- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benhill
senior tag
válasz
fckdup01 #60623 üzenetére
Az a szám megegyezik a biosban beállított CPU cache ratio-val.
Elméletben minél közelebb van a cache ratio a túlhajtott CPU frekvenciájához (jelenleg 5000Mhz), annál stabilabb. 1.36V kell neki biosban mindössze, és prime stabil.
Érdemi jelentősége nem tudom van-e, ha pl 4000MHz-re állítom a cache ratio-t, akkor is stabil a proci.Auto beállitás esetén ugyanannyi frekvencián fut, mint a RAM, de az nem opció mert úgy elég instabil a proci 5GHZ-en, és a RAM is hibázik a fentebbi beállításokkal.
Elég komplex a biosa ennek a lapnak, van olyan opció amiről fogalmam sincs micsoda, azok Auto-n vannak.
-
-
válasz
fckdup01 #60594 üzenetére
A calculator halott link, de leszedtem közben techpowerupról. Ez nagyon elavult cucc; se az IC-m se a procim nincs rajta. Így nem túl releváns... Az adatokat Taiphoonnal olvastam ki, persze fenntartással kezelem, de nem fogom lefeszegetni a ramhűtést, hogy alá nézzek az IC-kre...
Amit feljebb linkeltél valahol reddites ramtuning cikk azt olvastam alaposan át, de egészen szürreális subtiming értékeket ad "safe" címszóval, ezért nem is próbáltam rájuk eddig. -
válasz
fckdup01 #60501 üzenetére
Sziasztok!
Csak benéztem ide még sosem jártam itt. Lent van a konfigom. Kicsit kísérleteznék mit bírna el még a ram. Most 1600 Mhz az órajel. Tudom húzzak gyorsan.
Hosszú történet, lehet tuningolt 1333Mhz ram modulok(olcsó kínai), nem tudom nem értek hozzá. Szóval van nekem nyitott bios is ahol lehetne fixálni 1866Hzz-ra de mivel az Aida csak 1800-at ír így ezt nem teszem, meg minek ha van működő XTU. Inkább szoftveresen kísérleteznék.
Lenne kedvem azért belőni a moduljaimat 1866Mhz-ra csak nem tudom hogyan lőjem be a számokat. Az hogy milyen CL az most nem érdekelne, ha végeredményben lassabb lenne mint volt az sem csak 1866MHz-t szeretnék látni kimutatásilag.
Ha valami nagy butaságot mondtam kérlek bocsássátok meg nekem ebbe a témába még sosem ástam magam bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest