- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
dzso22 #25941 üzenetére
Mekkora a maximális feszültség a modulra írva? (Ha tartomány van megadva.) Azt még növeld meg 0,05V-tal. ASUS lapban gyakran nem kap eleget a négy modul, droppolja a lap a memóriafeszt.
Memteszt így menjen le úgy, hogy az új kitnek csak egy modulja van benn. Ha hibátlan, akkor a másik modul. Ha úgy sincs hiba, akkor együtt a kettő. Amennyiben úgy sem, akkor a két régit is tedd mellé.
HGyu
-
J.R.Ewing
tag
válasz
dzso22 #25941 üzenetére
SPD szerinti időzítések azonosan?
én azért szopok, mert lockos a proci, és az asus m4a785td-v evo a szorzó alapján választja ki az SPD adatokat, hiába húztam fel az FSB-t.
azaz beaállítok neki 667MHZ-t 800 helyett, ami a valóságban csak azt jelenti, hogy a 24:6-os FSB
RAM arányt átállítottam 20:6-ra. ő azt hiszi, hogy az FSB fix 200mhz, így beállítja a 667Mhz-es CL8-as időzítéseket akkor is, ha közben az FSB 240mhz, tehát neki így is 240x3.333=800mhz-en kéne futnia cl9ben.
megpróbáltam kézzel beállítani az időzítéseket. majdnem mindent lehet, tRWTTO, tRDRD,tWRWR stb stb.
kettő olyan időzítés nem szerepel a BIOS-ban, ami AMD overdrive-ban igen, és aminek megváltoztatása miatt fagy a gép4 Bank Active window - @800 20memCLK @667 18memCLK
Max Read Latency - @800 47NCLK @667 51NCLKhiába állítok be 240-et FSB-nek, hiába veszem vissza a szorzót 3.333X-ra 4X-esről, hiába ugyanúgy 800MHZ az eredmény, hiába állítok be minden időzétést, ő a 3.333X-as szorzót úgyveszi, hogy 667MHZ, és ezt a 2 maradék időzítést az SPD alapján akarja belőni.
ez viszont nem jó 800mhz-re.
lehet, hogy tévedek, mert kipróbáltam azt, hogy bebootolok 200-as FSB-n 667MHZ-es memsebességgel,és overdrive-val egyszerre veszem feljebb az fsb-t, a memória feszültségét,és ezt a 2 időzítést, de így is megfagy a gép egyből.csak az én memóriáim ilyen rugalmatlanok, vagy a DDR3 korszakban már ennyire nehézkes az FSB-vel való tuninglehetőség a fent vázolt probléma miatt.
nekem úgy tűnik, hogy a memóriának nem mind1, hogy 200x4-ben, vagy 240x3.333-ban kapja meg u.azt a 800mhz-t.valaki cáfoljon már rám, és mondja, hogy nála jelentős FSB tuninggal mennek a DDR3-as ramjai az FSB
RAM szorzót átállítva.
mondjuk az sem lenne negatív dolog, ha az FSB-től függetlenül lehetne fix sebességet beállítani a RAM-oknak, tehát nekem az akkor is 200x4=800-on akarjon menni az SPD-je szerint, ha én éppen 333-as FSB-t állítok be. vagy ez műszakileg lehetetlen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Sorozatok
- Házi hangfal építés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Milyen házat vegyek?
- Horgász topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest