Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dragon3000

nagyúr

válasz Steven #55060 üzenetére

Csak itt nem a ramokkal van, gond, hanem a memóriavezérlő kényes, mert ami ryzen mellett megy 3000-3200-at egy intellel lehet, hogy megy 3600-3800-at is, de nem is értem miért gond ez, 3200 felett minimális előrelépést lesz fps-ben, de ott is inkább csak a minimumban. Azért az 1-2 fps-ért nem éri meg vacakolni.
    Ne keverd a jedec szabványt, mert attól, hogy van már 3200MHz 1,2V-tal, addig a legtöbb ram ezt a frekvenciát 1,35V-tal bírja, ami nem jedec szabvány. Ha olyan ram kell, az kicsit drágább mulatság lesz. Amúgy az új ryzennél se sokra megy az ember a magasabb frekvenciás ramokkal, mert ott a késleltetés lesz magasabb amd-s dia alapján.

• pengwin

addikt

válasz Steven #55060 üzenetére

Ryzen mellé az a jobb, ami rajta van QVL listán, vagy amelyikről találsz neten infót, hogy megy Ryzen mellett X MHz-en.
    Sajnos lutri...

Nekem 1600X mellett a 3200MHz-es Vengeance LPX legfeljebb 3133MHz-en hajlandó menni, de nem teljesen stabil, 3066MHz a stabilan elérhető maximum.

Most bővítek én is munka miatt 32GB-ra, és ugyan ajánlottabb a 2*16GB DS, mint a 4*8GB SS, de pont ugyan az lesz mindkettővel az eredmény.

Azt meg ne felejtsd el, hogy most a DDR3-nál lényegesen alacsonyabb szabvány feszültségen kéne bírnia a DDR4 moduloknak a magasabb órajeleket ahhoz, hogy JEDEC szabvány legyen belőle. Úgy tudom a DDR3 1,5V-on ment szabvány aalpján, a DDR4-nél ez 1,2V. Az -20%, és az órajelek már lassan így is megduplázódtak. Ja, a csúcs RAM-ok egyáltalán nem olcsóak, ennyi. De az átlag sebesség elég rendesen megugrott alacsonyabb fogyasztás mellett, és közben a RAM gyárak kiszolgálják a mobil és IoT ipar egyre feneketlenebb étvágyát.

Új hozzászólás Aktív témák