- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
1501N
tag
pár Pentax gépet/obit is ismer, még csak kicsit volt időm játszani vele, de jónak tűnik:
http://www.darktable.org/ -
Wa2x_
veterán
Tudtok olyan boltot, üzletet Zala vagy Vas megyében, ahol lehet találkozni Pentax gépekkel?
-
BiriBum
őstag
-
yolan
őstag
exif-ből ki lehet olvasni
online varázslat -
GRaul
őstag
Sziasztok
Ha hasznalt gepet veszek, azt h tudom megnezni, ha egyaltalan meg lehet, hogy hany kepet lottek a geppel? -
BiriBum
őstag
válasz
Polarstar #8590 üzenetére
Lesz idén FF Pentax?
Vagy megint valami ASP-C bohóckodás jön?
Mikor lesz a Canonnak vagy a Nikonnak digi középformátumú gépe?
Pentax FF vázat vennél?
Az átlag amatőr felhasználónak bőven elég anyagi megterhelés egy korrekt APS-C szett összeállítása is.
Valószínűleg azért nem mennek ilyen irányba, mert a piaci részesedést figyelembe véve nem jönne vissza a fejlesztés ára.
A FF váz mellé egy 2.8-as szupertelét is piacra kellene dobniuk, hogy pl a sportfotózás terén labdába rúgjanak. -
Azt már posztoltam anno, hogy profit figyelmeztetést adott ki idén a japán fényképezőgép gyártók szintem mindegyike. Volt a Canonnak brutális 70%os tözsdei zuhanása is idén. Oké, hogy rendeződtek a dolgok, de a folyamat érthető. Van, hogy tényleg azt látom, amit mondotok. Ott szoktam posztolni a Gellért szálló mellett, mert arra van a szolgálati helyem. A sok ökör tényleg a táblagéppel fotózik az úttest kellős közepén! Úgy kell letolni őket onnan, mert azon az úton van aki majd 150-el jön le a nagy lejtőn - és persze a fék nem trendi, de a duda annál inkább.
Egyre kevesebb embernél látok fényképező gépet - sajnos. Azért vannak meleg pilanatok is persze... A legjobb eddig a kék skót kockásba öltözött lila hajú japán pasi volt rózsaszín Pentaxxal - vele a vörös(parókás?) zöldbe öltözött barátnője citromsárga, mentazöld Pentaxxal.
Pont akkor nem volt nálam sem privát telcsi, sem szolgálati fényképező!
Lesz idén FF Pentax?
Vagy megint valami ASP-C bohóckodás jön? Új test a K-1-hez?
-
yolan
őstag
válasz
gabor_01 #8587 üzenetére
A natúr belecsavarást kétlem, elég nagy átmérőbeli különbség van a két bajonett között. Elvileg üveges adapterrel megoldható, de alig találok valami infót, hogy ez mennyire életképes megoldás, mint sem hong kong-i bármire van megoldás csoda. Ebay-en $30 körül vesztegetik az efféle átalakitókat.
-
Wa2x_
veterán
Azért lehet mobillal is alkotni, tessék megnézni az aláírásom
de tény, hogy egy 50-60 ezres kompaktot még nem vált ki.
-
brumi1024
veterán
válasz
andris1602 #8583 üzenetére
Tippre Surface Pro 2.
Szerk: biztosan a Surface Pro 2.
-
Olvastam ár valaki? A fényképezőgép gyártók jövője...
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Contax bajonettes obit szeretnék pentax vázra varázsolni. Bárkinek van tapasztalata ilyesmivel?
-
xXxian
senior tag
Na most már megnézem mi a difi Eneloop és sima Nimh közt...
-
xXxian
senior tag
Köszi mindkettőtöknek!
Igen, ezt lenne jó tudni hogy mennyivel hamarabb fexenek meg.
Eneloop miben más? Kisebb belső ellenállás?
Li-ion AA ELEM-et már láttam, aksit sajnos nem (fúróm és bringás fejlámpám Li-ion aksis, utóbbi aksi-pakkja 4 hengeres aksiból áll, ám ezek méretben nagyobbak mint AA).
Akkor úgy gondolom elég 1 virágszirom, cső fölösleges. Korrekt?
-
tbs
addikt
AA akkuval szívni fogsz - a Li* típusú akkukhoz képest nagyobb a belső ellenállásuk, hamarabb megfekszenek jóval.
18mm-en belógna a sarkokon a kör alakú napellenző. 35 fölött meg már nem. A "virágsziromnál" pont a belógó sarkok hiánya miatt nem lesz belógás.
Napellenző -> a legjobb frontlencse védelem.
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Nemrég lettem k-500 tulaj, most tartalék aksi és napellenző vásárlásán agyalok.
1: Gyári, Li-ion aksi 7,4V / 1050mAh. Ilyenből javasoltok még egyet, vagy inkább szerezzek be egy tartót, amibe AA aksikat / elemeket rakhatok? 2750 mAh-s Energizer aksiból van otthon vagy 16-20db, nem kellene venni. Viszont nem tudom kiszámolni hogy 4db AA aksival tud a gép töb képet lőni, vagy a gyári Li-ionnal. (AA pack mellett szól, hogy ilyen máretű elemet, ha tölteni nem tudok, bármelyik sarkon veszek).
2: napellenzőből van a cső (na jó, kúp-palást) és a virágszirom alakú. 50-200-hoz előbit, 18-55-höz utóbbit javasolják - fogalmam nincs miért, mi a jelentősége.
Segítsetek pls.
Köszi,
K -
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Vásárolni szeretnék egy Pentax gépet (régebben volt k100d-m, imádtam).
3 ajánlatot kaptam: k100d, k200d, és K-m. Árban nem nagy a szórás (42.500-55.000).
Ti melyik gépet választanátok?
Hobbi szinten használnám a gépet...... -
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Ha még nem lett volna:
www.ricoh-imaging.co.uk/cashback
-
Wa2x_
veterán
55-200 WR-t vagy 55-300 DAL-t érdemesebb kitben venni?
-
Godem0
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül tapasztalata exakta bajonettes objektívek pentaxon történő használatában?
Kaptam kézhez két obit:
Carl Zeiss Jena Sonnar 4/135
Carl Zeiss Jena Tessar 2,8/50Találtam házibarkács megoldásokat, végtelennel, végtelen nélkül, illetve egy plusz lencsés megoldást, ezzel esetleg valakinek valami tapasztalata? Vagy legalább benyomás, hogy mennyire vághatja tönkre a képminőséget?
http://www.amazon.com/Fotodiox-Adapter-Exakta-Topcon-EXAKTA-PK/dp/B0095OLW2W/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1388433356&sr=8-2&keywords=pentax+exakta
-
A szakma már régen elégedetlen a Pentax teljesítményével, hogy nem jön már meg a full frame szenzoros gépük... Lassan már mobilban is ki fog jönni, mire lesz nekik.
Meglátjuk, hogy mi lesz 2014-ben...
A K-50-ben a magas érzékenység nekem vonzó, mert sokat fényképeznék este. Kittben az az ár jónak tünik.. Megy-e lejjebb vajon? (Szerintem nem, főleg, ha a gazdaság továbbra is ennyire dübörög..)
-
Nixon18
senior tag
Hello!
A K-500-hoz képest megéri a felárat a K-30?
-
Wa2x_
veterán
Köszönöm az infókat srácok, ezeket am már olvastam, csak nem volt jelölve, hogy DA vagy M-A, azokon amiket találtam.
-
_csocso_
senior tag
Az AF-es 1,7 az FA-50 olyan 45-50 körül van használtan ebay-en, néha itt is előfordul, érdemes böngészni az index Pentax topicot. Nekem manuális van az olyan 10-12k. K, M, A manuális, DA FA obik AF-esek.
Itt egy egész jó összefoglaló az obikról, egyszerűbb böngészni mint a pentaxforumot, táblázatba van szedve stb. -
_csocso_
senior tag
Nekem M50 1,7 van szerintem ár érték arányban verhetetlen, nagyon éles képe van erős fényben talán kicsit túl szaturált, nyitva is éles. Az 1,4-et pedig rekeszelni kell, hogy éles legyen, és drágább is. Talán több lamellája van ( nem tudom jól írom-e ) szebb a bokehja, bár ez is ízlés kérdése.
-
_csocso_
senior tag
Van viszont third party szállítótól 85mm 1,4 obi. Igaz, hogy manuális de állítólag egész jó, használtan meg még olcsóbb, bár ez sem túl gyakori obi. Walimex / Samyang
-
Wa2x_
veterán
Canon obik rámennek valahogy Pentax vázra, hogy minden úgy működjön, mint Canon vázon?
-
repvez
addikt
Sziasztok! érdeklődnék, hogy makrófotozásba szeretnék belevágni.
Bár még nincs meg a megfelelő felszerelésem,de ezért elötte akrok tájékozódni, hogy a jelenlegi dolgaimmal mire lennék képes és hogy milyen dolgokat kéne még beszerezni.Első körben gondolkodom forditó és közgyürű sor beszerzésén az visznylag olcsón megusznám.Viszont felmerült pár kérdés amire eddig nem nagyon találtam választ.
Az első ha forditó gyürüt használok az alap obihoz (52mm) akkor a blende nyitó kis pöcköt mivel tartsam benyomva? illyetve használtatom ugy is az objektiveket hogy az egyik objektivet normálisan csatlakoztatom a gépre és a második obit meg forditva az első obi elé a fordítógyűrűvel?
Mennyire sérülékeny az igy rögritett objektiv ?Mert elég rovig és kicsi a menet az objektiven. Nem fog kitörni az objektiv a menetből ha mozgok vele? elbirja a forditó gyurü a közel fél kilós obit igy?A következő kérdésem az a közgyürüvel kapcsolatos, ha olyan a közgyürü amin nincs elektronika az attől még benyomja a belne nyitó pöcköt az objektiveken ? És bármilyen méretü objektivhez használható?Mert van egy 58mmes és 2db 52mm es obim amihez használnám és a későbbiekben szeretném egy manuális 50est is ami meg 49mm es ha jól tudom.
Az olyan objektiveket hogy tudom manuálisan használni mind fordító mind közgyürüvel amin nincs rekesz állitási lehetőség csak gépről?Mivel ilyenkor semmi kapcsolat nincs a gép között .
A harmadik az már inkább a gyakorlati részre vonatkozik, hogy hogy tudom kiszámolni , hogy kb mekkora nagyitást , közelpontot és DOF értéket kapok közgyürük és obik esetében?
Van rá valami kalkulátor? Meg ha manuálisan kell mindent használni, hogy tudo kitalálni, hogy mekkora rekeszt záridőt és egyebeket állitasak a jó eredmény elérésére.Sok helyen olvasom, hogy egy makróképet több képből raktak össze , hogy a kis DOF miatt mégse legyen elmosódva a tárgy, ezt hogy illyesztik össze hogy éles maradjon mindegyik kép és ilyenkor mit állitanak, rekeszt vagy fokusztávolságot , hogy más más rész legyen a tárgyon éles?
Pentax K200d +18-55 50-200 kitobi
És egy pentax 100-300 4,8-5,6 ezekhez használnámHát egyenlőre ennyi
-
Wa2x_
veterán
Létezik valami Pentax 85/1.8, ami tud AF-t?
-
Deadpapa
aktív tag
Tudom srácok nem ide tartozik.De hátha
Fotózás után hazajöttem letettem a gépet rajta az 50 es 1.7 es obimmal.Ez volt 3 napja tegnap este veszem fel kapcs be és szorul az obi de nagyon.Mármint a focus.50% igy okés aztán a végtelen fele semmi.Mi lehet a baja esetleg javitható-e mert nagyon szerettem és ha nem van e valakinek eladó ???
-
Mikisys
őstag
Kellemes Karácsonyi ünnepeket minden jelenlegi és leendő Pentax tulajnak!
Üdv!
-
deja vu
addikt
Milyen szépeket mondanak a k3-ról.
[link] -
werttzui
addikt
Köcce mindenkinek,lehet megjátszom
-
BEE
addikt
válasz
werttzui #8503 üzenetére
Egyetlen hibája hogy túl éles, neked kell lágyítani a kellő mértékben.
Néha gáz, hogy hátrálni kéne, de nincs hova.
Nem is olyan rég volt még több is eladó használtan.Nem vagy szomjas ?
BEE
Alternatívaként szóba jöhetnek manuálok, M135 és hasonlók.
Esetleg az FA 3,5/100 makró obi, ami olcsóbb, de ritkább. -
werttzui
addikt
A Tamron 90 f2.8 mennyire jó portrézásra?
Esetleg tud valaki jobb alternatívát 100 e alatt ? -
Zozzant
addikt
válasz
fi:zi'k #8500 üzenetére
jól néz ki ilyen "ezüst" A 1.2-t nem nagyon látni eladót
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- E-roller topik
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!