Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Nem rossz gondolat, de.... ugye mindig az az ominózus de.
Egy xeon x5660-5670 egy procis deszkában még tuningolható is. A ram is, 1600-ig tökéletes is. Így megvan az egyszálú teljesítmény is. Ez így 6 mag + HT, meg mondjuk 3×8GB ram. Modu táp príma, nem kell kecsölni a szerveres lap etetésével.
Nem egyszerűbb?
Mondjuk deszka: [link] (Nem keresgéltem órákig, ez volt az első.)Szerk.: Pénzben kb ugyanannyit költesz.
Szerk2: Most nézem ebbe a lapba csak 2 modul fér ramból... Pfejjj ilyet se láttam még. Hmm tovább kell keresgélni.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
Tudja a franc. Gyári átalakítót még nem láttam ilyenre. Meg nem is tudom mennyi kraftot vesz fel onnan a lap. Én fosnék az ilyentől. Akkor már szerver táp, de az meg nem a csöndre van tervezve. Az ára is más.
Ha mindenképp duál procit akarsz, akkor Evga Classified SR-2-t keress. Ehhez pénztárca is kell. Tuning, sok ram, sima táp. Minden adott a boldogsághoz.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
kenand
veterán
Sajna a javasolt EVGA lap brutális és tuning barát. (Rákeresve Olaszból most van egy 170 000Ft-ért...na annyit nem ér, max. gyűjtőknek.)
H a játék amit használsz kihasználja a sok magot és a sokszálúságot akkor építhetsz dual 1366-os gépet, de akkor tuningról le kell mondanod. Mert az elérhető árú lapok dual 1366-os Worstationokban működtek, ott a stabil működés fontosabb, mint a tuning. Tuning opció (BCLK emelés) kilőve.
Érdemes dual esetén inkább komplett munkaállomást (ház, alaplap, táp, hűtés) keresni, mivel sokszor egyedi a táp és az alaplap formája is.
Ha kell a dual:
Kis szerencsével Dell Precision T5500 gépet lehet venni nem drágán. (Érdemes dual CPU-st keresni, az egy CPU kártyán van, utólag nehéz a kártyát és a plusz hűtőbordát is beszerezni)
Nekem volt dual 771 T5400-am a méret és a ház is nagyon hasonló. Jól megépített gép.
VGA-ból kisebb fogyasztású és nem hősugárzó való bele (egy modern NVidia), mert nagyon kompakt a ház, nagyon melegedő VGA-tól túlmelegszik, vagy hangosra el venni a vetijeit.A játékok nagy többsége esetén jobban jársz egy desktop X58-s lappal BCLK tuningolt X5650/X5660-as CPU-val.
De tény van egy faja varázsa a buherálásnak és a bütykölésnek. 3 dual 771 alaplapból én is építettem gépet, meg a Dell T5400-at is kibővítettem dual CPU-ra. Végül ár alatt adtam el. Jól járt vele aki megvette, de én már másra voltam kíváncsi
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Nem véletlen írtam: "Ehhez pénztárca is kell."
-
winhate
őstag
"akkor arra csinálok ramdiszket és a stalkert pl oda telepítem.
Nem tudom win alatt hogy kell megoldani,"
Amiga-n eleg egyszeru megoldani.
AmigaDos beirod ram: es keszNa komolyra forditva a szot:
Winfos alatt itt a megoldas.Keszulj fel bazi sok ram kell. 16gb val mar lehet nyomulni eleg jol.
Nalam igy tekert 3x2gb rammal.
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
kenand
veterán
Szervert szerintem nem is annyira érdemes, mert 16x PCI slot nem biztos hogy van rajta. Workstationokon szokott lenni. (Cross fire ott sincs általában, de szerintem az nem gond) Kicsit legyél türelmes, most éppen nincs a hw apron, de pár hónapja sok Dell T5550 ajánlat volt 100 000Ft alatt, most eltűntek. Gondolom ha valaholleéípit a gépparkot akkor lecsapnak rá és kiárusítják. Komplett gépek voltak 1 db CPU-val (CPU kártyát, hűtő bordát azért lehet szerezni max Ebayről), 2db jobbfajta 1366-os CPU sem drága...
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
De Dell Precision T 5500, abba lehet rakni kártyán második CPU-t. (5400-ban még az alaplapon volt a második. 771) Így néz ki hozzá a 2. CPU board
-
kenand
veterán
Olcsó USB hangkártya Win 7 alatt működött, de Win 10 alá nem települ tökéletesen. Nem látja a digitális kimenetét. (pedig Coaxiális és optika is van rajta, Openelec pl simán látja és használja)
De megoldottam készítettem egy OPENELEC USB-t arról bootolva megy, aztán Win 10 alatt Kodival is ha a Passthrough device nem Directsound hanem WINASPI. Szóval koros X58 Realtec ALC888+Kodi (vagy Openelec)
-
Vladi
nagyúr
visszatértem.
Odáig jutottam, hogy lenovo d20 lett a nagy álom. Aztán mire pénzem lett, minden használtboltból elfogyott az országban.
Sebaj, rendeltem innen. Elég dzsunga bolt, utólag remélem nem küldik el. Felhívom őket, hátha nincs raktáron.
Mivel: ebayen belefutottam 2 jókis boltba is. Igaz kis komrpmisszum, de mégis 2 proccos gépek: lenovo c20 és hp z600 is van jóárasítva.
Végül z600 lenne a befutó. 100 alatt lenne 24 giga rammal. Igaz ez a plafon nekem, a 48-ról így le kell mondanom a kevés slot miatt.
Viszont 2 5550 is van benne. Igaz kicsit kevsebb, mint az eredeti 5570 amit kinéztem. De legalább 2 proc, meg hűtő. Jaa és volna hozzá 10K-s raptor is. Így már nagyon jó ajánlat, szinte mindenem megvan hozzá. Még vga kártya kell bele, meg valami ssd. Szerintem pci-e 4-es átalakítós valami ssd lesz, 40 k körül mág megvan a gigabit.il sole non sorge più ad Est!
-
kenand
veterán
Arra készülj, hogy a workstation lapokat nem lehet húzni, plusz teljesítményt nem lehet kicsikarni. és a sok magból/szálból nem minden program profitál(eleget). És ha csak alaplapot veszel akkor mókolni kell (egyedi táp+venti csatlakozók stb....) persze egy élmény összekombinálni...
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
SPDIF-et meg lehet oldni olcsó USB hangkártyával. Egy Atom-os kis gépen én is úgy oldottam meg a kihangosítást. XBMC/Kodi szépen kezelte. (driver sem kellet külön, Windows és OPENELEC is felismerte)
(#42441) Lauda
Más SSD-kel használjuk (128GB ill 160GB-s) az X58-as lapjainkat, de semmi különöset nem állítunk max annyit hogy AHCI módban van a vezérlő.[ Szerkesztve ]
-
titán
Igen, sata ssd-n gondolkodom.
HSM Igen, végülis erre lettem volna kíváncsi, hogy ezek a régi lapok mennyire kedvelik az ssd-t. Ez a sebességlimitálás sajnos bent van a pakliban. Az ssd topikban éppen erre kérdeztem rá és ott is azt a tanácsot kaptam, hogy ez a mindennapokban engem nem fog zavarni.
kenand Néztem közben , ide módban van jelenleg a sata vezérlő. Ezek szerint akkor majd csinálni kell egy registry állítást is. Elvileg az mahci -n belül kell egy kulcsot átírni és utána állíthatom át a biosban ahci-re és a win feltelepití a szükséges illesztőket induláskor.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Ez akkor is állja ha a tápom 12v-os ága nem volt szétszedve?
Érdekes épp írtam a tápos topikba, de senki nem mondott rá semmit, hogy nem tudom lehet-e bármi köze, de utóbbi időben két olyan jobb táp volt a gépembe ami egy ágon adta le a 12v-ot és meglehetősen nagy ampert tudott és mindkettőnek hangja volt, ráadásul az egyik alig akart elindulni. Hangsúlyozom csak az én gépemben. Két haver gépében kussolt és szépen ment.
Amivel viszont kussolt az enyém az egy relatíve egyszerűbb 650-es és egy 500-as Chieftek, valamint egy 350-es Seasonic. (ezeket mind ma próbáltam ki, és ezeknek kettő vagy négy felé voltak szedve az ágai )
-
Vladi
nagyúr
Jó rég vettem a gépest, most térek vissza a topikba.
Beállítottam a cuccot fő asztali gépemnek, mert 1-2 tervezéshez kell némi nyers izom.Állat erős a gép, de sajna a raptorral is minden lassabban indul, mint az amd-s gépemben ssd-vel.
Kicsit aggódtam az elején, mert egyik hardverelem pusztult a másik uátn.
Először az 500 gigás hdd halt le, amit vele adtak. Majd 1 ram modul pukkant meg. De zéart ilyet én még nem láttam. Ez mégiscsak más kategória ez a gép. Boot közben bios kirúgta a hibás rammodult a rendszerből és 20 giga rammal állt fel.
Amúgy ebayről random ide való ramot ha veszek, akkor kompatibilis lesz? Nem kell kitben gondolkodni?
il sole non sorge più ad Est!
-
nagyúr
Üdv !
Meglepően baráti a CPU ajánlása a játéknak.
Remélhetőleg, az egy magos teljesítménye elég lesz az X5670-nek is, mert ebben jóval szerényebb a 1600X/7600K párosnál (kb. fele a 7600K-nak).7600K-s gépem így muzsikál:
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Laraxior
titán
En inkabb x5680at tennek bele, mivel nincs kulonosebb orajelallitasi lehetoseged, arban meg nincs sok kulonbseg, sőt.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Vladi
nagyúr
Ah... szegény embert az ág is húzza... úgy fest ez korai modell, csak x55xx procoknak. Persze megnézem még tüzetesebben, mert beüzemelni még nem tudtam.
De lehet b terv lesz és ezt aladom és veszek jövő tavasszal egy későbbi worksationt. pl: hp z640. most olyan 150 alatt lenne e-bayről. Van esetleg ennek is topikja? Vagy tudtok ajánlani egy jó kis workstationt kb ebben az árszintben?
il sole non sorge più ad Est!
-
zsid
senior tag
Van valami különleges igényed ami miatt Workstationt keresel?
Néhány éve az olcsón elérhető LGA2011 nem volt rossz vétel, de azóta a piaci verseny miatt annyira felgyorsult a fejlődés a processzorfronton, hogy a régebbi csúcs WS-ök már szinte csak elektromos fűtőtestnek jók.
Van 4 Westmere processzoros szerverem, a 80 threadet a Ryzen 7 3700X lenyomja, 520Watt helyett 84W-ból
<tRucKdriFteR>
-
zsid
senior tag
Az a korszak szerintem már elmúlt. Ezt a duál 2680 V4-et egy mezei i5-13500 vagy egy Ryzen 9 3950X megeszi ( általános dolgokban ). Harmad áron jó lenne az a Z640
<tRucKdriFteR>
-
arabus
addikt
Pl ilyesmi. [link]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
- Automata kávégépek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sweet.tv - internetes TV
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest