Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 04ahgy

nagyúr

válasz dzso22 #25941 üzenetére

Mekkora a maximális feszültség a modulra írva? (Ha tartomány van megadva.) Azt még növeld meg 0,05V-tal. ASUS lapban gyakran nem kap eleget a négy modul, droppolja a lap a memóriafeszt.

Memteszt így menjen le úgy, hogy az új kitnek csak egy modulja van benn. Ha hibátlan, akkor a másik modul. Ha úgy sincs hiba, akkor együtt a kettő. Amennyiben úgy sem, akkor a két régit is tedd mellé.

HGyu

• J.R.Ewing

tag

válasz dzso22 #25941 üzenetére

SPD szerinti időzítések azonosan?

én azért szopok, mert lockos a proci, és az asus m4a785td-v evo a szorzó alapján választja ki az SPD adatokat, hiába húztam fel az FSB-t.

azaz beaállítok neki 667MHZ-t 800 helyett, ami a valóságban csak azt jelenti, hogy a 24:6-os FSB:DRAM arányt átállítottam 20:6-ra. ő azt hiszi, hogy az FSB fix 200mhz, így beállítja a 667Mhz-es CL8-as időzítéseket akkor is, ha közben az FSB 240mhz, tehát neki így is 240x3.333=800mhz-en kéne futnia cl9ben.

megpróbáltam kézzel beállítani az időzítéseket. majdnem mindent lehet, tRWTTO, tRDRD,tWRWR stb stb.
    kettő olyan időzítés nem szerepel a BIOS-ban, ami AMD overdrive-ban igen, és aminek megváltoztatása miatt fagy a gép

4 Bank Active window - @800 20memCLK @667 18memCLK
    Max Read Latency - @800 47NCLK @667 51NCLK

hiába állítok be 240-et FSB-nek, hiába veszem vissza a szorzót 3.333X-ra 4X-esről, hiába ugyanúgy 800MHZ az eredmény, hiába állítok be minden időzétést, ő a 3.333X-as szorzót úgyveszi, hogy 667MHZ, és ezt a 2 maradék időzítést az SPD alapján akarja belőni.
    ez viszont nem jó 800mhz-re.
    lehet, hogy tévedek, mert kipróbáltam azt, hogy bebootolok 200-as FSB-n 667MHZ-es memsebességgel,és overdrive-val egyszerre veszem feljebb az fsb-t, a memória feszültségét,és ezt a 2 időzítést, de így is megfagy a gép egyből.

csak az én memóriáim ilyen rugalmatlanok, vagy a DDR3 korszakban már ennyire nehézkes az FSB-vel való tuninglehetőség a fent vázolt probléma miatt.
    nekem úgy tűnik, hogy a memóriának nem mind1, hogy 200x4-ben, vagy 240x3.333-ban kapja meg u.azt a 800mhz-t.

valaki cáfoljon már rám, és mondja, hogy nála jelentős FSB tuninggal mennek a DDR3-as ramjai az FSB:DRAM szorzót átállítva.

mondjuk az sem lenne negatív dolog, ha az FSB-től függetlenül lehetne fix sebességet beállítani a RAM-oknak, tehát nekem az akkor is 200x4=800-on akarjon menni az SPD-je szerint, ha én éppen 333-as FSB-t állítok be. vagy ez műszakileg lehetetlen?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés