- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Nikon DSLR topik
- (kiemelt téma)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
45000 - 44901
52454 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:24 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinu
senior tag
-
itouchfan
őstag
-
Sleek
senior tag
-
updog
őstag
Igen, de a D750-en sokkal nagyobb rész lefedetlen.

"Amit belinkeltél, D7200 fókusz pontok kép, az a DX szenzorból 1,3x-os crop esetén néz így ki"
Nem teljesen értem, mire gondolsz
Mindkét kép a teljes keresőt mutatja az adott gépnél.(#44993) Mozsdicz Szerintem a Nikon visszatérítéssel most 409.000-ért best buy a D750. A becsillanásos probléma nem kéne hogy érintse az újonnan gyártottakat, ha igen, akkor meg úgyis javítják. Más gondról én nem tudok.
-
marcitp
őstag
-
itouchfan
őstag
-
marcitp
őstag
-
törölt tag
Üdv!
Bárki találkozott bármilyen hibával a közelmúltban vásárolt D750-el kapcsolatban?
Tervezek egyet vásárolni a D760 kiadása előtt, viszont a korábbi visszajelzések elbizonytalanítottak.
Más alternatíva nem nagyon van, a D610 valamivel kevesebb, mint a D750 - a következő lépcső árban és tudásban is sok nekem.
Csak új érdekel, így a használt vonalon nem is nézelődök (számla miatt).A crop váz szintén nem játszik, próbáltam a D500-at és a korábbi Fx világ után zavart a némileg több zaj és a nagyon más mélyélesség.
-
Sleek
senior tag
Sziasztok Boldog Új Évet.
Érdekes a Magyar Nikon.. Kérdeztem tőlük mennyibe kerül a matt üveg takarítás D5300 gépen . Nem tudtak választ adni..Meg most sokat kell várni, kevés a szervizesük. Lehet akár két hét a várakozás.
Viszont nem tartozik bele a garanciába, a matt üveg takarítás az válaszolták(Ezt meg is értettem). Mondom ok rendben nyugtázom ,hogy nem garanciás. De azért a hülye felhasználót tájékoztathatnák ,hogy ha garanciális a géped akkor a cseh szervizben ingyenes minden takarítás...
Felhívtam a cseheket. Egy hölgy vette fel a telót.
Elmondtam nyűgöm bajom . Természetesen küldjem a gépet ingyen megcsinálják a takarítást mindenhol .
Ha pedig a matt üvegről nem tudják takarítani ,akkor garanciában cserélik .
Most pozitívan csalódtam a cseh szervízben -
wms
senior tag
-
updog
őstag
Szerintem most elkapott a hév egy kicsit, azért áradozok a D750-ről, de képességeiben, kezelésben szerintem nagyon hasonlóak, kb. csak a nagyobb szenzor jelent egy jókora előnyt a D750-nek. A D7200 is egy nagyon jó váz, valószínűleg ha nem üt be hirtelen valami anyagi krach, akkor nem is adom el, megtartom másodváznak.
Majd csinálok direkt összehasonlítást ha lesz időm a hétvégén
Amúgy pl. a fókuszmező ugyanakkora (sőt, azt hiszem megegyezik az AF rendszerhülyeséget írtam, a Multi-Cam 3500 DX II azért kicsit gyengébb mint a 3500 FX II), ami így viszont kicsit zavaró, ha megnézed a D7200 vs D750 fókuszpont-lefedettségét, a képszélekre sokkal nehezebb komponálni a D750-nel, raádásul a fókuszál-újrakomponál módszer a kisebb DOF miatt még nehézkesebb. Szóval még kell szokni, de azért azt hiszem nem élek a 14 napos elállással
-
wms
senior tag
-
updog
őstag
Hú bakker, ez a D750 ez oszt' igen!

Ahogy írtam, a D7200 után szinte minden azonnal kézreesik, ugyanúgy nagyon kényelmes. Természetesen ment rá azonnal az easycover, ami sokkal jobb formatervű, mint a DX-es tesón. A zajtűrést kikérem magamnak, a kisfiamról egy egylámpás esti nappaliban simán tolerálható képet lőttem 1/125-ön ISO12800-on, fullHD képernyőn nézve belenagyítás nélkül nem mondod meg, hogy nem mondjuk ISO800.
A 24-120 f4-nek pofátlanul jó képe van, bár hajlamos CA-zni, és nyitva azért lágyul a képszéleken, de mint kitobi, perfekt.
Az 50mm f1.8 ugyebár kirajzolja a full framet, úgyhogy egy játékszer már van, és már sejtem, mit kérek majd szülinapomra
A Tamron 70-300 VC is szuperül megy, de kicsit mintha elmismásolná azokat a részeket, amik cropon nem látszottak, még kell próbálgatnom hogy megítéljem.Azt még szokni kell, hogy hogyan is működik a kétkártyás beállítás, a D7200-on nem használtam... most pl. USB-n áthelyezéssel szedtem le a képeket a PC-re, aztán a 2-es kártyán még ott maradtak. Aztán leformáztam az üres kártyát, de a 2-esen még mindig ott voltak a képek.

Ja, és sikerült egy hibás USB-kábelt adniuk... vagy 10 percig néztem hogy akkor most rossz helyre dugtam, vagy be kell valamit állítani a menüben, vagy a Win10 rontott el valamit... aztán kipróbáltam a D7200 kábelével, és voilá.
Értelmes kép az még nincs, a gyereket lőttem bőszen, illetve itthon hülyeskedtem, meg random kattintgattam az utcára innen az ötödikről
Tessék, ez már DOFi. -
mazsi70
őstag
-
randras_83
addikt
-
micyke911
csendes tag
-
PuMbA
titán
-
micyke911
csendes tag
-
flash-
veterán
-
PuMbA
titán
-
micyke911
csendes tag
-
Throme
veterán
-
rekid
addikt
Használta már valaki a 220V stúdióját?
-
marcitp
őstag
-
micyke911
csendes tag
Sziasztok!
Gépcserén gondolkodok és nagyon tetszik a D500-as. Jó pár éve D5100-est használok.
Sok tesztet olvasgattam róla van egy dolog amit viszont nem nagyon érték. Miért van az hogy ugyanaz a szenzor és proceszor van a D7500-asban. És a D7500 ISO-ban és Színmélységben is jobb mint a D500? -
pergabb
senior tag
Canon oldalon így szokás kalibrálni
Nekem pedig a fókuszpont elé esik a 2/3-ad része és mögé az 1/3-ad része. Ropival kommunikáltam azóta, igazából ez már szokás kérdése, hogy csoport képnél a 2. vagy 3. sorra fókuszálsz, hogy mindenki éles legyen, ergo nincs kőbe vésve semmi szabály. Mivel nekem elé esik több AF mellett, nyitott rekeszen, ezért is kérdeztem, hogy picit csúsztassam e el (inkább mögé), vagy sz@rjam le 
-
Tin_Shield
őstag
Azért nem vágod mert nincs ilyen 1/3 - 2/3 szabály. A fókuszpont elé eső mélységélességi tartomány kisebb mint a mögé eső, de ez korántsem valami rögzített arányú dolog.
Akit mélyebben érdekel a dolog matematikai része annak Roboter nagyszerű fotóelméleti cikksorozatát ajánlom a "konkurencia" oldalon: https://www.pixinfo.com/cikkek/fotoelmelet-optika-4/ -
Roachy
senior tag
Erről még én sem hallottam. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne benne igazság. De én azt gondolom, hogy ez elsősorban az optikától függ.
Tölts le telóra DOF kalkulátort, abban megtudod nézni, hogy milyen gyújtótávon és rekesz értéken mekkora lesz az élesség tartomány. Azt hiszem van olyan is ahol ki lehet választani a fényképezőgépet és a konkrét optikát is. Mintha már láttam volna ilyet. -
marcitp
őstag
-
Throme
veterán
Szerintem aki kalibráltat, azt azért teszi, mert a fókuszpont elé vagy mögé esik a fókusz, vagyis életlen a téma.
Szóval ha neked életlen a képen a téma (de LV-ban éles) akkor kalibráltatni kell.
Megmondom őszintén én nem vágom mi ez az 1/3 - 2/3 dolog.
AF pontban legyen éles és kész.
-
pergabb
senior tag
írtam, kalibrálni tudom, pusztán canon oldalon az élességi tartomány 1/3-ad része esett a fókusz elé és 2/3-ad része mögé, ezt mondta még Ropi, itt meg fordítva van, a 2/3-ad része esik elé, ezért is kérdeztem, hogy kalibráljam e úgy, mint canon oldalon, vagy maradhat így, hogy az élességi pont mögé 1/3-ad jut és elé 2/3-ad.
-
i-sti
senior tag
-
Mirman
őstag
Nem tudom hova valósi vagy országilag , de itthon az Ikeaban olcsóbb az elem lényegesen .
-
i-sti
senior tag
-
i-sti
senior tag
-
pergabb
senior tag
2 poszttal feljebb pont az említett nikon 50mm 1.8g-re kérdeztem rá, hogy érdemes e átkalibrálni, vagy jó lesz így is..

-
helixP
nagyúr
-
Throme
veterán
Az obit ha tudod személyesen vedd át és próbáld ki az üzletben.
Tudom, hogy van - netes rendelés esetén - 14 napos elállási lehetőség, csak az hosszadalmasabb...
Szóval ki kéne próbálni az obit f1.8- on és mondjuk tableten, vagy laptopon visszanézni (a beépített 3" hátsó lcd nem túl nagy).
Egy fényerős fix esetében kisebb - nagyobb fókuszproblémák már előjöhetnek. Úgy értem észrevehető a képen tág rekesznél.
Egyetlen fájó pont ezeknél a belépő vázaknál, hogy ilyen esetre nincsenek felkészítve (af tuning) és csak a szerviz tud ezen segíteni.Akksit vehetsz utángyártottat ebay és társairól. Megbízható eladótól szerintem nem olyan nagy rizikó.
Még a d5000-hez vett tartalék akksim (utángyártott) volt rossz, pedig megszólalásig hasonló volt az eredetihez.
Annyira olcsó volt, hogy vettem még egyet és azzal már semmi gond nem volt, még így is fél áron volt, mint egy eredeti... -
pergabb
senior tag
Hali!
Canonról váltva megszoktam, hogy ott a standerd, hogy az élességi sík 2/3-a a téma mögé esik, 1/3-a a téma elé. Néztem most egy új obit, aminek fordítva van, azaz 2/3-ad esik a téma elé és 1/3-ad a téma mögé. Érdemes a canonos megközelítés szerint finomhangolni, vagy sz@rni bele?
-
fireman123
őstag
Szia,
Obiból ne a Yongnuo-t
, mindenképpen a Nikkort, kiegészítőkből (kioldó, napellenző, tartalék akku, állvány) lehet ebay, ali, ...stb.
Próbálgasd a kitobikat beállítva az adott gyútávra, hogy fényerős fixből tényleg 50mm-es kell-e vagy esetleg 35mm, 85mm.....stb.
Nekem D5300 van 3 éve, Nikkor 18-105, Tamron 70-300VC, Nikkor 35mm 1,8G, (és egy Helios 44M-4
játszani) , Cullmann Nanomax 460 állvány.
Apróságokat ebay-ről vettem (kioldó, CPL, ND szűrők, tartalék akkut 3 éve használom, teljesen jó [link], YN 568EX-III vaku, videóhoz Meike viewfinder, ....stb.).
Persze minél jobb minőséget akarsz, annál drágább minden, és akkor nem az ebay-ről kell venni, de vannak ár/érték arányban használható dolgok ott is. -
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Érdekel a fotózás, ezért a napokban vettem kezdésnek egy d5600-at, 2 db kit obival. Egyelőre ott tartok, hogy fotós alapokat olvasgatok, és az ott leírtakat próbálgatom, illetve próbálom magam átrágni a 4xx oldalas kézikönyvön.
Kérnék tőletek tanácsot, szeretnék venné még egy fix 50 1.8 obit, megéri a felárat a Nikkor, vagy kezdetnek jó lesz egy Yongnuo?
Továbbá, milyen hasznos kiegészítőket érdemes beszerezni?
Lehet, hogy ez bűn, de Aliexpressen néztem pár dologt, pl gumi védőtok, napellenző. uv szűrő, pót akksi usb töltővel (erre láttam itt a forumban korábban ajánlást), kioldó, állvány, kézpánt.Ezeket érdemes külföldről olcsóért rendelni, vagy ne spóroljak rajta?
Köszönöm a segítséget!
U.i.: a napokban sok hasznosat olvastam a topicban, ezeket az infokat is köszönöm

Üdv.,
Áron -
tvamos
nagyúr
-
i-sti
senior tag
-
Throme
veterán
Nálam régebbi YN vakuba a ladda tölthető ceruza akksik váltak be. Szóval +1 a ladda-ra. Árban is jobban jössz ki.
Markolat csak a + akksi miatt kell?
Nálam nem opció a markolat, így a táskában van mindig a tartalék akksi. Minek is cipelném azt kézbe, mikor nincs rá mindig szükség? -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
chef69
tag
Portrémarkolatról régebben olvastam, hogy az utángyártott tönkreteheti a gépet. Mi igaz ebből, manapság is így van ez?
-
randras_83
addikt
-
marcitp
őstag
-
Sleek
senior tag
-
i-sti
senior tag
Bevásárlást tervezek:
* 8db AA elem YN-568 vakumba.
* egy db EN EL15 akku
* 1db portrémarkolatMik az ajánlot márkák? Ebay, Amazon előnyben.
-
anaqer
veterán
-
Motaba78
addikt
-
törölt tag
-
anaqer
veterán
Azon a vázon a két legendásan problémás obi a 35/1.8 DX és a 16-85VR DX volt... hajj, a régi szép idők.

Motion_Blur-nek:
szerintem ha úgyse kuplungos (vázmotoros AF) obikban gondolkozol, akkor az említett felhasználási területekre túl nagy difi nincs a D5300 meg a D7100 között.A D7100 kicsit jobb mozgó témákra (de ez téged úgyse annyira érint), valamint inkább "van benne anyag". Tehát jobban bírja a gyűrődést - és ha mondjuk állványozni kell (az említett témáknál nem ritka), akkor a váz plusz súlya segít abban, hogy egy egyszerűbb állványon se húzza le annyira az obi súlya a gömbfejet. (Erőkarok, meg ilyesmi fizikai bizbaszok...
) -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
flash-
veterán
A d7200-és a Nikon 35 1.8G DX,és az 50 1.8G DX mennyire van barátságban?
anno mikor megjelent a d7000 nagy slágertéma volt itt a fórumon hogy nem könnyü-ill.nem lehet? összehangolni ezeket az obikat a géppel..(vmi fókuszhibát írtak itt sokan)
aztán még anno a d7100nál is volt valami sokat emelgetett hiba,de már nem emlékszem mi...
(bár D7100-at vennék-anyagi okok..vagy inkább d5500?, de nemtom hogy akkor most van e valami hibája annak pl.)
-
Viperator
őstag
Hosszútávra D7200-ast ajánlanám... a legjobb DX váz. Nem fogod megbánni. Természetesen, ha megengedi a kereted. Használtra gondoltam, már 170ezertől kapható (pont tegnap 170ezerért kelt el egy).
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok!
Használtan vennék vázat, és 3 típus közt vacilálok:
D5300, D7000, D7100
WIFI, GPS, videó stb nem érdekelnek egyáltalán. Csak a képminőség és a váz minősége érdekes.
D7000 még vállalható? Olvastam róla hogy bizonyos obikat nem szeret. Hosszabb távon egy Sigma 17-70-et szeretnék majd venni általános utazó obinak, elsőre pedig egy 18-55 vagy 18-105 KIT-et.
Használt piacon vannak pár ezer expós D7000-ek, amiket nem tudok hova tenni, lehet hogy kamu... D5300-at viszont nagy eséllyel kapok garanciával. Mit gondoltok? Felhasználás teljesen vegyes lenne, épület, táj, tárgy stb hobbi fotózás.
-
rekid
addikt
-
tvamos
nagyúr
-
need
addikt
-
chef69
tag
-
need
addikt
Sziasztok..
Ma elővettem a gépemet és szerettem volna pár képet csinálni (D750)
És azt vettem észre hogy nem tudom a fókusz pontokat mozgatni...vagy is hiába nyomkodom le fel balra jobbra
a fókusz pont nem mozdul el! A gomb működik mert a kész képet tudom mozgatni ha ránagyítok..Szerintetek hol keressem a megoldást vagy mi lehet a gond???
-
wms
senior tag
-
updog
őstag
No, megjött a D750
A D7200 után kézbe véve nagyon ismerős érzés, szinte minden ugyanott van, méretben is csak egy kicsit nagyobb (súlyban viszont határozottan combosabb, főleg a 24-120 f4 kit obival). Alig várom, hogy a hétvégén birtokba vegyem, addig is unalmas óráimban lapozgatom az 507 oldalas manualt ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
flash-
veterán
d3200-nél van más fw frissitési mód mint az sdkártyás?
tehát pcről közvetlen valahogy?
(a hiba pont az lenne hogy semmilyen sd-kártyát nem ismer fel...állitolag fw-t kellene frissiteni..) -
chef69
tag
-
marcitp
őstag
-
chef69
tag
-
Sleek
senior tag
Sziasztok szép napot. Tudja valaki mennyibe kerülne egy matt üveg tisztítás a nikonnál(D5300) ? Hiába garanciás a gép erre nincs garancia ha takarítani kell.
Viszont ha nem a takarítást kérem, hanem kiküldöm a csehekhez cserére ,akkor nem fogják elfogadni az ingyenes cserét , csak ha fizetem az óra díjat meg a matt üveget.
Mondtam akkor szeretnék matt üveget venni. Azt nem lehet magán személynek rendelni a nikonnál. -
tvamos
nagyúr
Nekem AF-es (vezetek van az obi / vaz kozott) Meike van Nikon 1-re, azzal nincs gondom, es szerintem szuperul mikodik. Szeretem. Ez full muanyag.
Gondolom jo lehet a Nikon F-es valtozat is, de lehet, hogy oda mar fem bajonetes kene... Ezt a Meike MK-N-AF1-A-t azt hiszem, hogy siman megvennem. -
marcitp
őstag
Olyan gyűrűsort vegyél, amelyik elektronikus; rajta van az érintkezősor.
Így azoknál az obiknál is rekeszbeugrasztásod, amelyeken nincs rekeszgyűrű. Kb ez a legfontosabb.
Nekem ez van , tudom ajánlani, jó, stabil, masszív. A felsorolt, meglévő objekítveiddel használható óramakróra, meg másra is. -
chef69
tag
Költséghatékonyság jelenleg azért feltétel, mert most volt karácsony, közben voltak még más kiadások is, és most szegény az eklézsia 😉 Ha feltöltődik a házi kincstár, lehet hogy megkérdezem melyik a legjobb makróobi 😁
Közgyűrű már nekem is megfordult a fejemben, csak nem ismerem őket
Ezek az objektívek vajon használhatóak lennének jó eredménnyel közgyűrűzve? Melyik közgyűrűt érdemes venni? Nem szeretnék valami kínai vacakot megvenni, csak mert olcsó, még nem is a legdrágábbat keresnénk. -
Roachy
senior tag
-
marcitp
őstag
Af-ben gyengébb, mint a 7200, szenzorban meg elég jó.
Ha nem DX, akkor plusz egy szavazat a 610-nek.
Én nagyon kedvelem a D300/D700 vonalat a felépítése miatt, de inkább 610-et vennék - ha full frame kell.
ez egy nagyon egyszerű összehasonlítás.
Francia ebay-on 240k körül nemrég (cca 1 hónapja) láttam új D610-et, annyiért szerintem elég jó, nem tudom, van-e még. A garinak utána kell járni. -
randras_83
addikt
-
itouchfan
őstag
-
kutymorg
tag
-
chef69
tag
Karórákat szeretnék makrózni, tudnátok ajánlani hozzá költséghatékony megoldást, a váz már adott egy D750 személyében, objektívből meg egy AF-S 50 1:1.4G, és egy AF-S 24-120 1:4G van jelenleg. Ha minden jól megy érkezik még egy AF DC 135-ös is.
-
itouchfan
őstag
-
kutymorg
tag
Pontosan a ~7 év fejlesztés miatt tettem fel a kérdést. Dx vs. Fx leszámítva melyik a jobb. Használtan kb egy árban vannak.
-
randras_83
addikt
-
kutymorg
tag
Sziasztok!
D700 vs D7200... Szenzor méretet leszámítva miben jobb a 700 és mivel tud többet a D7200? (wifi és egyéb körítés nem mérvadó)
Felhasználás: beltér(gyerkőcök) és kültér(előbbi+macska, sport). 18-105(FF esetén csere) +Sigma70-200.
Köszönöm!
PS
ellemes Karácsonyt! -
taxi
aktív tag
-
Viperator
őstag
-
taxi
aktív tag
-
Viperator
őstag
-
taxi
aktív tag
Igen. Kinyit, és nem zár vissza. Minusz irányban elmozdul, de ha exponálok, nem zár vissza.
(Bocs a szakszerűtlen fogalmazásért
Studio Line üzletben mondták hogy valószínüleg a fénymérő a hibás. Próbálok valami megoldást találni, addig használom manuál módban, de hát az eredmény egyelőre katasztrofális. -
Viperator
őstag
-
randras_83
addikt
De ha manuálban ok és ott a fenymeronek megfelelően állítod a rekeszt és a zaridot akkor jó a fenymeres, természetesen állandó érzékenység mellett, pl ISO 100
Elsőnek csinálj egy gyári beállítások visszaállítását aztán hajrá hátha csak valami el van állítva. Illetve nézd át a kézikönyvet
-
taxi
aktív tag
Igeen.

Manuálban semmi gond. -
randras_83
addikt
-
taxi
aktív tag
Teljesen kezdőként, vettem egy használt D3200-ast. A probléma az (gondolom ezért adták el egy amatőrnek), hogy automata üzemmódban 30 mp-es expot ad. Gondolom a fénymérő hibája lehet. (Legújabb firmware van rajta). Tudnátok tanácsot adni, hogy hol, illetve mennyiért javítanak egy ilyen hibát?
-
flash-
veterán
igen,még csak ennyi az infóm, ismerősnek van ez a gondja és eddig erre jutott, nekem is gyanus a sztori, mondtam hogy porsprével fújja ki a foglalatot,háta..
nem értem ha egyszer jó volt aztán nem akkor azt egy fw frissités miért oldaná meg,(de persze előfordulhat vmi szoftveres bug?..)
viszont ha nem ismer fel egyetlen egy memóriakártyát sem már azóta,akkor hogy frissitsem az fwt?úgytudom csak sdkártyára másolva lehet frissiteni?vagy van más módja is? -
OPiiPO
veterán
"Allitolag (vmi szaki megnezte) frissiteni kell fwt ami 50ezer a nikonnal." - izé, ezt a szakit érdemes messze elkerülnöd, ez pont 50eft-vel több mint amibe egy szoftverfrissítés kerül.
-
flash-
veterán
Sziasztok
De mondom mi a gond
Nem fogadja el a belerakott memoriakartyakat..
Allitolag (vmi szaki megnezte) frissiteni kell fwt ami 50ezer a nikonnal..
Mit tegyek?
Ismeritek ezt a hibat?Vmi hard reset allitolag..
Ez a d3200nél is működik?
Remove battery, Memory card, and lens for about 30 secondsReinsert just the lens and the battery, power the camera on ensure you are using an approved card: Answer Title: Approved SD cards for D5200 Answer Link:https://support.nikonusa.com/app/answers/detail/a_id/18424
The camera settings can be restored to default values by holding the "Menu" and "i" buttons down together for more than two seconds
(these buttons are marked by a green dot). The information display turns off briefly while settings are reset.
Hit the menu button and select custom setting menu
Select "F" for controls and then "F4" labels " Slot empty release lock"
Highlight "Enable release"
Test camera with no card/ then reinsert the card and try again"
-
zool1
őstag
-
törölt tag
Üdv!
Van köztetek olyan, aki D750-ről váltott D500-ra?
Tapasztalatokat szeretnék gyűjteni, a D500 előnyeit ismerem a videókból, így leginkább a megélt hátrányok és azok mértéke érdekel.
E két gép között nem tudok dönteni, használtam már Fx vázat, ismerem annak szépségét is.
A felhasználási terület nem feltétlenül a sport vagy vadvilág fotózása, egyszerűen a "jobbat" szeretném elhozni a boltból.
Köszönöm, ha leírod a tapasztalataidat (akár privátban is). -
Viperator
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
45000 - 44901
52454 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés

● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Filmvilág
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Horgász topik
- EAFC 26
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG ADATA 750W
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mindkét kép a teljes keresőt mutatja az adott gépnél.

, mindenképpen a Nikkort, kiegészítőkből (kioldó, napellenző, tartalék akku, állvány) lehet ebay, ali, ...stb.
játszani) , Cullmann Nanomax 460 állvány.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezek az objektívek vajon használhatóak lennének jó eredménnyel közgyűrűzve? Melyik közgyűrűt érdemes venni? Nem szeretnék valami kínai vacakot megvenni, csak mert olcsó, még nem is a legdrágábbat keresnénk.