- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Balázs2: Gmail
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
Misztikum!
Sosem TV-zek. Nagyon maximum discovery. De ma reggel ébredés után benyomtam. Retekadóval kapcsolt be pont,és DAFAAAKKKKK! Ha jól láttam Freddy kartács oktatta a díszpintyeket. De mire befókuszáltam,már el is köszöntek tőle.
Jól láttam Freddy kartács? Vagy van egy hasonmásod? -
gubernya
csendes tag
-
eddie1978
senior tag
300 f4 obik mennyiért mennek? Nem találok használtan. Angliából számomra ismeretlen shopból 280 lenne.
-
törölt tag
válasz
forceberg #5193 üzenetére
Fényerős stabis alapzoom FX-re egyetlen van eddig. Tamron. (Nekem az f/4 annyira nem fényerős, persze annál már van Nikkor is).
Most úgy néz ki, a Sigma ébred, de megfejeli azzal, hogy nem 2.8-as lesz.. és a cikk szerint még drágább is majd. Nagyon kíváncsi leszek az IQ-ra. -
HThomas
őstag
válasz
gyurma01 #5174 üzenetére
Csak a BIIN sorozat volt akciós...
Én egyébként 59-est vettem, szerintem tök jó (ez már rendes hátizsák, nem egypántos). Még messze vagyok attól, hogy kitöltsem, a D7000+18-105+35 elveszik benne, és felül is van egy szép nagy tárolórekesz. Kisebb kirándulásokra ennyi pénzért szerintem jó vétel volt.
-
törölt tag
Indul a mandula, fuck yeah
Egy Sigma 24-70 2.8 OS-el
2015-re lesz Nikkor is.
Kleroo, kösz. -
Motaba78
addikt
Sziasztok
lenne most egy kis pénzem fejleszteni, kettő obi között vacilálok, a használat beltérben és esetleg egy kis portré fotózás lenne.
A kettő obi amiket nézegettem:
1. Sigma 17-70mm f/2.8-4.0 DC Asp IF OS HSM Macro2.Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR SP Di-II LD Asp IF VC (képstabis) vagy a Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR SP Di-II LD Asp IF (stabi nélküli)
A sigmának nagyobb az átfogása erre tippelek,hiába a fényereje kisebb mint a tamié.
Gyakorlatban melyikkel járnék jobban ? Ja igen egy D5100-hoz lenne használva.
Előre köszönöm a válaszokat.
-
TeeJay
félisten
-
fireproof
őstag
Szerintetek mennyire eladható manapság egy MB-D80as markolat ami lényegében hibátlan állapotú? 20k körül szeretném eladni. Vagy inkább érdemes még várni és géppel együtt eladni ? A gépem most lehet hogy elvannak de a markolatra nem biztos hogy igényt tartanak...
-
Kleroo
veterán
Attól függ mennyire akarod. Ha full maku dobozos, újszagú, szerintem 380-390et is el lehet érte kérni. Sőt, igazából annyira ritka egy kevés expós D700 már(és még mindig vannak ütőkártyái),hogy sztem 1-2pronak 400körül is megérheti. Persze ha csak az expo kevés, és nem maku,dobozos,ect akkor nem ér ennyit.
-
kulerr
őstag
Sziasztok!
Mit gondoltok mit érhet egy 4000 expos D700-as? Mit lehet adni érte?
még 1 hétig Svájcban vagyok és felkínáltak egy ilyen gépet.Köszönöm.
-
Andrew31
senior tag
én most adtam el az Vanguard Up-Rise II 43-asomat, mert nagyobb kell - no meg 2 vállas, mert biciklin, előredőlve nem kapsz levegőt, ha nem van pakolva..
Baromi jó táskák, vigyáznak nagyon a cuccodra.
De milyen akció, hol, merre? Sajnos amúgy sincs Up-Rise 46-48-asuk. :s
-
gyurma01
tag
Néhány hete nagy vanguard hátizsák őrület volt itt. Mavégre igazán kipróbáltam, hogy mi fér be. Nyaraláshoz nem akartam nagy táskát és sok cuccot vinni, így csak egy:
- D7100+18-105+ 85/1.8g
- egy sony akciókamera
- másik sony videókamera(ezt igazából el sem akartam hozni, csak véletlenül került be)
- különböző töltők (4db)
- távirányító
- külső zsebbe egy gorillapod utánzat
Egyszerűen imádom(Biin 47-es van)
Többen vettetek hátitatyót edigital akcióban, mi lett a vélemény? -
dabgergo
őstag
Egyik ismerősömnek kellene egy fokuszmotor nélküli nikon vazhoz vmi kezdő makro obi. Ezen a területen nem nagyon vagyok jártas, kapásból a kozgyurut javasoltam, mivel max 30-40 ezret szanna az egészre. Jol tettem h ezt javasoltam? Milyen elotetek vannak? Tudtok vmi ajánlani?
-
Throme
veterán
válasz
#40935168 #5163 üzenetére
Na, én az uccsó mondatodban látom a lényeget.
Ok, hogy nem lesz baja, de inkább esővédelem, vagy elrakás száraz helyre...
Aki meg ebből él és kitermeli pikk-pakk, vagy van ideje, energiája az esetleges gariztatáshoz, hogy most rendeltetés szerű vagy nem a használat, az meg zúzzon esőben is ha kell, vagy éppen olyanja van.
Emiatt se hoz lázba engem, mikor a pentax-ot ajnározzák, hogy belépő szinten is megjelenik az időjárás álló váz...hát barátom akkor fotózz esőben... -
törölt tag
Én Zakopane-t így jártam meg tavasszal, hogy a végén szó szerint meglóbáltam a szettet a kezemben és lecsaptam róla a vizet a járdára menet közben.. csorgott róla végig, de még garis a cucc, ezért vetettem alá a tesztnek. De ment mindene, a napellenző pedig a frontlencsét védte az esőcseppektől, így még kép is lett. Igaz, nem vízszintesen fújt, csak úgy függőlegesen szépen fentről.
A hotelbe érve megtörölgettem törölközővel (kivéve frontlencse), majd száradás után áttöröltem mikroszálassal itt-ott. Az időjárásálló vázak bírják sztem, száraz maradt a kártyafoglalat is, az akku is, a gép belseje is (gondolom). Szóval nulla anomália.
Ettől függetlenül másnap ráadtam az esővédő huzatot, nem szeretem kísérteni az ördögöt.
-
Throme
veterán
válasz
Sequoyah #5160 üzenetére
Itt a fórumon hány hobbista fotózik esőben?
Szerintem még a hivatásos fotósok is védik a gépüket valami esővédővel, akármivel, pedig azok a vázak és obik tuti szigeteltek. Csak hát nem tehetik meg, hogy pl egy focimeccs közben összecsomagolnak.
Nekünk meg szerintem tökmindegy, hogy szigetelt vagy sem. Nem kockáztatunk. Legalább is én biztos nem. -
Throme
veterán
Én is tervezem a repülős napra való kijutást, csak 'kötsög' meleg lesz.
Viszont derült idő, így nem lesz gond szvsz a telével.
Záridőre figyelj oda.
Bár nem tudom mennyire lesznek közel a gépmadarak. Mármint amelyik repül.
Az 55-200-nak kicsit talán jobb a képminősége, csak ugye 200-nál vége is. -
Sequoyah
tag
válasz
Andrew31 #5158 üzenetére
A csöpögés az egyik DSLR-nél sem akkora gond még. Nekem konkrétan bőrig kellett áznom hogy az alap D40 ne bírja, de utána is használható maradt 1-2 hátsó gombot leszámítva.
Szóval egy átlag esőt egy weather sealed gépnek simán bírnia kell (lehetőleg valami zártabb obival). -
Dr.G.
csendes tag
Sziasztok!
Valaki használt már közületek
Nikon Nikkor 55-300mm f/4.5-5.6 G AF-S DX VR lencsét?
A közelgő kecskeméti repülőnap miatt tervezem beszerzését.
Mennyire lenne használható szerintetek? -
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #5154 üzenetére
Szigetelt a váz meg a gombok (D7k, D7100).
D90-nél is az nem? Nem tudom.
Ettől még egyik váz sem lesz vízálló, amit víz alá lehet vinni védelem nélkül.
Én, akár szigetelt, akár nem a váz, akkor is sebesen teszem száraz helyre, ha eső elkezd esni. -
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #5151 üzenetére
Tudod, a D90 hőskorában (most ne utálj nagyon
) meg azon ment a nyáladzás, aztán átterjedt a D7k-ra és most a legfrissebb darabon van/lesz a hangsúly. Főleg, hogy szép lassan megy le az ára.
Ez mindig így lesz. Kijön a D7200 és már uncsi lesz a D7k és megkopik a D7100 fénye. -
Throme
veterán
Hát itt akkor tényleg nem jó valami.
Én ezt nem tudom megmondani, hogy milyen árfekvése van egy ilyen műveletnek.
Telefonon érdemes érdeklődni. E-mail-en van aki gyorsan, van aki későn kap választ. Most nyáron biztos lassabbak a szabadságolások miatt.
Ezt a nikon szervizre értettem, a másik szervizt nem tudom. De ott is első körben érdeklődni érdemes.Ha ingyen kaptad az obit , akkor szvsz érdemes megjavíttatni, mert egy baromi jó objektív és kb 150-180k újonnan, de használtan is biztos elkérnek érte minimum 100k-t.
-
bob001
csendes tag
Szia!
A 300-as állásban a legnagyobb lógás, hisz akkor van kitolva az obi. Egy szép kört lelehet írni az tubussal. Nem lehet, h. kilazultak a csavarjai? Bár lehet, h. leesett és eltörtek rögzítők. Nem tudom...
Lehet vele fotózni, mindene működik, de a kotyogás miatt ritkán éles a kép.
Ha tubus cserés, akkor kb. mennyibe fájhat szerinted?Köszi
-
Throme
veterán
válasz
Real_Necro #5136 üzenetére
Nagyon a lelkedbe tapostak
.
-
Throme
veterán
Helló!
Hát nem tudom mekkora lötyögése van alaphelyzetben, majd megnézem otthon.
Amúgy lehet vele rendesen fotózni?
Mindkét végállásban kotyog?Ha szervizelni kell, akkor kérdezd meg előtte mennyi az annyi. Ha nagyon lóg, akkor feltételezem tubus csere. Garin kívül biztos nem olcsó... szvsz
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #5145 üzenetére
Nem is nézem pont ezért. Nem volt időm az időmérőre, megnéztem a polet meg rálestem, hogy mi a szitu, aztán innentől bekaphatják. Mondjuk az idei idény is bekaphatja. Kimi miatt néha megnézem, meg akkor már rálesek a Ferrarira is, de amúgy nem érdekel ez a folyamatos vettel dominancia, ha unatkozni akarok akkor azt máshogy csinálom
-
bob001
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Fotós garázsából kaptam egy VR-es 70-300-as obit. Szép állapotban van, DE a tubusa lötyög. kb. 1mm-es lógása van minden irányba. Nem garanciális már. Hová érdemes vinni? Fóti út, v. Csurgó mester? Van-e tapasztalatotok az árakkal, ill. a egyebekkel kapcsolatban?
Válaszokat köszi!
-
Andrew31
senior tag
válasz
Real_Necro #5136 üzenetére
Az rendben van, nem rossz az, csak hát olcsóbb lenne a bukta.
A Zéé, nem ilyennel jártok ki?
-
A Zéé
addikt
na igen, ez az a része a pályának (célegyenes ráfordító) ahol wtcc alatt kb senki nincs, lassabb szakasz is, itt lehet jobban helyezkedni lelátóról. Ha a képek miatt mennék ki, akkor én is ezt a részt lőném be (vagy a felső sikán előtti részt, bár ott nem lehet szembefotózni a kocsikat) de F1 alatt itt is tömeg lesz. Ugyanebben az évben, egy célegyenessel odébb, ahol akció is történik jobb esetben ennyit, rosszabb esetben meg ennyit látsz
Fedett részen meg nem is csináltam képet, az még rosszabb
-
Andrew31
senior tag
én is hasonlókra gondoltam.
Azért gondolkodtam már direkt erre venni egy D90-et pl.
De ha így nem lesz semmi különösebb baja, akkor nem vergődöm ilyesmivel.
Köszönöm szépen.
Ja, a zajszűrés... Na, ezt még kipróbálom!
Még egyszer köszönöm.
Upd.: LOL, így 1s sem volt.
(a zajra kíváncsi leszek. Ha majd eleget gyakoroltam, RAW-ban lövöldözöm.)
-
Byk01
őstag
válasz
Andrew31 #5133 üzenetére
Nincs bekapcsolva a hosszú záridős zajszűrés?
Ezzel a tél dologgal meg ne korbácsold a kedélyeket, amikor 40 fok van odakint
Bár ha jól lehűtött helyiségből viszed ki a géped, most is lehet hasonló probléma ...
A lényeg télen, hogy ha beviszed a géped, akkor legyen kikapcsolva, sőt, az sem hülyeség, ha az aksit kiveszed mielőtt bemész. Lezárt táskában a lakás leghűvösebb részén hagyd felmelegedni a géped.
Ha türelmetlen fajta vagy (a kérdésed alapján az lehetsz), akkor vedd ki még odakint a memória kártyát, akkor hamarabb dolgozhatsz a képekkel. Amíg te felmelegedsz, az is használható állapotba kerül.
-
Andrew31
senior tag
Canonoztok itt...
Sziasztok!
Újra egy kis infó kellene nekem.
Nikon D7100-am van. Létezik az, hogy hosszú záridőzésnél majdnem addig tart a feldolgozás, mint maga a záridő volt? Elég zavaró a 10-20s-os várakozási idő... :s (45MB/s-os kártyám van) Erről még nem láttam infót sehol.
Még egy kérdés:
Itt, a nagy melegben, már a téli fotózáson gondolkodom...
Hogy kell ilyenkor eljárni? Mi a menete a gép behozatalának a hidegből? (kivinni még nem nagy gond....)
Ha tudnátok erről olvasmányt linkelni, az is jó lenne.Köszönöm.
-
*Ropi*
félisten
válasz
imyourfriend #5131 üzenetére
A 40D 2007-es váz (tehát 6 éves), a 70-200/4L meg 1999-es (14 éves). Szóval nem mai csirkék.
Hozzáértő kezekben bármi jó képet készít.
-
*Ropi*
félisten
válasz
imyourfriend #5128 üzenetére
-
A Zéé
addikt
válasz
imyourfriend #5126 üzenetére
állvány az felejtő sok okból. Leginkább azért, mert ülőmagasságban belelóg az előtted levő, ha meg magasabbra állítod, akkor neked is állni kell. És akkor még nem beszéltünk a zászlókról, a kis helyről, a folyamatos igzés-mozgásról, meg arról, hogy előled takarja ki a gép a lényeget
Az egy pontot beállítós dolog csak akkor pálya, ha szemből jön az autó. Ha oldalról nézed (lelátóról ez pár helyet kivéve szinte biztos) akkor esélytelen. WTCC-n én is próbáltam így, még azok is kiszaladtak a képből, pedig egy jó 100 km/h-val lassabbak mint az F1 autók.
-
imyourfriend
őstag
Gondolom én körülményes leálványozni is a lelátón. Amúgy meg ahogy mondod, inkább élvezni kell a dolgot. Olyan helyre nem engedik az embert hogy jó szögből lőhessen egy képet, főleg egy ilyen objektívvel+ ha balszerencse akkor fényszegény környezettel.
_Balee_ (#5117): Egy pontot állítanék be, egy lábú állvánnyal és amikor ott meglátom az autót akkor lőnék.
-
A Zéé
addikt
válasz
_Balee_ #5117 üzenetére
én teleobi, af-c, sorozatmód 1/200 záridő (ha a pálya lassabb szakaszánál vagy, akár még hosszabb is), olyan blende ami már minden gyutávnál állandó, ehhez meg minél alacsonyabb iso-t mondanék, és akkor nem full merev a kerék, meg a kép. Csak gyakorolni kell hozzá a svenkelést, meg lesz egy rakat vacak kép, de az a pár, ami sikerülni fog, az sokkal jobban tükrözi az egész dolog dinamizmusát.
Bár ha rám hallgatsz, akkor a képekkel nem sokat babrálsz, hanem magára az élményre figyelsz, hogy ott vagy a pályán, és hallhatod/láthatod/szagolhatod/érezheted az egészet
Úgy se fogsz tudni a lelátóról olyan képeket lőni, amibe nem lóg bele senki vagy semmi.
-
Freddy76
addikt
válasz
_Balee_ #5117 üzenetére
Minél alacsonyabb iso, minél rövidebb záridő. Tedd s módba, iso 100, záridő 1/2000. Ha alexpósak a képek, emelj isot, 800-ig elmehet az, de amennyi fény lesz holnap nem lesz rá szükség.
Ha valóban jó eredményt akarsz, m mód, de ebbe most ne menjünk bele...
És olvass el egy-két cikket a technikai kérdésekről (akár itt, a ph-n), beljebb leszel.
-
spanyoll
addikt
Szívesen segítek ilyen esetekben is, helyes, hogy a kollégát hozzám irányítottad.
Nehéz a kérdés, de nem lehetetlen. Ilyen szituációban én azért nem szeretem a futkározó kisembert használni, mert ugye nem fut az ember, hanem ül, a gép pedig nem ismeri fel a beépített lihegésdetektor miatt az embert, elkalkulálja a tárgytávolságot, aztán bumm, rossz a kép.
A sportautós piktogramot kell használni ilyenkor (sportautó, nem személyautó, az is egy másik mechanizmus alapján működik), mert az felismeri az autó által kiadott hangerőt a beépített mikrofon segítségével, kiszámolja, hogy épp honnan jön a hang, azon kívül felismeri az éppen aktuális versenyző vezetési stílusát és az alapján állítja be élesre és tökéletesre a gépet. Ha így jársz el akkor tökéletes képeket kaphatsz, kikéve hamiltonnál, mert nála a gép automatikusan érzékeli, hogy nem éri meg lefotózni, aztán csupa alexpos vagy kiégett képet kapsz, még mindig jobb, mintha azt a keljfeljancsit nézegetnéd a képeken -
flash-
veterán
most nézem hogy átszabták ám az alap kezelőfelületét a d5200nek..nem tetszik
bár tudom hogy megszokás kérdése,ami a d3100nál van hogy jobboldalt van függölegesen a fókuszmód,fénymérés,stb beálitások,nekem jobban bejön... -
flash-
veterán
válasz
_Balee_ #5117 üzenetére
ezt csak te tudod.
ugye a két obi nem egyforma,tehát ezt külön külön mindkét obival el kell játszanod.
ha az autókat akarod verseny közben fotózni akkor valószinű az 55-300 az obi kell (mivel gondolom nem a pálya szélén fogsz állni)
nem mindegy hogy tűéles vagy elmosódott képeket akarsz.
ha éleset akkor ezt neked kell kitapasztalni addig csökkenteni a záridőt amig nem lesz éles a kép,persze ahogy egyre magasabb az érték úgy egyre kevesebb fény jut be,tehát iso-t nyilván növelni kell de hogy mennyire,hát az első pár kört áldozd fel a teszt oltárán!
de nyilván érdemes a lehető legalacsonyabb záridőt használni amivel még éles a kép így kebésbé kell iso-t emelni... -
_Balee_
aktív tag
Milyen shutter speed és ISO értéket használjak a holnapi F1 futamra?
Egy Nikon D5200-am van, egy NIKKOR 18-55 mm 1:3,5-5,6G VR és egy NIKKOR 55-300 mm 1:4,5-5,6G ED VR lencsével.
Tudnátok segíteni a beállításához is, mármint, hogy a menüben hogyan tudom beállítani. Köszi.
-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro #5113 üzenetére
Rég láttam már a RTFM rövidítést a fórumon, ilyen esetekre lett kitalálva
-
flash-
veterán
nikon d3100 nél kereső használata esetén egyik fókusz mód sem tartalmazza az automatikus arcfelismerőt ugye?csak LV módban képes erre a gép?(tehát az Auto-area AF nem tartalmazza az arceflismerőt ugye?)
(nem röhög,nem sír,nyugi nem nekem kell az infó,asszonykámnak akarom előre beállitani a gépet hogy tudjon barátnőivel fotózgatni
bár lehet hogy inkább ajánlom neki a portré vagy full autó módot rawban oszt csá... -
Throme
veterán
válasz
imyourfriend #5105 üzenetére
Ha még jó sokat irkálsz (kb totál 1700-2000 hsz-t), akkor lehet neked is saját avatarod. Az tök jó, mert tényleg egyedivé teheted a "megjelenésed" és erre felfigyelnek a fórumozók. A rangodat is kiemeli, hisz nem tartozol többé, az újoncok közé. Mutatja, hogy VALAKI lettél!
Ez minden fórumozó életében egy mérföld kő. Nem kell bujkálnod, meg másokkal egyező avatarokat választanod magadnak.
Átérzem, hogy vér ciki, hogy nem tudsz egyéniséget tükrözni az által, hogy a rendszer nem biztosítja ezt neked.
A többi fórumozóhoz való viszonyod is egycsapásra megváltozik, ha a tömeg avatarok útvesztőjéből előtörsz, egy igazán karakteres és állati vagány avatarral.
Viszont el kell szomorítsalak! A legmegfelelőbb avatart már - ha jól tudom - nem kérheted. Akár hogy is megfeszülsz.
Ez pedig a saját képmásod bedigizett verziója lenne.
De fel a fejjel!Huh mit dumálok itt? Nekem is kéne valami frappánsat választani....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest