adatbázis kimásoljuk hálózaton keresztül? :U

[ Szerkesztve ]

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#5859) disy68 válasza V.Stryker (#5858) üzenetére


disy68
aktív tag

MySQL Workbech segítségével le tudod menteni könnyen.

“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude

(#5860) sutszi válasza V.Stryker (#5858) üzenetére


sutszi
veterán

A Navicat is jó lehet...én MySQL és Oracle között csináltam ilyen migrálás...simán megcsinálta.
A te esetedben még kevesebb is a kockázat...Egy gombnyomásra át lehet tolni...
De akár az előttem írt workbench sem rossz.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#5861) Set-Comment™


Set-Comment™
senior tag

Na erre varrjatok gombot. User profile client service cannot start hibauzenet delikvens probalkozasakor, profileok D:-re drotozva registrybol es a szerencsetlen sys-advanced prop-bol torolve, foldere torolve, ssid torolve registrybol es meg mindig nem lep be.

Otlet? En mar ott tartok hogy visszahuzom a komplett szervert mult hetrol.

[ Szerkesztve ]

http://itcafe.hu/tema/re_surface_2_vs_lumia_2520/hsz_124-124.html

(#5862) V.Stryker válasza disy68 (#5859) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Köszönöm. :R És ha jól látom, akkor egy data exportot kell csinálnom és eggyel lentebb pöttyözni, hogy sql kiterjesztésű fájlt kapjak és nincs más teendőm?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#5863) disy68 válasza V.Stryker (#5862) üzenetére


disy68
aktív tag

Ahogy néztem, az 'eggyel lentebb pöttyözés'-nél egy fájlba rakja az összes táblát, az alapértelmezett lehetőséggel, pedig külön fájlokba (rugalmasabb visszaállítási lehetőség). Amennyiben MySQL-t szeretnétek a továbbiakban is használni lényegében ennyi a feladat.

“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude

(#5864) V.Stryker válasza disy68 (#5863) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Köszönöm. Sikerült. :) :R

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#5865) bobsys


bobsys
addikt

lassan masfel oraja elinditottam egy reportot (Quest reporting tool), hogy szedjen ki par AD attributomot a userektol, kicsit lassitja, hogy 50K+ user van es kell a last logon time meg a last logon server :)

szerk: mire megirtam vegzett is, laza 87 perc alatt, 11 megas xls

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5866) Set-Comment™ válasza bobsys (#5865) üzenetére


Set-Comment™
senior tag

En egyszer egy masfel terras public sharen irtottam a 60 napnal oregebb allomanyokat, 6 ora volt.

http://itcafe.hu/tema/re_surface_2_vs_lumia_2520/hsz_124-124.html

(#5867) CsodaPOK


CsodaPOK
senior tag

Sziasztok!

Vékonykliens infrában valaki járatos errefelé?

Lesz egy Server 2012 alapú terminál infra, amire a userek valamilyen vékonykliensen keresztül fognak becsattanni RDP kapcsolaton keresztül.
A fájó pont a nyomtatás kérdése, ugyanis ezercsilliárdmilliárd féle nyomtató lesz használva. Helyi USB-n csatlakoztatott és hálózati nyomtatóra sikerült leszűkíteni a kört.
Amiről nem találok értelmes infót az az, hogy a nyomtatók hogy a pékbe fognak működni.

Windows Embedded esetében relatíve egyszerűnek tűnik a mutatvány, mivel a nyomtatódriver beletelepül az OS-be, majd az RDP univerzális nyomtatóátirányítási szolgáltatásán keresztül kijön a nyomtatás.
Azonban ha lehet, szeretnénk elkerülni a Windows Embedded-ek használatát. Minél "butább" a vékonykliens, annál jobb. Illetve még az is kikötés, hogy a TS szerverekre nem telepíthető nyomtatódriver.

Nade mi a helyzet egy nem Windows-os kliens esetén? Konkrét példának vegyünk mondjuk egy HP t510-es vékonyklienst HP ThinPro OS-el, illetve egy HP t410-es smart zero klienst.
Mindkettő támogatja az RDP 7.1 protokollt, tehát képesek kapcsolódni az infrastruktúrába valamint ismerik az RDP-ben rejlő nyomtató átirányítási szolgáltatást (hisz kompatibilisek a protokollal).

Viszont a kliens hogyan fogja kezelni a nyomtatót? Tehát bedugom az USB portra, OK. Ezt követően hogyan zajlik le a felismerési folyamat? Tartalmaz a kliens egy "univerzális" nyomtató drivert, amivel aztán a nyomtató vagy működik vagy nem? Vagy van lehetőségem a vékony/smart zero kliens OS-ébe drivert integrálni? Ha igen, akkor milyen drivert kellene keresni a gyártó honlapján?

Néztem a nagyon-nagyon zéró klienseket, de se a Dell (Wyse)-nál, se HP-nál nem találtam olyat, ami támogatná az MS féle RDP-t. :(
Esetleg valakinek van tudomása olyan zéró kliensről, amivel megy az RDP?

Minden segítséget köszönök!
CsodaPOK.

(#5868) kraftxld válasza CsodaPOK (#5867) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Az USB-s nyomtatókat felejtsd el, röviden ennyi a megoldás.
És miért feltétel, hogy a terminal serverre ne lehessen driver telepítve? A nélkül az átirányított nyomtatók se nagyon fognak működni.
Melyik Wyse (Dell) vékonyklienst nézted ami nem támogatja az RDP-t? Mi C10LE-t meg ilyeneket szoktunk az ügyfelekhez kirakni, simán megy rajta a 2012-es RDP is.
A nyomtatás meg úgy van megoldva, hogy hálózati nyomtató mindenhol, a DC-re vagy külön print serverre vannak telepítve (ügyfél nagyságától függően), de maga a driver ott van a TS-en is, majd Group Policy Preferences rakja fel automatán a népeknek.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5869) gaborbol válasza CsodaPOK (#5867) üzenetére


gaborbol
őstag

Hat nalunk a heten hosszú Marlboro volt pont ebben a temaban. Hostolunk ugyfelnek TS-t persze 2008 R2, mert a szoftver amit hasznal nem kompatibils a server 2012-vel. Es persze hyper-v 2012 alatt fut...

Ncomputing l300 thin kliens gyanant 4 fele USB-s nyomtato, dell es dymo radugva a thin client-re gyonyoruen megy, semmi gondja, HP es brother multifunkcios laser szarik a farmra, fele cucc feltelepul aztan 1 vagy ket komponens az istennek sem.

Szerezz be usb-> network print szervert aztan ennyi.

Kozben elmetem furdeni es Kraft megelozott...

Hogy a cryprolocker, hogy szopat felenk az nem semmi. :W ezen a heten fel terra adatot allitottam vissza 3 kulonbozo cegnek, es ott a gond, hogy ment a mentes amikor elkezdte titkositani a fajl szervert es most vesztettek egy napot, vagy szepen doksinkent atnezni hogy mi az ami jo a mentesbol meg mi az ami nem.

[ Szerkesztve ]

(#5870) bobsys


bobsys
addikt

Van itthon a dolgozos laptopom. Core i7, 8 giga ram, de egy lassu 5400RPMes vinyoval. Fut egy virtualis gep is VMware Workstationbe es hat egesz nap meg, megakadt a munka 5 percekre az elobb meg nagyjabol 25 percig semmit, de semmit nem tudtam csinalni.
Mit csinaljak? Rakjak bele meg ramot, hogy 12 (16?) giga legyen vagy inkabb dobjak bele egy SSDt a vinyo helyere es maradjon 8GB RAM?

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5871) gaborbol válasza bobsys (#5870) üzenetére


gaborbol
őstag

SSD a legjobb dolog amit vehetsz, csak ott lesz a gond, hogy egyszer rakapsz, aztan utanna minden gepbe azt akarsz majd :)

(#5872) bobsys válasza gaborbol (#5871) üzenetére


bobsys
addikt

a masik, utazos laptopban mar az van, mar ozifoldon elkapott az ssd, az ottani laptopomban is mar volt (onnan raktam at a mostani utazosba miutan kipurcant a gep)

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5873) gaborbol válasza bobsys (#5872) üzenetére


gaborbol
őstag

Nalunk ez a ceges gep:

[link]

Van benne egy SSD a rendszernek meg a VMware-nek, es van benne egy 750GB-os 7200-es hdd ha kene hely hirtelen valami szervert futtatni.

(#5874) kraftxld válasza bobsys (#5870) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

SSD-t a népnek :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5875) bobsys válasza gaborbol (#5873) üzenetére


bobsys
addikt

9 pound :C
Mar a 15.6 is sok nekem az 5 poundjaval, hogy hurcolasszam igy csak itthon hasznalom. Ilyen Quadro 1000M kartyaval.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5876) bobsys válasza kraftxld (#5874) üzenetére


bobsys
addikt

Meggyoztetek :D
Dobok bele egy 256GB SSDt ugyis jon a karacsonyi szezon, nezelodok valami akcio/coupon utan

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5877) CsodaPOK válasza kraftxld (#5868) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Ha most megnézem a Wyse oldalát, akkor a zéró kliensek között van E00, E01, E02, P25, P45, Xenith 2, Xenith Pro 2.
Az E0x-eket Mulipont szerverekhez írják. A Pxx-nél csak a PCoIP-t írják. A Xenith-ek pedig Citrix ready-k. Néztem a részletesebb leírásukat, de sehol nem említenek MS RDP-t.

A C10LE az már Dell oldala szerint nem zéró kliens, hanem vékonykliens, amin ThinOS fut. Ennél írják is, hogy támogatja az RDP-t.

A TS-re azért nem akarunk drivert telepíteni, mert bazi sok fajta nyomtató van és sem mi, sem ügyfél nem szeretné ha minden TS szerveren fent lenne 50000 féle driver és kitudja, hogy éppen melyik omlik össze.
Épp ezért akarjuk használni a Remote Desktop Easy Print funkciót. Ehhez a helyi gépen kell telepítve legyen a nyomtató és az RDP a távoli gépen egy "univerzális" driveren keresztül felcsatlakoztatja és működik a nyomtatás.
Pl.: most bejelentkeztem az itthoni gépemről egy távolira. Az itthonin fel van telepítve egy Samsung ML-2850-es nyomtató. A távoli gépen megjelenik ez a nyomtató és működik. A driverét soha nem telepítettem a távoli gépre. Ha megnézem a nyomtató tulajdonságait, akkor látható, hogy az "RDP drivert" használja:

Ezt kellene megvalósítani a vékonykliensekkel is, csak ehhez az kell, hogy a vékonykliens tudja kezelni a nyomtatót. Ezért kellene infó, hogy ha vékonykliensre (mondjuk erre a ThinOS-es C10LE-re) rádugok egy USB-s nyomtatót, akkor mit kezd vele? Egy az egyben átirányítja a TS-re vagy ő helyben kezeli. Ha helyben kezeli akkor milyen driveren keresztül?

Elfelejteni pedig nem tudjuk sajnos az USB-s nyomtatókat. Valamilyen megoldást kell találni, legalább a többségükre. Ha egy-két típus nem működik, akkor az az így járt kategória, oda tesznek majd másikat vagy print server, de nem mondhatjuk ezt az összesre.

@gaborbol:
Ha jól látom, akkor ez az L300-as kliens ez zéró kliens. Doksija szerint ő nem kezel semmilyen drivert, hanem egy az egyben "odaadja" a TS szervernek az USB-s eszközt. Ez esetben csak az jöhet szóba, hogy a TS szerveren telepíted a drivert, ami nekünk nem jó irány. Emiatt valószínűleg a zéró kliensek kiesnek a játékból...

(#5878) kraftxld válasza CsodaPOK (#5877) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

2008 R2 óta már nem nagyon szoktak a nyomidriverek összeomlani.
Ezzel az Easyprinttel meg nem fognak tudni a speckóbb nyomtatókon (vonalkód, label, duplex, tűző, stb) normálisan nyomtatni. Azon kívül, hogy ott a driver, nem kell vele csinálni semmit. Megfelelő group policy beállításokkal automatán leszedi a nyomtatószerverről, és frissíti is. Enni nem kér.
A C10LE például érzékeli az usb eszközt a boot-kor, és átirányítja RDP-n keresztül. Be is szoptuk jónéhány nyomtatónál, egyéb eszköznél.
Eddig csak a korábban említett módon sikerült nekem és a kollegáknak a vékonykliens infratruktúrába anyázás nélkül berakni a nyomtatókat.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5879) iwu válasza gaborbol (#5871) üzenetére


iwu
addikt

asszony: "mit csináltál a notimmal, hogy ilyen lassú lett?" - semmit drágám, áttettem az ssd-m az új notimba :P
na persze lett az övébe is azóta újra:)
Most már nem vészes áron van, nekem az összes gépemben azon van a rendszer...

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#5880) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Nálunk csak a vonalkód nyomtatókkal van ilyen copás TS vonalon.
Próbálkoznánk mi is vékonyítással mint az XP leváltásának egy költséghatékonyabb (? jó drága egy nyamvadt RDS licensz)
Én vékonyklienseket úgy csinálok, hogy fogom a régi gépet, kivágok belőle minden felesleges és mozgó alkatrészt (tudom fogyasztásban így se lesz bajnok), USB 3.0-as pendrivet (általában gyorsabb USB 2.0 alatt is) Virtualbox-ban előmelegített Debijánnyal beépítek és még egy kicsit mókolgatok, hogy működjön a vonalkódnyomtató és a vonalkódolvasó átirányítása. Igaz az utóbbit nem RDP-n. Ilyen WinCE alapú cucc és a rajta futó program egy webszerverrel kommunikál, mikor a dokkolóban van. Az a lényeg hogy a kliens és az olvasó közt PPP kapcsolat jön létre és a kliens mint egy otthoni router NAT-on keresztül bonyolítja a forgalmat tovább a céges háló felé. Ahol meg nincs szükség se olvasóra se vonalkód nyomtatóra, ott a 2xOS-el próbálkozom. Nem mondom hogy sosincs probléma, főleg indulásnál, de már egyre kevesebbszer és nem fagynak. Tudom elegánsabb lenne hálórol bootolni, de ahhoz nem ártana egységes géppark se, így meg van lehetőség egyedi beállításokra.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#5881) CsodaPOK válasza kraftxld (#5878) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Fog maradni kivétel, ahol megmarad a vastagkliens. Ha belefutunk ilyen speckó nyomtatóba (eddig nem tudunk róluk, hogy lenne), akkor oda vastagkliens lesz rakva.

Tehát akkor ha jól értem, a C10LE úgy csinálja, hogy ő maga nem kezeli az USB-s nyomtatót, hanem egy az egybe odaadja a TS-nek és ott úgy kezelendő, mintha a helyi gépre lenne rádugva?

(#5882) Gombinyó


Gombinyó
őstag

Sziasztok!

PowerShellben jártas embert keresek.
Össze kellene dobnom egy scriptet ami hálózaton lévő fájlokat hasonlít össze (mondjuk módosítás dátuma alapján) és a kapott érték alapján mozgatja át a fájlt egy másik helyre vagy hagyja a jelenlegi helyén. Nem tudom mennyire volt érthető.

Nagyon köszi, ha valaki tud segíteni.

(#5883) Gombinyó válasza Gombinyó (#5882) üzenetére


Gombinyó
őstag

$Source = "C:\Test_source"
$Destination = "C:\Test_destination"
Compare-Object (ls $Source) (ls $Destination) -Property Name, Length, LastWriteTime -passthru |
Where { $_.PSParentPath -eq (gi $Source).PSPath } |
Copy-Item $Destination

Valami hasonló kellene, ami működik is. :)

(#5884) laszak


laszak
tag

Sziasztok!

Adott 2 fizikai gép:
-SBS 2008 Standard
-W2008 Standard (nem R2)

A cél az lenne, hogy az SBS-t virtualizáljam, a host pedig a másik vason futó OS lenne.
(újrahúzni a mindenséget sajnos nincs mód).

Gyakorlati tapasztalatom nincs ilyennel.
Disk2VHD-val csinálnám.

Egyéb tudnivalók:
-SBS2 több partición fut (Exchange DB külön van).

Kérdések:
-Ti hogy csinálnátok?
-megfelelő az én ötletem is?
-milyen buktatókra érdemes figyelni?

(#5885) kraftxld válasza laszak (#5884) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Kb egy hónapja csináltam egy ilyet, de ott mindkét szerver ment egy vasra.
Dióhéjban a módszer:
- Mentés készítése mindkét szerverről offline módban
- A célszerver újratelepítése (én Hyper-V 2012 R2-t használtam), driverek, minden egyéb fel.
- Powershell-ből létrehoztam a két virtuális gépet.
- 59 manager-el, vagy Hyper-V konzollal elindítottam a virtuális gépet, szintén offline módban visszaállítottam.
- Driverpucolás, hálókártyapucolás, hyper-v integration tools frissítés, fix my network varázsló futtatása.
- Pár órás szopás, mert az SBS C meghajtóját .vhdx-re állítottam vissza ami 512e módban volt, és se az Active Directory, se az Exchange nem szerette.
- Telefon MS-nek, hogy elszállt az alaplap, tessék újraaktiválni :)

Öröm és bódottá, valamint némi szopás mert nincs még épkézláb backup Hyper-V 2012 R2-re.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5886) kraftxld válasza kraftxld (#5885) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Ja, még a procikat, memóriát, vinyókat is egy vasba pakoltam.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5887) iwu válasza kraftxld (#5885) üzenetére


iwu
addikt

corefig - kis gui a hyper-v corehoz:)

van az acronisnak szoftvere, ami egyből hw függetlenül állít vissza, én azzal csináltam. a többi dettó, amit leírtál.
mentés legyen!!! ne csak egy:P

legbizarabb migrációm: amd alapú sw raides sbs2003 költöztetése egy intel alapú dell t110-re hw raiddel, ma is üzemel:) minden lépésnél backup:P -

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#5888) kraftxld válasza iwu (#5887) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Ááá.. nem kell ilyen csicsa a core-hoz :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5889) iwu válasza kraftxld (#5888) üzenetére


iwu
addikt

majd nézz bele 1-2 ps scriptbe, ami benne van, azt hittem lefo$$om a bokám:D:D:D

kevesebb a syntax terror, azért szoktam rávetemedni néha :B

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#5890) E.Kaufmann válasza kraftxld (#5885) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Engem is érdekel a téma. Láma kérdés, mivel csináltad a mentést offline módban?

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#5891) kraftxld válasza E.Kaufmann (#5890) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

ShadowProtect IT Edition

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5892) iwu válasza E.Kaufmann (#5890) üzenetére


iwu
addikt

vagy paragon hdd manager server edit.

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#5893) sutszi válasza kraftxld (#5885) üzenetére


sutszi
veterán

Láma kérdések következnek. Még nem csináltam ilyet.
HyperV 2012 R2-re, hogy teszel fel driver-eket power shell?

Egy másik gépről ha csatlakozok HyperV Manager-el akkor azzal is tudok létrehozni...meg mindenfélét csinálni a VM-ekkel?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#5894) kraftxld válasza sutszi (#5893) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

Hardverfüggő, HP szerver esetén végigtolom a Proliant Service pack-et miután felraktam előtte az SNMP-t, Dell-nél macerásabb, van amikor vadászni kell a drivert. A cuccok nagytöbbsége lefut, ami nem az meg felmegy kézzel az .inf file-ból pnputil.exe-vel.
Igen, amint tartományban van a Hyper-V lehet szépen piszkálni a konzollal. Persze itt is a jó k*va a*ját az MS-nek, mert össze-vissza működnek vagy nem a különféle verziók, ráadásul ha nincs tartomány (épp az SBS-t migrálod, stb) akkor meg varázsolni kell a hvremote-al, esetleg a 5nine managert lehet még használni.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#5895) gaborbol


gaborbol
őstag

Mindjart becsokizok, 3 szervert kellett visszahozni backup exec 12.5 alol es mind a 3 mukodott!

Ha megirom a symatec-nek lehet meg valami jutalmat is kapok. Ez azt jelenti, hogy 3 backup job es 3 restore job is mukodott sorba, uj rekord!!!!

(#5896) brd válasza gaborbol (#5895) üzenetére


brd
nagyúr

Ilyen állat pedig nincs!

The only real valuable thing is intuition.

(#5897) CsodaPOK válasza gaborbol (#5895) üzenetére


CsodaPOK
senior tag

Önök a Symantec Magyarország fizetett hirdetését olvashatták. Figyelmüket köszönjük! :D :D

(#5898) bobsys válasza gaborbol (#5895) üzenetére


bobsys
addikt

nem nagy kunszt DOS 6.22t visszaallitani :DDD

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#5899) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Ha már Hyper-v, 2008r2-es Hyper-v-hez van valami trükk hogy USB-s cucchoz férhessen hozzá a guest? Van egy mocsok hardverkulcs, az alapján osztana ki licenszeket hálózaton a guest rendszer.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#5900) kraftxld válasza E.Kaufmann (#5899) üzenetére


kraftxld
Topikgazda

USB to Ethernet adapterrel.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.