- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzant
addikt
Itt nem RICOH felirat van hátul
de sajnos ez csak egy bemutató példány, gyártásba Ricoh-al kerül
meg is hallgattam mit mond
-
Sonyka piacra dobta a Fullframe mirrorless gépét.
Pentax lép ez ügyben vajon??
-
1501N
tag
-
Nixon18
senior tag
Köszönöm a tanácsot neked is!
Erre már én is gondoltam. De eddig te vagy az egyetlen, aki ebben megerősít.
Próbaképpen lehet, hogy valóban megérné a felárat. Ugyanis ezzel a két obival le lehet fedni elég nagy tartományt.
Majd még meglátom.Mondjuk első körben azt szerettem volna látni, hogy mekkora a választék obik terén és milyen ár/érték arányban vannak. De egyre jobban körvonalazódik, hogy a Pentax lesz a befutó.
-
BEE
addikt
válasz
Nixon18 #8174 üzenetére
A gépet alapból a dupla kittel érdemes megvenni.
A 18-55 a többi kitobi között nem olyan rossz, ha nem kell sokat vágni a képből,
akkor egész használható, de nem fogod vele megtudni, hogy mit tud a géped igazán.
Lecserélni a 16-45-re érdemes, a többi obi elég drága ugrás tud lenni.
Az 50-200-at én megtartottam, mert időnként egész jó képe van
és a kis mérete sokszor jól jön, meg hogy nem kell féltenem.Most elhalmoznak téged mindenféle jótanácsokkal,
de hidd el, mire kinövöd a kitobikat, tudni fogod mire van szükséged.BEE
-
sasa134
addikt
150 EUr-ért nem érdemes kihagyni egy makulátlan DA L 55-300 ED-t, ugye?
-
1501N
tag
Üdv!
Egy Vivitar auto 50mm f1.8 mennyire lehet jó? -
Mikisys
őstag
válasz
fi:zi'k #8182 üzenetére
Pentax 17-70:
Fix 4-es fényerő, SDM-fókuszhajtás, csendes, gyors működés, Quick-Shift, tehát beletekerhetsz kézzel is az autofókuszba. Ha jól emlékszem, időjárás-álló kivitel, bár ezt nem írják róla. Jók a tömítései (az enyémnek), enyhén cuppog ha zoomolok, nem lötyög, nem kotyog.
Szép a színvilága, nagyfelbontású gépeken is igen jó képű objektív.
Mondhatnánk: "Etalon", a többi ehhez képest......Üdv!
-
Nixon18
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Nixon18 #8178 üzenetére
Ha nem akarsz beleugrani semmi költségesbe, akkor a kollégák által már javasolt manuális obikat kell nézegetned, itt is a fixeket szerintem.
(#8181) sasa134
Ha már megemlíted a limókat, akkor ott vannak az FA-k is.Persze most nem releváns egyik sem, de azért na.
Többiek:
A 17-70 miért ilyen drága?Melyik a legjobb filmes Pentax? Sok helyen az MX-et látom.
-
sasa134
addikt
válasz
Nixon18 #8174 üzenetére
a kollégák már elmondtak előttem mindent: ha a legolcsobban akarsz a Kit-rol nagyot lépni, akkor valószínűleg a 16-45/4 + 55-300 a legjobb kombo. Nyilván itt lesz egy hiányzó gyutav tartomány, de olcsón lefedheto egy M vagy A jelzésű fix 50-es obival. Nagyjából minden pentaxos rendelkezik ilyennel, olcsó, manual fókusz, csodás rajzolat - ez a legendás 50-es. Picit drágábban a Tami 17-50 állandó 2.8 fényével jön a képbe - óvatosan a vásárlással, mindenképp kiprobalni ( bár ez mindenre igaz). olyan 60-65 körül hozzá lehet jutni.
Megfontolando a fix gyutav is, sőt, sztem ez a Pentax erőssége . A kis DA 35mm f2.4 remek obi: kicsi, könnyű, remek ( bár beltérben szűk) gyutav, olcso ( 40-45 körül) , szuper rajzolat. Megemlitendo, hogy egy zoom sem versenyezhet a fix obik képével. Ha egy obit kéne megtartanom,az a 35 2.4 lenne. Aztán ott vannak a Pentax limited fixei, 15-21-31-40-70 stb Nem lehet velük hibázni, de ez az arukon is meglatszik. Manuális fókusz esetén tengernyi obi közül valogathatsz, M42-K adapter használatával pedig zavarba ejtő a kínálat. Összegezve, sztem 16-45+55-300, meg 2 fix a későbbiekben :35 2.4 és 50 1.7 -
1501N
tag
válasz
Nixon18 #8178 üzenetére
A Pentax védelmében el kell mondjam, hogy az említett Tamron 17-50/2.8 minden bajonettel nagyjából ugyanannyi újonnan. Illetve mégsem, mert a többiek fizetnek a stabilizátorért is. kb +30-at.
Sigma 17-70 2.8-4.5-öt elég nehéz találni, de van vagy volt egy 55-ért az irányjelzős fórumon. Pentax 17-70/4 is 90-100 körül szokott lenni használtan, de szerintem annyit nem ér, akkor már a Tamron. 16-45/4 is 50 körül szokott lenni.
A Tamronnál állítólag elég sok a fókuszhibás darab, úgyhogy ki kell próbálni előtte, azt mondják a hangosak. Azt mondjuk nem tudom, hogy garanciába hangolják-e ingyen a fókuszt vagy az is belépős mulatság. És a fókusza is hangos. Bár én már nagyon megszoktam a kézi tekergetést.Nem ismerem az elvárásaid, de érdemes lehet egy 35/2.4-et is kipróbálni, esetleg egy A-s vagy M-es 50/1.7-et.
Azon mondjuk csodálkozok, hogy Pentax 18-135-ből egy darabot is sikerült eladni a cégnek. Ugyanez igaz a 16-50/2.8-ra. Veszel annyiból 2,5 Tamront, az egyik csak jó lesz legalább félig.
-
Nixon18
senior tag
válasz
fi:zi'k #8175 üzenetére
Hát ezt majd a képek eldöntik. Kezdőként pár hónap tapasztalattal nem szeretnék beleugrani nagyon 70-80.000 Ft-os obikba. Emiatt is gondoltam a használtan vásárlásra
(#8176) hcs57
Köszi. Ezeknek majd utánajárok(#8177) BiriBum
Neked is köszönöm a segítséget. Nem egészen ez az az árkategória amire vártam/számítottam -
Nixon18
senior tag
Hello!
A mésik topicban ajánlották a K-500-at. Azóta elmentem megnézegettem, megfogdostam és összevetve a D5100-zal, nekem a pentax kényelmesebbnek hatott.
Eddig tehát úgy néz ki, hogy azt fogom megvenni.Viszont ha oda jutnék, hogy lecserélném a kitobit, akkor nem tudom, hogy mit kapnék és mennyiért. Belemennék akár a használtba is, csak nem tudom kitől/milyet, illetve mire kell figyelni.
De ha már új:
Épület, tájkép és portré-fotózásra (abszolút hobbi és kezdő szinten) Milyen obikat érdemes nézegetni és mennyiért?Örülnék, ha ellátnátok néhány hasznos tanáccsal!
-
1501N
tag
A k-500 az e-nél egész barátságos áron kapható. Remélem ez nem a vég kezdete. 2 tárcsával, videóval nekem tetszik, csak fogyózik a bankszámlám...
-
sasa134
addikt
Megválnék a Sigma 18-125/3.8-5.6 DC HSM -től, ha valakit érdekel, jelezze.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Zozzant #8157 üzenetére
Végre vmi részletes leírás.
(#8158) hagel
Miki eddig is volt. Az újdonság a fejhallgató kimenet.(#8159) sasa134
Ez nekem is csípi a szememet. Meghagyhatták volna a Pentaxot a "látható" helyeken. Az aljára úgy is felkerül a Ricoh.(#8161) Zozzant
Nagyon remélem, hogy igazad van/lesz, mert logika van benne.
Végre van látványos fejlődés és előkészítés, ahogy mondtad. Ha ezek után sem érkezik FF Pentax, akkor szerintem sokakat el fog veszíteni a márka. Így is 5-6 éve erre várnak a fanok.
Mivel eddig is ár/értékben volt csak igazán versenyképes a CaNikon párossal szemben, nem hinném, hogy elkaszálnák magukat egy rossz árazással.
Mellesleg az számozásnál, én a helyükben inkább a K-2 nevet használnám.Amúgy nézem nagyon ezt az ezüst-fekete K-3-at és nem tudom eldönteni, hogy nagyon eltalálták-e vagy nagyon giccses.
(#8164) werttzui
Régi beidegződés. Gondolom még az EUR indulásakor használt 1:1 árfolyam miatt mindenki így váltja. Bár vannak kivételek is, de olyankor szokott leginkább kerekedni a a szemem, amikor a 1:1 arányban van a USD/EUR/GBP trió. -
Zozzant
addikt
válasz
werttzui #8160 üzenetére
Ez a váz egy előkészület az FF érzékelő fogadására, több árulkodó jel is erre utal. Dupla SD foglalat, 200 ezres zárszerkezet, nagyobb prizmaház. Nem lennék meglepődve ha jövőre jönne a K-1, kérdés, hogy ki fogja megfizetni azt a cirka fél millát ahová saccolni lehet. Az is kérdés hogy a K-3-at ki fizette volna meg ha FF lett volna, szerintem 300-nál nem lesz olcsóbb így sem az induló ár.
-
Zozzant
addikt
-
Wo-Wo-Woooo!!!
Azt hittem, hogy csak vicceltek, hogy van new Pentax!!!!!
Lássuk!
-
Zozzant
addikt
--> Megérkezett a PENTAX K-3 !!! <--
-
_csocso_
senior tag
Jön a K-3 igaz "csak" APS-C lesz. Okt. 7-én bejelentés.
-
albertz
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy eladó 12.900 expós K-x vázam, nagyon szép állapotban, ha valakit érdekel!
GGS üveg az LCD-n, s adok hozzá 4db Eneloop elemet is!
Tel.: 0620-203-0121
-
-
-
Kartácsok a K-x ről váltás K20D-re az előrelépés,vagy visszalépés?
Vagy gyűjtsek még,és legyen K-5? Mondjuk most van 2-3 eladó K20D,de K-5 egy sem...
Ami miatt gondolkodom,2 tárcsa,státusz kijelző,markolat!
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:ateszm -
hcs57
addikt
Volt K-30 a kezemben, kb 500 képet lőttem vele. A K10D után kicsit amatőrnek tűnt, szerintem belül a szerkezet is így van felépítve.
Tanakodom rajta, ill. a k-5 II-n. Nyilván a K-5 II jóval drágább.
Nem tudom miért árulja a gazdája a K-30-t, többen panaszkodnak az akksi kapacitásra is.(#8123) decens Jó lesz majd tartaléknak..
-
decens
tag
mellékesen legyezném csak meg, hogy épp az imént került fel az indexes topikba egy alig használt k-30...
itt a lehetőség ;-)(nem, nem az enyém. semmi közöm hozzá, csak gondoltam leadom a drótot, ha már erről volt szó a napokban...)
-
psykie
aktív tag
Mér több helyen kérdeztem, felteszem itt is hátha valaki akad aki ismeri őket...
Ismeri valaki ezeket a régi manuális obikat?
Super Cosina MC 80-200mm 4.5-5.6 illetve Super Albinar MC Auto Zoom 80-200mm 3.5-4.5
A Cosináról találtam némi infót illetve egy kis tesztet viszont az Albinarról semmit...elméletileg ugyan az mint a Tokina 80-200mm f3.5-4.5 RMC, de mégsem mert a Tokinán van a rekeszgyűrűn "A" állás az Albinaron nincs, nem tudom ezt leszámítva ugyan az lehet e. A Tokináról nem írtak rosszakat a pentaxforumon.
-
psykie
aktív tag
Sziasztok!
K10D-ről érdemes K-x -re váltani vagy K20D-re? -
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Valaki még régebben itt a topikban említette,hogy K20D-n M módban manuális obival elő lehet varázsolni az expókorrekciós csíkot. A custom menu-ben kerestem,de nem találtam meg.. valaki leírná pontosan,hogy hol/hányas szám alatt/milyen menüpontban található meg? Sajnos nem jöttem rá..
-
kokr
tag
Sziasztok!Mennyi most egy jó állapotú Pentax K-r piaci értéke kb 19000 expoval(kit obis)?Ez mennyire sok?JPEG-ben mennyire erös ez a gép?
-
SeatZola
őstag
Üdv Mindenkinek!
Eltelt 2 évem Pentax dslr nélkül és most megint rá vagyok indulva. Eddig volt már K100D Super, K10D, K200, K20D és K7. A kérdés mi legyen az áldozat? Hobbiként használom, nem portrézom, tájkép, család, hétköznapi dolgok a témáim. A dilemmám: K-5 használtan 120-135k körül vagy K5 újonan vagy K30 újan vagy esetleg egy K7 használtan 100-110k körül? A lényeg a minék szebb képminőség JPEG-ben is. Valószínűleg egy 18-135WR és egy 35mm/2.4 fix lesz az obipark. Ja és esetleg a 18-135-nek esetleg olcsóbb alternatíváját mit ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Home server / házi szerver építése
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM objektív
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- Mamiya RB67, az eredeti kiadas + Mamiya - Sekor objektiv
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest