Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
válasz
Pubszon
üzenetére
Ez pont az a hibaüzenet, amit nagyon sok minden produkálhat. Viszont tudtommal leginkább hardveres hibát/összeférhetetlenséget jelent.
Ha nagyon sérült a modul, már az elején is jelzi. Nekem például volt olyan sérült memóriám, hogy már a post képernyő sem jött be, csak feketeség fogadott. Ki kellett venni a memóriát, és vissza be, úgy elindult, és a memtest már az első másodpercekben szórta a hibát.
De ha nem dob hibát, érdemes akkor is legalább 3-4 passt végigvárni, mert lehet, hogy kevésbé "feltűnő" a meghibásodás a memtest számára, és csak több teszt során derül ki. -
pete_21
addikt
válasz
Pubszon
üzenetére
Lehetséges, hogy az alaplap a hibás. Esetleg a táp gyenge...
De a memóriahiba a legvalószínűbb, csak érdekes, hogy a 256 Mb-sel is kékhalálozik. Mit ír ki ilyenkor?
A 2*1 Gb-osnál a memtest hanyadik futásra dobta a hibát?
Majd nézd meg, melyik 1 Gb-s modul a rossz. Amelyikre nem dob hibát, azt tedd be a gépbe, és csak azzal nézd meg, van-e kékhalál. -
pete_21
addikt
válasz
Pubszon
üzenetére
Amikor csak a 2*1 Gb-os Kingston volt bent, akkor is hibákat jelzett?
Teszteld a modulokat egyenként, és úgy kiderül, hogy melyik a hibás. Viszont ha az a 2*1 Gb-ot kitben vetted, és még van rá gari, akkor nem is kell külön tesztelned, csak vidd vissza a boltba, és kapsz újat. -
pete_21
addikt
Köszönöm a választ!
Sejtettem, hogy kicsivel több hőt termel, bár nem tudom, mennyire van ez hatással a többi eszköz hőmérsékletére. Illetve a ház rendesen szellőzik, úgyhogy ez szerintem nem gond. Tuningot sem használok.
Akkor igazából nem vesztettem ezzel igazán semmit, hogy 4*1-ben vettem a modulokat. A sebességből meg főleg nem.
CPU-Z-ben írja is (illetve gép induláskor a POST képernyőn), hogy Dual channelben mennek. Illetve írja a CPU-Z a DC módnál, hogy szimmetrikus. Ez még régebben asszimetrikus volt. A szimmetrikus azt jelenti, hogy csak az a kiten belüli 2-2 modul kommunikál egymással? Az asszimetrikus meg azt, hogy a kiten kívüliek kommunikálnak egymással?
A szimmetrikus és asszimetrikus között ugye nem vált csak úgy magától? Csak akkor, ha én átrendezem a modulokat?
Köszi a választ! -
pete_21
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a 4*1 Gb-os modulelolsztás lassabb-e, mint a 2*2-es? (Természetesen azonos órajelen, azonos időzítéssel)
Köszi! -
pete_21
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Amikor az én memóriám tönkrement, nekem is az volt, hogy bekapcs gomb megnyomására felpörögtek a ventik, és semmi képet nem adott. Nem is sípolt az alaplap. Alaplaphibára gondoltunk, de utána megnéztük a ramot, és az volt a ludas.
Esetleg lehetséges, hogy csak párban hibáznak? Próbáld meg úgy is tesztelni, hátha.(#32620) Qru: Nekem is P35-ös lapom van (Asus P5KC), és a ramomat 2,1V-on, CL4-4-4-12-ben használtam. Utána visszaállítottam alapfeszre, és alapidőzítésre (CL5), és időnként kékhalálokat kaptam. Itt a hsz-em, van egy kép is a bsod-ről. Ha van 1 perced, kérlek vess rá egy pillantást, az utolsó 6 bsod (főleg az ntoskrnl.exe-sek) lehettek-e ettől? És nyugodtan állítsam át a ramokat CL4-be, 2,1V-ra? Sőt, akkor P35-nél még ajánlott is magasabb feszültség?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 VENGEANCE RGB PRO SL White - 1 év bolti garival! -
- ÚJ 32GB DDR4 3200AA Laptop memória
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast XMP/EXPO - 2 év bolti garival! -
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 2025.11.22 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

fudi2002