Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16401) gYaLo válasza Sárpac (#16392) üzenetére


gYaLo
őstag

Nekem most 1db van a Mugen2-n, minek raktál rá még 2-t ? :D
Teljesítményben mekkora növekedés várható ?
Nehogy felturbózzam kicsit a Mugenkémet :)) :C

iPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!

(#16402) Sárpac válasza gYaLo (#16401) üzenetére


Sárpac
nagyúr

+2 venti 5-6Ct hoz loadba.:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#16403) Zoli1222


Zoli1222
őstag

Sziasztok

Az i7 és i5 között jóformán csak annyi lenne a különbség, h az i7 8szálon tud dolgozni az i5 pedig 4-en? Vagy most nagy hülyeséget kérdeztem? :B
Játékra inkább az amd-ket ajánlják. De mi a helyzet a különböző tervező programokkal?
Tudom, h még arrébb van, meg sok minden változik, de nyáron ha törik, ha szakad le akarom cserélni a gépem. Nem csak játékra szeretném majd használni. Jelen állás szerint melyiket érdemesebb? i5 v i4 esetleg amd? Mondjuk nem vagyok egy amd párti. VGa talán, de az más tészta. :B A válaszokat előre is köszi. :R

[ Szerkesztve ]

(#16404) ADAM1337


ADAM1337
nagyúr

HSM anno írtad hogy megfigyelhető a különbség gta4-ben a ht on vagy off , ez azt takarja hogy bekapcsolva jobb vagy esetleg kikapcsolva ? :U
Nálam mindig megy a ht.

[ Szerkesztve ]

(#16405) kulerr válasza ADAM1337 (#16404) üzenetére


kulerr
őstag

kikapcsolva jobb volt neki ha jól értelmeztem. Egyébként én is kikapcsoltam...mondjuk nekem játéknál semmi nem változott ...ebből is látszik h nem tudják mág a több szálat kihasználni. Még nem. Persze ha családi videót szerkesztek az már más kérdés...ott kapja az ívet rendesen :D

[ Szerkesztve ]

(#16406) Cyberpunk válasza Zoli1222 (#16403) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ha csak játszol akkor az AMD a nyerő mert olcsóbb egy 955BE például.
De ha számít a teljesítmény akkor i7. A nyolc szálat nem sok minden tudja kihasználni, de ha kódolásra és egyéb 3d-s munkákra is használnád akkor viszont lényegesen jobb választás. Ezért a legolcsóbb i5 750-es nem biztos hogy jó választás az i7 8xx-esek meg szerintem nem érik meg az árukat. Nem sokkal többért vagy némely esetben még olcsóbban is tudsz venni egy i7 920-ast amiben viszont bőven van erő és tartalék. Egy X58-as alaplap sem horribilis árú már 40k környékén lehet venni.
És persze ha SLI-t vagy CF-et akarsz kiépíteni szintén nyerőbb választás az X58 a natív 2x16-os PCIe sáv miatt.
És az sem elhanyagolható hogy ide még a jövőben jönni fognak új processzorok például jövőre a hat magos Gulftown. Szóval van hova fejleszteni még P55-re :U

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#16407) Qru válasza Zoli1222 (#16403) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

AMD semmivel nem jobb játékra mint az Intel. Olcsóbb és a továbbfejleszthetőség szempontjából is kedvezőbb vétel. Viszont az Intelek meg most sokkal erősebbek mint az AMD-s procik. Igazából egyenlőre az átlag usernek feleslegesen erősek.
Annak éri meg i7-et venni aki munkára használja (render, kódolás/dekódolás, házi szerver, stb) vagy akinek ez a hobbija (mint itt kb mindannyiunknak). Nekem Q6600-om volt előtte, azt se használtam ki, ezt meg nodepláne nem.
i5-öt ne vegyél, mert nem jön ki több abba a foglalatba illő proci, totál zsákutca.

Am az a különbség, hogy az i5-nél 2 csatornás (128bit) a mem vezérlő, az i7-nél már 3 (192bit). i5 nem tud 3 vga-t kezelni csak kettőt, nincs benne VT-d, ahogy írtad nem támogatja a HT-t. Nagyjából ennyi a különbség.

#nincsbennetarcsi

(#16408) katt777 válasza Qru (#16359) üzenetére


katt777
félisten

:) Ráadásul nem szólok senkinek, miért isteníti a cuccát, ha megemlíti, hogy nála hogyan működik valami. :R

Hát, a Dirt 2 tényleg egy rohadt régi játék! :Y :DDD Minden más megy HT-gel (régieket sem zavarja, mert szerencsére nem ismerik :) ), amit használok, ami meg nem megy, az anélkül sem (Republic Commando), mert betesz nekik az X58 konfig (ennyit arról, mennyire érdemes játékokat megvenni, csak próbáld meg újra játszani vmelyiket pár év múltán :W ). Neked melyik régi játék nem megy HT ON? Mert nálam még NFS4, vagy XWing vs. TIE Fighter is van fent... :U

Ahogy HD58xx topicban láttam, megfelelően magas grafikai összetettséggel még ilyen kártyák alá sem kell tuning az i7-re. 3DMark06-ot persze meg lehet nyomatni. :D

HSM: Hagyjuk a belemagyarázásokat, kérlek. :R (Főleg, hogy a VGA-val kapcsolatban írt fölösleges CPU-tuningot is mindenki más értette.)
Z600-at 9000Ft-ért vettem tavaly, most is érdeklődtem, hogy ami 10k körül van, van-e készleten, csak lóvém nem volt rá Karácsony előtt (iPonból 9600Ft-ért küldték volna). A -25°C-ot én nem várom el a TRUE-tól, csak a 45-50%-os árkülönbségből számítottam ki, hogy annyiért érné meg kifizetni a többletet. Az adott paraméterekkel tehát most is igazam van, nekem nem kell belemagyaráznom semmit. Az meg alighanem - rajtad kívül - mindenki számára világos, hogy más árak függvényében más az elvárható különbség is.
Tájékoztatásul: Z600 9300Ft-tól van /pill, TRUE pedig 15k-tól (OK, PC-Gear-ben 14500). Akkor miről is vitázunk? :F
212+-om volt, első kézből tudok nyilatkozni róla, hogy ez a típus 94°C-ra is felhevül 4GHz-en járatott i7-tel. Egyébként eladtam, mert kisebb procikra bőven jó, de más is tesztelte u7-en, és szintén ebbe a magasságba hevült alatta a proci. Ilyenkor az ember inkább lekapcsolja, minthogy megvárja, melegszik-e tovább.

BMW001: Hát ez ízlés kérdése, nekem kimondottan tetszik a Z600 design-ja, ami egyébként a fizikai elvárások miatt lett ilyen (lásd a leírást a honlapján). Ami teszteket én láttam, ott a Z600 jobban hűtött a Mugen-nél, illetve pár °C-kal kevésbé, mint a magas ventivel hűtött TRUE v. Baram. Természetesen tudom, hogy van élet a Z600-on túl, de ezt már írtam ezelőtt is, ill. hogy az én elvárásaimnak megfelelőbb hűtőt még nem találtam, azaz megfelelő hűtési teljesítménye legyen relatíve a legolcsóbban.
Hogy a lap megfelelően szellőzik-e, azt sztem rosszul látod, a Z600 blokkjáról alá lógó 12cm venti ugyanis a blokk alatt kellően erős légmozgást kelt, hűtve a RAM-okat és a lapot is. Az persze tény, hogy a túlmagasított RAM-ok nem férnek el alatta, ha a venti a lap felé lóg, de nem feltétlenül kell ilyen RAM-okat venni. A DDR2-es KMaxaimon még hűtőborda sem volt, de a Z600-ra szerelt venti légmozgása miatt tuninggal sem forrósodtak fel. Megjegyzendő, hogy a felfogatás kialakításának (függőleges vájatok a blokkon)köszönhetően teljesen tetszőleges magasságban szerelheted a ventilátort a Z600-ra.
HAF932-ben (ha pusztán magát a méretet nézzük) a CPU-hűtő méretének nincs jelentősége :D , de még a mostani, szükségből cserélt midi házamban is elférne.

Sárpac: Amit linkeltél IBT-t, az csak a szokványos IBT magyar keretben. Igazából az a sok részletes mérő-monitorozó progi érdekelne, ezek szerint azokat külön készítetted.

dime27: Az tény, hogy sok X58 lapnak érdekes az elrendezése, a P6T Dlx-om pl. nem volt a házban szerelhető, hiába a HAF-932 hátlapján a kivágás, annyira eltolták a CPU-foglalatot.

Zoli1222: A Tripla Channel RAM-okat is elfelejtheted i5-tel. Kvázi egy Q9xxx-et veszel.

...

Az új Everest már jól jelzi az X58 Extreme hőértékeket, csak a CPU és a SysFan értékeket cseréli föl. Kérdés, hogy ez az új bios-szal is így lesz-e.

BBUÉK, azaz Bugmentes, Boldog Új Évet Kívánok minden fórumozónak!

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#16409) dime27 válasza katt777 (#16408) üzenetére


dime27
őstag

Én ezt megnéztem és ugy látom nekem tök jo a kivágott nyílás az Asrockkal tudok hűtőt cserélni alaplap kivétel nélkül is :K

BUÉK mindenkinek itt a ph-n,egyenlőre itt tartok az i7el:

[link] :U

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#16410) HSM válasza ADAM1337 (#16404) üzenetére


HSM
félisten

Mivel a GTA4 tudtommal csak 3 szálat kezel, ezért lehetett, hogy HT OFF-al kiegyensúlyozottabban ment. :K

(#16403) Zoli1222: 3D renderelések meghálálják a HT-t, nem tudom, erre gondoltál-e tervezés alatt. Többi dologról nézz teszteket. ;)

(#16408) katt777: Javíthatatlan vagy... :D Asszem nem erőlködök tovább a meggyőzésedről... :P

BUÉK mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#16411) kulerr válasza dime27 (#16409) üzenetére


kulerr
őstag

annyira azért nem kaki ne viccelj...simán jó ez...és mit mutat feljebb?

[ Szerkesztve ]

(#16412) katt777 válasza Qru (#16407) üzenetére


katt777
félisten

Volt AMD-m, nem kívánom vissza. Teljesítményben is gyenge volt (elég csak egy 3ghz-es X2-t és egy E8400-at összehasonlítani), ráadásul idióta hibákat produkált az éppen aktuális AMD chipset meghajtóktól függően. Ráadásul a lapjaival is megteszi az AMD azt, amit a VGA-ival, hogy az újabb hardverekkel rontja a régiek támogatását, hogy vásárolj újabb cuccokat. Priviben és ismerősök is többször - összefoglalva - egyetlen szóval reagálnak, amikor i7-re váltanak akár Phenom-ról (vagy E8-ra X2-ről): Halleluja! :D És a legtöbben még akkor is hitetlenkednek, amikor a saját szemükkel látják a teljesítményt. Nem kevesen olyanok is, akik vitáztak velem anno, hogy mennyire megéri AMD-t venni, esetleg még vettek is, aztán váltottak valamiért mégis. :)
Ha az ár-teljesítményt nézed (direkt így áraz az Intel), semmivel nem jobb az AMD (ha a tuningot, akkor még kevésbé). A tesztek meg, ahogy "összehasonlíthatóság végett" nem TC tesztelik az i7-eket... :(
i5 lapok (P55) ráadásul a 2 VGA-t is csak fele sávszélességgel kezelik.
i7-ben a legjobb sztem az alacsony fogyasztással párosuló nagy teljesítmény, nálam pl. 0.96V-on megy a proci alap 21x133-on, és hogy a 8 szállal több program is gyorsul. Pl. egy Nero Vision kódolás 4 szál 55-60% kihasználtsággal szemben képes 5-6 szál 55-60% kihasználására, stb. Így egy összeszerkesztett, 1ó 20p hosszúságú filmet akár 8-9 perc alatt elment, ATI kódolóval meg 7-10 perc alatt átkonvertálom DivX-be, alap órajelen. AMD-sek ugyanehhez tuningolhatnak, nem kicsit magasabb fogyasztással (ennyit az olcsóságról). Ez kb. olyan, mint az olcsó tintasugaras nyomtató: a gatyádat ráfizeted aztán a tintapatronokra, egy drágább lézer ára meg már egy negyed év alatt megtérülhet.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#16413) dime27 válasza kulerr (#16411) üzenetére


dime27
őstag

Feljebb annyit néztem h 3.8ig de az még nincs kitesztelve ill ehhez képest vmiert irdatlan cpu feszt kér 1.26Vot de ott is egész jó hőfokok voltak max 68 fok ami nem tudom h mennyire jó vagy nem én ugy néztem h egész jo persze a fesz az tudom h kurva sok majd még próbálok rajta finomítani de 1.24 sztem már kevés lesz neki pedig reménykedtem h 1.18Val meglesz a 3.8 de ezekszerint ez már nem ugy műxik mint a q9550en :DDD Vagy user error volt ill lehet h 21x181 bclk-hoz már kell vmit állítani mert a mostani órajelen minden minimumon van.Bár ugy olvastam h 200bclkig nem is kellene mást nagyon állítani.Úgy vagyok vele h Asrock deszkával egész jó ez az eredmény(Nem istenítem no para! :D )

[ Szerkesztve ]

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#16414) kulerr válasza dime27 (#16413) üzenetére


kulerr
őstag

egyáltalán nem rossz az szvsz...220 biciklit nem sok tudja stabilan hiába adsz neki akármennyit is...4 giga meglesz 1,3 alatt. Ha egy kicsit feljebb mész órajelben 1,35 teljesen jó sztem...a jobbak is megállnak itt már kb. ha nem tévedek. :)

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#16415) ADAM1337 válasza HSM (#16410) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Ezt én is halottam hogy 3 magot/szálat használ.
De nálam full jól fut ht-val is, röccenés mentesen 60-70fps-el fullhd-ba.

(#16416) dime27 válasza katt777 (#16412) üzenetére


dime27
őstag

q9550enem is van és már alapórajelen durva a különbség az i7 javára az meg 3.6ghzen futott 24/7ben.x264es kodekkel kodolok elég sokat de igy 3466mhzen az i7 nagyon elhuz menetenként minimum 50-60fpsel és hál istennek mind a 8 szá 100%ban van szoval gyorsan lehet vele dolgozni melegedni meg nem melegszik kodolás közben annyira mint pl egy linx alatt szoval nálam olyan 55 fokra melegszik fel ami sztem szuppi,Amiket katt777 leirt AMD-s problémákat azokat meg én is alá tudom támasztani számítógépboltos ismerősömnek is phenomja van és sokszor vagyok nála és csinál a gépe elég idiota dolgokat,pedig drivereket frissit stb de őmeg annyira amd fan h hiába mondom neki h váltson inkább szenved ezekkel a hibákkal :N

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#16417) katt777 válasza dime27 (#16413) üzenetére


katt777
félisten

Próbáld a VTT-t, vagy a RAM-feszt emelni (ha nem 1.654-en, hanem alatta van), az is segíthet, vannak 4GHz beállításaim az i7-tuning táblázatban (21x191 és 20x200 is). A 68°C szerintem elfogadható 1.26V-on LinX teszttel, de még talán a többivel is.
Sztem azt kéne elfelejteni, hogy "ASRock-hoz képest", mert ez a degradálás ma már nem helytálló. Felállt a rendszerem pl. 21x200-on is, csak ott nem tudtam tesztelni megfelelő hűtés híján, mert biztosan több kellett volna a CPU-nak. P6T-m anno be sem bootolt. Ezek is csak tények.

dime27: Haverom most vett AMD-s notit HD4570-nel, de pl. a 780G chipset már megfexik, ha AHCI módban akarsz telepíteni XP-t vagy Vistát; felismeri a drivert, aztán lefagy vele a rendszer a telepítés végén. Maradt a W7, amelyen meg egy rakat játék nem fut. Nálam AMD csinált olyat is, hogy feltelepítve a drivereit már nem látta a telót a kábelen, vagy egyik bios-szal ez volt rossz, másikkal az (MSI K9AP topic tele van ezekkel), de ez már nagyon off, elnézést. :R

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#16418) dime27 válasza katt777 (#16417) üzenetére


dime27
őstag

Ez még megy simán a 220as bicikli már nem vtt-t itt is emleni kellett már 1.340ről a következő lépcsőre asszem 1.410 nem tudom mennyi a max vtt amit használhatok 24/7 asszem biosbol ez az 1.410 még belefér v nem?! :F

[link]

persze még itt stabillá is kéne tenni.... :K :U

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#16419) katt777 válasza dime27 (#16418) üzenetére


katt777
félisten

1.480 még beleférhet, auto-n is oda pakol a lap. 220 nálam annyival stabil volt, minden máshoz elégnek tűnik 1.340, esetleg RAM-tuninghoz az 1.410 kellhet. Persze lehet, hogy az új bios-szal ez is más lesz, az 1.6-tal pl. 1-gyel lejjebb lehetett beállítani a RAM-feszeket (1.654 helyett 1.639). Vsz. persze ugyanazt kapta a lap, csak a drop miatt javították a biost. Az újat még nem volt időm megnézni.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#16420) Zoli1222


Zoli1222
őstag

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :R Megerősítettetek abban a hitemben, h i7 a jövő rendszere számomra. Tervezésnél igen 3d-s modellezésre, renderelésre gondoltam. Ilyen vonalon szeretnék majd elhelyezkedni és ahhoz akarok egy bitang gépet. Meg vagyok a mostani gépemmel is, de egy újabb, szebb, gyorsabb... :B
Még egy kérdés. Gariba visszküldtem a tápomat(VX450), (remélem csere lesz a dologból), mert akkor TX650-re cserélem. Ha i7-re váltok, akkor az bőven elég lesz gondolom?

(#16421) katt777 válasza Zoli1222 (#16420) üzenetére


katt777
félisten

Igen.
3D Studio-ban az E8400-am renderelése haver tuningolt X2 4600+-ával szemben: 4p vs. 22p volt. :DDD És az nem is i7...
i7 sztem legalább 3 évig ki fog tartani.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#16422) ADAM1337 válasza katt777 (#16421) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Egy őskori procit hasonlítasz össze egy újjal megint ég és föld a különbség.
Valami kézzel foghatóbb is lehetne.

(#16423) -Gabesz-


-Gabesz-
senior tag

"i5 lapok (P55) ráadásul a 2 VGA-t is csak fele sávszélességgel kezelik."

Ez elméletileg így van, gyakorlatilag ugyanolyan sebességet produkál mind két rendszer, nem vehető észre az elméleti sávszélesség különbség egyenlőre.

Tehát aki 2 Vga-val akar játszani, annak sebesség szempontjából ugyanolyan választás egy P55 mint egy X58 jelen álláspont szerint.

Korábban hivatkozott teszt - i7 965 2.8GHz+Gigabyte X58-Extreme Vs i7 860 2.8GHz+Gigabyte P55-UD6 - Gtx260+SLI
[link]

(Csak a pontos információk végett)

[ Szerkesztve ]

(#16424) dime27


dime27
őstag

Egy gyors teszt délután rányomok egy 25 köröset de ha stabil maradna 24/7be isten lenne számomra :U :

[link]

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#16425) gV válasza -Gabesz- (#16423) üzenetére


gV
őstag

a PH! forumán vagyunk és inkább Nekik hiszek [link] és ők azt mérték h jobb az X58 multi gpuban

(#16426) -Gabesz- válasza gV (#16425) üzenetére


-Gabesz-
senior tag

Valóban, ezt nem is néztem.
Csakugyan van különbség nagy felbontás esetén.
Teljesen egyetértek a cikk írójával:
"Összességében kijelenthető, hogy a Lynnfield által támogatott CrossFire nem egy teljes értékű CrossFire a 2 x 8 PCIe sávjával, de ezt nagy valószínűség szerint a többség nem érzi meg, a maximalisták pedig úgyis LGA1366-ot fognak venni, ott nincs ilyen korlátozás."

(#16427) gV válasza -Gabesz- (#16426) üzenetére


gV
őstag

ahogy én is, ha a lynnfield vagy valamelyik p55-ös topikban lennék (mert olyanom lenne) én is azt bizonygatnám h lám nem is (olyan nagy) hátrány ez 2x8-as cf/sli, de ez nem az a topik(ok) és nekem nem is p55 van ;)

(#16428) Sárpac


Sárpac
nagyúr

Core i7 920@3800Mhz Uncore 3600MHz

idle

load

Megjegyzés: Az új bios DVID-jével -25Watt lett idle a load nagyjából ua.:)

[ Szerkesztve ]

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#16429) dime27 válasza Sárpac (#16428) üzenetére


dime27
őstag

Hát bakker durva procid van én meg ilyen szart fogtam ki és még ennek is örülhetek :W :

[link]

1.184V alá az istennek se tudom vinni itt már a cpu feszt és uncore-t meg vele együtt ramsebességet se tudok növelni mert hibádzik a linx,de eddig ez a legjobb eredményem és sztem ez marad 24/7re ami ezután feljebb lesz az már csak kíváncsiságból lesz mert nyáron már ugyse tudom normálisan lehűteni és 70 fokokat meg a felettieket nem szeretek látni vhogy... :U

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#16430) MPowerPH válasza katt777 (#16408) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nálad nincs jelentősége, nálam viszont az egyik fő szempont volt, pedig 830 -as Stackerem van, ami megint csak egy óriás. :) Inkább fizettem érte többet, csak hogy jobban hűtsön, és kicsike legyen, nem beszélve a high TDP -s teljesítményéről, amiben a 2. legjobb hűtő a piacon. Coppert nem számolom, elmebeteg dolog... :)

Don't Tread On Me

(#16431) Qru válasza katt777 (#16412) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Szerencsére S939 X2 óta csak képről láttam AMD-s gépet. :D Legutóbbi lan party-n néztem Phenom II X4 BE volt a srác gépben 3,4-en járatta. Gyorsan futtattam vele de pár Everest mérés de kb annyit tudott mint az én i7-em alapon turbóval. Ennyit az agyon majmolt AMD-ről. :D

Neki estem a fogyókúráztatni a gépet. Turbót kikapcsoltam, meg a HT-t is. Feszben most bios 1,250V-kap, az idle 1,104V load 1,088V. Netezésre ez is elég bőven, meg a GTX260-nak elég a 2,6GHz-es i7 is sztem 1680x1050-ben.

#nincsbennetarcsi

(#16432) #05364992


#05364992
törölt tag

Rövidesen én is belépek az i7 klubba, az új gép drágábbik fele már itt van összeszerelve. :) Korábban kérdeztem anno hogy érdemes-e várnia 930-ra, vagy maradjon a 920, ebből végül az lett hogy maradt a D0-s 920. :) És akkor kapásból egy kérdés: 3938A250 az FPO, valakinek van tapasztalata tuning téren azzal a sorozattal amibe ez cirka eshet?

(#16433) keIdor válasza gV (#16281) üzenetére


keIdor
titán

Nem lesz szerintem nagy szám az i7 930... ugyanarra számítok, mint ami Q9550 és Q9650-nél volt. Már a fesz és a hő gátol meg a 920-nál is...
Ami érdekes lesz az a 980X, de az ára...

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#16434) Zájec


Zájec
veterán

mindenkinek core i7 tuningban gazdag, boldog új évet kivánok !! :DD

egy pár kép hol kényeztetem a kis core i7 920-amat ::--> link <--

(#16435) gV válasza keIdor (#16433) üzenetére


gV
őstag

... a 975-hőz képest baráti, emlékszem még a QX9770 ~1500dolcsi volt és nem tudott többett a QX9650-nél, most azért az árért kapsz +2 magot és jobb tuningot (extrém tuningból kiindulva, amiben sokkal jobb a Bloomfieldnél) persze jó lenne ha lenne egy sima változat is 75e Ft-ért, ez van nyeregben vannak és nem úgy tűnik h a közeljövőben hátrányba kerülnek és talán épp ezért nem is jótékonykodnak

BÚÉK

(#16436) dime27 válasza keIdor (#16433) üzenetére


dime27
őstag

BUÉK mindenkinek és egy rövidke kis teszt is született így 2010 első perceiben remélem a 25 kör is lefut reggelig én is maradnék a 920nál félelmetes az ereje ilyen órajelnél már az oprendszer ill a programok csak ugy szárnyalnak! :K :U

[link]

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#16437) kpal


kpal
veterán

BUÉK minden i7 tulajnak. :R :)

(#16438) HSM válasza dime27 (#16436) üzenetére


HSM
félisten

Óh, ez gyönyörűen megy... ;) Egy rossz szót ne halljak arról a prociról... :P

BUÉK!

(#16439) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

B.U.É.K minden kedves i7 tulajnak és leendő tulajnak.

dime27: Teljesen jó az a proci nem egy alacsony VID-es az látszik, de a 4GHz is meglesz szerintem még 1,3V alatt. Csak próbálgasd ;)

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#16440) dime27 válasza HSM (#16438) üzenetére


dime27
őstag

Köszke sajna a fesz az elég nagy egy Sárpac procihoz képest a hőfokok a nagy feszhez képest egész jók egy hét mulva talán kb 5 fokot tudok rajta javítani :K :B Azért hozzátenném h 25 fokos szobában készült a teszt a szobám elég meleg még ha a radiátor le van tekerve 0ra akkor is 21-22 fokos szobában a legmelegebb mag 65 fokos volt ezt már megnéztem tehát a szobahőmérséklet egyáltalán nem mindegy! :K

[ Szerkesztve ]

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#16441) dime27 válasza Cyberpunk (#16439) üzenetére


dime27
őstag

Ok próbálgatom csak vmiert 4ghzen a linx ugy kidob h ujraindul a gép ott már 72-75 fokosak voltak a maghőmérsékleteim és 1.312V feszt kapott a cpu :U 21x191-el próbáltam!

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#16442) Cyberpunk válasza dime27 (#16441) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Lehet hogy kér még egy kis QPI/VTT feszt. A 72-75 fok az még nagyon jó 4GHz-en pláne ekkora feszel. a lényeg hogy ne menyen tartósan 80 fok főlé ennyi.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#16443) dime27 válasza Cyberpunk (#16442) üzenetére


dime27
őstag

Ok megnézem ugy is h emelek vtt-t ehhez a 3.8ghzhez vagyis 21x181 hez minden minimumon van vttnek biosbol 1.340V van adva kezdem megszeretni ezt az Asrock lapocskát remélem ilyen sűrűn irnak majd hozzá biost is mint ahogyan eddig és egyre csak jobb lesz! :U :K :B

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#16444) radi8tor válasza Zájec (#16434) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mennyivel melegebb a proci így, hogy nem közvetlenül a hűtőn vannak a ventik?

⭐ Stella

(#16445) dime27 válasza dime27 (#16443) üzenetére


dime27
őstag

És lefutott a 25 kör :B :K :U

[link]

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#16446) kulerr válasza dime27 (#16445) üzenetére


kulerr
őstag

én a 4gz-et nem hagynám benn... :)

[ Szerkesztve ]

(#16447) katt777 válasza ADAM1337 (#16422) üzenetére


katt777
félisten

AMD-t hasonlítottam össze Intel-lel azonos kategóriában, azonos órajelen. Ez van személyes tapasztalat. :R

-Gabesz-: VGA topicokban láttam belinkelve teszteket, amelyek az ellenkezőjét igazolják, azaz a 2X8XPCI-E sáv már van, ahol kevesebbet produkál, mint a 2X16X. A jövőre nézve mindenképpen ajánlottabb egy olyan hardver, amelyben nincs szűk keresztmetszet, még elméletileg sem. Látom, már kaptál linket. Alacsony felbontásra és összetettségre nyilván csak a hülye vesz CF-t. :DDD (Láttam már rá precedenst. :) )

Qru: Igen, az nekem is tetszik, amikor AMD-sek verik a mellüket egy olyan teszt láttán, amelyben egy 3.7GHz-re tuningolt 955BE elveri a dual channel-es, 1066 DDR3 RAM-okkal, HT nélkül tesztelt i920-at. :DDD

3.4GHz-en vannak ezek a fesz. értékek? Mert alapon sok mindegyik. Azért nem tudom, mert először a 3.4GHz-et írtad, aztán meg, hogy 2.6-on elég a cucc a GTX260-nak (egyébként tényleg, a HD4870-nek is). Akkor lehet kevés, ha vmi régebbi játékot tolsz, amelynek hiperigényes a grafikája, de nem igazán kezel 1-nél több magot. Pl. Oblivion, amelyben ini buherával lehet a 2. magra átvinni kb. 30% terhelést.

BMW001: Hát ez a szempontok különbözősége. A lényeg, hogy mindenki elégedett legyen a konfigjával, még ha a hardvergyártók igyekeznek is folyamatosan ez ellen tenni. :)

dime27: Neked jobb lett az új bios-szal? Nem úgy tűnik. Mondtam, hogy a 4GHz-hez emeld a VTT-t, nekem 1.48V kellett a stabilitáshoz, miközben a procinak elég volt 1.28V. Biosban 1,3065V-ot kellett ehhez megadni. Azaz ebből is veszik rendesen, ahogy a VTT-ből is, tehát ha egy kevésbé drop-os lapban stabil feszt adsz meg CPU-nak és VTT-nek, nagy eséllyel instabil lesz a beállítás.

Az 1.7 X58 Extreme bios egy fos. :((( (Hogy ne sztároljam az ASRock-ot. :R ) Az 1.6-on stabil beállításokkal LinX (már a 0.6.4, a hibajavított) kidobál. :W Asszem tesztem vissza az 1.6-ot. (Kötelező klírszímosz megvolt.) IBT-t azért megnézem még, hátha megint csak a LinX szarakodik, bár érdekes lenne, ha ennyire bios-függő (de az Everest is az). Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy akinek az 1.6-tal semmi baja, az inkább tartsa meg azt.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#16448) dime27 válasza katt777 (#16447) üzenetére


dime27
őstag

Vmit félreértettél pont h azt írtam h semmi javulást nem hozott de pont olyan a rendszer mint az 1.6al volt...Megértettem elsőre is amit írtál még próbálkozom a 4ghzel és rájöttem magamtól is h mit kell emelni hozzá :K :B :R Másik meg azért mert nálad nem mennek az eddigi beállítások még nem biztos h ez a bios egy fos sztem másnál tökéletesen mehet mint pl nálam is csináltam 1.6ossal is tuningot 3.4ghzig azzal se volt semmi baj felraktam az 1.7est és ugyanugy stabil volt mint 1.6ossal semmilyen változást nem tapasztaltam sőt a 3.6ghzet 3.8gghzet már ezzel értem el de mikor próbálgattam anno 1.6ossal a 3.8ghzet ahhoz még nálam 1.26V cpu fesz kellett az 1.7essel meg sikerült 1.248V al....

[ Szerkesztve ]

Google Pixel 6a+iPad 2021

(#16449) katt777 válasza dime27 (#16448) üzenetére


katt777
félisten

Na, akkor végképp nem értem (főleg, hogy miért nem hozott javulást, ha most alacsonyabb fesszel megy ua.). Pl. az 1.7-es bios-szal az 1.6 beállításain leállt a gépem, CPU-feszt emelnem kellett, hogy csak a LinX teszt fagyjon ki. :W Szóval fingom sincs, mi a baja, de gázos nálam. :U

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#16450) MPowerPH válasza katt777 (#16447) üzenetére


MPowerPH
félisten

B.U.É.K

Mekkora VTT -t küldtél neki a stabilitáshoz? :Y
Én azzal eddig nagyon csínnyán bántam, a 4400MHz -s 3DMark -hoz is csak 1.35v -t kapott. :U
Milyen értéktől lehet káros a procira a VTT fesz?

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.