Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fgordon

senior tag

válasz lsc #22420 üzenetére

Mert az ár/érték arányban nem éri meg az árát. Például 4900 Ft körül kapsz 2 gb ddr2 1066-os Kingmax-ot, ugye 4 gb az 10e Ft alatt van. Tudod húzni 1150 Mhz-en. Igaz, 1066 és fölötte csak CL6-os, de teszteltem Geil-t cl5-öseket, és pár %-kal volt gyorsabb a tesztekben, de volt amiben nem volt különbség, a játékokban nem 40 hanem mondjuk 41 fps volt... de ÁLTALÁNOSSÁGBAN nem lehetett észrevenni a 4 gb Kingmax 1066 és a 4 gb Geil között a különbséget. Nem tudnád megmondani, hogy Kingmax vagy Geil van a gépben...

És az ára? Hát, 30-100%-kal drágább... Nekem kb 5%-ot érne meg... Ha 5% differencia lesz a Geil és Kingmax között, akkor majd Geil-eket is ki fogom próbálni jobban.. de többet nem ér.

Nekem van 8 gb ram-om (4x2 gb Kingmax 1066), és nagyon elégedett vagyok, bírják a húzást is, de nem használom, mert minek... Több ismerős "márkás" memóriái jóval lassabbak ilyen gépben...

Alap:

Ha húzom picit:

Ez a gép ment több mint 1 hétig mindkét proci 100% terheléssel (aztán kikapcsoltam), szóval atom stabil.

Kérdésem: Miért vegyek más memóriát, mint Kingmax, ha ez kb a legolcsóbb, és tökéletesen megbízható, húzható? Mi értelme 30%-150% pénzt fizetni pár % gyorsulásért?

Új hozzászólás Aktív témák