Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
Én is ismerek olyat Vett a gyerek egy új noname tápot és amikor rádugta a gépre szép füstjelek közepette az alaplapja elhalálozott de én is jártam műár hasonlóan egy régi gépemmel még a tanuló időszakomban. Vettem egy új házat és a hozzá kapott táppal el kezdtem tuningolni ment is egy darabig meg talán jó is lett volna ha nem cibálom meg a procit. Még az volt a szerencsém hogy csak a a táp halálozott el Pedig könnyen magával ránthatta volna a többi drága hardveremet is. Szóval azóta én inkább veszek egy kicsit drágábban tápot, de akkor legalább nem kell paráznom.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
katt777
félisten
Én abból indultam ki, mivel fogymérőm nincs, hogy az Everest pontosan harmadolva mérte eddig a fogyasztást minden procinál, 4- és 2 magosnál is. Egyébként ilyen szempontból nálam semmi gond. 1: lényeg a jó hűtés, 2: hétköznap úgyis alap feszen, 157X21-en, ami 3.3GHz (23,7% tuning, de RAM-ok 1600-on) lesz használva, ez így is több, mint amit E8400-ból kijött (20% tuning, mert ott nem volt extra szorzó, de 3.6GHz igen). Ahogy egyébként Vantage és játék teszteket nézek, az i920 bőven elég alap sebességen a HD4870 kihajtásához, még VGA tuninggal is.
Kísérletképpen rátettem egy CM ventit a Z600 hátuljára (csak 1100-1200 között forog, nem PWM-es, és éppen befért a szerény 16cm-es hátsó hűtő elé), így az újra futtatott IBT tesztek semmiképpen sem bírták 74°C fölé hevíteni a magokat! Ha most belegondolok, hogy 2db 2000RPM-es ventit is rá lehet tenni a Z600-ra, akkor lazán 65-67°C-ra lehet szorítani 4GHz-en a proci hőmérsékletét ezzel a blokkal.
Megnéztem az ASUS progikat is (OV, EPU, stb.), totálisan használhatatlan az összes. Egy kis állítás, és a gép már le is fagyott.
Sárpac: Hogy is van ez az 5.6GHz? Photoshop ment alatta?
Nem baj egy ON hsz?
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Lehet, hogy akkor tesztre emlékeztem, mindenesetre nálam a 4.05GHz-es E8400-at is rendesen hűtötte (teszt a honlapomon/logouton) venti nélkül is, ami CPUCalc szerint megint csak kb. 120W volt. De végül is mindegy, így alapon 33°C körül van a procim 40°C körüli magokkal.
Zájec: Ja, hogy a tuninggal. Egyébként nem biztos, hogy nyersz vele; amint néztem, ha fixen leveszem a CPU feszt, végig ugyanazon marad, ha meg auto-n hagyom, akkor a lap leviszi 0.97-re. Na most tényleg, esetleg megnézhetném 0.97-en megy-e alapon az i920, úgyis úgy használom. Na, rápróbálok majd.
-
westlake
félisten
en nem hiszem, hogy ebben van barmilyen torvenyszeruseg.. azt meg kizartnak tartom, hogy az intel ezt szant-szandekkal csinalna.. teny, hogy vannak olyan kiemelkedoen jol tuningolhato procik, amik az elsok kozott "gordultek le" a gyartosorrol, de nem hiszem, hogy ez minden szerianal igy van..
Play nice!
-
slett27
addikt
Köszönöm, Ön egy igazi Úr !
Amúgy mellesleg azért voltam kíváncsi rá, mert van Xtremsystems-en egy screen a 12magos AMD Magny Cours-ról Wprime-al. Tudom, nem képezi összehasonlítás tárgyát 4(8) vs 12 mag, csak kíváncsiság.
szerk.: szöveg.
[ Szerkesztve ]
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
titán
A lenyeg nem ez, hanem hogy egy 3 csatornas rendszert hogy lehet 2 db memoval osszehasonlitani? Eleve nem adhat megfelelo eredmenyt, mert a rendszer adta lehetosegek nincsenek kiaknazva.
Utobbi tesztben meg sikerult 2 fele memotbol osszeszedni 3 db-ot, amiknek meg a sebessege, idozitese se lehet azonos.[ Szerkesztve ]
-
titán
Osszehasonlitani lehet persze, csak semmi ertelme. Mivel az x58 es az 1366-os procik eleve 3 csatornasak es a lapok is arra keszultek, nem ertem hogy adhatna 2 db memoriaval elvegzett meres realis eredmenyt.
Azt meg vegkepp nem ertem, hogy ha kaptak a nagykertol/forgalmazotol 3 db lapot, ami kozel 200k, akkor nem lehetett volna kerni 3 db egyforma memot, ami 30k.
Mindegy, nem szeretnem folytatni, igyis fikazasnak tunik, pedig nem annak szantam. -
titán
Nem ertem ezeket miert keverted ide, teljesen eletszerutlen amiket emlitesz. A forumon egy embert tudok, aki 3 vga-t hasznal, ellenben 100-bol 100 user 3 csatornaval fogja hasznalni a lapot, ezert az o szamukra az a fontos, hogy 3 memoval milyen sebesseget kap az adott lappal. Aki meg 3 way sli-t rak ossze, az ugyse ilyen lappal fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Aha akkor ezzel jó befürödtem valahogy éreztem hogy nagy fordulatú kéne mert ennek sűrűbb a bordázata mint például a Mugen2-nek Na nem baj legalább jó lesz házhűtésnek Amúgy nagy teljesítményű kéne mert a 4000GHz a cél vagy esetleg a fölött, bár léggel már nem nagyon lehet fölé menni tartósan
Amúgy az nem zavar be a légáramlásnak ha a második venti után van még egy ház hűtő ventilátor?Hope was the right choice, and it always will be.
-
mpierre
veterán
A memó hűtése megoldva, kapott Arctic RC-t... Nem gyári borda ugyan, de baromi magas. Megkínálom egy cseppet, max új ramot kell vennem.
Szerk: Meg is nézem.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
Sir! Yes, Sir!
Este, otthon megkapja.
Ház átrendezés óta végre 55°C az északi híd.
#serito: Igen még azok. A proci D0-ás, de sajna 39-el kezdődik az FPO-ja, azok meg több fórumon ki lettek tárgyalva, hogy nem tuning bajnokok. Azért az enyémmel megvolt 21×200, 1600-as ram tempó mellett, csak egy kicsit több fesz kellett a procinak (1,4375V biosban).
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
keIdor
titán
Win7 van már csak fent. Azon is megy? mert most nem rakok fel Vistát... Tudom, hogy terhel mint a barom, próbáltam már. Igaz Q9550-el.
Ramok 1600 CL7-en mennek pedig...
Mondjuk igazából teljesen mindegy, játszok csak a PC-n, másra úgyse lesz használva és ha már kibír LinX-et, Crysis-t az már nekem stabil.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
64bit-es Prime-ot futattam, na!
Meg fogom még nézni a 3800MHz uncore-t is, gondolom arra már nem elég az 1,3V QPI, úgyhogy majd nyomom feljebb... hátha 1900MHz-en is járathatok majd egy szép napon DDR3-at...Cane: Egyszerű... kell a közeljövőben HT? (860) Akkor 1156...
Érzékenyebb vagy a pénzre? Akkor Phenom II...Ha játékra lesz a gép, akkor én azt mondom a Phenom II bőven megteszi!
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
mpierre
veterán
Kapufa. Se 6× (1242MHz), se 8×(1656MHz) ramszorzóval nem hajlandó elindulni. Jön a szokásos bios-os sikertelen oc, ezért visszaállok alapra... 206 bclk megvan, a fölé a terem búrájáért se hajlandó menni. (1,4375V+ vcore, és 1,335V qpi/vtt, 1,5V ram.)
Mindjárt rákötöm a 230V váltót, azt akkor nyifogjon nekem....
-
Cyberpunk
félisten
Na ja igaz Jobban meg kellet volna fontolni hogy milyen lapot vegyek, de ez van
SLI-ről amúgy is letettem inkább egy két GPU-s kártya, mint két külön kártya ha már multi GPU-ról van szó. Bár olyanom se lesz mostanában Amennyit játszok egyenlőre felesleges.Hope was the right choice, and it always will be.
-
Cyberpunk
félisten
Igen az ami gyártásra megy. De közben még bele nyúlhatnak a megjelenésig, de nem nagyon valószínű inkább malyd frissítések formájában Pláne ha már néhány százezer darabot legyártottak belőle
RI/OS: Elméletileg jobb tuningban. Alátámasztani nem tudom mert nekem nem volt UD3R-em. + jobban felszerelt. Gyakorlatilag egy UD5-ös csak egyszerűbb hűtéssel.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
HT On/Off, magok letiltása, ohne ATT is volt próbálva (csak driver volt fent a szűz rendszeren, semmi más, tehát még CCC v. AVIVO codec sem), sikertelenül. DX update csak nemrég jelent meg (ATI driver meg most friss), azzal nem néztem, de lehet, hogy W7 RTM Ulti lesz már este, akkor már inkább a modernebb rendszer, ha beválik, mert ha már nem XP, tök mindegy, melyik szar.
Vistám magyar (na, szép lenne, ha ez beleszólna).
Mivel a játék dll-jei okozzák a hibát, én nem adnék sok esélyt más hibaforrásnak, de a gyakorlati tapasztalataitok szemlátomást nem e logika helyességét igazolják.
Úgy rémlik egyébként, mintha az előző konfigomra is azért tettem volna anno x86 Vistát, hogy tudjak játszani Clear Sky-jal, mert ott sem ment régebbi driverekkel és DX10.1-gyel.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Pont napfelkeltekor mentem ki a legelső táborba, ahol a legszaggatósabb (lenne) az egész játék. Azt is érdekesnek találtam, hogy működik az élsimítás, mert az XP/Vista alatt sem működött soha. Talán az 1.5.10-es patch miatt, azzal ugye még nem tudtam elindítani.
-
Erdei88
veterán
A procit még nem próbáltam ki mással. De mind a 3 ram meghalt volna? Más táppal és vgaval próbáltam amik hibátlanul működtek.
Kivettem a házból megpróbáltam hogy csak a procit tettem be, de semmi. Megpróbáltam az összes rammal, minden slotban, szintén sikertelenül.
Nem az iponban vettem
-
Cyberpunk
félisten
Hát az sem nyerő akkor meg be lenne szorítva a CPU hűtő torony + az első VGA közé mivel ezen nincs elektromágneses árnyékolás lenne egy kis zörej a hangban.
No meg még mindig olcsóbban kijövők ha a lapot eladom, mint másik hangkari
Megnéztem a P6T-t is, de szerintem ez sem lenne nyerőNo igen jól mondja HSM az alaplapi cuccok köszönő viszonyban sincsenek a direkt hangkártyákkal. Én egy Sennheiser HD555-öst használok ennél már abszolút kijön a különbség. Hát próbáltam az alaplapi integrálttal is a különbség elégé lehangoló volt.Bár az is igaz hogy én csak flac vagy lossless-t hallgatok
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest