Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
setup
tag
válasz Rinocerosz #27350 üzenetére
Jaj nem akarok én politizálni, csak amit én megkaptam rendszergazdaként (ami úgy kezdődik, hogy Tisztelt Kolléga!) abban az van, hogy a bérminimum 107%-a a legkisebb nekem adható jövedelem és a költségvetésben a bérminimum 110%-ára van fedezet. Azt nem írja, hogy meg is adnak majd 110%-ot és azt sem írja, hogy a szakmunkás bérminimum lenne a bérminimum. Nekem nincs ott. A tiédben benne van? Nekem az van ott, hogy a Púétv 99. $ (1) bekezdése szerint. Az említett törvény vonatkozó bekezdése a következő:
"A pedagógus szakképesítéssel, szakképzettséggel nem rendelkező nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakört betöltőt legalább a kötelező legkisebb munkabér, garantált bérminimum százhét százalékának megfelelő havi illetmény illeti meg."
Ebből nekem se a szakmunkás bérminimum nem világlik ki egyértelműen, se a 110%, de persze még az is qrva kevés lenne, de még az sem.
A szakmunkás bérminimum meg a minimálbér különvétele is egy vicc, mert ha van is szakmunkás bérminimum nekem diplomásként ahhoz mi közöm? Akkor miért nincs diplomás bérminimum is, ha nem elég a minimálbér? Érted értékösszegre attól még lehet(ne) ugyanannyi, mint a szakmunkás bérminimum, ha ráfér az arcukra, ahogy most ráfér, de legalább magyarul beszéljünk már ég szerelmére nem? Mennyi a diplomás bérminimum? Fáj csinálni egy qrva oszlopot a szakmunkás bérminimum mellé? Ha fáj, akkor miért nem csak minimálbér van és passz? Érted, nem elég, hogy nem írja le az értékösszeget, még a vetítési alapot sem találod meg egyértelműen jogászkodás nélkül 8 elemivel, mert hát annak is meg kéne találni, akinek az van nem?
Ha a takarítónőnek van 2 gyereke az után annyit kap, hogy több lesz a nettója, mint a családalapító rendszergazdának, mert megnedvesíti néha a járólapot, amikor éppen kedve van. Háhhtez na, jó. Digitalizáljunk -
Rinocerosz
őstag
Őszintén szólva sokminden nekem se tiszta. Viszont én úgy tudom, hogy a rendszergazdai szakma eleve kötve van egy emelt szintű képzéshez... tehát 5. szintű okj(technikusi)kell minimum, ugyanakkor nem kell hozzá diploma. Szóval szerintem nem is lehet foglalkoztatni olyan embert akinek nincs ilyen végzetsége, de ügye ez nem 100%, hogy így van, de mintha egyszer mondtak volna nekem valami ilyesmit.
Amit írtál törvény ott azt írja Garantált bérminimum = szakmunkás minimalbér tehát itt ügye nem a sima minimálbérre gondol ami brutto 232 ezer jelenleg, hanem a 296ezer ft-os szakmunkás minimálbérre.
A 110% bér úgy tevődik össze, hogy van a garantál bérminimum a 296ezer és ehez még kaphatsz 7+3%-ot. A 7%-ot az intézményvezető javaslata álltal kaphatod a kezdetektől, de a maradék 3% csak akkor érhető el ha már dolgozol "X" ideje mondjuk 1 éve és az intézményvezető megadhatja ezt neked. Én úgy emlékszem nekem valahogy így volt.
Ezeken felül még kaphatsz + pár ezer ft ha hátrányoshelyzetü a suli vagy a település...
A diplomás minimalbér az ügye nem létezik, de a törvény kimond valami olyasmit, hogy nem kereshet kevesebbet mint a szakmunkás minmalbér... ezt azért tudom mert a "fiatalabb" tanárnőknek nem éri el sok esetben a fizetése ezért ki kell egészíteni.
Most amit aláirattak velünk papírt ott már viszont kapunk 50 nap szabit + emeltek valamennyit... csak nem tudom, hogy ez a emelés jár e mindenkinek vagy csak a hátranyoa térségeknek.
Szóval nekem is sokszor érthetetlen mi, hogy megy mert egyszerűen hiába olvasom nem tudom teljesen összerakni magamban... ( tudom szövegértés ) -
setup
tag
válasz Rinocerosz #27352 üzenetére
Én meg szándékosan értetlenkedem. A pohár félig üres. Félig üres a pohár. A két mondat ugyanazt jelenti, mert beszélünk magyarul. Nem kell jogásznak lenni hozzá, hogy értelmezzük a mondatot szórendtől függetlenül, mert elég hozzá magyarul tudni igaz? Bérminimum más szórendben, megfordítva minimális bér és nem ugyanazt jelenti? Magyar nyelven ugyanazt jelenti, erre jön egy sötét gyökér, aki havi 2 milláért kitalálja, hogy megfordítva ne ugyanazt jelentse és még jogszabályt is ír így? Paragrafusokat idéznek be 8 elemit végzett szertárosoknak és közben közlik a diplomás rendszergazdával, hogy egy kalapba került a fogatlan szertárossal? Legyen szakmunkás minimálbér, ha számviteli oldalon bárkinek úgy jobb, hát mit bánom én, legyen. De ég szerelmére, ha beszélnek magyarul, akkor miért nem hívják annak, ami? Ha egy 17 éves szakmunkás kisfiú élete első munkanapján annyi mindenhez ért, hogy többet keres, mint egy 40 éves diplomás ember a közoktatásban és emiatt fel kell kerekíteni a 40 éves diplomás ember bérét a szakmunkás bérminimumra azt ne adjuk már úgy elő, mintha a szakmunkás bérminimum valami vetítési alap lenne a diplomás bér kiszámításakor! Mi az, hogy annak a 107%-a a bérem? Mi közöm nekem ahhoz? Jéééézusom. Aki fél lábbal versenyszférában is van... én szerintem nem vagyok egyedül olyan, aki nem tudja megemészteni, hogy hogyan lehet ilyen ostobán megírni valamit? "Tisztelt Kolléga!" Úrúúúristen.
-
-
SirRasor
addikt
O365-ben egy user panaszkodik, hogy naptáreseményekről nem kap meghívó emailt, de magától megjelenik minden a naptárjában. Mintha automatikusan elfogadná.
Spamban nincs email, szabály sincs rá, ami mondjuk törölje.
A beállításokban találtam olyat, hogy automatikusan fogadja el a meghívókat és ez be volt pipálva. Kiszedtem a pipát de még mindig nem kap emailt.Ötletek?
Make Love not war!
-
Bracket
csendes tag
Sziasztok,
Docker container ügyben kérnék tanácsot. Én egy DevOps területre tévedt programozó vagyok és nincs ebben gyakorlatom, de szeretném megérteni. Adott egy gitlab repóban leledző .NET ASP projekt és van egy Ubuntu 22-t futtató szerverünk. Hogyan tudnám én CI/CD eszközökkel elérni, hogy automatikusan lefusson egy build és egy deploy? Van erre bevált módszer? Tudom, a gitlab-on már létrehozta a yaml fájlt és időnként már buildel is, de gonjaim vannak a containerizált gitlab runner létrehozásával és a deploy-al. -
pityaa23
senior tag
Sziasztok! 2013-as excel megnyit fájlokat, de nem jelenít meg semmit. Vagyis üres kiszürkült excelt látsz. Jártatok már így? Megkeresve az excelt a telepített mappájából indítva ez az üzenet fogad:
"The operating system is not presently configured to run this application. "
-
setup
tag
válasz E.Kaufmann #27354 üzenetére
Ez piac. Annak a képzésnek is van ára, ami után takaríthatsz, meg annak is, ami után egy számítógépes hálózatot tarthatsz üzemben. Annak a szolgáltatásnak is van ára, amit a takarító szolgáltat, meg annak is, amit a rendszergazda szolgáltat. Lehet egyformán árazni, de akkor az lesz a következő rendszergazda, aki tegnap még takarított. Ennek utána a gyereked egy olyan szolgáltatást nem kap meg, amit te kőkeményen kifizetsz, csak a pénzedből nem az iskolai rendszergazdát fizetik ki, hanem valami olyasmire költik, amit aztán Lölö nevére lehet írni. Hagyjuk már ezt a butaságot, hogy te érzelmi alapon véded a takarítót és tojod le a saját gyereked egyszerre. Ilyen valós érzelem nem létezik. Ez egy kamu duma, érzelmi alapú cukkolás, a kommunikációs bullshit, ami ebben az országban folyamatosan körülvesz. Valamiféle politikasegítő töltelék akar ez lenni Magyarországon, aminek valós célja, hogy az emberek ne fogjanak össze egymás érdekeinek képviseletekor. Szét lehessen szalámizni többszázezer közalkalmazottat szakmákra, hogy egyesével legyen nulla az érdekképviseletük kényszerítő ereje és még többet lehessen ellopni a bérkeretükből. Ha egy állami rendszergazda szakmunkás bérminimumot kap akárhol, akkor a pénzügyminiszternek nem mozgástere van, hanem lopott pénze, amit a közalkalmazotti bérkeretből lopott el. Tetszhet neked a lopott pénzből Vodázgatás, lehet belőle hasznod is. Élhetsz jobban nálam miután oda szavaztál ahová akartál. Csak hagyd már akkor az érzelmeimet, hogy szerinted én kit nézek le. Fals is, irreleváns is meg mogorva is és hiába hiszed, hogy ha szándékosan félre tudod érteni a bármit is, akkor abból használható érv lesz. Amellett, hogy egy rendszergazda szakmunkás bérminimumot, vagy ahhoz közeli pénzt keressen bárhol állami alkalmazottként nincs használható érv. Nem létezik. Akármit írsz, ez lopás marad.
-
-
Döglött Róka
veterán
Én - aki gyakran dolgozik rendszergazdákkal - azt mondom sokra, hogy inkább ment volna takarítónak. A saját rendszerét nem ismeri, üzleti hatás fogalma az valami lefordíthatatlan szóvirág, sorolhatnám.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
setup
tag
válasz Döglött Róka #27364 üzenetére
Tudod ez olyan, hogy lehet neked véleményed az alig használható 20 éves autókról. Mondhatod sokra, hogy inkább a bontóban lenne a helye. Még igazad is lehet. Csak ettől még a tények megmaradnak: Egy alig használható, 20 éves elmúlt öreg autó árát is a piac mondja meg és nem te. Tehát ha szeretnél egyet, akkor ki kell fizetned az árát. Értem én, hogy használhatóbb egy új autó számodra, de a különbség aközött, hogy új autó vagy egy használt sokkal kisebb, mint aközött, hogy van vagy egyáltalán nincs autód. Az igazság az, hogy egy középsuli informatikáját sokkal munkásabb jól megcsinálni, mint egy kisebb cégét már csak azért is, mert több száz öreg végpontod van hosszú válaszidővel és egy több ezer négyzetméteres épületben kell működtetned őket úgy, hogy üzemidőn túl van minden, de minden, amid csak van. Minden 10 éves kor felett van, de inkább 15 felett. Remekül elvehetik az időd az üzemben tartás generálta feladatok, miközben a kiszolgáló oldalon meg tornyosodnak a feladataid. A bölcsész vezetőség meg nem győzi kitalálni, hogy még mit szeretne, mert az milyen jó lenne, ha lenne. A szülők is azt gondolják, hogy ha egy nagyobb cég selejtezett vackait odaadományozzák és egyszerre behoznak az ajtón 50db leélt, kehes vackot, akkor azt utána az iskola szellemisége majd magától működteti és az senkinek nem képez majd többletfeladatot. Az a plusz terem az csak úgy lesz. Amióta belelátok egyre többre becsülöm azt, aki akárhogy is, de még csinálja, mert a történet ott tart, hogy van vagy egyáltalán nincs rendszergazda. És amikor beszélgetek hozzád hasonlókkal és feldobom, hogy szabad a pálya, tessék jobban csinálni jön az, hogy hát ő ennyiért nem dolgozik. Jaaaa, de más meg dolgozzon ennyiért és csinálja jobban. Értem. No, hagyjuk is. Én nem offolok itt tovább, csak kíváncsi voltam ismer e valaki informatikai segédmunkást, aki dolgozik ennyiért, de nem jelentkezett senki. Ezt nemnek vettem. Az analógiára visszatérve tehát ennyiért se 20, de még 25 éves autó sincs a piacon. Tehát nem arról beszélünk, hogyan megy, mennyire megy, hanem arról, hogy nincs.
-
Nézzek rá mert nem megy a hálózat....ja mondom biztos szakadt valahol mert néha vacakolt.
3 helyen van szakadás, szét van mállva, rohadva....Lassan újra kellene fűzni mert már 10+ éves...a lassan az most van. -
Döglött Róka
veterán
válasz sziszi-fuszi #27368 üzenetére
De tehetünk, én például jól szórakozom rajta.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
TheSaint
aktív tag
válasz Döglött Róka #27364 üzenetére
Fú, te annyira én vagyok, amit én idén szívtam a "rendszergazdákkal" abból blogot írok ha egyszer valaha is megszabadulunk a jelenlegi brancstól és leszerződünk valami normális szolgáltatóval... Nem is az a baj, hogy nem értenek mindenhez (mert a mai IT egy kis vállalatnál is qrva széles, ez tény), de amihez nem ért az xar, drága, nem való nekünk, stb., ha meg teszünk melléjük pro támogatást azt is elmondják mindennek.
Megkapták feladatnak, hogy tegyék rendbe a telepített softwareket a munkaállomásokon, szerinted, hogyan térképezik fel?? Leülnek egyesével a gépek elé és kimentik képernyőképen a vezérlőpult-programok és szolgáltatások részben a progilistát egy word dokumentumba....
Van ennél lejjebb?? -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz TheSaint #27370 üzenetére
Bocsi, hogy bele vau! De! Te megfinanszíroznád a normális szoftvert és a szükséges infrastuktúrát egy ilyen felméréshez? Vagy csak láttad, olvastad valahol, hogy így is lehet stb. stb.? Mert ugye az is van, hogy bele kell férni az adott keretbe, amit a cég(ed) fizet. Gyanítom mind a három feltételhez ragaszkodnak, amiből köztudomásúan csak kettőt lehet egyszerre, de azt is rettenetesen nehéz: gyorsan, pontosan és lehetőleg ne kerüljön pénzbe, vagy ha igen, akkor rettentően legyen olcsó. Nem tartom valószínűnek, hogy egy KKV megfizetné a többi 10.000-es óradíjat a profizmushoz. Valójában igazad van, hogy létezik ilyen, s mi több hozzá is férhető. Nézd meg, hogy normális körülmények között mennyibe kerül egy mérnök óradíja. Normális helyen ki sem kellene tenni a lábad ahhoz, hogy rendben legyenek a kliensek. De ehhez olyan eszközök szükségesek a cégnél, hogy megvalósítható legyen. Beleértve a szervereket, az internetet, a biztonságot és még sok-sok mást is. Tapasztalatból mondomm, hogy egy kkv ezt ma Mo.-n nem képes finanszírozni.
Arról nem is beszélve, hogy ti választottátok az adott "brancs"-ot.Peace!
Mi alá kell írás?
-
Gargouille
őstag
válasz TheSaint #27370 üzenetére
Tudod ez is olyan, hogy attól függ honnan nézed. A te szempontodból kutyaütő banda. De közben lehet azért van ez a brigád, mert ők adták a legolcsóbb árajánlatot és hát olyan is a színvonal.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
TheSaint
aktív tag
válasz sziszi-fuszi #27371 üzenetére
nyugodtan jöhetnek a bele vauk, amit én idén kaptam annak már meg ez se kottyan...
Igen, akkora király volt a cég, hogy még egy ilyet is pluszba megfizetett, egy pro külsős hozta a cuccait, progikat, ami összeszedte pl a telepített progikat, pacheket stb. erre mi volt a válasz? KÉMKEDNEK! Kémprogikat tettek fel, amivel ellopják az adatainkat, stb
A többi résznél is nagyon rossz irányba vagy, minden olyan fizetős/előfizetős progival rendelkezünk ami szükséges a cégnek, persze még véletlenül se az van feltelepítve amiket megvettünk, egy progiból 3 féle verziót felraknak... Office-Win licenszeknél is cigánykodtak, nagyon messze van a "legális" jelzőtől amit drága pénzen odahoztak...
Ha a távmenedzsmentre gondolsz, az is xar természetesen, nem lehet úgy "üzemeltetni", VT-ről nem is hallottak, minden feladatra külön server természetesen, a felhő meg maga az antikrisztus..
Ami a finanszírozási részét illeti, természetesen ami van az nem ér 20 ft-ot, de ennek ellenére elég szép összeget fizetünk, más szolgáltatóktól kapott árak alapján piaci árat fizetünk a nagy semmiért, és igen most kellene letolni a vezetőség torkán, hogy x évig hülyének voltunk nézve, ideje váltani... ha nem ment át, akkor jelzem, hogy ez a legnehezebb... -
SirRasor
addikt
válasz sziszi-fuszi #27371 üzenetére
Bocs, hogy belevau, de egy szoftverfeltérképezéshez egy mezei powershell is elég, ami van minden gépen és távolról indítható.
Sőt, a közös nevezőre hozást is meg lehet vele oldani.EDIT: Win10 minimum kell hozzá, de manapság már mindenhol lennie kell. Win7 licensz upgradelhető, egy 10+ éves C2D-n SSD-vel, 4 GB rammal eldöcög, tehát kifogásnak elfogadhatatlan, hogy nincs hozzá megfelelő forrás.
Más:
ÉVES KÖRKÉRDÉS KÖVETKEZIK:Ki milyen AV-t használ? Nekünk továbbra is Avast! van. Volt előtte Panda, az se volt rossz. Mindkettőnek van normális webvédelme és természetesen online consoleja, tehát nem kell a szervert se fenntartani.
Egyik se drága. 75 licenszre ~500k körül van.
Ha fillérb*szás a cél, akkor maradnék Windows Defendernél+EDGE, mert ahhoz aktív a SmartScreen, max írnék hozzá valami központi managelős progit. Tényleg, egyszer csináltam is valamit, csak félbehagytam[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Rinocerosz
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tudnátok e ajánlani email táhely szolgáltatót, ami megbízható vagy van velük tapasztalatotok.
Egy nagyon kis cégnek kellene mert aki régen csinálta nekik már nem elérhető ezért meg fog szűnni az email címük. valószínűleg...Összesen 2db gép van nekik Egy gmail teljesen elég lenne, de szeretnének a "brand" miatt saját domaineset
Néztem a Hostingert nem tudom ők mennyire lennének megfelelőek. -
SirRasor
addikt
válasz Rinocerosz #27377 üzenetére
Erre való a CÉGES gmail. - "Egyéni e-mail-cím a saját domainjével"
Az más kérdés, hogy talán az MS olcsóbb picit de ha már úgyis a googlet ismerik, akkor nem érdemes MS-re váltani.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Döglött Róka
veterán
válasz Rinocerosz #27377 üzenetére
Szerintem az M365 megy két userrel is. 4 USD /hó/user.
-
sanzi89
addikt
válasz Gargouille #27376 üzenetére
Placebónak jó a Defender, mindenhol azt használjuk, amúgy meg mentés, mentés és mentés.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
veterán
válasz Döglött Róka #27379 üzenetére
Konkrétan 1 userrel is használja ismerősöm, saját domainnel, standard licenccel.
-
Gargouille
őstag
válasz sanzi89 #27380 üzenetére
Nem vagyok reprezentatív forrás, csak a saját tapasztalataimra tudok alapozni, de az összes vírusvédelem nagyjából "placebo" a gyakorlatban - ezen az alapon - ha azt nézem, hogy hány kármentésben vettem már részt és mennyi különböző védelmi megoldás volt mindenhol. Igazából ez a vírusvédelem témakör is alapvetően egy hitkérdés, mert leginkább a szerencsén múlik, hogy pont megfogja-e azt, ami érkezik. A defender semmivel nem rosszabb mint a többi.
Teljesen egyetértek a mentés fontosságával.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Döglött Róka
veterán
válasz Gargouille #27384 üzenetére
Ha már itt tartunk, erről olvastatok?
-
Longeye
tag
Sziasztok!
Windows ISO offline módosítgatásával szórakozgatok és belefutottam egy érdekes "problémába".
wim fájl felcsatolva: c:\winh\wimfile
FoD ISO felcsatolva: G:Ha eltávolítok néhány capability-t, pl. a következő paranccsal:
dism.exe /image:c:\winh\wimfile /Remove-Capability /CapabilityName:App.Support.QuickAssist~~~~0.0.1.0
Nem tudom hozzáadni a következő paranccsal:
dism.exe /image:c:\winh\wimfile /Add-Capability /CapabilityName:App.Support.QuickAssist~~~~0.0.1.0 /Source:G:
Ha következetesen nem működne, akkor Ok, de csak 4 ilyen van. A QuickAssis, két Hello... meg még egy. Minden más funkcióval, tehát a nyelvi modulokkal, az RSAT funkciókkal, az openSSH kliens és szerver funkciókkal teljesen rendben működik.
Az a szép az egészben, hogy amikor eltávolítom, szó nélkül kiveszi, de amikor vissza akarom rakni:
A Windows capability name was not recognized.
hibaüzenetet kapom.
Windows 10 22H2 ISO-val próbálkozom és természetesen a hozzá tartozó FoD ISO-val.Google-el sajnos nem találtam megoldást, vagy magyarázatot.
/* Egy lelkes kontár */
-
SirRasor
addikt
válasz Döglött Róka #27381 üzenetére
Hogy leszúrtak 2-3 éve kolegák, mert azt mertem mondani, hogy a Defender (av-online és társai alapján) már egész jó a többihez képest
Amúgy Win10 ransomware védelme elméletben elég jól hangzik. Egyszer kipróbáltam és ha jól rémlik, akkor az általam beállított mappákat figyeli, hogy csak az általam megadott programok írhatják.
Ja, megfeledkeztem róla, aztán néztem, hogy miért nem működik XY alkalmazás, úgyhogy végül kikapcsoltam...szopatós, mint a TinyWall, de csak 1x kell jól beállítani.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Longeye
tag
válasz Longeye #27386 üzenetére
Végül csak kifacsartam a Google-ből a választ: https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/features-on-demand-non-language-fod?view=windows-10
A Quick Assist nincs rajta a FoD ISO-n, ezért csak az áruházból lehet újratelepíteni. Gondolom, ugyanez a helyzet a másik három funkció esetében is.
[ Szerkesztve ]
/* Egy lelkes kontár */
-
monkeygoatee
újonc
Iskolai rendszergazda jelen... Olyan helyen élek ahol nem igen van alternatíva, vagy ami van az is khm.. belterjes... két számtechbolt viszi a teljes település cégét, önkormányzatát, de még a szomszédokhoz is jut belőlük. Megélek, nem vagyok homeless, és még néha a hobbimra is jut pénz.
De nem ez a lényeg. Most.
Az utóbbi pár napban az infótermek gépei (fujitsu gépek) elkezdtek random módon fagyogatni, de tömegesen. A ghostot augusztus legvégén húztam fel rájuk. Deepfreeze-t használok rajtuk, és withsecure elements AV-t. Fagyott gép indítás után notepadban, chromeban, officeban. Full randomnak tűnik. Tapasztalt bárki hasonló tömeges fagyást az elmúlt kb két hétből? Az egyik gépet már újradobtam (igaz, ugyanabból az imageből), de az is csinálja. Nem akarom tömegesen újrahúzni ezeket amíg nincs valami ötlet a megoldásra.
A donor gép "régi" install, folyamatos updatekkel de sosem használt a hétköznapokban. Office, gimp, solidedge, office, notepad++, imagine logo, veyon van fent rajtuk ami nem default win10 cucc.
Ötlet? -
Longeye
tag
Nekem pár éve a HP gépeink csináltak ilyet. Megőrültem tőle. Végül egy BIOS update megoldotta. Hátha nálad is!?
/* Egy lelkes kontár */
-
Ferrari fan
tag
válasz SirRasor #27375 üzenetére
Avast és Panda..hmm mesélj még, AVG (AVAST2 ) lehet hogy "olcsó" , de olcsó húsnak híg a leve... Huhh én mennyit szívtam ezek miatt, aláírt megbízható progikat (Könyvelőprogramok!!) töröltek mert benézték őket, és ez évről évre így megy ha jön egy frissítés, sőt amikor a PANDA megfogja a OneDrive-ot az a legszebb, sőt amikor kilőtte a Windows-t maga alól...
Bármikor Panda-val kerültem szembe, mindig totál szívás volt vele...
Szóval, ahogy páran leírták "ingyenes" közül a Windows sajátja, Defender. Ha mindenképp költeni kell és/vagy a userek is kattintgatnak mindenre is, akkor ESET. Nemcsak az általános dolgokat fogja meg, hanem a malware-k nagy részét is, ha internet security-s.
(Régen még a Kaspersky-t mertem mondani alternatívaként, de mivel ma már nem szívesen látott sok helyen a származása miatt ezért inkább csak off-ként említem) -
veterán
válasz Ferrari fan #27391 üzenetére
A Kaspersky gond nélkül beleáll alaptelepítésben az M365 https forgalomba, amivel ki is fekteti. Máskor az Outlook beépülője hülyül meg, és fekteti ki a programot. No nem mindig, csak ha kedve van. Életemben nem gyűlöltem annyira AV-t, mint azt a retket.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Jogosultságos kérdésem lenne. Adott egy mappa, amin belül a többi mappát több usernek kellene elérnie, de nem ugyanolyan szinten. Tehát van A B C D mappa, amit 1 2 3 4 usereknek kellene kezelnie, úgy, hogy A-t 1-2 user ír és olvas, C mappát csak 1 ír, de 2-es olvashat, B mappát csak 4-es írhatja, D mappát meg pl. 3-4 írhatja, de 1 csak olvashatja, stb, stb.
Mi erre a legjobb módszer? Alapból group-okkal kell dolgozni, de akkor ha jól értem kellene pl. A_mappa_R és A_mappa_RW csoport is? Vagy esetleg read mindenkinek és amit írni is kell, arra külön RW csoport?
Remélem érthetően írtam le a problémát.
Köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Ferrari fan
tag
Nah jó ezt tudni, köszi.
Jó pár pár éve még egy nagyobb állami intézménynél 400+ kliensre ment fel, központi server managementtel gond nélkül a Kaspersky, és nem voltak ilyen gondok, igaz azóta sok víz lefolyt a Dunán, állami szektorba tiltó listára került, én is máshol vagyok, de erről még nem hallottam, igaz sok Kaspersky-be se futottam bele mostanság.
ESET-et használunk, javasoljuk másoknak is -
veterán
válasz Ferrari fan #27394 üzenetére
Nem biztos, hogy mindegyik verziója rossz, de az Internet Security számomra több esetben is okozott már (elsőre) megmagyarázhatatlannak tűnő furcsaságot.
-
Gargouille
őstag
válasz Flowtation #27393 üzenetére
Erre nincs általános megoldóképlet, hogy mi a legjobb az erősen függ attól is, hogy mennyi felhasználóról és mappáról van szó. De abból érdemes kiindulni, hogy az adatok lehetőleg úgy legyenek elrendezve, hogy ne 100 mappa mélységig kelljen variálni, mert az szinte kezelhetetlen lesz. Lehet célszerűbb először átgondolni milyen csoportok vannak hozzáférés szerint és átrendezni külön mappákba az adatokat, hogy minél egyszerűbb legyen a hierarchia és átlátható maradjon.
Elvileg a szabályos megközelítés, hogy csoportokba rakod a felhasználókat (pl. pénzügy, sales, support stb.) és ezeknek a csoportoknak adsz jogokat. Lehet úgy is persze ahogyan leírtad, de abba gondolj bele, hogy ha ilyen keresztezéseket csinálsz, hogy például read mindenki de vannak kivételek, akkor idővel nagyon áttekinthetetlen lesz az egész, lehetnek nem várt keresztreakciók stb.
Ami a legfontosabb, hogy áttekinthető legyen a rendszer, először csinálj egy jogosultsági mátrixot akár excelben, vedd fel a mappákat és a csoportokat a két tengelyre és X-elgesd be, hogy melyik mihez fér hozzá. Utána ha átgondoltátok és érthető, akkor állíts bármit is.Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
efemm
tag
válasz monkeygoatee #27389 üzenetére
Szintén iskolában, W10, W11 vegyesen, WithSecure és Veyon is van a gépeken, de nem tapasztaltam fagyást mostanában. A Deepfreeze kavarhat be, de ahhoz nem értek. Valami Windows Backup dob fel popup ablakot mostanában, de azt nem tudom, hogy normál usernek is, vagy csak adminnak, és mi van ha a (normál) user elfogadja.
-
monkeygoatee
újonc
A deepfreezenek van egy rossz szokása a a windows update-ekkel mostanság. Nem engedi át magán. Újraindítás után újra le akarja tölteni azt. Fura mert régebben ez nem volt gond. A bios amúgy a legfrissebb. A deepfreeze-t meg ha kikapcsolom az update-ig akkor nem minden esetben engedi visszakapcsolni magát mert jön az Update of doom hibajelenség miszerint valami frissítés van függőben, még akkor is ha nem. Ilyenkor a teljes újrahúzása a klónnak a megoldás.
Szal azt hiszem vár rám egy 36 gépes reinstall és reconfig. Mert sajna a deepfreeze még így is több bajtól véd meg a gyerekek felől.
Otthon én évek óta esetet használok AV-nak és csak az erőszakossága szokott zavarni. "két hét múlva lejár a licence" egy alig egy hónapos kulcs mellett ez az idő felét pánikolással tölti. -
mötálhed
tag
válasz monkeygoatee #27398 üzenetére
DF helyett hosszútávon nem lenne jobb megoldás egy tartomány kialakítása az infótermekre?
GPO-ból szépen le lehet tiltani mit piszkálhatnak a kölykök. -
Flowtation
őstag
válasz Gargouille #27396 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Így van egyébként ahogy leírtad, megcsináltam már az excelt. Az a helyzet, hogy 14 mappa van, amit már nem nagyon tudnak szűkíteni, ehhez pedig 8+4 felhasználó. Az utóbbi 4 az vezetőség, szóval nekik lenne (kell) í+o jog. De a többi 8 elég vegyesen van.
Mindenképp security groupokba gondoltam rendezni őket, de ezért gondoltam, hogy kell külön írási és külön olvasási csoport.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest