- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
winotto #66937 üzenetére
A VDDQ a lényeg, az az alacsonyabb.
Gyorsba összedobtam egy 6800-as profilt, de most nincs időm kitesztelni.
6800C32A fesz kombó nagyjából működik, de lehet rajta finomítani. Majd leírom a BIOS dolgait, elég sok nincs a képen. ATC ráadásul a WTR 16/4-et 22/10-nek írja...
Kiindulásnak jó.VDDQ Training feltétlen legyen kikapcsolva!!!!
MC 1.29V
SA 1.11V -
válasz
winotto #66934 üzenetére
Nem mondom hogy tetszik, de kiábrándító a TX -en kívül nincs.
1.44V? Elég sok a 6800-hoz.Én ~1.17V-ot használok a 8000C36-hoz. De a TX együtt mozog a VDDQ-val, ami meg a VDD-vel.
150-210mV difi szokott lenni a TX és a VDDQ között. Ez működik magasabb feszeken is, de nálam pl. ez az alsó határ:1.17V - 1.38V - 1.44V
De megy magasabban is, 1.21V - 1.41V - 1.47V:Én törekszem megtalálni a legalsó pontot is, aztán majd döntök a visszapakolás mértékéről.
Ez itt pl egy léghűtéses oc, 1.17V - 1.38V - 1.44VTöbben teszteltük, nem extrém oc, így a léghűtés is megfelelő. De rengeteg a képen nem látható adat fixálva van.
Kicsit próbálgasd, eleinte szívás tudom. Ne add fel. De ez jobb lesz, egyedi minden, rá kell érezni.
Mivel az alap jedec jó, csakis a ddr5 vicceskedik. Az pedig vicces.Még vmi.:
Készíts egy 6400 CL 30 36 36-ot ha meguntad a kudarcokat. Hátha jobb kedvet ad. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
winotto #66922 üzenetére
Azért ez elég kellemetlen, hogy egy apex 2 slotos szuperlap alapból nem tud egy szutyok 6400 xmpt kezelni
Bocsánat ez kigyütt...Naszóval én amit meglesnék:
TX 1,25v
IMC VDD 1,2v
System agent 1.1v
Mrc fastboot kikapcs
Természetesen xmp II-vel.
Benchmate->Y-cruncher 0.7.10->PI 2.5b futtasd legalább 5x.
Ha lemegy, akkor gép kikapcs, táp lekapcs, bekapcs gomb megnyomkod, táp bekapcs, gép bekapcs és újra teszt. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
winotto #64986 üzenetére
Ha kicsit meg tudod hűteni ventivel akkor a ram (vdd és vddq) kaphat 1.5vig. Jól szellőző házban egy arctic p14et az arcukba tolva 4dimmes lapon 40 fok körül tudtam tartani. Nálad ez kb 5-8 fokkal melegebb lesz mert közel vannak egymáshoz és összeizzadnak
A 3 feszt meg picit kell csak emelgetni. Aljas egy játék, mert a 3 fesz kombinációját is el kell találni és a ramnak a 2ő megfelelőjét is.Ui jó lenne tudni a ramod milyen hynix chipes
-
-
5leteseN
őstag
válasz
winotto #64952 üzenetére
Nálam a RAM-oknál a 70 fok összeomlást, frekvencia visszavételt, okoz!
A DDR3-asok kicsit kevesebbnél is már. A te RAM-jaidhoz korban és technológiában közelebb álló VRAM-jaim(DDR5-6-ok, AMD VGA-kban) pedig a 70 fok felé visszaveszik a frekvenciát, ami lehet, hogy a BIOS-ba beírt hőmérsékleti határérték miatt van ("csak"), mert a képernyőn még nem jelennek meg az ismert VRAM hibák, de a freki visszaesés jelzi ezt a (hő-)határt.A DDR3 RAM a +hűtéssel az egekbe(maximumra) húzható lett az eredeti értékhez képest .
Ennek ellenére csak saját felelősségre, ahogy én is teszem! -
winotto
tag
válasz
winotto #64952 üzenetére
A memória adatlapján az üzemi hőmérséklet 0C- +85C akkor ezek szerint nem aggódom
csak kiváncsiság miatt szerinted ha nem hibázik a memtest és stabilnak tűnik a rendszer,megpróbáljam feljebb rakni az órajelet.
Mennyin érdemes használni ?
Akkor még mókolni kell vele valamit ? -
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
winotto #64807 üzenetére
Nos ja, keresek linket emberhez aki foglalatot cserél a lapodon.
UI: Így már érthető miért szarakodott a rammal. Nem jellemző, hogy a ram modul a hibás.
Hirtelenben egy tipp: [link]
Mondjuk: "11.000 Ft-tól kezdődik, és 35.000 Ft-ot is elérheti." Nem biztos, hogy ennyiért megéri javítani, inkább venni használtan egyet. Alaplapvásárlásánál mindíg meg kell nézni, akár előre képet kérni lehetőleg egy közeli expót a foglalatról.
Egy rutinos kollégára ráírtam, Neki is volt kontaktja. Ha megírja, akkor írom ide. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
winotto #64804 üzenetére
Pont ilyen lapom van, 6800mhzig ez megeszik (szinte)mindent mókolás nélkül. Nem tudom elképzelni, hogy pont ez a kingston lenne az ellensége. Ha gondolod adok kézi beállítást, ha próbaképpen bepötyögnél 40-50 beállítást.
De a legnagyobb gond ezzel a történettel az, hogy jedec tehát xmp nélkül nem indul. Szóval vagy a slot halt meg, vagy a proci egyik lába kapott, vagy az alaplapi tüske görbült, vagy a proci imc halt meg, vagy a memó rossz de utóbbit kétlem. Ha B2ben bootol és ugyanazt a modult átrakod a2be ott meg nem, ott nagy a gond és sztem nem memória lesz. -
-
winotto
tag
válasz
winotto #64789 üzenetére
A Kingston oldala szerint jó hozzá [link]
Az Asus oldalon csak a 6000 modult látom ezzel a KF560C32RSAK2-32 számozással
A 6400 ast nem KF564C32RSAK2-32 [link]
Ha csak egy modult rakok a gépbe az 6400 on is leindul hiba mentesen.
A Ramokat így leteszteltem Memtest el egyenként több órán át futottak hibamentesen.Elnéztem valamit estleg ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 64GB (2x32) DDR5 4800Mhz CL40 UDIMM
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD,1000W PSU/ akciós áron eladó!
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest