- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Pentax DSLR topic
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.Bela68
újonc
-
tothl
addikt
-
karoli9
tag
-
MasterMark
titán
-
repvez
addikt
rákerestem és vagy nem ad találatot vagy csak az a pk tether progi van amit 2012 ota nem fejlesztenek és már azt se nagyon lehet megtalálni mert minden letöltö link vagy oldal nem müködik már.
ugyhogy ha tudsz bármilyen müködi verzios programot legyen az android avgy windows azt szivesen meghallgatnám.
-
repvez
addikt
olyan még mindig nincs hozzá ami vezeték nélkül esetleg távolrol is lehet állitani a paramétereket? Egyszer találtam egy PK teathre nevu progit amit feltelepitve és a P200assal USB-n összekötve tudtam állitani az értékeket és a számitogéprol aktiválni és a képeket is a PC-re mentette.DE most nem találom már és az még elég fél kész progi volt, jo lenne ha valami alternativ jol mukodo dolog lenne hozzá amivel lehetne astrofotora is sok fényképes stacket állitani.
-
tothl
addikt
-
KoBe111
csendes tag
-
csmat
senior tag
Akkor jól emlékeztem.

Kicsit keresgéltem és pár azt írták hogy elemmel (4db AA) nem jön elő és valóban most jó. Próba kedvért visszatettem az akkut és most azzal is jó. Kérdés hogy meddig.. bár olyat is olvastam hogy szervíz után is elő jött a probléma..
Most azért vettem elő mert kell a zoom ami telefonokban használhatatlan.
-
tomej
aktív tag
-
Xantomas
őstag
Ha nem mennek el, egy héten belül, felrakom MPB-re. Gondoltam örülnék neki, ha itthonról menne el ( olcsóbban, mintha onnan rendelnék, mert eleve alacsonyabb a postaköltség), de ezt egy ideje kezdem elengedni.
A fanyalgást ismerem… A magyar mindenért fanyalog.
Olcsón, de legalább ingyen kell és még a kialkudott árból is alkudni akar. Ha meg alkudnál, mert eleve a piaci ár felett tette ki, a te kurva anyádat, akkor vedd meg mástól. -
Xantomas
őstag
Így van, én is úgy látom. Bevallom, majdnem el is csábultam. Sőt, megy is a győzködés, hogy elég lesz az nekem, nem kell a K3 III.
Ennek örömére el is kezdtem a szanálást a felszerelésben. Megfogadtam, hogy amit megtartok: K10d, mert kell a CCD, K50, mert a szívemhez nőtt, meg az infrás *ist DL2. Egy szett WR-es kitobi, 18-55, és 50-200 (bár ez helyett jönne egy 55-300 PLM) a műanyag da fixek (35, 50) meg a limited palacsinták (40, meg 70). Az első poszt már meg is volt az indexes pentax adok-veszekbe. Remélem jó gazdákhoz kerül minden, meg az újraépített vázakra is érdeklődés.
Amúgy, rá kellett, hogy jöjjek, hogy a WR-es kitobik (18-55, és 50-200) nagyon le vannak értékelve. Egyrészt, optikailag sokkal jobbak mint a Nikon, meg Canon kitobik, a régi da-hoz képest, meg ugye a DA II is már nagy ugrás volt, hát még hogy kapott tömítéseket is.
-
MasterMark
titán
-
_csocso_
senior tag
Előbb utóbb lehet tényleg eltemetik a Pentax -ot. Több viszonylag jó objektívet is kivezettek már az utóbbi időben, az látszik, hogy vannak céljaik, de hogy ezekkel műkdtetni tudjanak egy eddig is marginális céget, kétséges. Ha hobbiból csinálják és van miből eltapsolni évi pár millió dollárt, hát tegyék. Én még reménykedtem, hogy kiadnak egy jó fókuszos K-1 et, ( mint az új K-3 ) hát ki tudja megéri-e még a cég. Vagy eladják mint az Oly-t és sarkából kifordítják a céget.
-
Xantomas
őstag
Hivatalosan erre nem tudtak mondani semmit se. Szerintem semmit se. De igazából, ahogy én méregettem, már a k70 eleve nagyobb fesszel tolja meg a szolenoidot, meg van egy kisebb visszarúgása is. Magának a mozgórésznek is a kidolgozottsága is jobb.
”PCMag asked Ricoh if any of the parts changes in the KF were made to address the reported failures. Unfortunately, a representative was not able to answer the question. The team at Ricoh US "has not been provided any information about the solenoid" in the KF.”
2 évet kibír… onnantól meg a jó user cserél újabbra.
Amúgy, a mai napig nem értem, miért nem csinálnak oda egy új modult, ami csereszabatos a mostanival, de már stepper alapú.
Megoldaná a hibát, valós időben lehetne állítani rekeszt live viewban, nem kellene hozzá a tükröt átmozgatni. Erre a változtatásra nincs fejlesztési költség, vagy ennyire dacból, csak azért is ragaszkodnak a tradicionális megoldásukhoz? Bár ez se magyarázat, mert k7-óta a komolyabb vázakban ilyen van. De tény, 6 fröccsöntött ABS műanyag alkatrésznél, egy szolenoidnál, egy kapton PCB-nél, két rugónál és egy lemezből hajlított elemnél nincs olcsóbb.
Ok, dolgoztam japánokkal, tudom milyen sarkított, rugalmatlan gondolkodásúak, rosszabbak mint az echt deutsch-ok. Ez mondjuk megmagyarázná a szenvedésüket. -
Xantomas
őstag
Várok egy hetet, amíg a legtöbben válaszolnak, mert kiment egy halom érdeklődő mail.

Nagyon benne van az emberi faktor. Valahol lenyomata a valóságnak is.Ettől függetlenül, előzetesen, nem lepődök meg. Akik a leginkább a fogukhoz verték a garast és a lehető legolcsóbban akarták megúszni, azok mind eladták már a vázukat.
A kedvencem az az eset volt, amikor egy sokgyermekes, szegénységben, gyerekét egyedül nevelő apukának ingyen megcsináltam a k50-esét (amit szintén kapott kapott), fehér szolenoiddal, meg kapott egy felújított, bagóért szerzett 17-70est grátiszba, mert a gyereke fotós OKJ-re iratkozott. 10 hónappal később, mástól került hozzám a váz tisztításra, cca 80e expoval többel, amit egy esküvőfotóstóstól vett, nem kevés pénzért

Egyrészt elég takony dolog cseritibe kapott dolgot ekkora haszonnal tovább adni ( etikátlan, de legalább 1-ről a kettőre jut) másrészt jó, mert bírta a strapát.Amúgy, mostmár egész jó alternatívája van a japánnak, a nem szétkopott gyári felújításával, száraz kenésével a legalábbis a mi éghajlatunkon. Hogy milyen párás környzetben, arról nincs visszajelzés.
Egy nagyon ciki esetem volt. Leadott egy vázat, de már akkor alkudozni próbált. Mikor átvette akkor is. Majd egy hét múlva visszahozta, hogy nem jó, átvertem, kéri vissza a pénzét vagy csináljam meg. Nos, minden vázat, amit javítok, plombálok színes menetragasztóval egy adott csavaron. Ezen nem volt. Ekkor vettem észre, hogy a sorozatszám sem stimmel. A jó ember bepróbálkozott egy második vázzal, hogy azt grátiszba megcsinálom neki.
Amúgy a 30-50-70-eseket ks1 ks2-ket ugyanannyira érinti.
Egy mukk se igaz belőle, hogy bármennyire is jobbak.Annyi, hogy a 30-asból adtak el a legtöbbet, utána 50, ks2, ks1, majd végül 70-es. A viszonylag friss 70-esek szolenoid mozgórésze szinte tükörsima. Az éle ugyanúgy megvan, így ugyanúgy felszántja a PET vázat. Azokat legalább nem kell polírozni, csak az éleit elpolírozni, meg ugyanúgy beletenni a száraz kenőanyagot.
-
tothl
addikt
-
tothl
addikt
-
tothl
addikt
-
tothl
addikt
-
_csocso_
senior tag
-
tothl
addikt
-
SkyLine3000
addikt
-
_csocso_
senior tag
-
Xantomas
őstag
-
MasterMark
titán
-
wms
senior tag
-
Polarstar
nagyúr
A ..... Életbe!
Vettem egy Pentax makro 100 DFA-t!
Nyávogok, hogy niiiiiiiiincsssss péééénzemm!!!! Erre megest veszek egy obit!
Mellesleg a 28-105ös ahhoz képest hogy (zsírúj, használatlan) olcsó és műanyag igen szép képeket készített nekem a mentett cicák etetésekor!
Elégedett vagyok!
-
tothl
addikt
-
hcs57
addikt
-
SkyLine3000
addikt
Akiket ismerek a környezetemben fotósokat (a legtöbb helyi fotóklub tag is) mind dslr-t használ. Azt vettem észre, akiknek a munkájuk a fotózás, esküvői, rendezvény, stb., a legtöbb elsődlegesnek dslr-t használ a mai napig. 2., 3. gépnek, tartaléknak esetleg van milc-is. Jó, biztos vannak kivételek is. Mindkét rendszernek megvannak az előnyei, hátrányai a másikkal szemben, de valszeg a milc a jövő. Én még megmaradok a dslr vonalon a K50-el. Amire kell, tökéletesen megfelel. 6e körüli kattintással még sokáig elleszek vele.

-
MasterMark
titán
-
Zozzant
addikt
-
tothl
addikt
-
tothl
addikt
Én egy 16-50 F2.8 -at vettem nemrég és nagyon elégedett vagyok vele. A Pentax 17-70 -el is elégedett voltam előtte, de ez azért jobb. A törlőkendős dologra....én nyaralásra is viszem a gépet, sokat szoktunk bringázni, túrázni és olyankor csak simán a hátamra vetem a masinát, így azért néha takarítom, hisz izzadt és maszatos tud lenni. Én sima alkoholos törlőkendőt használok, de nem viszem túlzásba. Egy K3 -mam van egyébként és marha jó gépnek tartom.
-
SkyLine3000
addikt
-
gabor_01
őstag
-
Zozzant
addikt
-
wms
senior tag
-
Wendelke
senior tag
-
Wendelke
senior tag
-
Zozzant
addikt
-
_csocso_
senior tag
-
SkyLine3000
addikt
-
gabor_01
őstag
-
gabor_01
őstag
-
gabor_01
őstag
-
wms
senior tag
-
gabor_01
őstag
-
SkyLine3000
addikt
Nekem is K-50 van. Egy Canon 700D-t váltott. Egyáltalán nem bántam meg. Kb 1 éve vettem. Begyűjtöttem hozzá pár szükséges obit és jól elvagyok. Max akkor szoktam képet elcseszni, ha kísérletezek vmivel. Ha biztosra megyek, akkor általában jók a képek. Ha meg mégis van vmi bibi, akkor majd a Lightroom segít.

-
gabor_01
őstag
-
wms
senior tag
-
Zozzant
addikt
-
wms
senior tag
-
gabor_01
őstag
-
_csocso_
senior tag
-
Zozzant
addikt
-
SkyLine3000
addikt
-
Xantomas
őstag
De most őszintén? Nincs igaza? A prémium milcekkel versenyezni nem tud, az olcsó milcekről meg tényleg sorra térnek vissza a népek tükrösre.
Új, hatásosan jobb szenzor nincs, olcsóbb, vagy azonos árú, de nagyobb felbontású lcd kijelző nincs.
Ok, legyen az mint a Canonikonnál, hogy sorra hozzák ki ugyan azt a vázat másik névvel, más külcsínnel ... Ohh, várj, igazából pont ez történt a K10D óta (A K10D régebbi mint a K100D, csak utóbbit előbb dobták piacra). Ugyan azt reszelgették, csak picit mindig tettek hozzá valamit, terveztek új alaplapot, a Fuji vezérlője köré, használták a Sony aktuális APSC szenzorát minimálisat változtattak a mechanikán. A K-70 80%-ban még ugyan az mint a K10, csak más a burkolat, más a szenzor, más az alaplap.Mi történt a tükrös családdal, az elmúlt 15 évben? Az ist-ket nem számoljuk ide, az egy másik kor, csak "digitalizált" de teljesen műanyag analóg vázak. Gyakorlatilag 3 évenként hoztak egy teljesen új arhitektúrát valamelyik szegmensbe, hasonlóan az Intel akkor bevezetett tik-tok-refrest ötletéhez, esélyesen ezt akarták folytatni, ezt a Ricoh szétverte a felvásárlás után.
TIK: 2006-ban, A K10D-vel csináltak egy alapvázat, lefektették az egész széria alapját, oprendszer, chipkészlet, rekeszvezérlés minden.
A K100 kapott egy tükörprizmát pentaprizma helyett, meg pár feature-t lehagytak, de a vas ugyanúgy tudta, engedélyezték ebből lett a K100D super.
TOK: K20D, K200D: szenzor, vezérlőfrissítés.
Jött a CMOS korszak, és a Live-view használata, minden sallang eltávolítás a burkolatról újabb TIK.
K-m K-X, K-R ugyan azok a gépek, K200D burkolat lebutítva, hol kijelzőt frissítve, hol a szenzort. Tik-tok-refresh.
K30-K50-K500 ugyan az a gép, a burkolat más, gyakorlatilag frissítették a K20D alapvázát, és kapott modern szenzort, és feldolgozót, de a K50-K500 csak azért lett, hogy ne kelljen a Hoyának licensz díjat fizetni.2009-ben a K7-tel hoztak egy új belsőt, ami a K3II-ig ugyan az maradt. Ez megint egy tényleges fejlesztés volt.
Úgy 2015 környékén hoztak egy stratégiai döntést, a felső, és középső kategóriára (K1) lőnek. Akkorra már kiderült, hogy azzal, hogy a korábbi beszállítójuk megszűnt, gyakorlatilag olcsón áttervezhetetlen hiba van a rendszerben, a K30-asok mindegyike tönkremegy a rekesz határoló szolenoid kopása miatt, belekezdtek egy új alapváz tervezésbe, mintha a fogukat húznák, tovább toldozni, foltozni a k10D-est már nem éri meg, csak kinyírja a brandet, de lehúztak még róla két bőrt: K-S2, és K70, remélhetőleg az utolsót.
2017-ben a KP-val teljesen új váz jött, ami megint akkora fejlesztés, ami a K10 esetében volt.
Bár árban nem lett olcsó, nagyon sokszor kiemelték, hogy nem a K3II utódja, alatta van, de ennyi lett az ára, esélyesen nagyon elszálltak a fejlesztési költségek.
Közben a MILC-ek kilőttek, a belépő DSLR-ek mindegyik gyártónál bóvlik lettek, lefele nincs értelme menniük. Az emberek milcet akarnak venni, pláne akik eddig vintage vonalon mozogtak, mert sokkal alkalmasabb rá. Ne feledjük, a Pentax erre nagyon rá is gyúrt, és ezt a piacot rúgták ki a lába alól az utóbbi években.
Most maradt az, hogy 3 évente, amikor jön egy újabb szenzor, meg a Fuji frissít a processzorán, akkor azt belerakják majd KP, meg a K1, K3II utód vázába, és így eléldegélnek, csendben elfelejtve, a fanok meg úgyis megveszik az új vázat.
Tegye fel a kezét, akinek tudásban, a KP-nál többre van szüksége egy váz esetében?A Nikon, meg a Canon még támogatta is a közösségét, és folyamatosan szivárogtattak a fejlesztők a "hackereknek" és születtek a custom firmwarek, és kerültek be ezek a külső fejlesztések a hivatalos gépekbe, újabb bőrt lehúzva ugyan arról a gépről, adaptálódva az igényekhez, addig ez Pentax vonalon tiltott volt, és szentségtörésként kezelték. Egy vázat is akkor adnak ki, ha az tökéletesre van reszelve, és minden feature benne van, amit a vas tud. Firmware frissítés is akkor jön, amikor kitudódott, hogy valamely kiskapun bejutottak a rendszerbe, vagy kell a támogatás valamelyik új optikához.
Nézzük az Oly-t. Kiadja a vasat készen, minimálisan kész fw-rel, majd firmware-ről firmware-re folyamatosan engedélyezi a benne levő funkciókat. Gyakorlatilag egy firmware frissítés után ugyan úgy elkezdik venni a gépet mintha kiadtak volna egy új vázat.Másik: Aki döglött szolenoidos K30, K50, K500, KS1, KS2, és jövőben K70-nel szenved épp, van egy új módszer, gyakorlatilag meg kell kenni a mozgórészt grafittal.
Porrá kell törni grafitceruza hegyet, beszórni a műanyag vázba, utána nyomni a mozgórészt, jól átmozgatni, figyelve arra, hogy ne szakadjon el a rézhuzal, és ne kopjon le a lakk, ne legyen zárlatos, majd kiszórni a maradékot, kiütögetni, kiporszívózni, és mehet vissza a vázba. Jobb mint a reszelés, mert nem sérül a bevonat, nem gyorsul a kopás, ken, és nem gyűjti koszt.
Most két vázat tesztelek, eddig ez tűnik a legjobb barkács megoldásnak. Egy kvázi grafén bevonat lesz benne, de ez egy nagyon-nagyon erős túlzás.
Az egyik tartósan jó, 1000 expo után is, a másik 300 expo után ugyan olyan szar mint elötte volt.1: tilos IPA-val tisztítani a szolenoidot, oldja a lakkot a tekercsen. Csakis szappanos lágy víz.
2: teljesen ki kell takarítani a grafitot, ami kijön belőle, hogy ne okozzon a por zárlatot a vázban. -
Xantomas
őstag
Egy picit mindig is külön utat járt a Pentax. Nem a Ricoh húzóágazata, így nem fognak olyan összegeket költeni a fejlesztésekre. Nem fogja utolérni a többieket, de nem is igazából ez a cél. Ha csak megtartja a korábbi Pentax vásárlókat, akik még nem pártoltak át MILC-re, vagy jönnek vissza onnan, azzal szerintem megelégszenek. Gazdaságilag nem éri meg már nekik ez a buli, mint anno, inkább csak dacból csinálják, a fanoknak, és ez pont elég a túléléshez.
-
hcs57
addikt
-
sasa134
addikt
Sajnos a milc vonat rég elment a Pentaxnak sztem, akkor kellett volna lépni (vagy még inkább előtte), mikor a Fuji megjelent a színen.
Én Pentax DSLR-ről mentem Fujira és megtaláltam a helyem, imádom, persze néha elcsábulok gondolatban Sony FF-re de győz a józan ész, nekem bőven elég az APS-C. Meg hát ugye az XF fixek, meg a használható jpg (nem tudom mikor RAW-oztam utoljára, olyan OOC jpg-ek esnek ki az X-Transbol hogy csuda) olyan amit nem szívesen adnék fel.
Ha lenne valami filigrán Pentax Milc modern üvegekkel akkor még vissza is váltanék talán de tükrös nekem már nem kell. -
sasa134
addikt
-
Alcsi69
senior tag
-
Alcsi69
senior tag
-
xXxian
senior tag
-
werttzui
addikt
-
sasa134
addikt
-
Wendelke
senior tag
-
Wendelke
senior tag
-
Plafoon
tag
-
Wendelke
senior tag
-
Wendelke
senior tag
-
sasa134
addikt
-
Butcher82
senior tag
-
Wendelke
senior tag
-
Butcher82
senior tag
-
Wendelke
senior tag
-
Wendelke
senior tag
-
simongab
senior tag
-
Butcher82
senior tag
-
sasa134
addikt
-
jpeetr
aktív tag
-
beis-compo
tag
-
Colonel993
senior tag
-
mumk1
addikt
-
Zozzant
addikt
-
sasa134
addikt
-
1501N
tag
-
beis-compo
tag
Az 5-6 ezer, az nálam "gombokért" kategória a tizenéves, AF-es obikért. Ezeken van rekeszgyûrû, tehát még a régi filmes gépvázakkal is szót értenek, de a mai gépvázak kedvéért A állásuk is van. Ennek a többszöröséért vettem 1.4-es alapobit pár éve, de azt ma sem kapnám meg "gombokért".
-
beis-compo
tag
"Nem" nagyon gáz, vagy "Nem" próbálkoztál? Legközelebb beszámozom a kérdéseimet

Épp most tervezek venni egykét ilyen obit játszani, gombokért kaphatóak. Egy rakás manuál obim van, de ezek pont hogy nem igénylik a zöld gomb nyomkodását, és ha akarom akkor AF is van, meg olyan könnyûek, hogy el se hiszem. -
fi:zi'k
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Pentax DSLR topic
- (kiemelt téma)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook Pro védőfóliák 14" 16"
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Olcsón, de legalább ingyen kell és még a kialkudott árból is alkudni akar. Ha meg alkudnál, mert eleve a piaci ár felett tette ki, a te kurva anyádat, akkor vedd meg mástól.

Grat!