Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
válasz
fgordon
üzenetére
Ezt a ramdisket már olvastam, de nem nagyon nyerte el a tetszésem. Nálad mint látom bevált xp alatt, de nem tudom mi lenne 64 bites vista esetén. A ram tényleg jó árban van, vehetnék még 4 Gb-ot 9k-ért most, és csinálhatnék egy 4,75 Gb -os ramdisket, bár nem hiszem, hogy gyorsítana, mert a pagefile most is "ki van írtva" a merevlemezről, és ilyenkor a szabad ramba teszi úgyis a pagefile-t ha jól tudom. Legalábbis ezt olvastam.
Mondjuk ebben megerősíthetne azért vki, hogy tényleg így van-e, mert a winyókról a pagefile eltűnt, a ramból viszont csak 1,8 Gb-ot használ a gép. Szóval ilyenkor a pagefile megszűnik, vagy a ramba teszi tényleg?Amúgy az tény, hogy azt nem tudtam, hogy a BIOS által allokállatlan ramokat is lehet kezelni ramdisk készítéssel, ha ez tényleg így van?
Nálad nem csak azért tudja kezelni a ramdisk a plussz ramot, mert a 32 bites vista 3,2-őt tud max megcímezni, a bios viszont felismeri a teljes 8 Gb ramot? És az oprendszer által nem, de a bios által felismerten lehet ramdisket létrehozni?
Mert nálam a bios sem ismer fel csak 3,25 Gb-ot a 4-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Vengeance White XMP - 10 év bolti gari!
- Új, felbontott ADATA XPG 48GB (2x24GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade RGB Black XMP/EXPO - 10 év
- Fejlesztés hiányában megmaradt 8GB SK Hynix 2400MHz DDR4 SO-DIMM
- ddr4 2x16gb min. 3200mhz keresek!!!
- Új, felbontott G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) KIT DDR4 3000MHz CL16 Gaming - 8 év bolti garival! -
- KARÁCSONYI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
fudi2002