Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mh197

őstag

válasz fgordon #21221 üzenetére

Ezt a ramdisket már olvastam, de nem nagyon nyerte el a tetszésem. Nálad mint látom bevált xp alatt, de nem tudom mi lenne 64 bites vista esetén. A ram tényleg jó árban van, vehetnék még 4 Gb-ot 9k-ért most, és csinálhatnék egy 4,75 Gb -os ramdisket, bár nem hiszem, hogy gyorsítana, mert a pagefile most is "ki van írtva" a merevlemezről, és ilyenkor a szabad ramba teszi úgyis a pagefile-t ha jól tudom. Legalábbis ezt olvastam.
    Mondjuk ebben megerősíthetne azért vki, hogy tényleg így van-e, mert a winyókról a pagefile eltűnt, a ramból viszont csak 1,8 Gb-ot használ a gép. Szóval ilyenkor a pagefile megszűnik, vagy a ramba teszi tényleg?

Amúgy az tény, hogy azt nem tudtam, hogy a BIOS által allokállatlan ramokat is lehet kezelni ramdisk készítéssel, ha ez tényleg így van?
    Nálad nem csak azért tudja kezelni a ramdisk a plussz ramot, mert a 32 bites vista 3,2-őt tud max megcímezni, a bios viszont felismeri a teljes 8 Gb ramot? És az oprendszer által nem, de a bios által felismerten lehet ramdisket létrehozni?
    Mert nálam a bios sem ismer fel csak 3,25 Gb-ot a 4-ből.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés