Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa134
addikt
sziasztok,
itt talán még nem jártam (tiszta kálvária mire eldöntöm, mi lesz az első DSLR gépem) de most úgy néz ki, Nikon helyett egy használt Pentax K-x vázzal kezdem a karrierem a tükrös gépek világában (75k, 3500expo, mem kártya, akkuk plusz töltő, nagyon szép állapot) és utólag veszek hozzá obi(kat).
Egy Nikon d3100 volt még versenyben, de csak a vázat is használtan olyan 100-110 közt kapnám meg, annyival viszont nem biztos, hogy többet ér..No, a kérdés az lenne, hogy milyen obikkal ruháznátok fel a gépet a helyemben. Általános célú, mondhatni hobbifotózás, kirándulások, baráti események megörökítése a téma.
Én szeretnék egy fényerős fixet, mondjuk egy Pentax DA 35 F 2.4-et. Akérdés az, hogyan tovább a teletartomány felé? Pentax 50-200?, esetleg Tamron 18-200?
Nagy joker a Nikonnál a 18-105VR, vmi ilyesmi cucc kéne tudásban, de a 18-135 horror áron van... :/
köszi az ajánlást előre is
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Köszönöm. Ezt a 16-45/4-et meglesem. Csak hát a fényerő.... Ezért akartam egy faja kis fixet, köréje meg kompromisszumokkal valami normális szettet.
Azt is meg kell néznem, mennyire kell nekem a 35mm alatti tartomány...
Az 50-200-as megerősítést is köszi, csodát nem várok, de nekem jó lesz - tudásom lesz a korlát nem az obi úgy hiszem.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz Mikisys #6898 üzenetére
Értem, ezzel tisztában vagyok. De elegem van már a hátrálásból, meg a félbevágott épületekből
Lehet bátor leszek, nekiugrok annak a használt K-x váznak, mellé egy olcsó 50-200 meg egy fix 35. Nem tudok okosabbat, kezdésnek szerintem megteszi. És ez a cucc megáll 150k-ban...Ami azért baráti.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz fi:zi'k #6904 üzenetére
Elnézést, összekevertem. Valóban nem azt javasoltad.
De tőled nem kaptam érveket, csak a kérdésemre kérdéseket amikor az obikról kérdeztem. Mások elmondták a véleményük, arra lehet alapozni, így ezek alapján gondoltam, hogy a 16-45/17-50 helyett nekem a 35 fix jobb (lehet). De mindez csak elmélet, abszolút amatőr vagyok így is kezelj kérlek. Köszönöm.Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Urak, köszönöm a korábbi hasznos tanácsokat, beléptem a klubba egy K-x-szel és kezdésnek egy DA 35/2.4-gyel. Nagyon bejön, minden alkalmat megragadunk, hogy a gépet próbálgassuk, kiránduljunk, fotózzunk a párommal. Jövök majd kérdésekkel biztosan, most egy 16-45 felhajtása a cél..
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
üdv!
a 16-45 Samsung féle verziójáról van vmi tapasztalat?
16-45-öt keresgélek és a pentaxuser.co.uk hirdetései közt megakadt a szemem egyen, ott nagyon dícsérik. Drágább is, mint a Pentax féle (150 font vs 150-160Eur). kösziAvanti Roma
-
-
sasa134
addikt
Dög nehéz, hangos - de a legnagyobb baj, hogy nem nagyon tudtam szép képet csinálni vele - legalábbis eddig.
Még küzdök vele, mert neten láttam szép fotókat (ki tudja, mennyi utómunkával sikerültek). Mindenesetre a 35 2.4-et sokkal szívesebben hordom, mint a Tokinát. Pedig kéne egy zoom, mert a 35 szűk néha nagyon.Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Otthon dobok majd fel pár képet.
A 10-20 átfogása kevés, az inkább már ultra-nagylátó, nem "mindenes" zoom (bár lehet tévedek).
Én ezekkel szemeztem:Tamron 17-50/2.8
Sigma 17-70/4
Pentax 16-45/4Szeretnék fix fényerőset, és ezek közül a Tamront venném, de itt az előbb nem javasolták. Szóval, nem tudom..
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Pentax K-30 teszt a pixinfon
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
üdv, a Pentax K-x ISO 200-ról indul vagy vmit elállítottam? ez a kiterjesztett ISO 100 hogyan működik? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Pentax a Photokinán itt Kölnben (lehet ki tudok menni 7végén, ha igen, teszek fel képeket, meglátjuk)
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
srácok, Zenitar 16mm 2.8 megér 110 Eurót? Patent állapotban van.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Ettől tartok én is...Csak kéne valami 19mm alá, 16-45-öt meg normális áron nem lelek, itt külföldön 190 Eurókért látok..
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
sziasztok, bocs ha volt már anno, próbáltam visszakeresni de nem leltem..
szóval a manuális Pentax K és M üvegek közt mi a különbség? A pentaxforums adatbázisában a technikai leírásnál csak annyi volt, hogy az M a K-s széria "új", második generációja. De ez mit jelent pontosan?
Köszönöm.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Szia,
ha adhatok tanácsot...én is K-x-el léptem be a DSLR világba, bár csak vázat vettem és utána kezdtem obi után kutatni. Sokak javaslatára egy DA 35 f2.4-et vettem - amit a mai napig imádok. Szerintem a legjobb egy fix-szel kezdeni, ami fényerősebb, segít a kompozíció tanulásban is, a témát sokszor "lábbal" kell megkeresni a zoom hiányában - de mindenért kárpótol a minőség és az, hogy sikerélményed lesz. Ha megteheted, spórolj kicsit, vadássz mondjuk egy ilyen 35-öst - utána látni fogod, mennyire van szükséges telére. Nem sokan adják el a 35-öst (érthető okokból), én is külföldi fórumon vettem, Franciaországból, 140Eur-ért.
A 18-55-ön meg túl lehet adni, és venni egy jobb "utazó" mindenest, mondjuk egy 16-45/4-et.Szóval, sztem ne kapkodd el, sztem felesleges "gyorsan" obiparkot építeni rossz minőségű üvegekből - inkább lassan, de tudatosan, jó fényerős üvegekkel tanulni. Kutya fotózásra is bőven jó (lehet) a 35-ös f2.4-gyel, bár a konkrét körülményeket nem ismerem (távolság, fényviszonyok stb).
Esetleg nézz egy Tamron 28-75 f2.8-at, ha nem fókuszhibás példányt fogsz ki (kipróbálni mindenképp), akkor meg leszel vele elégedve, dícsérik.Pár képa DA 35 2.4-gyel.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
K5 II cikk itt
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz gypiero #7509 üzenetére
Szia,
a Tammy 28-80/3.5-5.6-ról lenne szó? Itt találsz képeket.
Nem egy fényerős darab, tehát túl sokat nem lehet tőle várni. Átlagos zoom, a vége potré is lehet, a 28mm meg városban is szűk.
Nehéz egyértelmű választ adni a kérdésedre, de szerintem a Pentax Kit obija messze jobb minőséget és hasznosabb átfogást kínál. A többi obi mi lenne?Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Jogos - nem fogalmaztam pontosan. Nekem is van egy A 28 f2.8, nagyon szeretem, sőt DA 35 f2.4-gyel is szoktam én is városban fotózni. M50 1.7-tel is. Ettől függetlenül én néha nagyon érzem a nagyobb látószög hiányát.
A helyes megfogalmazás talán az lehetett volna, hogy bizonyos korlátokkal, megfelelő látásmóddal és kompozíciós készséggel használható városi fotókhoz. Szerintem.[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Köszönöm a kimerítő választ a 21-es Liomóval kapcsolatban. Erősen gondolkozom rajta, bár, az ára nagyon szúrja a szemem és ha összevetem ár/érték arányban a Tami 17-50/2.8-cal ( tudom, jó példányt kell kifogni) akkor számomra ebben a versenyben alulmarad. Mindegy, várok egy kicsit, meglátjuk, lehet először veszek egy 17-50-et és ha nem válik be, mélyebben zsebbe nyúlok és beszerzek egy 21-es Limót.
Igazából a fixeket szeretem, most is csak azok vannak, szóval esélyes, hogy a 21-es is "kedvenc" lenne.Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Minden márkatársnak Áldott, Békés Karácsonyt, 2013-ra pedig szép fényeket kívánok !
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Magyarországon azért lehet csípni egy-egy tami 17-50-et, a többi valóban ritka.
Külföldről nem vennél? Én eddig 3 obimat vettem pentaxos külföldi fórumról, egy 35/2.4-et Franciaországból, egy M50 1.7-et Németországból, illetve egy Tokina zoomot szintén Németországból. érdemes ITT és ITT nézegetni, regisztrálni. Nem csak vásárlás miatt, amúgy is, ezek remek fotós, pentaxos oldalak.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz newsurfer #7608 üzenetére
Jelentem az én K-x-emben is lötyög.
Emiatt ne aggódj, a 20e expo még nem a vég, ha a gép megkímélt, látszik, hogy vigyáztak rá, akkor kb 50e expóig nem lehet baj (elvileg).
A használtpiacon ennél azért alacsonyabb exposzámú vázak is felbukkannak (8-10-15e), szóval ha nem extrém sürgős, vagy extrém olcsó a váz, akkor én várnék a helyedben egy kevesebb km-t futott példányra.[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
No urak, kalandvágyból beruháztam egy Sigma 18-125 HSM-re, pénteken lesz meg. Nem vagyok híve a nagy átfogású zoomoknak, de gondoltam egy próbát megér, jó áron sikerült vennem. Kell egy "kirándulós" obi, ami városban is használható, fényerő annyira nem volt téma, ennek meg egész jó kritkái voltak. Meglátjuk, majd beszámolok ha érdekel vkit.
Azért a következő hosszú 7végés kirándulásra viszem magammal 3 kedvenc fixemet is, biztos ami biztos.Avanti Roma
-
sasa134
addikt
A Sigma 18-125 HSM kb 2 órája van meg, itt Kölnben ramaty idő van, hétvégén sem lesz jobb, pedig ki akartam próbálni. 170Euróért vettem egy Polaroid UV szűrővel, dobozzal, leírással, sapkákkal, nagyon szép állapotban. Majd teszek fel képeket amint lesz értelme fotózni, itt bent a lakásban próbálgattam, hát a kezdő f3.8 nem sok mindenre elég kézből (1/10...ilyesmik voltak a nappaliban a fényviszonyok), de a fókusz gyors, meglehetősen gyors, az obi maga masszív és jó építési érzetet kelt, de nagyon bitangul néz ki a kis K-x-en, jó méretes darab.. Egyelőre ennyit tudok róla elmondani, majd jön még info. Amúgy a dslr-forum.de-n vettem, pontosabban ott találtam és személyesen mentem el érte ma Düsseldorfba egy kb 70 éves bácsihoz, aki a feleségével együtt nagy Pentax-fan, van 2db K5-ük meg egy K7, illetve rengeteg obi. Jót beszélgettünk, ő egy Tami 17-50/2.8-at vett a Sigma helyett,azon kívül csak fixei vannak. ( K24, A50 stb)
Az említett Tokinát birtokoltam, nem szerettem. Nagy, nehéz, ócska átfogás, életlen képek (kb f8-tól kezd jó lenni), eladtam olcsón, mondjuk olcsón is vettem. Szerintem bármelyik Pentax 18-55 jobb nála.
A Sigmát azért vettem, hogy kipróbálhassak egy nagy zoomot, ha nem válik be, megy eladásra és én is 17-50-et vagy Pentax 17-70-et veszek. A fényerős fixeknél úgysem jobb semmi
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Hétvégén hosszabb időt töltöttem a Sigma 18-125 HSM-mel, most külföldön vagyok, de töltök fel pár képet. Eddig pozitív csalódás, komolyan.
Még az is lehet, hogy marad és nem lesz Tamron 17-50. Ha fényerő kell, oda viszem a 35/2.4-et meg az 50/1.7-et.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Sigma 18-50/2.8 EX Macro DC megér 180Eur-t?
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
válasz Mikisys #7634 üzenetére
Persze, világos, de azért az ISO feltekerés nem old meg mindent (sőőőt). K-x-em van, azaz kb ISO 800-1000ig nincs gondom, de azért a fixek képminőségével nem vetekszik ez az zoom (sem). Inkább amiatt vagyok megelégedve vele, mert ez a 18-125 nagyon hasznos kis (?) átfogás, nekem ilyen tipikus kiránduló zoomnak kellett és ugyebár nappal, jó időben teszi általában ezt az ember. Ilyen körülmémyek közt korrekt képeket csinál, a fókusz gyors, halk, pontos, mindkét vége (18 ill 120mm körül) is okés.
Egy obival ilyen szinten ilyen minőségben egyelőre nem tudtam volna megoldani ezt a kérdést - főleg ha az árát is figyelembe veszem. Most lehetne előhozni a 18-55 plusz 50-200 kitet ami árban lehet olcsóbb is mint a SIgma 18-125 HSM, meg nagyobb átfogás,de nem vagyok meggyőződve róla, hogy jobb a minősége, másrészt ugye 2 obi, azaz cserélgetsz.
Amúgy a repéren ülök, holnap már otthon vagyok, szóval igyekszem pár képet feltenni amit hétvégén készítettem.
Avanti Roma
-
-
sasa134
addikt
Üdv,
az lenne a kérdésem, hogy Leica M bajonettes obikat hogyan lehet feltenni Pentaxra? M-K adapter?[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest