- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Pant* rant
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- hcl: Vízóra :D (okosóra számlap)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aprósólyom #66730 üzenetére
Rengetegen használják ám úgy.
Ne a ph felhasználókat vegyük alapul, munkahely, baráti társaság, család, stb.
Mint kiindulási pont, úgy tekintek rá.Azt hiszem, a T540-es laptopom is jedec. Sosem figyeltem.
Az a munkagépem, hobbi zenészkedem ritkán. Nekem megfelel, bár nem egy erőmű.
Az XMP-k valóban a legelterjedtebbek, azért is azt különösen teszteltem.
Ami nekem lejön, hogy egy "olcsóbb" kit is egész jól gyorsít.
A 3600cl16 19 19 sosem lesz a kedvencem, de a 3600cl14 15 15 jóval drágább, annyit nem gyorsít.
Ok, múlt idő, már nincs nagy különbség.
Viszont a drága b die alkalmas ilyen oc-ra, a másik nem.
Volt egy 4000c15 kit-em, 0.01V volt a különbség a 3600c16 16 16-hoz. Gyakorlatilag teljesen ua. volt.
Ezek már csak ilyen "nosztalgia" dolgok. Anno én sem csináltam ilyeneket, sajnos fogalmam sem volt rengeteg dologról.Most itt van a legmodernebb RPL, de vhogy nem okoz semmit belül. Azok már alapon is olyan gyorsak, erősek, hogy nem mozgat semmi azon a platformon.
Gyárilag túlhúzta a gyártó vmi förtelmes módon, jobban bejön inkább egy jól optimalizált profil legyártása, mint egy overclock.
Mielőtt szétkaptam azt a konfigot, kipróbáltam.
Jó volt látni, hogy a 4090 kártya 90-95, sok helyen 99%-on tekert 1440-ben.
Minimumban nem tudta azt tartani amit a belőtt 14900k, 8000c36 igen szoros időkkel, de nagyon kellemes élmény volt a valós játék is. Gsync monitor segít elsimítani a "göröngyöket".
Nekem megtetszett nagyon az a kis vakarcs konfig.
Nincs szívem eldobni -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Aprósólyom #66730 üzenetére
Nehogy azt hidd. Nem olvastad? Pár hete itt is megfordult valaki( vagy a szomszéd ramosba), aki ragaszkodott a ddr5 jedec órajelhez, mert az xmp tönkrevághat mindent is. Sajnos nagyon nem egyedi, sztem van egy réteg aki azt se tudja hogy az xmpt be kell kapcsolni
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest