Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szoszo94

őstag

válasz Szoszo94 #91295 üzenetére

A történet folytatása és befejezése fog következni.

Nem akarom túl bő lére ereszteni, a lényeg: mégis jól tippeltem és a nagynyomású adta be a kulcsot. Injektorokat elvitte beméretni, egyet ki is cserélt, 120k (holott megbeszéltük, hogy csak bemérés és ha nagyon sz.r valamelyik, hív - ennyiért négy felújítottat kaptam volna :U ). Pumpát intéztem inkább én egyből, mielőtt azt is elvitte volna magától megcsináltatni (290k lett volna a felújítása, postával együtt sem volt 110 amit Robi segítségével sikerült szereznem). Tankba nem akart belenézni sem, nemhogy kitakarítani, majd akitől a felújított nagynyomású jött ő is beszélt vele telefonon és ő vette rá, hogy megtegye...végül így elvileg megcsinálta, tett bele egy plusz szűrőt mágnessel, illetve a csöveket kimosta. Az a baj, hogy én ezt sem hiszem el igazán neki, majd mindjárt megértitek, hogy miért :)

Kész a kocsi laza 4 hónap(!) alatt úgy, hogy azért vittem hozzá, mert gyorsan kellett volna a javítás - többen ajánlották, 20 éve rönókat "szerel" -, cakkumpakk 400k a számla. Mielőtt indítani akartam, azt mondja, hogy hangos az autó. Mondom oké, persze, dízel, de egyébként meglepően halk volt mielőtt lerohadtam vele. Beülök, meglepi: jobb első ajtókárpitban lévő tároló teteje szanaszét cibálva, pedig a beltér nagyon szép volt a közel 400e km-hez képest. Kérdőre vontam, aztán végül kiderült, hogy lehúzott ablakkal is állt kint a kocsi az udvaron, mert lusta volt visszarakni az akksit és kellett a hely, így kitolta estére - valami meg megrágta, mert apró miszlikekkel volt tele a lábtér. Oké, van másik ott bontáson nála, egyezik a szín, gyors csere, ez pipa. Elindítom, de ha nem hallom saját füllel, nem hiszem el: anno az 1.9TDI 1Z motorkódos, 500+e km-es B4 Passat ami ridegtartásban volt, ehhez képest csendesszoba. Úgy zakatolt, hogy nem hallottam a saját hangom felnyitott géptetőnél és a "szerelő" válasza: mindegyik 1.5dCi ilyen hangos. Itt már elszakadt a cérna, de volt egy elég erős gyanúm, hogy elrakta a vezérlést és emiatt ilyen. Barátom elvitte egy körre az autót, közben faggattam ezt a jóképességűt, mondott mindent (többek közt azt is, hogy az olajpumpa régi és amiatt van ilyen hangja biztos -aha :U -). Kifizettem, hazagurultam és hívtam is Robit, hogy mi van a kocsival és lehet-e a hang attól, hogy elrakta a vezérlést ez a jóképességű. Megbeszéltünk egy időpontot (tegnap reggelt), óvatosan elmentem hozzá, innen kezdődött a fekete leves: feltárni, hogy mi is történt a győri "szerelőnél" :C Ami jó volt az autón, azokat is elcseszte, amihez nyúlt azzal kárt csinált és még egy hosszbordás szíjjal is képes volt lenyúlni :DDD Innen folytatom majd, képekkel, csak el kell menjek itthonról most. Megéri várni a folytatásra ;)

Új hozzászólás Aktív témák